Heatspreader Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Επανέρχομαι με φωτογραφίες για το τι έκανα εντός ολίγου.
Heatspreader Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Μου ήρθε αναλαμπή. Το κουτί είναι στον διάδρομο. Το άνοιξα για να βγάλω τελείως το τηλέφωνο από τον συναγερμό. Αυτό είναι το σχεδιάγραμμα του συναγερμού. Αυτός είναι ο συναγερμός: Στα αριστερά όπως φαίνεται, είναι το τηλέφωνο του συναγερμού. Το καλώδιο το γράφει και είναι UTP, όπως σε όλες τις πρίζες του σπιτιού. Έβγαλα τελείως το τηλέφωνο, αφού πρώτα όπως φαίνεται και παρακάτω είναι εκτός ρεύματος και εκτός μπαταρίας. Μην κουφαθούμε κιόλας! Τα Stats της γραμμής δεν άλλαξαν. DownstreamUpstream SNR Margin:9.7 10.3db Line Attenuation:31.9 19.8db Data Rate:7698 845kbps Όταν ήρθε το τηλέφωνο στο σπίτι το τεχνικός του ΟΤΕ δεν μπορούσε να πιάσει σήμα μέσα στο σπίτι. Μου είπε ότι οι πρίζες είναι λάθος το καλώδιο που έρχεται απ' έξω είναι το μπλε άσπρο (UTP ζεύγος). Έτσι το έβαλε στο μπλε άσπρο και ήρθε κανονικά το σήμα και φυσικά και το Internet, απ' όπου γράφω τώρα. Στον συναγερμό είδα πως τα μπλε ήταν με μονωτική ταινία. Δηλαδή ο συναγερμός ποτέ δεν λειτουργούσε. (Δεν είναι σε λειτουργία ο συναγερμός). Θέλω να πω, πως δεν νομίζω να έκανα και τίποτα. Μένει ο τεχνικός να μετρήσει τη γραμμή από Δευτέρα έξω από το σπίτι και αν βγάζει τα ίδια με εμένα είναι θέμα ΟΤΕ, αν βγάζει παραπάνω, κάτι γίνεται με την καλωδίωση του σπιτιού.
poulinos Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 μας νοιαζουν αυτα που ειναι αριστερα που γραφει Telephone και εχει ενα τηλεφωνο.4 ειναι. στην δευτερη φωτο μας νοιαζει αριστερα με τα πορτοκαλι καλωδια απο το Utp. το ρευμα και την μπαταρια δεν ειχες λογος να τα βγαλεις.συνηθως δεν βαζουν να γινεται κατι οταν δεν βρισκει γραμμη ο συναγερμος. συνηθως απλα βγαζει error στο Panel .εκτος αν εχει βαλει καποιος παγιδα οταν ανοιγεις το καπακι .μαλλον ο συναγερμος δεν παιζει καν διοτι αν επαιζε τοτε οταν εβγαλες τα πορτοκαλι και τα αφησες στον αερα δεν θα ειχες τιποτα στο υπολοιπο σπιτι. αν δεν πιανουν τα χερια σου να μετρησεις ειτε κατω στον κατανεμητη η να μετρησεις στην κεντρικη πριζα αποσυνδεοντας ολα τα αλλα πριζακια τοτε περιμενε τον τεχνικο. αλλα κατι μου λεει οτι καπου εξω θα ειναι το θεμα.απλα βεβαιωσου αμα θες οτι σε ολα τα πριζακια ειναι μονο τα μπλε ενωμενα για να ξερεις οτι και μεσα εισαι μια χαρα.μαλλον ο οτε το εβαλε στο μπλε ασπρο αντι για το πορτοκαλι για αυτο και ο συναγερμος βρεθηκε εκτος.εκτος αν ηταν στο μπλε ηδη απο παλια η εκτος αν εχει συνδεσει σε ολα τα πριζακια το μπλε και απλα στο συναγερμο εδωσε και το πορτοκαλι.διαφορα μπορει καποιος να εχει κανει.δες εξω τι θα βγαλει και μετα βλεπουμε τα επομενα καποια στιγμη πρεπει να βγαλω κανα συναγερμο πριν και μετα για το πως μπαινει το φιλτρο για να φτιαχτει ενα θεμα πως μπαινει φιλτρο στο συναγερμο
Heatspreader Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Όπως και να έχει ο συναγερμός είναι σαν να μην υπάρχει. Έχουμε γάτα, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε συναγερμό. Θα χτυπάει συνέχεια με τη γάτα, εκτός αν βάλουμε ειδικούς αισθητήρες. Δεν μας ενδιαφέρει προς το παρόν. Εγώ αποσύνδεσα τελείως το τηλέφωνο από τον συναγερμό. Οπότε αν υπήρχε πρόβλημα με αυτόν, τώρα δεν υπάρχει πλέον. Επίσης αν στις υπόλοιπες πρίζες είναι άλλα αντί άλλων καλώδια, πάλι δεν μας νοιάζει. Σωστά;
poulinos Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 επειδη το καλωδιο εχει μια αρχη και ενα τελος οτι λαθος γινει πανω στο καλωδιο μπορει να επηρεασει ολο το καλωδιο ακομα και αν το λαθος ειναισε ενα πριζακι.θεωρητικα πρεπει να ειναι ολα στο μπλε μονο.απλα λεω μην εχει κανει καμια πατεντια ο ηλεκτρολογος στο συναγερμο και δεν ξερω τι μπορει να επηεραζει.κανονικα τα πορτοκαλι δεν θα πρεπε να εχουν καθολου ταση το καλωδιο.για αυτο γενικως ειπα οτι αμα πιανουν τα χερια σου δοκιμασε στην κεντρικη πριζα βγαζοντας τα καλωδια που πανε στις υπολοιπες η δοκιμασε σε κατανεμητη η χωνευτη.αν και λογικα εξω το κοβω να ειναι το θεμα.απλα επειδη ολο και κατι μπορει να γινεται στο utp και να σου κανει αυτο το προβλημα για αυτο ειπα κανε δοκιμη εξω.αλλιως περιμενεις να ερθει ο οτε και να δει αυτος ποσο συγχρονιζει εξω.που κατι μου λεει οτι εξω θα ειναι το θεμα.πιθανα προβληματα μεσα θα ηταν να εχει συνδεθει και αναπληρωματικο ζευγαρι πανω στου οτε το καλωδιο το οποιο να μην ειναι τερματισμενο η να ακουμπαει και γειωνει πουθενα κτλ κτλ.η να ξαναγυρναει πισω σε αλλη γραμμη προς τον οτε οποτε να μεγαλωνει το μηκος του βρογχου κτλ.
Heatspreader Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Για την ιστορία... Ήρθε τεχνικός, μέτρησε μέσα και έξω και είδε πως: Μέσα, είχε πολλά λάθη η γραμμή. Βγήκε έξω και μέτρησε ακριβώς το ίδιο, οπότε ξεκαθαρίσαμε ότι δεν έχει να κάνει η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού. Έκανε κάποιες αλλαγές και συγχρόνισε στα 11700. Μου είπε πως στο καφάο μετράει 17, αλλά μπορεί να είναι και από διάφορες συχνότητες που συχνά εμπλέκονται στη μέτρηση. Είμαι σε 12άρι Profile. Όπως και να έχει, το θέμα είναι να μην έχω αποσυνδέσεις. Ελπίζω να έχει φτιάξει. Τα νέα stats είναι αυτά:
poulinos Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Για την ιστορία... Ήρθε τεχνικός, μέτρησε μέσα και έξω και είδε πως: Μέσα, είχε πολλά λάθη η γραμμή. Βγήκε έξω και μέτρησε ακριβώς το ίδιο, οπότε ξεκαθαρίσαμε ότι δεν έχει να κάνει η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού. Έκανε κάποιες αλλαγές και συγχρόνισε στα 11700. Μου είπε πως στο καφάο μετράει 17, αλλά μπορεί να είναι και από διάφορες συχνότητες που συχνά εμπλέκονται στη μέτρηση. Είμαι σε 12άρι Profile. Όπως και να έχει, το θέμα είναι να μην έχω αποσυνδέσεις. Ελπίζω να έχει φτιάξει. Τα νέα stats είναι αυτά: στο καφαο 17 και στο box/κατανεμητη 12 ειναι καμποση διαφορα.απλα μαλλον δεν ηθελε να αλλαξει απερχομενο μπας και σε αυτο κοντα υπηρχαν isdn η ετρωγε πολυ crosstalk απο γειτονικα ζευγαρια.δεν νομιζω να εχεις 12 αρι profile.Ο οτε δινει 9 αρι συνηθως και στα stats σε βλεπω με 8.6 στο down αρα εισαι 9 που ειναι το default του οτε. 12 mbit me 9 margin και 31 attenuation ενταξει δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα καλα ειναι για την ελληνικη πραγματικοτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα