Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω τρεις Modem Routers. Θελω να χρησιμοποιησω τον καλυτερο. Ποιος ειναι ο καλυτερος και γιατι;

1) Baudtec TW263R4-A2.

2) Sagem Fast 2404.

3) Thomson TG585v8.

Για 2 χρονια χρησιμοποιουσα απροβληματιστα τον Sagem Fast 2404. Δυο μειονεκτηματα που εχει ειναι οτι δεν αναγραφει το Uptime και οτι οταν κατεβαζει καποια συσκευη, οι αλλες δεν μπορουν να κουνηθουν καλα καλα. "Ρουφαει" μια συσκευη την ταχυτητα δηλαδη σε Download. Δεν ξερω αν αυτο ειναι κατι κακο ή το εχουν ολοι.

Εχω ακουσει καλα λογια για τους Thompson.

Ποια ειναι η γνωμη σας;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Απο τα 3 που δίνει προσωπικά για εμενα καλύτερο ειναι το Thomson και ναι οσα εχεις ακούσει ειναι αλήθεια, γενικότερα σας router ειναι πολύ σταθερό ειδικά σε δύσκολες γραμμές και αντέχεις και αρκετό φόρτο, οσο για τον συγχρονισμό εξαρτάται απο την γραμμή σου καθαρά αλλα γενικά σε σχέση με αλλα που ειχα δοκιμάσει πήγαινει πιο ψηλά.

Δημοσ.

Το έχω δουλέψει περισσότερο κατ'αρχην έχει πολύ καλή λήψη και ρύθμιση στο Wi_fi και πλούσιο Menu. δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα που να παραπέμπει στο router, και το Thomson από την άλλη συγχρονίζει απελπιστικά αργά..θα συμφωνήσω όμως ότι είναι και αυτο καλό και ανάμεσα στα 2 είναι αυτό που λέμε "ψειρίζουμε την μαϊμού"..

Δημοσ.

Μαλιστα.

Επειδη οταν βαζω τους δυο πρωτους (τον τριτο δεν τον εχω δοκιμασει αν και νομιζω οτι θα εχω ιδιο αποτελεσμα) στο επιπλο της TV το οποιο ειναι ξυλινο και διπλα εχει ενα ηχειο και τον πυργο του PC, στην αλλη μερια του σπιτιου που βρισκεται ο iMac δεν εχει σχεδον καθολου σημα. Δειχνει 3 γραμμες, αλλα δυσκολα σερφαρει. Για Download δεν το κουβαντιαζω.

Οταν βαλω τον Router στο πατωμα, χωρις δηλαδη να παρεμβαλεται ξυλο επιπλου, ηχειο και PC, πιανει καμπανα.

Μπορω να βαλω το Router στο επιπλο και να βαλω μια προεκταση κεραιας; Γινεται;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

To Πρώτο έχει ρύθμιση στο range την έχεις στο Hi ? Από εκεί και πέρα μην είσαι τόσο αυστηρά χωροταξικός ώστε να βάλεις προέκταση αν το φέρεις στην άκρη του επίπλου λίγο να σκάει το κεραιακι το έχεις πιστευω.

Δημοσ.

Το έχω δουλέψει περισσότερο κατ'αρχην έχει πολύ καλή λήψη και ρύθμιση στο Wi_fi και πλούσιο Menu. δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα που να παραπέμπει στο router, και το Thomson από την άλλη συγχρονίζει απελπιστικά αργά..θα συμφωνήσω όμως ότι είναι και αυτο καλό και ανάμεσα στα 2 είναι αυτό που λέμε "ψειρίζουμε την μαϊμού"..

τα παλια thomson με παλια firmware δεν ειχαν τοσο καλο συγχρονισμο δηλαδη αν το Linksys πχ συγχρονιζε 15 to thomson ειχε 14 .πλεον με τα νεα firmware και το v8 συγχρονιζουν παρα πολυ καλα ισως και καλυτερα απο αλλα ρουτερ.βεβαια υπαρχουν και Firmware για ολα αυτα αν καποιος θελει να βγαλει πχ το custom και να βαλει Generic.αν εννοεις τωρα οτι αργει να συγχρονισει εκει θα διαφωνησω.εχω αλλαξει αρκετα Thomson και ολα συγχρονιζουν γρηγορα.το μονο που αργει πολυ να bootarei και οχι να συγχρονισει ειναι το v8.

Μαλιστα.

Επειδη οταν βαζω τους δυο πρωτους (τον τριτο δεν τον εχω δοκιμασει αν και νομιζω οτι θα εχω ιδιο αποτελεσμα) στο επιπλο της TV το οποιο ειναι ξυλινο και διπλα εχει ενα ηχειο και τον πυργο του PC, στην αλλη μερια του σπιτιου που βρισκεται ο iMac δεν εχει σχεδον καθολου σημα. Δειχνει 3 γραμμες, αλλα δυσκολα σερφαρει. Για Download δεν το κουβαντιαζω.

Οταν βαλω τον Router στο πατωμα, χωρις δηλαδη να παρεμβαλεται ξυλο επιπλου, ηχειο και PC, πιανει καμπανα.

Μπορω να βαλω το Router στο επιπλο και να βαλω μια προεκταση κεραιας; Γινεται;

α.το ρουτερ μακρια απο επιπλα γωνιες τοιχων σιδερενια πραγματα κτλ.μπορει να σου δειχνει 3 γραμμες σημα και να μην παιζει καθολου. το εχω δει με acceess point σε γωνια τοιχου.full σημα και δεν περναγε ουτε ping.ουτε μεσα σε ραφια ουτε κατι αλλο.επισης αν το θες υποχρεωτικα στο επιπλο δοκιμασε αλλο καναλι αν και δεν το κοβω να αλλαζει κατι.προεκταση κεραια αν δεν ειναι αποσπωμενη η κεραια δεν γινεται εκτος αν ανοιξεις το ρουτερ και δεν αξιζει να το κανεις διοτι θα εχεις και απωλειες.οποτε προσπαθησε να βαλεις το ρουτερ καπου αλλου η καπου πιο ψηλα.

και βεβαια και εγω +1 για το Thomson και θα του εβαζα και Generic firmware

Δημοσ.

Στην προκειμένη όμως για το θέμα του @Heatspreader πέσαμε στην περίπτωση και αριστοτεχνικά δεν άγγιξες το.. Range του V8.. κατά τ'αλλα δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου, εγώ μιλάω εμπειρικά εσύ εξειδικευμένα κ με γνώση.. .

Δημοσ.

γνωμες λεμε ολοι.απο εκει και περα στον καθενα μπορει να παιζει καλυτερα καποιο αλλο στην δικια του γραμμη η στις αναγκες του.οσο για αυτο που λεει με το sagem οτι δεν ανοιγουν σελιδες η αλλοι εκει καλο θα ηταν να περιορισει τα Max connections και ναμην seedarei στο φουλ του Upload Ουτε να κατεβαζει τερμα γιατι γενικα τα torrents σκιζουν γραμμη και ρουτερ.to thomson εχει 3 Uptime.

dsl connection

power on time και Internet connection.

αν θελει απο την αλλη τα δοκιμαζει και τα 3 και κρινει αυτος.

Δημοσ.

Προς το παρόν έχουν το Baundec. Είμαι λίγες μέρες στο καινούριο σπίτι. Απ' ότι φαίνεται υπάρχει πρόβλημα με τον συναγερμό του σπιτιού, αφού o συγχρονισμός είναι πολύ χαμηλός για το Attenuation που έχω. Επίσης έχω αποσυνδέσεις με το SNR να πέφτει και στο 4.5 πολλές φορές. Μέσα στη βδομάδα ο ΟΤΕ θα μετρήσει απ' έξω και εγώ θα πρέπει να φωνάξω ηλεκτρολόγο να δει το συναγερμό.

Τα στατιστικά της γραμμής μου είναι αυτά:

DownstreamUpstream

SNR Margin

:

9.810.0db

Line Attenuation

:

31.919.6db

Data Rate

:

5607860kbps

Όσον αφορά το WiFi, έβγαλα μερικές φωτογραφίες για να δείτε καλύτερα.

α) Εδώ βλέπουμε ότι ο iMac είναι μακριούτσικα από τον Router, o οποίος βρίσκεται στο σαλόνι (Στο βάθος δεξιά της φωτογραφίας, βλέπετε το έπιπλο της TV όπου εκεί είναι και ο Router). Είναι επίσης κριμένος πίσω από τον τοίχο. Δεν είναι φάτσα φόρα μπροστά στη πόρτα δηλαδή.

IMG_1745.jpg

β) Αυτό είναι το έπιπλο και όταν ο Router βρίσκεται στη θέση που βλέπετε, δεν έχει σήμα ο iMac, ή για να το πω καλύτερα έχει μία γραμμή πριν το τέλος (δηλαδή σχεδόν τέρμα), αλλά δεν έχει Internet.

IMG_1746.jpg

γ) Όταν έχω το Router σε αυτή τη θέση, δηλαδή δίπλα από το έπιπλο της TV όλα λειτουργούν παραπάνω από τέλεια.

IMG_1747.jpg

Δημοσ.

α.τι εγραψα πιο πανω και σε αλλο θεμα.δεν βαζουμε ποτε τον ρουτερ μεσα σε κλειστα πραγματα οπως ειναι εκει που τον εχεις βαλει .κατι γινεται με την αντανακλαση περα απο οτι το ξυλο κοβει.οχι μεσα σε ντουλαπια συρταρια η γενικα σε γωνιες που το κλεινουν.το ρουτερ απο πανω η στο πατωμα.

β.για τον συναγερμο πρεπει να βαλεις φιλτρο.αν πιανουν τα χερια σου καντο εσυ

Δημοσ.

α.τι εγραψα πιο πανω και σε αλλο θεμα.δεν βαζουμε ποτε τον ρουτερ μεσα σε κλειστα πραγματα οπως ειναι εκει που τον εχεις βαλει .κατι γινεται με την αντανακλαση περα απο οτι το ξυλο κοβει.οχι μεσα σε ντουλαπια συρταρια η γενικα σε γωνιες που το κλεινουν.το ρουτερ απο πανω η στο πατωμα.

β.για τον συναγερμο πρεπει να βαλεις φιλτρο.αν πιανουν τα χερια σου καντο εσυ

α. Το κατάλαβα αυτό. Μάλιστα σκέφτηκα ότι αν βάλω το Router στο δωμάτιο που είναι ο iMac, δηλαδή θα τον κλείσω, δεν θα έχω καλό αποτέλεσμα στο σαλόνι. Δεν θα προλαβαίνει το σήμα να διαχυθεί.

β. Πιάνουν τα χέρια μου. Το θέμα είναι, ότι δεν ξέρω σε ποιο σημείο συνδέεται ο συναγερμός με το τηλέφωνο. Πίσω από εκεί που τον ελέγχεις ή στο μεταλλικό κουτί που βρίσκεται μέσα στο σπίτι;

Δημοσ.

α. Το κατάλαβα αυτό. Μάλιστα σκέφτηκα ότι αν βάλω το Router στο δωμάτιο που είναι ο iMac, δηλαδή θα τον κλείσω, δεν θα έχω καλό αποτέλεσμα στο σαλόνι. Δεν θα προλαβαίνει το σήμα να διαχυθεί.

β. Πιάνουν τα χέρια μου. Το θέμα είναι, ότι δεν ξέρω σε ποιο σημείο συνδέεται ο συναγερμός με το τηλέφωνο. Πίσω από εκεί που τον ελέγχεις ή στο μεταλλικό κουτί που βρίσκεται μέσα στο σπίτι;

α.μπορεις να το δοκιμασεις.αν το ρουτερ μπει κοντα στην πορτα θα ειναι καλη φαση.κοντα στην πορτα στο δωματιου του mac.

συνδεεται πισω απο μια πριζα που δεν σε νοιαζει.εσενα σε νοιαζει μεσα στο μεταλλικο κουτι.γιατι στον συναγερμο θα πληρωσεις κανα 50 αρι να σου βαλει φιλτρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...