Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά...τόσο καιρό απλά διαβάζω τα πάντα εδώ μέσα...τώρα θα χρειαστώ την βοήθεια από κάποιον.....Θέλω να αγοράσω ένα λάπτοπ όχι ακριβό φυσικά.....δεν έχω κάποιες τρελλές απαιτήσεις,δεν παίζω καθόλου παιχνίδια.

Αυτό που με ενδιαφέρει στο λαπτοπ είναι η επεξεργασία video full HD....δηλαδη η μεταφορα απο την κάμερα,το κόψε-ράψε,η δημιουργία ταινίας κτλ

Δεν έχω γνώσεις ιδιαίτερες,σκέφτομαι ότι μάλλον θα χρειαστώ πρώτα καλή κάρτα γραφικών και κατά δεύτερον επεξεργαστή.

Ετσι είναι?.... αντίθετα ?....κάτι αλλο?

Αν δεν μπορείτε να μου προτείνετε κάτι συγκεκριμένο, μου αρκεί να μου πείτε από που και πάνω να κινηθώ ή να μην πέσω κάτω από κάποια στάνταρ ....δηλαδή....να μου πείτε .....θα πάρεις οπωσδήποτε τόση μνήμη ram ή αν θα πρέπει οποσδήποτε η κάρτα γραφικών να είναι αυτόνομη , ποια κάρτα να προτιμήσω ή μην πέσεις σε επεξεργαστή κάτω από i3 ή ταχύτητα 2.30 2.40 GHZ κτλ.....σας ευχαριστώ και θα περιμένω κάποιες απαντήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά...τόσο καιρό απλά διαβάζω τα πάντα εδώ μέσα...τώρα θα χρειαστώ την βοήθεια από κάποιον.....Θέλω να αγοράσω ένα λάπτοπ όχι ακριβό φυσικά.....δεν έχω κάποιες τρελλές απαιτήσεις,δεν παίζω καθόλου παιχνίδια.

Αυτό που με ενδιαφέρει στο λαπτοπ είναι η επεξεργασία video full HD....δηλαδη η μεταφορα απο την κάμερα,το κόψε-ράψε,η δημιουργία ταινίας κτλ

Δεν έχω γνώσεις ιδιαίτερες,σκέφτομαι ότι μάλλον θα χρειαστώ πρώτα καλή κάρτα γραφικών και κατά δεύτερον επεξεργαστή.

Ετσι είναι?.... αντίθετα ?....κάτι αλλο?

Αν δεν μπορείτε να μου προτείνετε κάτι συγκεκριμένο, μου αρκεί να μου πείτε από που και πάνω να κινηθώ ή να μην πέσω κάτω από κάποια στάνταρ ....δηλαδή....να μου πείτε .....θα πάρεις οπωσδήποτε τόση μνήμη ram ή αν θα πρέπει οποσδήποτε η κάρτα γραφικών να είναι αυτόνομη , ποια κάρτα να προτιμήσω ή μην πέσεις σε επεξεργαστή κάτω από i3 ή ταχύτητα 2.30 2.40 GHZ κτλ.....σας ευχαριστώ και θα περιμένω κάποιες απαντήσεις

Κάνε τα αδύνατα δυνατά να πας σε desktop. Η διαφορά που θα δεις είναι χαοτική. Αν επιμένεις σε laptop θα πρέπει να πάρεις τον ισχυρότερο επεξεργαστή που μπορείς να βρεις και να τον συνδιάσεις με δυνατή κάρτα γραφικών. Αν δώσεις τα ίδια χρήματα του laptop θα πάρεις σταθερό 3+ φορές ισχυρότερο.

Δημοσ.

Η απλή επεξεργασία βίντεο full HD 1080i (και δεν αναφέρομαι σε 1080p) απαιτεί αφενός συγκεκριμένο software (OS 64 bit, σουίτα Adobe ή άλλου κατασκευαστή) αφετέρου desktop με ισχυρό επεξεργαστή, καλή κάρτα γραφικών και δυνατή μνήμη. Η ανάγκη αυτών των απαιτήσεων επιβάλλεται στα rendering που κάνει το πρόγραμμα επεξεργασίας τόσο στην αρχική όσο και στην τελική φάση δημιουργίας DVD ή BD.

Επειδή οι απαιτήσεις αυτές δεν βρίσκονται εύκολα στα συνήθη laptops, συμφωνώ με τις παραπάνω προτάσεις και συμβουλές για ένα καλό και δυνατό desktop.

Συμβουλή1: Μην μπερδέψεις τη διαδικασία επεξεργασίας βίντεο με άλλες παράλληλες δραστηριότητες ενός υπολογιστή, όπως παιχνίδια, internet κλπ που αφενός τρώνε μνήμη και επεξεργαστή αφετέρου προσθέτουν κινδύνους. Προσωπικά, χρησιμοποιώ ένα partition ενός σκληρού για καθημερινή χρήση με win 7 32 και άλλο partition άλλου σκληρού για την επεξεργασία βίντεο με win 7 64 και Adobe CS5.5 και όταν μπαίνω στα 64 αφαιρώ το καλώδιο ethernet.

Συμβουλή2: Να πάρεις μητρική με USB 3.0 γιατί οι ταχύτητες μεταγωγής δεδομένων είναι σημαντικά μεγαλύτερες. Προσωπικά, επειδή η μητρική μου είναι SATA2, τοποθέτησα μια κάρτα PCI-e USB 3.0 και σύνδεσα έτσι τον εξωτερικό σκληρό WD MyBook 2T USB 3.0, στον οποίο οδηγώ όλα τα δεδομένα, τα προσωρινά αλλά και τα δημιουργούμενα αρχεία. Επίσης, τα προσωρινά αρχεία που δημιουργούνται κατά το rendering είναι μεγάλα και πρέπει να σβήνονται μετά την ολοκλήρωση ενός project, για να ελαφρύνει ο δίσκος.

Δημοσ.

Σιγά ρε παιδιά, δεν είπε ο άνθρωπος ότι θα ανοίξει φωτογραφείο,με οποιοδήποτε σύγχρονο επεξεργαστή μπορείς να τραβήξεις(capture) 1080p HD.

Η κάρτα γραφικών δεν παίζει ρόλο παρά μόνο για να βλέπεις τι κάνεις δεν έχει σχέση με την επεξεργασία,εκτός και αν πας σε κάτι πανάκριβες που υποβοηθάν στο render αλλά τζάμπα χρήμα για απλά πράγματα.

Μπορείς με το AviDemux2(και με κάνα avs editor στο τσακίρ κέφι) να κόψεις/ράψεις άνετα κομμάτια που δεν θες και μπορείς να τα κάνεις ταινίες με το DvdFlick,τι και αν κάνει 4 αντί για 2 ώρες;;;

Δεν χρειάζεσαι ούτε θηρίο laptop ούτε της τρελές σουίτες επεξεργασίας, για ερασιτεχνικά μιλάμε εσείς που είσαστε επαγγελματίες σαφώς και χρειάζεστε άλλα πράγματα.

Ποντόκερας μια χαρά θα είσαι με αυτό που λες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...