Προς το περιεχόμενο

Thomson TG784 Port Forwarding

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το συγκεκριμένο router της Forthnet και συγκεκριμένα στο port fordwarding.

Κάνω assing την συσκευή μου κανονικά στη πόρτα 65000 (έχουν δοκιμαστεί και άλλες) και η συσκευή βγαίνει στο internet κανονικότατα.

Μετά από κανένα 2ήμερο απλά χάνεται η σύνδεση με την συσκευή. Μπαίνω στο Port forwarding του router και η εφαρμογή που είχα δηλώσει έχει εξαφανιστεί από την λίστα.

Έχει κανείς καμιά ιδέα??

Δημοσ.

Χμμμ δοκίμασε ενα firmware update μήπως λυθεί το πρόβλημα και μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μήπως εχεις φάει κανενα κόλλημα

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το συγκεκριμένο router της Forthnet και συγκεκριμένα στο port fordwarding.

Κάνω assing την συσκευή μου κανονικά στη πόρτα 65000 (έχουν δοκιμαστεί και άλλες) και η συσκευή βγαίνει στο internet κανονικότατα.

Μετά από κανένα 2ήμερο απλά χάνεται η σύνδεση με την συσκευή. Μπαίνω στο Port forwarding του router και η εφαρμογή που είχα δηλώσει έχει εξαφανιστεί από την λίστα.

Έχει κανείς καμιά ιδέα??

a.μηπως το χανει οταν κλησεις την συσκευη απο το ρευμα?δοκιμασε το?επισης το εχεις με το voip της Forthnet??με ποιο firmware ειναι μεσα??

Χμμμ δοκίμασε ενα firmware update μήπως λυθεί το πρόβλημα και μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μήπως εχεις φάει κανενα κόλλημα

το πρωτο μαλλον το ξεχναει διοτι πρεπει να εχει voip οποτε ειναι custom firmware και ta admin privileges τα εχει η forthnet οχι ο πελατης.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ναι ειναι VOIP. Δηλαδή πρέπει να τηλεφωνήσω στη Forthnet να "ξεκλειδώσει" κάτι??? επειδή μου λέτε ότι έχει τα admins priviledges.

Καμιά άλλη ιδέα πως να περάσει το καταγραφικό στο internet μέσα από αυτούς τους γαμ...routers??? Ποτέ με άλλο router δεν είχα πρόβλημα πάντα με την Thomson. Κανένας εναλλακτικός VOIP router θα ταιριάξει (Pirelli της HOL???)

Δημοσ.

Ναι ειναι VOIP. Δηλαδή πρέπει να τηλεφωνήσω στη Forthnet να "ξεκλειδώσει" κάτι??? επειδή μου λέτε ότι έχει τα admins priviledges.

Καμιά άλλη ιδέα πως να περάσει το καταγραφικό στο internet μέσα από αυτούς τους γαμ...routers??? Ποτέ με άλλο router δεν είχα πρόβλημα πάντα με την Thomson. Κανένας εναλλακτικός VOIP router θα ταιριάξει (Pirelli της HOL???)

αν θες

α.πες στην forthnet να σου κανει το port forward να δεις αν θα το κρατησει.δεν εξηγητε να το χανει.

β.μηπως το χανει οταν το βγαζεις απο το ρευμα η οταν κανει Reboot?κανε το Port forward και μετα κλειστο να δεις αν το κρατησε.

επισης ποιο firmware εχει πανω ?εχει ενα 8.2.6.5 κατι τετοιο η εχει ενα 8.4.2.q καπως ετσι?

αν εχει το παλιο ζητα να ερθει κανας τεχνικος να στο κανει firmware update.

το καινουριο firmware εχει ενα γραμμα μεσα του αντι για 4 νουμερα.δηλαδη ειναι 3 νουμερα και ενα γραμμα q αν θυμαμαι σωστα απεξω.

γιατι εχω 784 και δεν εχω θεμα.ειναι ωραιο ρουτερακι.δεν μπορεις να βαλεις αλλο ρουτερ διοτι δεν θα παιξει το voip και γενικως δεν μπορουν να σου σεταρουν το voip σε αλλο ρουτερ ουτε να σου δωσουν τα στοιχεια.απλα πες μου αν μπορεις αυτα που σε ρωτησα.

τα admin privileges ειναι για το voice.κατα τα αλλα το port forward θα πρεπε να παιζει κανονικα.οτι εισαι User δεν σε επηρεαζει στο port forward.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Επειδή βρήκα αυτο το σχετικό θέμα ποστάρω εδώ το πρόβλημα αντι δημιουργίας νέου.

TG784 Forthnet me VOIP, από το GUI (logon as "user") μπορώ να κάνω port forward γενικά εκτός από την πόρτα 443 (HTTPS) η οποία εμφανίζεται να είναι δεσμευμένη (με IP filtering νομίζω) από την ίδια την Forthnet.

Όταν ξεκίνησα την συνδρομή εξήγησα στον τεχνικό ότι χρειάζομαι την 443 και την αποδέσμευσαν. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που τυχαίνει να πέσει το ρεύμα π.χ. χθες με την βροχή, ο ρουτερ κάπως "χάνει" την ρύθμιση της αποδέσμευσης και η 443 δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Το πιο εκνευριστικό είναι ότι στην Forthnet η αντιμετώπιση του θέματος είναι "άντε γειά", ισχυρίζονται ότι δεν έχουν κλείσει καμια πόρτα, ή το συνηθέστερο είναι reset του router και επαναρύθμιση από την αρχή ...

Αν κάποιος έχει βρει λύση να μην χάνεται η αποδέσμευση της 443 παρακαλώ ελεήστε !

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Επειδή βρήκα αυτο το σχετικό θέμα ποστάρω εδώ το πρόβλημα αντι δημιουργίας νέου.

TG784 Forthnet me VOIP, από το GUI (logon as "user") μπορώ να κάνω port forward γενικά εκτός από την πόρτα 443 (HTTPS) η οποία εμφανίζεται να είναι δεσμευμένη (με IP filtering νομίζω) από την ίδια την Forthnet.

Όταν ξεκίνησα την συνδρομή εξήγησα στον τεχνικό ότι χρειάζομαι την 443 και την αποδέσμευσαν. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που τυχαίνει να πέσει το ρεύμα π.χ. χθες με την βροχή, ο ρουτερ κάπως "χάνει" την ρύθμιση της αποδέσμευσης και η 443 δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Το πιο εκνευριστικό είναι ότι στην Forthnet η αντιμετώπιση του θέματος είναι "άντε γειά", ισχυρίζονται ότι δεν έχουν κλείσει καμια πόρτα, ή το συνηθέστερο είναι reset του router και επαναρύθμιση από την αρχή ...

Αν κάποιος έχει βρει λύση να μην χάνεται η αποδέσμευση της 443 παρακαλώ ελεήστε !

δεν μπορεις και εσυ να αλλαξεις την 443 με καποια αλλη?η εξωτεερικα οταν χτυπανε την 443 εσωτερικα να τους πηγανει σε καποια αλλη πορτα?β,κανονικα εφοσον πειραζουν κατι απο εκει και κανουν saveall να την κραταει την ρυθμιση.παραξενο να την χανει.εχει βγει και νεο firmware update αλλα δεν ξερω αν το εχουν περασει.ποιο firmware σου βγαζει οτι εχεις?10.χ.χ.χ ????

επισης με παραξενευει οτι την 443 ναι την εχουν για Remote αλλα συνηθως σε αλλο ρουτερ οταν ο πελατης κανει port forward το δεχεται κανονικα .τωρα για το Thomson δεν ξερω πως συμπεριφερεται.Το ειχα δει σε αλλο ρουτερ της forthnet.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...