anvasila Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) Γεια σας, Πρόσφατα δημιούργησα ένα site με Joomla και εδώ και κανένα μήνα παλεύω me to Webmaster Tools της Google να καταλάβω τι γίνεται! Το site μου είναι το komotini-city.gr. Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω: 1. Εδώ και ένα μήνα που έχω βάλει το site μου στο Webmaster Tool(από εδώ και πέρα θα αναφέρεται σαν WT) όταν πάω στην επιλογή "Links to your site" μου βγάζει συνεχώς No Data available. Γιατί μπορεί να γίνεται αυτό? 2. Πριν κάποιες μέρες λόγο του ότι διάβασα ότι η google ξεχωρίζει το komotini-city.gr με το www.komotini-city.gr είπα να δοκιμάσω να τα βάλω και τα δυό στο WB με το ίδιο sitemap. Το αποτέλεσμα ήταν η google να κάνει index μόνο 40 url από το καινούριο, τα links to your site είναι πάλι χωρίς δεδομένα και έπασα στο google search κάποιες θέσεις αντί να ανέβω...Γιατί μπορεί να έγινε αυτό? Δημιουργεί κάποιο πρόβλημα? Πρέπει να έχω μόνο τη μία διεύθυνση? Και αν ναι ποια να προτιμήσω? 3. "Crawl Errors". Τι γίνεται με αυτό? Στο www.komotini-city.gr(το πρώτο που είχα καταχωρίσει) μου βγάζει "Server error: 1" και "Not found:154" ενώ στο komotini-city.gr μόνο το Not found:159... Είναι φυσιολογικό αυτό? Τι λάθος κάνω? 4. Έχω κάνει και λογαριασμό στο facebook για το site μου και είμαι ως τώρα στα 100+ likes. Αυτό δεν είναι ουσιαστικά links to your site? Βοηθάει αυτό στο που θα σε βγάζει το google search? 5.Τα URL του site μου είναι σωστά δομιμένα ή θα πρέπει να αλλάξω κάτι? (π.χ. http://komotini-city.gr/food/delivery/pizza.html )Θα ήταν πιο σωστό αντί για delivery πχ να βάλω delivery-komotini? 6. Το κείμενο που έχω μέσα σε πίνακες διαβάζεται κανονικά? Για παράδειγμα στο http://komotini-city.gr/food/delivery/pizza/golosoτο στοιχεία επικοινωνίας τα έχω σε πίνακα για να βάλω background φόντο. Αυτό διαβάζεται κανονικά από το googlebot ή το βλέπει απλά σαν έναν πίνακα? Αυτά προς το παρόν... ελπίζω σε απάντηση γιατί έχω λίγο βαλαντώσει. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2012 από anvasila
nikospag Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) 1. Καταρχήν έχεις λίνκς προς το σαιτ σου?. Επίσης το WT αργεί πολύ να βγάλει τα λινκ προς το σαιτ σου. Εμένα μου έκανε 45 ημέρες να τα βγάλει, και σε κάποιες περιπτώσεις έκανε και 2 μήνες. Οπότε περίμενε. 2.Δεν χρειάζεται να βάλεις και τα δύο σαιτ στο WT. Θα πας στο WT, κάτω από το sitemaps στα settings. Εκει θα βρεις την επιλογή για το προτιμώμενο domain. Θα δηλώσεις οτι θέλεις το www και θα πας στο σαιτ και θα βάλεις ενα λινκ προς το μή-www (το σκέτο) και το Google θα θεωρήσει οτι είναι δικά σου και τα δύο. (Έχει οδηγίες εκεί,) 3 Δεν ξέρω. Δεν λέει σε ποιες διευθύνσεις χτυπάει? 4. Το θέμα με τα likes. Βασικά πιστεύουμε οτι η Google δίνει και κάποιο βάρος στα like για την αξιολόγηση ενός σαιτ, αλλά δεν ξέρουμε πόσο. Πάντως η Google δεν έχει παραδεχτεί ανοιχτά ότι "μετράει" και τα like. Κατά την γνώμη μου πρέπει να μετράνε γύρω στο 30%. (τώρα τελευταία πήγε στο 30, παλαιότερα ήταν πιο λίγο εώς και καθόλου) 5. Στο Google αρέσουν τα μικρά URL, αλλά εφόσον έχεις λέξεις κλειδιά μέσα στα URL μια χαρά είναι. 6. Το Bot της Google διαβάζει τα πάντα, μέχρι και τον καφέ της γιαγιάς μου Τα παραπάνω αποτελούν μόνο την άποψη μου και δεν είναι θέσφατα, Ααα!!!!! Και χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ, καθώς είναι το πρώτο μου ποστ εδώ. Μετά από τόσα χρόνια που το διαβάζω αποφάσισα να ποστάρω Επεξ/σία 30 Απριλίου 2012 από nikospag
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα