RottenLungs Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Πέρα όμως από την υποκειμενική άποψη που καθενός μας για μια ταινία υπάρχουν καταξιωμένες ταινίες και κάπως έτσι γίνονται οι βραβεύσεις. Δεν είναι λόγια του αέρα ουτε κουβεντούλα με φίλους και χαβαλέ, όπως λες. Υπάρχουν και τα αντικειμενικά κριτήρια στην τέχνη που παγιώνουν το καλό και απορρίπτουν το άσχημο. Ναι σε αυτό που λές δεν συμφωνώ. Δεν υπάρχει αντικειμενική αποψη του αισθητικά ωραίου. Υπάρχει απλά μία κοινωνικά αποδεκτή που προωθείται και ώς αντικειμενική αλήθεια. Επίσης στα βραβεία έχεις δεί πόσες μούφα ταινίες έχουν πάει, οπότε μην μου το φέρνεις σαν παράδειγμα.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Κάποιες σκόρπιες σκέψεις. Εν μέρει συμφωνώ με τον Nemesis. Κι εγώ προτιμώ να κάτσω να δω για 10η φορά το Godfather παρά να αποδεχτώ μια πρόσκληση της παρέας για να πάμε να δούμε το Battleship. Το στυλ της κινηματογράφισης έχει αλλάξει κατά πολυ σήμερα αλλά έτσι γινόταν και στη πορεία του χρόνου. Όπως είπε κάποιος φίλος άλλες οι ταινίες των 70ς, άλλες των 80ς, άλλες των 90ς. Το ότι σου αρέσει το στυλ μιας άλλης εποχής δε σε κάνει παράξενο, καλά κάνεις και σου αρέσει. Πιστέυω πάντως ότι αυτό το φαινόμενο αφορά κυρίως τον Αμερικάνικο κινηματογράφο. Θεωρώ επίσης όμως ότι σε 20 χρόνια που πάλι θα έχει αλλάξει το στυλ του σινεμά, κάποιες (όχι πολλές) ταινίες της σημερινής εποχής θα θεωρούνται κλασικές, θα σηματοδοτούν μια εποχή που έχει περάσει και θα τις αναπολούν κάποιοι που αντιστοίχως δε θα γουστάρουν το σύγχρονο κινηματογράφο του 2030. Για παράδειγμα όταν είχε βγει το Blade Runner δεν είχε την ανταπόκριση και το θαυμασμό που έχει σήμερα. Κάποιες ταινίες είναι σαν το καλό κρασί, θέλουν το χρόνο τους για να ωριμάσουν. Είναι γεγονός πάντως ότι το κοινό σήμερα (η πλειοψηφία) δεν αρέσκεται στο να βλέπει ταινίες που θέλει να βάλει το μυαλό του λίγο να σκεφτεί ή που είναι "βαριες" στη θέαση. Προτιμά κάτι πιο εύπεπτο, να περάσει 2 ώρες χαλαρά τρώγοντας τα ποπκορνάκια του. Το Hollywood (κυρίως) τις ανάγκες αυτού του κοινού προσπαθεί να ικανοποιήσει σήμερα. Ξέρει ότι αν ρίξει λεφτά για να γυρίσει μια ταινία σαν τη Φωλιά του Κούκου για παράδειγμα δε πρόκειται ποτέ να βγάλει τα λεφτά του. Δυστυχώς όπως σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας επιζητούμε την "εύκολη" λύση έτσι και στο σινεμά ο περισσότερος κόσμος δε θέλει προβληματισμό, θέλει μασημένη τροφή.
bluesattack Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Με κάλυψες Sellers, κι εγώ έτσι το σκέφτηκα. Όχι, δεν είπα ότι υπάρχει περίπτωση να κόψω την παρέα με τους φίλους μου, απλά όταν προσπαθώ να υπερασπιστώ γιατί το Iron Man είναι μπούρδα και όχι η καλύτερη ταινία που έχει βγει ποτέ, γιατί έχω δει και 5 ταινίες παραπάνω και ξέρω τι είναι καλό και τι όχι, μου την πέφτουν όλοι μαζί και χαλάμε τις καρδιές μας. Αλλά όπως λες κι εσύ, από την στιγμή που δεν ξέρουν τι θα πει σινεμά (γιατί για μένα αν δεν έχεις δει 50 κλασσικές ταινίες δεν έχεις βασική ιδέα περί κινηματογράφου), δεν θα έπρεπε να το κάνω θέμα. Δεν θελει κοπο , θελει τροπο. Τους προκαλεις να την δουν και αν δεν τους αρεσει μετα , προβλημα τους , μεγαλα παιδια ειναι πρεπει να ξερουν οτι μετα την απομακρυνση απο το ταμειο Ο αλλος δεν θελει να του πουλησεις , θελει να αγορασει , νομος
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 κοινωνικά αποδεκτή που προωθείται και ώς αντικειμενική αλήθεια. Και ας μην ξεχνάμε, πως μιλάμε για αποδεκτή από κάποιες κοινωνίες. Οι Ασιάτες δεν έχουν πανομοιότυπες αξίες με τους Αμερικάνους (και είναι και περισσότεροι , δεν μπορούμε να τους αγνοούμε). Επιπλέον, τα κριτήρια αυτά αλλάζουν με το χρόνο, ανάλογα με τις ιστορικές εξελίξεις. Δηλαδή όταν οι άνθρωποι ήμασταν φασίστες ή ρατσιστές ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο (γιατί ήταν το ρεύμα της εποχής), προφανώς δεν είχαμε τις ίδιες απόψεις και τα ίδια κριτήρια που έχουμε τώρα, σωστά; Έτσι αργότερα θα είμαστε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε σήμερα και θα κρίνουμε διαφορετικά το ποιες ταινίες είναι αριστουργήματα και ποιες όχι. Γενικά η αντικειμενικότητα δεν κάνει δουλειά.
Sellers Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 4. Το ότι είδες τις 250 καλύτερες ταινίες του imdb, νομίζω πως συμφωνείς, πως υπάρχουν αρκετές ταινίες, που βρίσκονται εκεί "καταλάθος" και πως θα έπρεπε να βρίσκονται, άλλες στην θέση τους. Νομίζω ότι αυτο γίνεται κατανοητό με το που ξεκινάει κανείς την λίστα και διαβάζει το νούμερο ένα. Δεν λέω οτι ειναι ασχημη ταινία, αλλά πρέπει να έχει πουλήσει την ψυχή της στο διαβολο αυτη η ταινία για να έχει κατσικωθεί εκεί πάνω.
GeorgeVls Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Φίλε NemeSis1990 έχεις πέσει σε παγίδα. Λες ότι δεν θέλεις να βλέπεις ταινίες που "βλέπει ο πολύς ο κόσμος" και μια σειρά πιο κάτω αναφέρεσαι στο top 250 του imdb. Οι ταινίες ορόσημα που αναφέρεις τις έχει ψηφίσει ο "πολύς ο κόσμος" και είναι εμπορικές ταινίες. Κάποιος που ασχολείται έστω και λίγο με κινηματογράφο δεν θα σε πει ποτέ κουλτουριάρη. Ένας συνηθισμένος κινηματογράφοφιλος είσαι οπότε μην αγχώνεσαι και συνέχισε να βλέπεις τις ταινίες που θέλεις, δεν έχεις ¨πέσει ούτε στα βαθιά" και ούτε φυσικά την έχεις δει κάπως. Και προς θεού ας ξεκολλήσουμε επιτέλους με το ότι παλιά έβγαιναν ταινιάρες ενώ τώρα όχι. Ακόμα και τα blockbusters που αναφέρεις μερικά είναι αριστουργήματα από όλες τις απόψεις. Και εγώ θα νιώσω δέος βλέποντας μια ταινία του Tarkovskiy, αλλά ταυτόχρονα δεν θα μείνω και ασυγκίνητος μπροστά στο μεγαλείο μιας ταινίας του Nolan. Πάντα φιλικά
NemeSis1990 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Φίλε NemeSis1990 έχεις πέσει σε παγίδα. Λες ότι δεν θέλεις να βλέπεις ταινίες που "βλέπει ο πολύς ο κόσμος" και μια σειρά πιο κάτω αναφέρεσαι στο top 250 του imdb. Οι ταινίες ορόσημα που αναφέρεις τις έχει ψηφίσει ο "πολύς ο κόσμος" και είναι εμπορικές ταινίες. Κάποιος που ασχολείται έστω και λίγο με κινηματογράφο δεν θα σε πει ποτέ κουλτουριάρη. Ένας συνηθισμένος κινηματογράφοφιλος είσαι οπότε μην αγχώνεσαι και συνέχισε να βλέπεις τις ταινίες που θέλεις, δεν έχεις ¨πέσει ούτε στα βαθιά" και ούτε φυσικά την έχεις δει κάπως. Και προς θεού ας ξεκολλήσουμε επιτέλους με το ότι παλιά έβγαιναν ταινιάρες ενώ τώρα όχι. Ακόμα και τα blockbusters που αναφέρεις μερικά είναι αριστουργήματα από όλες τις απόψεις. Και εγώ θα νιώσω δέος βλέποντας μια ταινία του Tarkovskiy, αλλά ταυτόχρονα δεν θα μείνω και ασυγκίνητος μπροστά στο μεγαλείο μιας ταινίας του Nolan. Πάντα φιλικά Λάθος, το τοπ250 βγαίνει μέσω μιας ειδικής συνάρτησης. Για αυτό τον λόγο άλλωστε περιλαμβάνει ταινίες που οι περισσότεροι δεν πρόκειται ποτέ να δουν. Αν δεν ήταν έτσι θα είχε μέσα μόνο πρόσφατες ταινίες δηλαδή αυτές που βλέπει ο όχλος και βάζει 9ρια και 10ρια εύκολα.
GeorgeVls Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 "For this top 250, only votes from regular voters are considered." (από το imdb) Η ειδική συνάρτηση είναι οι regular voters??
NemeSis1990 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 "For this top 250, only votes from regular voters are considered." (από το imdb) Η ειδική συνάρτηση είναι οι regular voters?? The formula for calculating the Top Rated 250 Titles gives a true Bayesian estimate: weighted rating (WR) = (v ÷ (v+m)) × R + (m ÷ (v+m)) × C where: R = average for the movie (mean) = (Rating) v = number of votes for the movie = (votes) m = minimum votes required to be listed in the Top 250 (currently 3000) C = the mean vote across the whole report (currently 6.9) for the Top 250, only votes from regular voters are considered. Πράγματι δεν βλέπω να γίνεται κάποιο επιπλέον φιλτράρισμα. Αν πατήσεις όμως σε μια ταινία πάνω στον αριθμό των ψήφων υπάρχει η βαθμολογία του τοπ1000 voters, των χρηστών δηλαδή αυτών με τις περισσότερες βαθμολογήσεις. Προσωπικά κοιτάω αυτές περισσότερο. Αλλά και πάλι σε πληροφορώ ότι είναι από τις λίστες που σου παρέχουν μια βασική ιδέα από κινηματογράφο απ΄ τις αρχές του σινεμά του 20' και περιλαμβάνοντας διαμαντάκια που βρίσκονται και σε αυτές τις λίστες: http://www.icheckmovies.com/lists/501+must+see+movies/ http://www.icheckmovies.com/lists/taschen+100+all-time+favorite+movies/ http://www.icheckmovies.com/lists/afis+100+years...100+movies/ http://www.icheckmovies.com/lists/100+must-see+films+of+the+20th+century/
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Φίλε NemeSis, είναι φανερό ότι δεν μπορείς να ανοίξεις το μυαλό σου να δεις ότι υπάρχει ένας κόσμος εκεί έξω για τον οποίο δεν έχεις ιδέα, οπότε ότι και να γραφτεί δε θα σε προβληματίσει. Θα σου πω απλά ότι αν κάνεις μαθήματα κινηματογράφου σε σοβαρό πανεπιστήμιο, δε θα σε διδάξουν για τις ταινίες του top250, όπως και αν πας σε ωδείο δε θα σου μάθουν τα τραγούδια του Μάλαμα. Οι ταινίες που βλέπεις είναι ότι τα έντεχνα για την τέχνη της μουσικής. ΥΓ. Δεν υπονοώ ότι δε μου αρέσουν τα έντεχνα ή τα διάφορα είδη ταινιών. Ουσιαστικά αυτό που θέλω να επισημάνω, είναι ότι υπάρχουν κι άλλοι χώροι. Όποιος ενδιαφέρεται να συναναστραφεί με διανοούμενους, θα πρέπει να έχει μια σφαιρική κουλτούρα από πολλές τέχνες. Όχι να δει εκατοντάδες ταινίες. Και φυσικά να έχει διαβάσει φιλοσοφία, ιστορία και άλλα τέτοια.
NemeSis1990 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Φίλε NemeSis, είναι φανερό ότι δεν μπορείς να ανοίξεις το μυαλό σου να δεις ότι υπάρχει ένας κόσμος εκεί έξω για τον οποίο δεν έχεις ιδέα, οπότε ότι και να γραφτεί δε θα σε προβληματίσει. Θα σου πω απλά ότι αν κάνεις μαθήματα κινηματογράφου σε σοβαρό πανεπιστήμιο, δε θα σε διδάξουν για τις ταινίες του top250, όπως και αν πας σε ωδείο δε θα σου μάθουν τα τραγούδια του Μάλαμα. Οι ταινίες που βλέπεις είναι ότι τα έντεχνα για την τέχνη της μουσικής. ΥΓ. Δεν υπονοώ ότι δε μου αρέσουν τα έντεχνα ή τα διάφορα είδη ταινιών. Ουσιαστικά αυτό που θέλω να επισημάνω, είναι ότι υπάρχουν κι άλλοι χώροι. Όποιος ενδιαφέρεται να συναναστραφεί με διανοούμενους, θα πρέπει να έχει μια σφαιρική κουλτούρα από πολλές τέχνες. Όχι να δει εκατοντάδες ταινίες. Και φυσικά να έχει διαβάσει φιλοσοφία, ιστορία και άλλα τέτοια. Κακώς έδωσα σαν παράδειγμα το τοπ250 γιατί όπως φαίνεται βρήκατε τρόπο να ευτελίσετε την κουβέντα. Ήταν ένα παράδειγμα και επικεντρωθήκατε σε αυτό χάνοντας την ουσία. Το παράδειγμά σου είναι λανθασμένο, γιατί όλες αυτές οι ταινίες δεν είναι σαν το έντεχνο ούτε σαν "Μάλαμας". Έχει και σκληρό ροκ και τζαζ και ποπ παρότι μπορεί να είναι ταινίες που γυρίστηκαν πριν κάποια χ χρόνια. Προσωπικά τα βλέπω όλα όμως ξέρω να ξεχωρίζω το καλό από το κακό όπως είπε ένας συμφορουμίτης, δεν θα μπω στην κουβέντα "γιατί οι Pink Floyd είναι τέχνη ενώ ο Γονίδης όχι".
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Έχει και σκληρό ροκ και τζαζ και ποπ παρότι μπορεί να είναι ταινίες που γυρίστηκαν πριν κάποια χ χρόνια. Ναι, αυτό εννοούσα. Αυτός που θέλει να είναι ψαγμένος στη μουσική, πρέπει να έχει ακούσει το λιγότερο Ligeti, Boulez, John Cage, Varese, Penderecski κτλ. Αντίστοιχοι είναι και στον κινηματογράφο. Και πίστεψέ με, ούτε οι μεν, ούτε οι δε βρίσκονται στα τοπ-250.
gatokoritso Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Πράγματι δεν βλέπω να γίνεται κάποιο επιπλέον φιλτράρισμα. Αν πατήσεις όμως σε μια ταινία πάνω στον αριθμό των ψήφων υπάρχει η βαθμολογία του τοπ1000 voters, των χρηστών δηλαδή αυτών με τις περισσότερες βαθμολογήσεις. Προσωπικά κοιτάω αυτές περισσότερο. sorry που θα βγω off topic μιας και η συζητηση μεχρι τωρα εχει πολυ ενδιαφερον αλλα πως στο καλο μπαινει κανεις στους τοπ 1000?εχω βαλει βαθμολογια σε κοντα 2000 ταινιες και ακομα νομιζω πως δεν εχω μπει.το ξερω οτι εχω πολυ δρομο μπροστα μου και τοσες ταινιες που θελω να δω αλλα ελεος.ποσες ταινιες θελει?ειναι κανεις απο εσας στους 1000?
RottenLungs Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 sorry που θα βγω off topic μιας και η συζητηση μεχρι τωρα εχει πολυ ενδιαφερον αλλα πως στο καλο μπαινει κανεις στους τοπ 1000?εχω βαλει βαθμολογια σε κοντα 2000 ταινιες και ακομα νομιζω πως δεν εχω μπει.το ξερω οτι εχω πολυ δρομο μπροστα μου και τοσες ταινιες που θελω να δω αλλα ελεος.ποσες ταινιες θελει?ειναι κανεις απο εσας στους 1000? Για να μπείς στους top1000 απο όλο τον ΚΟΣΜΟ δεν νομίζω να είναι και πολυ εύκολο.
gatokoritso Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Για να μπείς στους top1000 απο όλο τον ΚΟΣΜΟ δεν νομίζω να είναι και πολυ εύκολο. το ξερω αλλα θα ηθελα ενα οριο κατι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα