PudgementDay Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ειμαι καινούριος στο forum αλλά άκουσα καλές κριτικές για το site και είπα να πάρω άποψη, μιάς και δεν είμαι ο πιό ειδικός.. Ποσό που διαθέτουμε : τώρα εχω 700 ευρώ, θα με ενδιέφερε όμως να ακούσω απόψεις για μεγαλύτερο εύρος τιμών, φαντάζομαι και έως 1000, θα μαζέψω όσα μπορώ Χρήση υπολογιστή : Θα ήθελα να σηκώνει παιχνίδια όπως dota2, LoL κτλ, δηλαδή δεν είμαι και ο πιο απαιτητικός gamer.. Το κυριότερο όμως ειναι ότι ασχολούμαι με επεξεργασία video και εικόνας -photoshop,sony vegas,after effects κ.ο.κ.- και θα ήθελα να πραγματοποιώ τέτοιου είδους εργασίες με απόλυτη ποιότητα και αξιοπιστία.. Τέλος, με ενδιαφέρει αρκετά να streamάρω - π.χ justin.tv κτλ -.. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Τα είπα παραπάνω!! Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Όχι, έχω Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι, ξέρω ήδη τι θα πάρω Ποντίκι Πληκτρολόγιο Ηχεία έχω Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαι: Πάτρα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Δεν έιμαι εντελώς άσχετος αλλά θα προτιμούσα στο κατάστημα μην κάνω καμμια πίπα!! Αυτο που θέλω να διευκρινίσετε είναι αν αξίζει τόσο πολύ να βάλω i7 αντί για i5.. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας!! Edit: Ίσως δεν έχω κανει κατανοητό το τι απαιτήσεις έχω απο το pc.. Οταν λεω οτι αχολούμαι με video edit ΔΕΝ εννοώ ότι θα φτιάξω σπίτι μου την καινούρια ταινία transformers.. Έννοω ότι θα φτιάξω κανα βιντεάκι dota, θα μλκιστω στο sony vegas του στυλ freddiew (π.χ. κ.ο.κ) και τέτοια πράγματα.. Το λέω γιατι αυτα που προτείνετε είναι μεγαθήρια μπροστά σε αυτα που πιστεύω ότι χρειάζομαι!!!! Αν με κάτι πιο απλό πιστεύετε ότι δεν ικανοποιούνται αυτα που λέω, σαφέστατα θα σκεφτώ τις προτάσεις σας, προς το παρόν όμως πιστεύω ότι οι προτάσεις σας ειναι για 10 φορές πιο απαιτητικούς χρήστες απο μένα!! Ευχαριστώ! Επεξ/σία 27 Απριλίου 2012 από PudgementDay
jim_p Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Μιας και δεν εχω να προτεινω ολοκληρη συνθεση, να πω 3-4 πραγματα που πρεπει να σκεφτεις σοβαρα. Παιρνεις οση περισσοτερη μνημη μπορει να σηκωσει η μητρικη και η τσεπη σου, ακομα και αν αυτη ειναι 16 ή 32GB, και ειδικα τωρα που οι τιμες στις ddr3 ειναι χαμηλα. Παιρνεις τον μικροτερο 6πυρηνο που μπορεις να βρεις, αν και αυτος κανει ~500Ε. Το να παρεις εναν 4πυρηνο με μεγαλυτερη συχνοτητα ΔΕΝ ειναι το ιδιο. Οταν το ξαναεπιτρεψουν τα οικονομικα σου, παιρνεις μια καρτα επεξεργασιας βιντεο της matrox. Αυτα αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με την επεξεργασια βιντεο και με προγραμματα επιπεδου premiere.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Αν δεν ήθελες και games τα π΄ραγματα θα απλοποιούνταν με την έννοια ότι θα έμπαινε πάνω μια quadro. Βέβαια και η 560ti θα κάνει τη δουλειά που θέλεις και θα είναι και για βαρύ gaming όχι μόνο γι αυτά που ζητάς. Τα ενσωματωμένα γραφικά των ivy έχουν βελτιωθεί πολύ και όσως θα μπορούσαν να στηρίξουν τα παιχνίδια που παίζεις. Παρόλαυτα δεν βρήκα μετρήσεις στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Μια πρόταση προσπαθώντας να τα συνθέσω σου κάνω παρακάτω. ΥΓ. Ξεφεύγει και από τα χιλιάρικο, με 700 δεν γίνεται τίποτα. ΥΓ.1. Ξέχασα το τροφοδοτικό: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26345&cat=17&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2
PudgementDay Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Jim_p ευχαριστώ για τις πληροφορίες.. Το ήξερα οτι ειναι πολύ καλύτερο να πάρω εναν 6πύρηνο με "μέτρια" συχνότητα, παρά να βάλω έναν 4πύρηνο με λίγο καλύτερη. Επίσης, σκεφτόμουν πράγματι να βάλω 16αρα μνήμη μιας και όπωw κ εσύ λες είναι φθηνές.. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ποιον επεξεργαστή είχες υπόψη σου, όταν μου είπες οτι θα χρειαστώ 500ε. Έχω την εντύπωση ότι μπορώ να βρω κάτι πολύ καλό γ αυτό που χρειάζομαι σε πολύ μικρότερη τιμή..
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις Intel i5 2500Κ αντί για κάποιον πολυπύρηνο της AMD. Ο 8120 που είναι οκταπύρηνος και είναι το δεύτερο κορυφαίο της AMD έχει την ίδια, ακόμα και χειρότερη απόδοση σε σχέση με τον i5. Τώρα, από ότι κατάλαβα, δεν είσαι τόσο hardcore όσον αφορά την επεξεργασία εικόνας/βίντεο. Αλλά ασχολείσαι. Αυτό σημαίνει ότι θες ενα δυνατό σύστημα. Το θέμα όμως είναι ότι δεν θες κανένα τέρας κάρτα γραφικών, εγώ θα σου έλεγα να πάρεις μια 7870 της AMD. Όσον αφορά την RAM για επεξεργασία video θες πολλά GB. Πάρε 16GB. (όπως λέει και ο jim_p) Λοιπόν να μην πολυλογώ, να η σύνθεση που σου προτείνω: (Από visionstudio- είναι στην θεσσαλονίκη το κατάστημα αλλά έχω πάρει αρκετές φορές απο εκεί και ας είμαι και εγώ από πάτρα) Corsair Carbide 300R Midi Tower no PSU Black Corsair Power Supply 750W CMPSU-750TXV2EU Intel Core i5 2500K Gigabyte GA-Z77X-D3H 2*Corsair Vengeance 8GB CL9 1600MHz (CMZ8GX3M2A1600C9) (Kit 2 x 4096) Radeon HD7870 2GB DDR5 Gigabyte (GV-R787OC-2GD) Seagate 1TB Barracuda 7200.12 ST1000DM003 SATA III 7200rpm 64MB Αν θες και για παραπάνω RAM αργότερα πάρε αυτές: Corsair Vengeance 16GB CL10 1600MHz (CMZ16GX3M2A1600C10) (Kit 2 x 8192) Επίσης πάρε τον επεξεργαστή από το πλαίσιο, είναι πιό φθηνός από εκεί. Και γενικώς, ότι κομμάτι σου πρότεινα, αν το βρεις πουθενά αλλού φθηνότερα πάρτο από εκεί.
Thanos1972 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Ο 8120 ειναι ιδιος με τον 2500Κ σε περιπτωση που χρησιμοποιουντε οι 4 πυρηνες. και οι 2 κλοκαρισμενοι ετσι. εαν χρησιμοποιηθουν και οι 8 πυρηνες τοτε.....
jim_p Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ποιον επεξεργαστή είχες υπόψη σου, όταν μου είπες οτι θα χρειαστώ 500ε. http://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes/m/22/Intel/f/61352_61400/Intel-Core-i7-6-πυρήνων.html Ξερω οτι ο amd θα εχει λιγοτερα απο τα μισα, αλλα δεν εχω δει υπολογιστη για επεξεργασια βιντεο με amd
terry308 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Στα 975€ , αλλά φυσικά μπορείς να κατέβεις ... Αν κι είναι overkill ... Στα 803€
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα