Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και κάτι τελευταίο που θα ήθελα να ρωτήσω. Παίζει να υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας με την μητρική και τη συγκεκριμένη μνήμη λέτε;

Ασυμβατότητας μάλλον όχι, αν ηταν ασυμβατότητα δε θα την έβλεπε καν το bios ή και να την έβλεπε, σιγουρα δε θα μπορούσε να γίνει και εγκατασταση το συστημα.

Θα σου πω τα εξής απλα....

1. Αν το memtest τεσταρει και βγάλει τη μνημη ΟΚ τότε φταίει κάτι άλλο.

2. Αν το memtest βγάλει πρόβλημα τοτε είναι σίγουρα η μνήμη.

3. Αν η μνήμη έχει όντως πρόβλημα τότε 100% θα φανεί στο memtest.

4. Αν απο το bios έχεις βάλει χρονισμούς μνήμης πιο γρήγορους απο ότι μπορεί να σηκώσει η μνήμη σου, τότε μπορεί να φανουν errors στο memtest και φυσικά να έχεις δυσλειτουργίες. Καλού κακου στο bios να επιλεξεις memory timings by SPD για να είσαι σίγουρος.

Δημοσ.

Πρόβλημα 2: ( Προς το παρών δεν έχω τρέξει τίποτα, ούτε memtest86, ούτε έχω αλλάξει τίποτα γενικώς. )

Απλά το αναφέρω για να μη νομίζετε ότι βγαίνει μόνο το συγκεκριμένο σφάλμα στην αρχή.

Από τον blue screen view πάλι.

==================================================

Dump File : 042712-23415-01.dmp

Crash Time : 27/4/2012 2:58:10 μμ

Bug Check String : IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Bug Check Code : 0x0000000a

Parameter 1 : fffff7ff`9be4a05b

Parameter 2 : 00000000`00000002

Parameter 3 : 00000000`00000000

Parameter 4 : fffff800`02ccaa4c

Caused By Driver : ntoskrnl.exe

Caused By Address : ntoskrnl.exe+7cc80

File Description : NT Kernel & System

Product Name : Microsoft® Windows® Operating System

Company : Microsoft Corporation

File Version : 6.1.7601.17790 (win7sp1_gdr.120305-1505)

Processor : x64

Crash Address : ntoskrnl.exe+7cc80

Stack Address 1 :

Stack Address 2 :

Stack Address 3 :

Computer Name :

Full Path : C:\Windows\Minidump\042712-23415-01.dmp

Processors Count : 2

Major Version : 15

Minor Version : 7601

Dump File Size : 275.232

==================================================

Δημοσ.

Έχω τρελαθεί. Έχω κάνει απεγκατάσταση/επανεγκατάσταση windows, ανασυγκροτήσεις σκληρών, το ίδιο για όλους τους drivers. Το πρόβλημα συμβαίνει στα πρώτα 2-3 λεπτά παιχνιδιού πάντα.

oταν γραφεις "απεγκατάσταση/επανεγκατάσταση windows" υποθετω εννοεις πως ξεκινάς τον υπολογιστή με CD των windows και κατοπιν κανεις format και εγκ/ση των Windows ε ?

:mrgreen:

Δημοσ.

Από το πρωί που το έχουμε πεί γιατί δεν έχεις τρέξει ένα memtest να βγάλουμε άκρη? Απο το τελευταίο σου ποστ καταλαβαίνω ότι μάλλον είσαι σπίτι.

Το πιθανότερο είναι να είναι μνήμη πάντως. Το τι βγάζει το BSOD εξαρτάται απο το τι πήγε να κάνει access το προβληματικό σημείο της μνήμης. Μπορεί να βγάζει διαφορετικά πραγματα κάθε φορά.

Δημοσ.

Δηλαδή το memtest86 να το τρέξω ας πούμε για 8 ώρες ΚΑΙ με τα 2 dimms επάνω; Έλεγα να το τρέξω με ένα ένα τα dimms.

Αυτό ακριβώς ήθελα να γλυτώσεις. δηλαδή τις 8 ώρες γι'αυτο σου έγραψα αν μπορείς να βρεις άλλες για να έχεις άμεσα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Tο έχω auto το ram frequency και αυτόματα πάει και δίνει 1600 Mhz, που είναι και το σωστό, gtsamour.

Και να το κάνω manual στα 1600, το ίδιο θα είναι πιστεύω.

Δημοσ.

Πρώτα απόλα αν περάσει το memtest το πρώτο pass χωρίς λάθη τότε κατα 99.0% δε θα βγάλει λάθη ούτε στα επόμενα passes. Για 8GB ram ενα pass θα πάρει καμια ώρα.

Αν θές να κάνεις κάτι για πιο γρήγορα κάνε το εξής....

Βγάλε το ένα DIMM και φόρτωσε ένα παιχνίδι να δεις αν θα βγάλει BSOD. Αν βγάλει πάλι, αντάλλαξε πάλι τα dimms και κάνε το ίδιο να δεις αν το κάνει και με το άλλο.

Δημοσ.

Γεια σας και πάλι.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Έτρεξα το memtest86, και έβγαλε σφάλματα.

Έβαλα το κάθε dimmάκι ξεχωριστά, και με το ένα μόνο έβγαζε μπλε οθόνες.

Ξανάτρεξα το memtest86 για κάθε dimmάκι ξεχωριστά και το επαληθευσα, οτι δηλαδή η μια μνήμη είχε πρόβλημα.

Τις εχω ηδη στειλει για αντικατασταση.

Ευχαριστω για την βοηθεια.

ΥΓ: Λογικα, μολις τις παρω πισω θα είναι όλα οκ. Για βεβαιοτητα θα ξαναγράψω τότε οτι το προβλημα λυθηκε, αν και 99.9% εχει ηδη λυθει!

ΥΓ2: Αφου δεν ητανε κατι αλλο σοβαροτερο, παλι καλα να λεω! :P

Δημοσ.

Μπράβο, ευτυχώς ήταν εύκολο ε?

Αντε και μεγειά το νέο μηχάνημα. Να το χαρείς. Εννοείται και το νέο DIMM τρέξτο και αυτό μια στο memtest, δε βλάπτει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...