tiraklakis Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Γεια σας παιδια! Έχω ένα τούτες linksys wag (δε θυμαμαι μοντέλο) αλλα μάλλον τα εχει παίξει μετα απο τοσα χρονια και χάνει το ασυρματο ενώ δεν πιάνει απο απο 2-3 μέτρα απόσταση! Σκέφτομαι να πάρω κάποιο καινούριο αλλα δεν έχω ιδεα. Τι προτείνεται; Σε νορμαλ τιμές πάντα.. Sent from my iPhone using Insomnia
L-Griever Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Γεια σας παιδια! Έχω ένα τούτες linksys wag (δε θυμαμαι μοντέλο) αλλα μάλλον τα εχει παίξει μετα απο τοσα χρονια και χάνει το ασυρματο ενώ δεν πιάνει απο απο 2-3 μέτρα απόσταση! Σκέφτομαι να πάρω κάποιο καινούριο αλλα δεν έχω ιδεα. Τι προτείνεται; Σε νορμαλ τιμές πάντα.. Sent from my iPhone using Insomnia Γεια τι κάνεις; Βασικά αυτό που θέλεις τι είναι; Ρούτερ ή ασύρματο usb για να συνδέεσαι; Θα σου στείλω κάποια λινκς και όποιο σου αρέσει το παίρνεις.. Modem/Router: TP-Link Wireless ADSL Modem/Router N150 Annex A TD-W8951ND TP-Link Wireless ADSL Modem/Router Ν300 Annex A TD-W8961ND Ασύρματα Access Point: TP-Link Wireless Access Point N 150Mbps TL-WA701ND TP-Link Wireless Access Point N 300Mbps TL-WA801ND Αυτά..εγώ που έχω είναι από το Ασύρματο Access Point το TP-Link Wireless Access Point N 150Mbps TL-WA701ND και είναι πολύ καλό.
tiraklakis Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Ποια η διαφορα του access point απο το router/modem; Θελω να αλλάξω το ρουτερ γιατι μάλλον εχει χτυπήσει απο μεσα και δε στέλνει μακριά το σήμα! Μπορει κάποια συσκευή να μου στειλει σήμα απο τον 4ο όροφο στο υπόγειο;! Ξέρω ειναι μεγάλη η απόσταση!! Sent from my iPhone using Insomnia
L-Griever Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Ποια η διαφορα του access point απο το router/modem; Θελω να αλλάξω το ρουτερ γιατι μάλλον εχει χτυπήσει απο μεσα και δε στέλνει μακριά το σήμα! Μπορει κάποια συσκευή να μου στειλει σήμα απο τον 4ο όροφο στο υπόγειο;! Ξέρω ειναι μεγάλη η απόσταση!! Sent from my iPhone using Insomnia Βασικά νομίζω δεν έχει καμμία διαφορά...δεν είμαι σίγουρος θα ήταν καλό να ρωτήσεις κάποιον..Απ'ότι γνωρίζω το access point είναι για να συνδέεσαι ασύρματα ή ενσύρματα μέσω wifi ή μέσω ethernet καλώδιο..τώρα για modem/router είναι μάλλον αυτό που θέλεις να αλλάξεις ένα ρούτερ.4 όροφο?? Are you serious?? χαχα πλάκα κάνω Αυτό εξαρτάται και από το ρούτερ γιατί κάποια γράφουν μέχρι πόσα μέτρα πιάνει το σήμα...και από την άλλη από πόσα πράγματα υπάρχουν δηλαδή για παράδειγμα αν υπάρχουν αρκετοί τοίχοι και τα λοιπά.. Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο...
poulinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Ποια η διαφορα του access point απο το router/modem; Θελω να αλλάξω το ρουτερ γιατι μάλλον εχει χτυπήσει απο μεσα και δε στέλνει μακριά το σήμα! Μπορει κάποια συσκευή να μου στειλει σήμα απο τον 4ο όροφο στο υπόγειο;! Ξέρω ειναι μεγάλη η απόσταση!! Sent from my iPhone using Insomnia παμε απο την αρχη. α.access point σημαινει οτι εχεις ηδη εναν adsl router που δεν εχει wireless η δεν θες να χρησιμοποιησεις το wireless του και συνδεεις το access point πανω στο adsl router σου πχ τον linksys που εχεις.γενικως απεφυγε το αυτο γιατι μπλεκεις με ρυθμισεις. οποτε το καλυτερο θα ειναι να αλλαξεις αυτο που εχεις.σε αυτο που εχεις τα μονα που μπορω να προτεινω ειναι. α.hard reset. β.firmware update. c.αλλο καναλι στο ασυρματο. δ.δοκιμη με αλλο laptop μπας και φταιει αυτο. ε.ξεχασε το 4 οροφους.ουτε για πλακα ειδικα με τα απλα access points των 100mw.για καμια 300-500 μπορει και παλι με ερωτηματικα.εκτος αν το σπιτι ειναι φτιαγμενο απο γυψοσανιδα.επισης υπαρχουν και Repeater δηλαδη παιρνειτο σημα ασυρματα και το αναμεταδιδει αλλα παλι 4 οροφοι ειναι πολλοι.επισης υπαρχει και Powerline δηλαδη δικτυο μεσα απο πριζες ρευματος. αν ειναι να παρεις modem router ωραια και καλα ειναι τα draytek αλλα λιγο ακριβα .παιζουν και n αλλα ενταξει δεν παυει να ειναι 100Mw οπως ολα.απο εκει και περα υπαρχουν acccess point απο την airlive που ειναι 300 Mw αντι για 100 οποτε παιζουν καλυτερα αλλα με παραπανω ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια βεβαια.300mw σε adsl router δεν ξερω αν εχει η air live. για τον φιλο τωρα που λεει οτι πανω οι καρτες κτλ γραφουν τα ποσα μετρα που γραφουν αυτο ειναι generic.σου λενε πχ 150 σε Open και 50 σε σπιτι.ολα αυτα ειναι υπο προυποθεσεις.αν εχεις διπλη σειρα τουβλο η αν εχεις κτιριο με μεταλλικο σκελετο η αν εχεις πορτα πυρασφαλιας/ασφαλειας η αν εχεις σπιτι απο πετρα εκει οχι 5 αλλα ουτε στα 5 δεν θα παιξει.vigor ωραιο αλλα με νορμαλ wireless ειναι το 2710 Ne και 2700n .σε g ειναι το 2700vg και αυτο με νορμαλ ασυρματο.αν ριξεις καλωδιο εστω και εξωτερικα του σπιτιου θα ειναι η καλυτερη λυση
tiraklakis Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις! Είμαι ανάμεσα σε netgear και zyxel. Ποιο θα προτείνατε; Λογικά το netgear δεν θα έχει καλύτερο σήμα λόγω 2 κεραιών; Το σπίτι έχει χοντρούς τοίχους και μάρμαρο..
mentorxxx Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις! Είμαι ανάμεσα σε netgear και zyxel. Ποιο θα προτείνατε; Λογικά το netgear δεν θα έχει καλύτερο σήμα λόγω 2 κεραιών; Το σπίτι έχει χοντρούς τοίχους και μάρμαρο.. παρε καλύτερα αυτο που σου λέει ο poulinos, τα draytek ειναι πολυ καλυτερα και απο τα 2 αυτα που λες , απο zyxel δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια , απο netgear εχω εμπειρια και μαλιστα πολυ κακη , μακρυα απο netgear παρουσιαζουν συχνα βλαβες και υπεθερμαινονται ευκολα, εμενα μου εχουν ηδη καει 2 και δεν ξαναπαιρνω ωστε να μην τριτωσει το κακο πολυ ευχαριστημενος ειμαι επισης και απο το Cisco-Linksys wag320N gigabit dual-band gateway το οποιο εχω δουλεψει 2-3 χρονια ... αλλα ξεφευγεις στην τιμη, ειναι ακομα πιο ακριβο και απο το draytek που σου ειπε ο poulinos ...
tiraklakis Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δεν τα βρίσκω σε κάποιο μαγαζί που να με βολεύει σε αυτή τη φάση.. Κοίταξα και τα tp-link1 & tp-link2
poulinos Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις! Είμαι ανάμεσα σε netgear και zyxel. Ποιο θα προτείνατε; Λογικά το netgear δεν θα έχει καλύτερο σήμα λόγω 2 κεραιών; Το σπίτι έχει χοντρούς τοίχους και μάρμαρο.. ποιο απο τα 2?ιδου η απορια.τα zyxel ωραια καλα αλλα αμα βγαλουν προβλημα βαρας το κεφαλι στον τοιχο.τα netgear παλι σε νορμαλ επιπεδα.καλη σχεση τιμη αποδοσης και καποια ειχαν και lifetime απο το πλαισιο.τωρα αν εχεις χοντρους τοιχους μην περιμενεις θαυματα.το vigor παροτι ειναι N καποιοι λενε οτι το σημα δεν ειναι κατι το τρελλο με σχεση αλλα ρουτερ.τωρα βεβαια υπαρχει και η λυση να βαλεις ρουτερ πχ draytek και το wireless η να παρεις ενα router 300mw η να βαλεις 2 access point αν δεν σε καλυπτει η εμβελεια του ενος. παρε καλύτερα αυτο που σου λέει ο poulinos, τα draytek ειναι πολυ καλυτερα και απο τα 2 αυτα που λες , απο zyxel δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια , απο netgear εχω εμπειρια και μαλιστα πολυ κακη , μακρυα απο netgear παρουσιαζουν συχνα βλαβες και υπεθερμαινονται ευκολα, εμενα μου εχουν ηδη καει 2 και δεν ξαναπαιρνω ωστε να μην τριτωσει το κακο πολυ ευχαριστημενος ειμαι επισης και απο το Cisco-Linksys wag320N gigabit dual-band gateway το οποιο εχω δουλεψει 2-3 χρονια ... αλλα ξεφευγεις στην τιμη, ειναι ακομα πιο ακριβο και απο το draytek που σου ειπε ο poulinos ... τα Linksys επισης καλα αλλα τα εχουν παραμελησει λιγο και σε Firmware Λιγο πισω.το 320n ειναι λιγο ακριβο.επισης το Linksys αμα η γραμμη σου δεν ειναι σταθερη σκιζει λιγο στις αποσυνδεσεις.αν εχεις καλη γραμμη εκει πεταει. Δεν τα βρίσκω σε κάποιο μαγαζί που να με βολεύει σε αυτή τη φάση.. Κοίταξα και τα tp-link1 & tp-link2 tp link ειναι value for money.κοινως οτι πληρωνεις παιρνεις.
geonet11 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Παιδιά, ξέρει κανείς αν το netgear n300 υποστηρίζει voip???? Πρόκειται να πάω στη cyta και φοβάμαι μήπως μείνω χωρίς ασύρματο
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Παιδιά, ξέρει κανείς αν το netgear n300 υποστηρίζει voip???? Πρόκειται να πάω στη cyta και φοβάμαι μήπως μείνω χωρίς ασύρματο αν μιλαμε για adsl router και εχεις cyta τοτε ανβαλεις οποιοδηποτε ρουτερ περα απο αυτο που σου δινουν αυτοιχανεις το voip ακομα και αν το νεο εχει voip.Ολογος οτι δενθα σου δωσουν τις ρυθμισεις για να τις περασεις στο νεο.το μεγαλο μειον της cyta.
MaXmaD Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 υπαρχει καποια νεωτερη επιλογη για modem-router με καλο ασυρματο? διαβαζω για το Netgear DGN2200 αλλο τοσο εδω http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/adsl-modem-router/Netgear-DGN2200-100PES-Wireless-Modem-Router-N-300Mbps-Annex-A-DGN2200-100PES.htm οσο και εδω http://www.skroutz.gr/s/313403/NetGear-DGN2200.html το κραζουν για την εμβελεια του... και βλεπω εχει και 2 κεραιες... δεν παιζει ρολο αυτο? κατι δοκιμασμενο κανεις?
poulinos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 υπαρχει καποια νεωτερη επιλογη για modem-router με καλο ασυρματο? διαβαζω για το Netgear DGN2200 αλλο τοσο εδω http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/adsl-modem-router/Netgear-DGN2200-100PES-Wireless-Modem-Router-N-300Mbps-Annex-A-DGN2200-100PES.htm οσο και εδω http://www.skroutz.gr/s/313403/NetGear-DGN2200.html το κραζουν για την εμβελεια του... και βλεπω εχει και 2 κεραιες... δεν παιζει ρολο αυτο? κατι δοκιμασμενο κανεις? στο ινσομνια παντως δενεχω δει καποιον να το κραζει για την εμβελεια του.αντιθετα λενε καλα λογια. μετα υπαρχει και vigor 2710n αλλα παει αρκετα ακριβα .σχεδον διπλη τιμη οποτε δεν ξερω αν θες να δωσεις τοσα λεφτα.εκτος αν θες να παρεις ενα πιο φτηνο adsl router κα με τα υπολοιπα λεφτα ειτε να παρεις ενα access point ειτε καποιο repeater ωστε να εχεις 2 wireless στα σημεια που θες.πχ ενα wireless λεμε στον πρωτο και ενα στον δευτερο.τωρα αν θα ριξεις Utp και θα παρεις access point η αμα θες να παρεις Repeater εκει παμε αλλου.αλλοι παιζουν και με powerlines.
mentorxxx Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 μακρυα απο netgear, το συγκεκριμενο μοντελο που λες δεν ετυχε να το δουλεψω αλλα ειχα φοβερες βλαβες με παλιοτερα μοντελα, καιγονταν για πλακα, δεν λεω μου το αντικαθιστουσαν λογω εγγυησης αλλα το να καει να στο αλλαξουν και να ξανακαει παλι μετα απο κανενα χρονο (εκτος εγγυησης πλεον) το θεωρω απαραδεκτο, ουτε τα κινεζικα δεν χαλανε τοσο ευκολα.
MaXmaD Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 αυτο το Draytek Vigor 2710n το ειχα συναντησει κατα την αναζητηση αλλα οντως ειναι ακριβο... φαινεται τουμπανο ομως... το θελω για ανοιχτη προσβαση σε wifi. Ο χωρος ειναι επιπεδος και χρειαζεται καλυψη περιπου 100m2... θα συνδεονται κυριως κινητα. Οποτε δεν πρεπει να στουμπωνει κιολας... με δεδομενο οτι ολα αυτα ειναι στα 100mW, θα ηταν καλυτερα να αφησω το modem του παροχου και να παω σε εξτρα AP που συνηθως ειναι πανω απο 200mW ωστε να εχω εμβελεια? θα στουμπωνει ομως λογω modem παροχου? (baudtec συγκεκριμενα) νομιζω οτι απλα ενα καλο modem θα κανει δουλεια... δυστυχως ομως γινεται χαμος απο μοντελα και φοβαμαι να παρω κατι κουτουρου και να μου βγει σκαρτο... απο modem παροχου που εχω δει το μονο που πιστευω οτι αξιζει τον κοπο ειναι το thompson... και σε σταθεροτητα και σε ταχυτητα και σε πορτες και σε εμβελεια... EDIT: το Vigor 2710n μονο n ειναι??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα