Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα μολις γραφτηκα στο forum και αυτο ειναι το πρωτο μου θεμα.

Ελπιζω να με βοηθησετε με το προβλημα μου το οποιο με ταλαιπωρει εδω και μερες και λυση δεν μπορω να βρω!

Λοιπον αγορασα πριν καιρο μια εξωτερικη θηκη για 2,5" σκληρο της iomega.(υποστηριζει πανω απο 1TB)

Το προβλημα ειναι οτι αγορασα και εναν σκληρο δισκο 2.5" Seagate Momentus 750GB

τον οποιο οταν τον βαζω στη θηκη αναβει το LED αλλα δεν δουλευει. Κανει εναν

θορυβο (κτακ κτακ κτακ) και τιποτα αλλο.

Παντως ο σκληρος δισκος δεν εχει καποιο προβλημα, γιατι τον εβαλα και στο laptop

σαν εσωτερικο καιδουλευει μια χαρα, Δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανει αυτο. Εχει κανενας καμια ιδεα???

Η θηκη τροφοδοτειται με USB 2.0 καλωδιο απο το PC

(σε ολες τις θηρες που δοκιμασα και σε διαφορετικο PC, το ιδιο προβλημα)

ΥΓ. Στην ιδια θηκη δοκιμασα και αλλους δυο σκληρους δισκους TOSHIBA και δουλευαν μια χαρα

Επεισης δοκιμασα και εναν παλιο δισκο HITACHI και κανει ακριβως το ιδιο προβλημα με τον SEAGATE

Αν και δεν νομιζω να εχει καποια σχεση αυτο: H μονη διαφορα ειναι οτι οι TOSHIBA που δουλεψαν ΔΕΝ εγραφαν πανω Serial ATA σε σχεση με τον HITACHI και τον SEAGATE.

Φανταζομαι δεν ειναι προβλημα ρευματος γιατι:

TOSHIBA 320GB --> +5V 1A --> ΔΟΥΛΕΥΕΙ

TOSHIBA 60GB --> +5V 1A --> ΔΟΥΛΕΥΕΙ

HITACHI 20GB --> +5V 1A --> ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

SEAGATE 720GB --> +5V 0.70A --> ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

παντως κανενας δισκος δεν εχει προβλημα. ακομα και μετα τη χρηση απο τη θηκη ειναι λειτουργικοι

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

Δημοσ.

Δοκίμασε και με ένα usb Υ καλώδιο αν έχεις εσύ ή κάποιος φίλος σου. Το "κτακ κτακ κτακ" που λες, το κανε σε μένα όταν δεν του φτανε το ρεύμα απ τη μία usb. Όταν συνέδεσα και τη δεύτερη, έπαιξε κανονικά.

Δημοσ.

Λες ρε φιλε? το σκεφτικα να το δοκιμασω και αυτο....

αλλα γιατι με τον seagate να χρειαζεται τετοιο καλωδιο απο τι στιγμη που με τους υπολοιπους δουλευει ετσι οπως ειναι....?

Τεσπα θα αγορασω ενα καλωδιο και θα ενημερωσω.

Να'σαι καλα φιλε μου και σ'ευχαριστω

Δημοσ.

Τίποτα :) Κατά 99% θα λεγα πως αυτό συμβαίνει. Αφού θήκη, δίσκοι είναι οκ κι ο δίσκος ακούγεται σα να προσπαθεί να περιστραφεί. Τώρα γιατί, δε ξέρω. Ίσως κατά την έναρξη, οι toshiba να μην είναι τόσο απαιτητικοί σε ρεύμα.

Δημοσ.

Δεν τιθεται θεμα ρευματος γιατι λειτουργει και με μεγαλη απαιτηση ο 320.

Οι μονοι δισκοι που εχουν μικρη απαιτηση αλλωστε ειναι ορισμενοι wd o,5a!!!!

Κατ αρχας οι SATA εχουν αλλο βυσμα απο τους ata100 οποτε πως ταιριαξες το βυσμα????

sata

2093-how-install-extra-hdd-sata2.jpg

ide atapi η ata100

driveplug480.jpg

Τωρα ο χιτατσι ειναι σιγουρα ιντε και ο σιγκειτ σατα.

Πες μου τι ακριβως συμβαινη για να σου πω τι να κανης.

Δημοσ.

οχι οχι δεν ειναι κανενας IDE

ειναι ολοι SATA. Ακομα και ο παλιος HITACHI (2006 κατασκευης) sata ειναι

Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ 2 ΣΚΛΗΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

(ο Hitach και ο Seagate) ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟYΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΤΥΠΟ:

Serial-ATA-logo-grayscale-n.gif

Βεβαια δεν ξερω αν αυτο εχει καμια σημασια παντως ειναι η μοναδικη διαφορα που εχουν

σε σχεση με τους δυο Toshiba που δοκιμασα και μου δουλεψαν (εκτως απο τη χωρητικοτητα φυσικα)

Παντως ολοι οι σκληροι δουλευουν κανονικα αν τους συνδεσω με τον παρακατω ανταπτορα:

Adapter_USBSATAIDE.jpg

Για αυτο το λογο λεμε οτι ισως να μην επαρκει η τροφοδοσια που παιρνει η εξωτερικη θηκη απο τη μια θηρα (USB 2.0) και να χρειαζεται το καλωδιακι που δινει ρευμα απο 2 θηρες USB

Το περιεργο παντως ειναι οτι οι δυο toshiba που δοκιμασα στην εξ. θηκη μια χαρα επερναν ρευμα απο τη μια θηρα USB

Τι να πω.... ισως ο seagate και ο hitachi να χρειαζονται περισσοτερο ρευμα για να δουλεψουν και ας γραφουν πανω κατω τα ιδια mA στο αυτοκολητο

Δημοσ.

Το σεριαλατα απλα σημαινη σατα. Ο 20αρης μου κανη εντυπωση που και να μου τολεγες δεν θα το πιστευα. Μπας και ειναι 200αρης?

Δημοσ.

Τελικα το προβλημα λυθηκε!!!!!!!!!! :D

Αγορασα ενα καλωδιο USB Y x2 οπως ειπε ο φιλος antonl και εφτιαξε

Τελικα ηταν θεμα τροφοδοσιας.

Το περιεργο ειναι πως πλεον δεν ειναι αναγκη να τα συνδεσω και τα 2 usb

δουλευει ακομα και με το ενα USB. Οποτε Αυτο σημαινει οτι το καλωδιο που μου ειχαν

δωσει με την εξωτ. θηκη ηταν μαπα!!!! Δεν επαρκουσε το ρευμα και τοσες μερες δεν

μπορουσα να βρω που ειναι το προβλημα....

Περιεργο, κουλο και πολυπλοκο. Το θεμα παντως ειναι πως τωρα με αυτο το καλωδιακι

δουλευει μια χαρα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ!!!!!!! :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...