Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχουμε στο πανεπιστήμιο μια IP που μας δίνει το Κέντρο Δικτύου με ethernet. Πως μπορώ να φτιάξω LAN το οποίο θα παίρνει internet από την IP που αναφέρω παραπάνω;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχουμε στο πανεπιστήμιο μια IP που μας δίνει το Κέντρο Δικτύου με ethernet. Πως μπορώ να φτιάξω LAN το οποίο θα παίρνει internet από την IP που αναφέρω παραπάνω;

Ευχαριστώ

Καλησπέρα,

μπορείς να φτιάξεις δίκτυο με router (πχ με το linksys RV082) ή με linux/win μηχάνημα (χρησιμοποιώντας 2 κάρτες δικτύου).

Δημοσ.

Καλησπέρα,

μπορείς να φτιάξεις δίκτυο με router (πχ με το linksys RV082) ή με linux/win μηχάνημα (χρησιμοποιώντας 2 κάρτες δικτύου).

Υπολογιστή δε θέλω να βάλω, router δεν ξέρω ποιο να πάρω - Λογικά για κάθε θύρα θα πρέπει να μπορεί να παίρνει και διαφορετική IP και να κάνει routing μεταξύ των δύο δικτύων. Ουσιαστικά θέλω ένα adsl modem router που η θύρα του DSL να είναι ethernet και να μπορεί να ρυθμίζεται η "WAN" IP. Πάντως σε USR9108, USR 9106 και μερικά άλλα DSL routers δεν το κάνουν και κακώς (μάλλον να πουλάν τα πιο ακριβά μοντέλα τους).

Κάτι πιο φθηνό από το linksys δεν έχει;

Δημοσ.

Αν πάρεις ένα τέτοιο και του περάσεις open-wrt μπορείς να το κάνεις αυτό. Βέβαια θέλει διάβασμα το documentation του Open-wrt, ρίξε μια ματιά εκεί πρώτα, πριν προβείς σε αγορές.

Δημοσ.

Υπολογιστή δε θέλω να βάλω, router δεν ξέρω ποιο να πάρω - Λογικά για κάθε θύρα θα πρέπει να μπορεί να παίρνει και διαφορετική IP και να κάνει routing μεταξύ των δύο δικτύων. Ουσιαστικά θέλω ένα adsl modem router που η θύρα του DSL να είναι ethernet και να μπορεί να ρυθμίζεται η "WAN" IP. Πάντως σε USR9108, USR 9106 και μερικά άλλα DSL routers δεν το κάνουν και κακώς (μάλλον να πουλάν τα πιο ακριβά μοντέλα τους).

Κάτι πιο φθηνό από το linksys δεν έχει;

Μπορείς να πάρεις το RV042 που νομίζω έχει τα μισά χρήματα. Δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλα routers (εκτός από cisco που είναι ακόμα πιο ακριβά).

Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις το RV042 που νομίζω έχει τα μισά χρήματα. Δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλα routers (εκτός από cisco που είναι ακόμα πιο ακριβά).

Ευχαριστώ! Στο router μπορώ να ορίσω στατική IP για την WAN Port?

Δημοσ.

Ευχαριστώ! Στο router μπορώ να ορίσω στατική IP για την WAN Port?

Αν θυμάμαι καλά ναι, αλλά για σιγουριά καλύτερα να κατεβάσεις το manual από το site της cisco.

Δημοσ.

με ένα οποιδήποτε router μπορείς να το κάνεις αυτό

πχ θα έχει 4 ethernet και ασύρματο

στη μια ethernet θα καρφώσεις το καλώδιο που σου δίνουνε με το internet και όλα τα άλλα, καί το ασύρματο, θα έχουν internet

επιπλέον θα είναι και σε lan με ip που θα παίρνουνε από το router

Δημοσ.

με ένα οποιδήποτε router μπορείς να το κάνεις αυτό

πχ θα έχει 4 ethernet και ασύρματο

στη μια ethernet θα καρφώσεις το καλώδιο που σου δίνουνε με το internet και όλα τα άλλα, καί το ασύρματο, θα έχουν internet

επιπλέον θα είναι και σε lan με ip που θα παίρνουνε από το router

Εννοείς απλό DSL ρούτερ ή κάποιο άλλο;

Εγώ σκεφτόμουν κάτι τέτοιο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613885

Όπως βλέπω στο user's manual η WAN Port δουλεύει με ethernet encapsulation

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...