nilosgr Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Γεια σας παιδια, εχω μια απορεια σχετικα με το developing/publishing των εφαρμογων στο Google Play. Εαν φτιαξω μια εφαρμογη, πχ το με API του 2.2, και τη βαλω στο Google Play, θα μπορουν να την κατεβαζουν και αυτοι που εχουν και αλλη εκδοση λειτουργικου στη συσκευη τους; (πχ 1.5 ή 4.0) Δηλαδη πρεπει να κανω build σε ολα τα API's; Και αν ναι, πως γινεται η να εχουν ολα το ιδιο ονομα; Επισης με την αναλυση οθονης τι μπορουμε να κανουμε ωστε η εφαρμογη μας να μην εχει προβληματα; ΥΓ συγνωμη αν εχει απαντηθει καπου αλλου το ερωτημα μου αλλα δεν βρηκα κατι
nspyrou Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Καλησπέρα σου, Κάπου είδα οτι, οι εφαρμογές που ανεβάζεις παρουσιάζονται στο Play, βάσει των υποστηριζόμενων APIs της ... οπότε "μάλλον" ελέγχεται η υποστηριζόμενη έκδοση βάσει της συσκευής. Αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος γι'αυτό ... Αν γράφεις σε Eclipse, το Android SDK έχει designer που είναι συμβατός με τις διάφορες διαστάσεις των συσκευών που κάνεις target. Δες τον form designer του Eclipse για Android και θα καταλάβεις.
nexuss Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Εσύ ορίζεις το ελάχιστο API το οποίο θέλεις να τρέχουν οι εφαρμογές σου (θέτοντας στο Manifest αρχείο την παράμετρο android:minSdkVersion). Αν έχεις ρυθμίσει η εφαρμογή σου να τρέχει από Android 3 και πάνω, τότε όταν κάποιος μπει στο Google Play με Android 2, δεν θα μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή σου. Επίσης, λόγω της πληθώρας αναλύσεων και μεγεθών οθόνης, το Android SDK (πλέον) τις χωρίζει σε 4 κατηγορίες, low, medium, high και extra high dpi. Οπότε μπορείς να μπορείς να παραμετροποιείς την εφαρμογή σου ανάλογα με την οθόνη (αν χρειάζεται βέβαια) χωρίς όμως να ασχοληθείς με κάθε μια οθόνη ξεχωριστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα