dimitris2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Η Samsung επιβεβαίωσε τις φήμες των τελευταίων ημερών σχετικά με το τετραπύρηνο chip που ετοιμάζει για την επόμενη γενιά Galaxy smartphones, ανακοινώνοντας το Exynos 4 Quad. Πρόκειται για ένα chip με τέσσερις συνολικά πυρήνες ειδικά σχεδιασμένο για επιδόσεις σε φορητές συσκευές. Είναι χρονισμένο στο 1.4GHz, ενώ βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 32nm νανομέτρων. Σύμφωνα με τη Samsung το Exynos 4 Quad δεν προορίζεται αποκλειστικά για το Galaxy S III αλλά και για άλλες συσκευές smartphones και tablets. Όπως αναφέρει η εταιρεία “Ο επεξεργαστής είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για την παροχή στους χρήστες smartphones, εμπειρία παραπλήσια με αυτή των επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η επόμενη συσκευή Galaxy που θα ανακοινωθεί το Μάιο, θα συνδυάζει αυξημένες επιδόσεις με μοναδικά χαρακτηριστικά multitasking”. Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου chip της Samsung είναι οι επιδόσεις στην αναπαραγωγή και καταγραφή 1080p video, όπου θα υποστηρίζονται 30 frames το δευτερόλεπτο. Ακόμη με την αρχιτεκτονική των 32nm υπάρχουν διπλάσιες υπολογιστικές δυνατότητες σε σύγκριση με το Exynos 4 Dual, καταναλώνοντας επίσης 20% λιγότερη ενέργεια. Αναφέρεται επιπλέον ότι το Exynos 4 Quad θα είναι έτοιμο να ενσωματωθεί και σε άλλες συσκευές και θα βασίζεται στο σχεδιασμό του Cortex A9 της ARM. Site: cnet.com
roybatty Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 dimitris2006 η μετάφραση του "frames" ως "πλαίσια" παραπέμπει σε..παράθυρα και πόρτες. Νομίζω πως είναι προτιμότερο να το πεις καρε ή να το αφήσεις απλώς frames για να το καταλάβει και ο λαός
Vasilisxd Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Φυσικα και η Samsung πιστή στο "απο την μύγα ξυγκι" μένει στον A9 έτσι ώστε να εχει ενα εξάμηνο μετά ξανά πωλήσεις παρουσιάζοντας τσιπ με A15.
shadowfax-1- Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δεν είναι μόνο αυτό.Δε μπορείς να πας κατευθείαν σε Α15,διότι πολύ απλά τότε δύσκολα θα εντυπωσιάσεις/κερδίσεις εντυπώσεις στο μέλλον. ΙΜΗΟ εξαιρετικό τσιπ ούτως η άλλως το Α9 απλά από τη στιγμή που η Σάμμυ έχει αποφασήσει να το δώσει και σε άλλη εταιρεία με πιο οικονομικό προφίλ ίσως αποφασίσω να μεταναστεύσω απο στο GSI.Ανάλογα βέβαια πάντα με το τι άλλο θα βάλει στο νέο "διαμάντι" της.
anax111 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) Απογοήτευση!!! Περίμενα αρχιτεκτονική Α15. Το αστείο είναι ότι πολλοί κορόιδεψαν πριν μερικούς μήνες τον Tegra 3 λέγοντας πως παραμένει στην απαρχαιωμένη Α9 αντί να πάει στην Α15. Τώρα και η Samsung κάνει το ίδιο. Λοιπόν περσυνά ξυνά σταφύλια Sammy. Αφού δεν πήγες σε Α15 στην ουσία άργησες 6 μήνες σε σχέση με την Nvidia. Τεσπα θα περιμένω να δω μια αξιόπιστη σύγκριση Tegra 3-Exynos 4 Quad πριν αποφασίσω αν θα προχωρήσω σε κάποιαν αγορά, αν και μετά από αυτό μάλλον θα περιμένω για κάτι με Α15. Πιστεύω πως τα στιπ με Α15 θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέχρι τα Χριστούγεννα. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2012 από anax111
Vasilisxd Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Το HTC One S εχει ήδη A15 και αν και 2πυρινο ειναι πιο γρήγορο απο τον Tegra 3 του One X.
oldnew Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Παντως ο qualcomm krat ο 2πυρηνος κατασκευάζεται σε ακόμα χαμηλότερη γεωμετρία και πιθανότατα είναι γρηγορότερος στις συνηθης λειτουργίες. Πλην οσων απειροελάχιστων κάνουν χρηση πραγματική 4 πυρήνων. Επίσης τα 28nm θα δίνουν και καλητερη αυτονομια λογικά.. Περα απο αυτά δεν εχω καμία αμφιβολία ότι ο 4πυρηνος της samsung θα ειναι απο τα κορυφαία τσιπ. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App
shadowfax-1- Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Συμφωνώ με αυτά που λέτε.Απλά όμως φανταστείτε μια ωραία πρωΐα η Σαμμυ να πει "βάζω δαύτο το 2πύρηνο Α15 τσιπ στοSGIII".Τι διαφορετικό θα παρουσιάσει στο επόμενο Nexus(δε λέω galaxy)? Καταλαβαίνω ότι 2coreA15>4coreA9 αλλά η "εταιρεία" δε κοιτά την κοινότητα των user αλλά πως θα μεγιστοποιήσει τα κέρδη της. ΙΜΗΟ(Χωρίς να λέω πάντως ότι το SGIII δε θα είναι παντοδύναμο τέρας)το next nexus θα έχει Α15 2core 5250.
elalekom Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Συμφωνώ με αυτά που λέτε.Απλά όμως φανταστείτε μια ωραία πρωΐα η Σαμμυ να πει "βάζω δαύτο το 2πύρηνο Α15 τσιπ στοSGIII".Τι διαφορετικό θα παρουσιάσει στο επόμενο Nexus(δε λέω galaxy)? Καταλαβαίνω ότι 2coreA15>4coreA9 αλλά η "εταιρεία" δε κοιτά την κοινότητα των user αλλά πως θα μεγιστοποιήσει τα κέρδη της. ΙΜΗΟ(Χωρίς να λέω πάντως ότι το SGIII δε θα είναι παντοδύναμο τέρας)το next nexus θα έχει Α15 2core 5250. Σε ευχαριστώ για αυτή την σκέψη. Με έπεισες πέρα από κάθε αμφιβολία και αμφισβήτηση να προσθέσω και την Samsung στη μαύρη λίστα των εταιριών που γράφουν στα @@ τους τους πελάτες και που ποτέ δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από εμένα, μετά την Apple. Αν σαν καταναλωτής δεν δώσεις να καταλάβουν πως απαιτείς σεβασμό, σεβασμό δεν θα εισπράξεις ποτέ. Και όχι, το να σου ζητάνε 500 ευρώ κάθε χρόνο, δεν λογίζεται ως σεβασμός, ο,τι και να προσφέρουν.
euklidis Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Σε ευχαριστώ για αυτή την σκέψη. Με έπεισες πέρα από κάθε αμφιβολία και αμφισβήτηση να προσθέσω και την Samsung στη μαύρη λίστα των εταιριών που γράφουν στα @@ τους τους πελάτες και που ποτέ δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από εμένα, μετά την Apple. Αν σαν καταναλωτής δεν δώσεις να καταλάβουν πως απαιτείς σεβασμό, σεβασμό δεν θα εισπράξεις ποτέ. Και όχι, το να σου ζητάνε 500 ευρώ κάθε χρόνο, δεν λογίζεται ως σεβασμός, ο,τι και να προσφέρουν. Φιλε μου ειναι καθαρα επιλογη σου. αν βρεις μια αλλη καλυτερη συσκευη πας σε αυτη αλλιως πας σε SGS2 που θα πεσει στα 300 ευρω και ειναι παραπανω απο ικανοποιητικο. Οι εταιριες κοιτανε τα κερδη τους και μονο. Εσυ επιλεγεις το αν θα αγορασεις αυτο που πουλανε οποτε δεν κατηγορουμε κανεναν απλα επιλεγουμε που θα δωσουμε τα λεφτα μας.
damastes Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 ελπίζω να μην κάνει κάτι αντίστοιχο όπως και η HTC με τετραπύρινο tegra 3 για υπόλοιπους και διπύρηνο krait για αμερική. Το βλέπω να μένουμε με τον καλό αλλα Α9 τετραπύρηνο και η αμερική να παίρνει σε λίγους μήνες τον διπύρηνο Α15 που θα μπορεί να υποστηρίζει και τα LTE δίκτυα.
elalekom Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Φιλε μου ειναι καθαρα επιλογη σου. αν βρεις μια αλλη καλυτερη συσκευη πας σε αυτη αλλιως πας σε SGS2 που θα πεσει στα 300 ευρω και ειναι παραπανω απο ικανοποιητικο. Οι εταιριες κοιτανε τα κερδη τους και μονο. Εσυ επιλεγεις το αν θα αγορασεις αυτο που πουλανε οποτε δεν κατηγορουμε κανεναν απλα επιλεγουμε που θα δωσουμε τα λεφτα μας. Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να δικαιολογήσω τις ανήθικες πρακτικές οποιασδήποτε εταιρείας με το σκεπτικό της μεγιστοποίησης του κέρδους. Μπορούν να πάνε να πεθάνουν; Πραγματικά δεν θα με πείραζε. Όταν πληρώνεις το 1/10 της τιμής για προώθηση και διαφήμιση και άλλο 1/10 γιατί η εταιρεία έχει βγάλει 50 μοντέλα που δεν απευθύνονται σε καμία συγκεκριμένη πληθυσμιακή όμάδα (μεγαλύτερη παραγωγή σε 2 μοντέλα->μικρότερο κόστος για να εξηγήσω το σκεπτικό μου), απλά για να έχει ποικιλία στην αγορά, εγώ καταλήγω να πληρώνω 1/5 της τιμής παραπάνω για κάτι που δεν με απασχολούσε εξ'αρχής (επιλέγω απο κριτικές και η προώθηση/διαφήμιση μόνο στην πλύση εγκεφάλου προσβλέπει). Όταν επιπροσθέτως η πραγματοποιείται η επιλογή για μη χρησιμοποίηση μιας τεχνολογίας, με το σκεπτικό του να προσβλέπεις σε καινούριο άρμεγμα (ναι, πιστεύω πως το άρμεγμα είναι η καλύτερη λέξη) σε λίγους μήνες, ε τότε μπορώ να πω με σιγουριά πως και αλχημικό μετατροπέα σε χρυσό να βγάλει, μπορεί να τον βάλει όπου θέλει. Ψυχολογικά η τακτική τους είναι να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα, για τον λόγο ότι δεν έχεις την καλύτερη συσκευή, την ώρα που στην ουσία έχεις πληρώσει για την καλύτερη. Σε αυτό το παιχνίδι έχει αποδειχθεί παμπόνηρη η Apple, πουλώντας μικρές μικρές αναβαθμίσεις στα καινούρια τους μοντέλα, κάνοντάς μας να πιστέψουμε πως το να μην πάρεις το καινούριο μοντέλο θα σου κάνει τη ζωή πολύ χειρότερη. Παραβλέποντας το γεγονός πως με αυτό το σκεπτικό είχες αγοράσει και την προηγούμενη συσκευή σου, αντιλαμβάνεσαι πως αναβαθμίζοντας σε νέα έκδοση το λογισμικό της συσκευής, η ζωή σου γίνεται όντως πολύ χειρότερη. Όλα δουλεύουν πιο αργά, ακόμα και πράγματα (κοιτώντας το από προγραμματιστική άποψη) που δεν θα έπρεπε να δουλεύουν πιο αργά όπως το μενού. Όντας προγραμματιστής, καλώς ή κακώς θέλω το καλύτερο μοντέλο και ένα σχετικά βασικών δυνατοτήτων, ώστε να μπορώ να τεστάρω τις εφαρμόγες που γράφω σε διάφορες εγκαταστάσεις. Σαν καταναλωτής όμως, έχω και τα όριά μου. Δεν θα με πείραζε να περιμένω λίγο καιρό ή να προτιμήσω άλλη συσκευή, αλλά το να με θεωρούν δεδομένο δεν μου αρέσει ούτε σαν άνθρωπος, ούτε σαν καταναλωτής. Ελπίζω να μην κούρασα.
oldnew Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Ποιο άρμεγμα και πράσινα αλογα ρε παιδιά; Ολες οι εταιριες σε όλα τα προϊόντα ητε επεξεργαστές ητε αυτοκίνητα ητε whatever, κάθε φορα παρουσιάζουν ένα ποιο βελτιωμένο μοντέλο. Και το νεο soc αυτό ακριβώς προσφέρει. Το πρόβλημα που ειναι; Απο το 1 δεν πας ποτε στο 100. Όλα γίνονται σε μικρά βήματά. Δηλαδή η intel 30 χρονια τι το διαφορετικό κανει; Ορισμένοι διαμαρτύρονται για να διαμαρτύρονται. Παω στοιχημα θα διαμαρτυροσουν ότι και να έβγαζε. Ούτε και εγω θα πάρω γιατί εχω ηδη το sgs2, και ειμαι καλυμενος απο επιδόσεις. Κάποιος που παίρνει τώρα και δεν έχει ισχυρή συσκευή, πολυ σωστά θα παρει sgs3 ή καποιο αλλο απο τα ισχυρά αν θέλει κορυφαίο, αλλης εταιρίας. Ή θα παρει πχ sgs2 που θα φτηνηνει αν θέλει αρκετά ισχυρο και φθηνο. Οι επιλογές ειναι άπειρες. Την κοροϊδία δε βλέπω, και τι το διαφορετικό βλέπεις απο οτιδήποτε συμβαίνει σε οτιδήποτε αλλο. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App
shadowfax-1- Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Αυτό που λέει ο παλιόνεος απο πάνω. Αδερφέ elalekom δεν είναι τακτική της sammy.Είναι εταιρείες.Σκοπό έχουν το κέρδος όσο το δυνατό περισσότερο και φυσικά δε πρόκειται να βγάλουν μια τεχνολογία ανώτερη όταν ακόμα δεν έχουν"αρμέξει"την σημερινή.Είναι νόμος της αγοράς αυτό.Kαι δε μιλάμε μόνο για cpu.Για όλα:μηχανές αυτοκινήτων,τηλεοράσεις,gpu τα πάντα. Προσωπικά απλά θα περιμένω να δω το SGIII όπως είπα(γιατί είναι και πολλά τα 600€ ακόμα και για 12 δόσεις),και να δω τί ακόμα θα έχει μέσα. Τώρα όσον αφορά το LTE και τα 4G δίκτυα:Ρε παιδιά ,στην Ελλάδα ζούμε.Εδώ το 3g δεν έχουμε καλά καλά και μιλάμε για LTE ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα