andreas_zachs Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Καλησπέρα σε όλους... Αν και υπάρχει παρόμοια ερώτηση... τις κάνω ένα “λίφτινγκ” γιατί ήταν κάπως... “παρωχημένη” Λοιπόν, έχω ένα blog και θέλω να του προσθέσω μια καρτέλα που θα ονομάζεται “on line movies” σε αυτήν τη καρτέλα λοιπόν θα φιλοξενούνται links από youtube, veoh, daily motion κ.α. Που θα περιέχουν ολόκληρες ελληνικές ταινίες, ντοκιμαντέρ μεταγλωττισμένα και με υπότιτλους..... ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ???? Καταπατώ κάποια πνευματικά δικαιώματα?
sargio01 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δεν θεωρώ προσωπικά πως θα παραβαίνεις κάποιο νόμο, αν για κάθε link αναφέρεις τη πηγή του βίντεο, ή αν για παράδειγμα το κάθε link το ονομάσεις με την ονομασία του site που παραπέμπει, πχ youtube.com. Για σιγουριά όμως, κάνε την ίδια ερώτηση στον paredwse που είναι νομικός, μέσω προσωπικού μηνύματος ...
TheELF Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Παράνομο είναι,χρειάζεσαι την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη των πνευματικών δικαιωμάτων για να ανεβάσεις μια ταινία,και αν και δεν θα τα καταπατάς ο ίδιος τα δικαιώματα αυτά αφού θα έχεις μόνο link αλλά είναι σαν να έχεις link για παράνομα προγράμματα και μην ρωτήσεις τώρα αν αυτό είναι παράνομο...
andreas_zachs Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις... κρίμα πάντως και είχα αρχίσει ήδη να τη δουλεύω τη σελίδα μέχρι που έφαγα τη φλασια για το αν είναι παράνομο ή όχι... είναι άδικο πάντως γιατί στην ουσία το ίδιο πράγμα κάνουμε και με το share στο facebook... πάνω σε αυτό είχα βασιστεί!!!!!!!
TheELF Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Ναι μόνο που στο facebook σου λέει μου βάζουν παράνομα link χωρίς την γνώση μου και όπου βλέπω τα σβήνω εσύ όταν τα βάζεις ο ίδιος τι μπορείς να πεις;; Τέλος πάντων ,ψιλά γράμματα,μέχρι να ασχοληθεί κανείς με την σελίδα σου (να σε κυνηγήσει δηλαδή) έεεεεεχεις καιρό.
genius_13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Σε αυτήν την σελίδα που λες θα έχεις διαφημίσεις? Οι ταινίες θα είναι σε embed code ή σε λινκ που θα οδηγούν σε άλλη σελίδα ?(youtube etc) Αν δεν έχεις διαφημίσεις και οι ταινίες που θα βάζεις θα οδηγούν σε άλλη σελίδα τότε άσε την ΑΕΠΙ να κουρεύεται,δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Γεμίσαμε νταβατζήδες. Μπορείς να δεις και το επεισόδιο της εκπομπής το Κουτί της Πανδώρας που αναφέρεται στη ΑΕΠΙ.Έχει ενδιαφέρον.
andreas_zachs Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Για όποιον στο μέλλον θα έχει την ίδια απορία... ιδού η απάντηση από το μέλος “paredwse” ο οποίος είναι νομικός και η απάντησή του έχει άλλη βαρύτητα! “ Ναι, αν βάλεις links που παραπέμπουν σε άλλες σελίδες που φιλοξενούν έργα που προστατεύονται από νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας, παρανομείς. Η συγκεκριμένη ενέργεια απαγορεύεται ρητά από το άρθρο 66 παράγραφος 2 περ. η' του Νόμου 2121/1993, το οποίο αναφέρει ότι απαγορεύεται η χωρίς άδεια διάθεση έργων πνευματικής δημιουργίας "στο κοινό, ενσυρμάτως ή ασυρμάτως, κατά τρόπο ώστε οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση όπου και όταν επιλέγει ο ίδιος". Μάλιστα η εν λόγω ενέργεια τιμωρείται με φυλάκιση από ένα έως πέντε έτη και και χρηματική ποινή από 2.900 έως 15.000 Ευρώ. “ Αν και σύμφωνα με το νόμο οι περισσότεροι είμαστε παράνομοι.... ο νόμος είναι νόμος, από 'κει και πέρα είναι στο χέρι του καθενός το αν θα παρανομήσει ή όχι! Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις και ιδιαίτερα τον “Sargio01” που με παρέπεμψε στον “paredwse”....... Σε αυτήν την σελίδα που λες θα έχεις διαφημίσεις? Οι ταινίες θα είναι σε embed code ή σε λινκ που θα οδηγούν σε άλλη σελίδα ?(youtube etc) Αν δεν έχεις διαφημίσεις και οι ταινίες που θα βάζεις θα οδηγούν σε άλλη σελίδα τότε άσε την ΑΕΠΙ να κουρεύεται,δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Γεμίσαμε νταβατζήδες. Μπορείς να δεις και το επεισόδιο της εκπομπής το Κουτί της Πανδώρας που αναφέρεται στη ΑΕΠΙ.Έχει ενδιαφέρον. οι ταινίες θα ήταν link αλλά και πάλι ο νόμος που αναφέρει και ο paredwse δεν προβλέπει για κάτι τέτοιο αν και θα έπρεπε... Ακόμα, υπάρχουν εκατοντάδες site που σου προσφέρουν το ember code των player τους για να τους ενσωματώσεις στη σελίδα σου, ακόμα και το youtube! Πιστεύω πως γενικά στο internet οι νόμοι ευτελίζονται και αν κάποιος (σαν κι εμένα) θελήσει να τους τηρήσει μάλλον φαντάζει ηλίθιος από τη στιγμή που ακόμα και ο κολοσσός που αυτή τη στιγμή ονομάζεται Google (η οποία διαθέτει: google videos, facebook, youtube, google plus... και δε ξέρω εγώ πόσα ακόμα έχει εξαγοράσει) τους καταπατά!
matsangos Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Για όποιον στο μέλλον θα έχει την ίδια απορία... ιδού η απάντηση από το μέλος “paredwse” ο οποίος είναι νομικός και η απάντησή του έχει άλλη βαρύτητα! “ Ναι, αν βάλεις links που παραπέμπουν σε άλλες σελίδες που φιλοξενούν έργα που προστατεύονται από νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας, παρανομείς. Η συγκεκριμένη ενέργεια απαγορεύεται ρητά από το άρθρο 66 παράγραφος 2 περ. η' του Νόμου 2121/1993, το οποίο αναφέρει ότι απαγορεύεται η χωρίς άδεια διάθεση έργων πνευματικής δημιουργίας "στο κοινό, ενσυρμάτως ή ασυρμάτως, κατά τρόπο ώστε οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση όπου και όταν επιλέγει ο ίδιος". Μάλιστα η εν λόγω ενέργεια τιμωρείται με φυλάκιση από ένα έως πέντε έτη και και χρηματική ποινή από 2.900 έως 15.000 Ευρώ. “ Αν και σύμφωνα με το νόμο οι περισσότεροι είμαστε παράνομοι.... ο νόμος είναι νόμος, από 'κει και πέρα είναι στο χέρι του καθενός το αν θα παρανομήσει ή όχι! Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις και ιδιαίτερα τον “Sargio01” που με παρέπεμψε στον “paredwse”....... οι ταινίες θα ήταν link αλλά και πάλι ο νόμος που αναφέρει και ο paredwse δεν προβλέπει για κάτι τέτοιο αν και θα έπρεπε... Ακόμα, υπάρχουν εκατοντάδες site που σου προσφέρουν το ember code των player τους για να τους ενσωματώσεις στη σελίδα σου, ακόμα και το youtube! Πιστεύω πως γενικά στο internet οι νόμοι ευτελίζονται και αν κάποιος (σαν κι εμένα) θελήσει να τους τηρήσει μάλλον φαντάζει ηλίθιος από τη στιγμή που ακόμα και ο κολοσσός που αυτή τη στιγμή ονομάζεται Google (η οποία διαθέτει: google videos, facebook, youtube, google plus... και δε ξέρω εγώ πόσα ακόμα έχει εξαγοράσει) τους καταπατά! Με μια επισήμανση στα bold,είναι το μεγαλύτερο καζάνι warez υλικού ever.Ό,τι θέλει κάποιος το βρίσκει με μια πάν-απλη αναζήτηση...
TheELF Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Άσχετα αν το youtube ή η οποιαδήποτε άλλη σελίδα στηρίζεται πάνω σε αυτό(το ότι βρίσκεις τα πάντα) ωστόσο απαγορεύουν το ανέβασμα προστατευμένου υλικού, σβήνουν ό,τι βρίσκουν(με αλγόριθμους και άλλους τρόπους) και bannάρουν και χρήστες,ξοδεύουν αρκετά μεγάλο ποσό μόνο για αυτό το λόγο. Και αυτή είναι η ουσία,δεν θα της κάνει κανείς μήνυση επειδή φαίνεται ότι το κυνηγάει,σε αντίθεση με π.χ. megaupload και άλλους όπου έβλεπες ότι ίσα-ίσα το προωθούσαν το παράνομο.
foutzos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 ψαχνεται κανεανας ομως με τετοια site..? και αν σε βρουνε αληθεια ειναι τοσο μεγαλο το προστιμο και η ποινη φυλακισης? εχω δει αρκετα site σαν το blog που θελει να φτιαξει ο φιλος να υπαρχουν χρονο και χωρις να τους κανει κανεις τιποτα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα