Ekimus Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Καλησπέρα σε όλους, Σκόπευα να αγοράσω ένα desktop με τον ερχομό των IB αλλά απογοητεύτηκα μιας και ήθελα να μπορώ να έχω άνεση στο OC. To πρόβλημα μου είναι ότι έχω ξεμείνει με έναν υπολογιστή (E8500/9800GTX+/4Gb Ram/Mobo p5k-e) που είναι 5ετίας και τον έχω στο γραφείο για word/autocad/browsing. Έχω ένα budget 2000 euro για να αγόραζα ένα νέο desktop που θα το κρατούσα άλλα 4-5 χρόνια. Θεωρώ όμως ότι οι IB με έχουν απογοητεύσει και δεν θέλω να χαλάσω τα λεφτά τώρα μιας και του χρόνου θα βγουν οι πολλά υποσχόμενοι Haswell που θα έχουν και άλλο socket. To πρόβλημα μου είναι το εξής. Θέλω να αναβαθμίσω ένα υπάρχον σύστημα που έχουμε στο γραφείο, για να μπορώ να το έχω για gaming στο σπίτι μου, μέχρι του χρόνου και να μπορώ να παίζω το diablo 3 σε high(δεν έχει ultra) settings. Τα specs: Cpu: i3-2100 Gpu: Geforce GTS 450 Ram: 8gb ram(Δεν έχω δεί μάρκα-αλλά είναι χωρίς κάλυμμα και μοιάζουν σαν αυτές) Link , Mobo: η mobo είναι gigabyte micro-atx με μόνο δυο ram dimms (το aida δεν την αναγνώρισε) βέβαια εξ-οψεως μου φάνηκε σαν αυτή Link) Psu: Thermaltake 700watt (Non modular) HDD: Seagate Barracuda 500gb 7200rpm (δεν είδα cache) Λειτουργικό: Win7 ultimate 64 Τι να αλλάξω ώστε να μπορώ να παίζω τα τωρινά παιχνίδια και το diablo 3 σε high settings και με αρκετά ψηλά fps? Σίγουρα πάντως θα αγοράσω έναν SSD Samsung 830 120gb(τουλάχιστον) για να τον έχω και για το επόμενο σύστημα. H motherboard μου φάνηκε άθλια όπως την είδα. Σκεφτόμουν να ξοδέψω περίπου 500 ευρώ για να σουλουπώσω το σύστημα. H δικία μου σκέψη ήταν να αγοράσω μια νέα mobo/cpu/gpu/ssd(o ssd δεν περιλαμβάνετε στα 500 ευρώ). Για mobo value for money until next year μαλλον κάτι σε asrock(Ζ68 ή Ζ77). Για CPU είτε 2500κ η 3570Κ Η ανάλυση στην οποία παίζω είναι 1920x1080 Για GPU πάντα είχα αδυναμία στην πράσινη…αλλά θα ακολουθήσω την συμβουλή σας.
Thanos1972 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Εναν ssd οπως λες και μια καρτα γραφικων θελεις.τιποτα αλλο. Για καρτα γραφικων ποσα μπορεις να δωσεις?
Ekimus Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέχρι 300 ευρώ,τα δίνω μιας και θα την βάλω σε άλλο υπολογιστή μόλις αναβαθμίσω στο μέλλον. Ο i3-2100 θα αντέξει? θα έχουμε bottleneck με την κάρτα γραφικών?Έχει σημασία για εμένα να έχω καλά fps. Επίσης...αυτή η mobo είναι με SATA 3gb/s και ο SSD με 6gb/s. Μήπως να την άλλαζα?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ο i3-2100 θα αντέξει? Ναι. θα έχουμε bottleneck με την κάρτα γραφικών? Όχι. Έχει σημασία για εμένα να έχω καλά fps. Θα έχεις. Επίσης...αυτή η mobo είναι με 3gb/s και ο SSD με 6gb/s. Μήπως να την άλλαζα? Όχι. Στο μάτι δεν καταλαβαίνεις διαφορές.
Ekimus Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ακούω προτάσεις για κάρτα γραφικών τότε. (Μέχρι 300 ευρώ)
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29153&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=3
Ekimus Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 H αλήθεια είναι ότι πάντα είχα μια αδυναμία στην πράσινη.Σε αυτά τα λεφτά η ATI είναι καλύτερο value for money?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ναι. Αντίστοιχες επιδόσεις με μια 570 έχει αυτή που σ αυτά τα λεφτά βρίσκεις μόνο μεταχειρισμένη και δεν νομίζω ότι αξίζει. Κοντά είναι και η 560ti 448 cores http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27402&cat=5&sub=137&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2
Ekimus Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ωραία θα πάω για 7850 τότε και έναν Samsung 830 SSD. Του χρόνου βλέπουμε τι θα μας πουν οι haswell. Ευχαριστώ πολύ και τους δύο σας για τον χρόνο σας. Υ.Γ. Έχουν διαφορά τα brands της 7850 μεταξύ τους?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Υ.Γ. Έχουν διαφορά τα brands της 7850 μεταξύ τους? Στην ψύξη αλλά είναι γενικά κρύα και μη ενεργοβόρα κάρτα. Οπότε εξαρτάται από τη διαφορά τιμής. Εγώ για 10 ευρώ ας πούμε θα επέλεγα μια πιο "μπάνικη" ψύξη κι ας μην χρειάζεται. Αλλά κάτι διαφορέςε 30+ είναι αδικαιλογητες imho. H gigabyte που σου έβαλα θεωρώ ότι είναι πολύ καλή υλοποίηση. Αντί για τον samsung δες τους καινούριους intel. Ανταγωνιστικότατες τιμές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα