Προς το περιεχόμενο

Ανεμιστηρακια στο PC.

kjtzemis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φαντάσου ότι το κουτί μου εμένα είναι σφραγισμένο από παντού ακομα και πισω πανω απο τα pci επειδή όμως έχω φίλτρο στον μπροστινό και μπορεί κάποια στιγμή να πιάσει χνούδι και να μην το καταλάβω έχω αυτές τις 2 τρύπες ελεύθερες στις φώτο ώστε να μην στερηθεί δροσερού αέρα και αν τον χρειαστεί να τον πάρει από εκεί .. όσο σπρώχνουν σωστά τα fan από εκεί παίρνει ελάχιστο. Φυσικά κάτι που έχει περάσει δευτερεύων αλλά δεν είναι, είναι ότι έτσι μειώνεις δραστικά κ τον θόρυβο.

post-227308-0-15512500-1335398060_thumb.jpg

για να καταλαβω αυτο το κολλας στο εξωτρικο του κουτιου ή στο εσωτερικο? :wacko:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

για να καταλαβω αυτο το κολλας στο εξωτρικο του κουτιου ή στο εσωτερικο? :wacko:

Όπου σου αρέσει και έχεις πρόσβαση. εσωτερικά είναι εμένα παντού εκτός από μπροστά που μπαίνει η πρόσοψη και δεν φαίνεται τίποτα.

Αυτές είναι οι πίσω βλέπεις κάτι άσχημο ?

post-227308-0-43953700-1335399158_thumb.jpg

είχα κατα νού να μουμιοποιήσω (sic) το peecee μου πιο πολύ για ηχομόνωση χρησιμοποιώντας κάτι σε Akasa Noise Mats τωρα βλέπω οτι θα φτιάξω και airflow :-) με ενα σμπάρο 2 τρυγόνια.

Τι γίνεται με τα κουτιά που έχουν πάνω το PSU; Στο δικό μου παίζω κάπως έτσι, στη θεωρία μπαίνει χαμηλά κρύος ζεσταίνεται και την κάνει απο πίσω, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τα φάνια της GPU και του CPU πρέπει να μου χαλάν τη σούπα χώρια που στα midi cases η σύγχρονες κάρτες γραφικών-φαράσια κόβουν το κουτί στη μέση.

post-238593-0-76298600-1335427104_thumb.jpg

Ωραίο κουτάκι αλλά κ δύσκολο. Εγώ τι θα έκανα τώρα εδώ,

α) όπου Χ θα έκλεινα καθώς και τα κενά φατνία 5.25" δες φώτο πιο πάνω.

β) όπου χωράει θα έβαζα αφρώδες υλικό σαν αυτό που έχουν τα κουτιά motherboard μέσα το όποιο μπορείς να κόψεις εύκολα με ένα μαχαίρι και εγκάρσια για να λεπτύνει. Επειδή μίλησες για ηχομόνωση ας γίνει καλύτερη δουλειά.

γ) τρύπες στο πάτωμα και εγκατάσταση έναν 12x12 πάνω σε 4 τακάκια από αυτό το ίδιο υλικό (αφρώδες) δηλαδή σηκωμένο από το πάτωμα 1,5 cm περίπου. κάτω ακριβώς από το southbridge.

Και στο δικό μου έχω ανοίξει τρύπες στο πάτωμα και το δικό μου έχει το τροφοδοτικό στο πάνω μέρος. γενικά τα In πρέπει να είναι χαμηλά τα Οut ψηλά. επίσης ο υπολογιστής πρέπει να είναι καθαρός και όχι κατευθείαν στο πάτωμα γιατί τότε θα γίνει ηλεκτρικό σκουπακι .. Ο μπροστινός σου να έχει δύναμη μιας και πρέπει να διαπερνάει όλα τα εμπόδια που έχει μπροστά του αλλά να είναι κ αθόρυβος εκεί αξίζει μια αγορά. Τις τρύπες για να γίνουν καλές σχεδίασε τις πρώτα, άνοιξε τις προς τα μέσα και μετά να έχεις άλλο ένα τρυπάνι 3 νούμερα μεγαλύτερο να τις φρεζάρεις γιατί θα βγάλουν άσχημο γρέζι.

post-227308-0-76438600-1335429173_thumb.jpg

Να το δικό μου με επεξηγήσεις.

Τώρα που καλοκαιρεύει ίσως ανοίξω το πρώτο x πάνω από τον μπροστινό αλλά θα βάλω τούλι για την σκόνη..

post-227308-0-05948200-1335430092_thumb.jpg

Πολύ καλή διευθέτηση του χεις κάνει, και ο μπροστινος που έχει "αερα" μπροστά του πολυ μου αρεσει, θενκς για τις συμβουλές, η λύση με τον επιδαπέδιο ανεμιστήρα θα βελτιώσει αρκετά την κατάσταση.

Πολύ καλή διευθέτηση του χεις κάνει, και ο μπροστινος που έχει "αερα" μπροστά του πολυ μου αρεσει, θενκς για τις συμβουλές, η λύση με τον επιδαπέδιο ανεμιστήρα θα βελτιώσει αρκετά την κατάσταση.

Να είσαι καλά, φυσικά όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με το πως πρέπει να είναι στημένος ένας υπολογιστής εν έτη 2012. Είναι μια σωστή φτηνή λύση χωρίς Modular,ιδιαίτερη διευθέτηση και κουτί των 50 ευρώ. Όπως οι περισσότεροι τα χώνουμε αλλού και όχι στα πολύ καλά κουτιά.Γι'αυτο θέλει λίγο προσωπική δουλειά μετά,που εμένα μ'αρεσει κιόλας είναι μια ιεροτελεστία κάθε στήσιμο όσο μπορεί να είναι με αυτά τα μέσα. :rolleyes:

Να είσαι καλά, φυσικά όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με το πως πρέπει να είναι στημένος ένας υπολογιστής εν έτη 2012. Είναι μια σωστή φτηνή λύση χωρίς Modular,ιδιαίτερη διευθέτηση και κουτί των 50 ευρώ. Όπως οι περισσότεροι τα χώνουμε αλλού και όχι στα πολύ καλά κουτιά.Γι'αυτο θέλει λίγο προσωπική δουλειά μετά,που εμένα μ'αρεσει κιόλας είναι μια ιεροτελεστία κάθε στήσιμο όσο μπορεί να είναι με αυτά τα μέσα. :rolleyes:

αν καλυψουμε τις τρυπες με αυτη την αυτοκολλητη ζελατινα το καλοκαιρι δεν θα εχει καποιο προβλημα υπερθερμανσης?

Πριν αρχίσεις τετοιες πατέντες, βάλε τους δυο ανεμιστήρες που πρέπει να υπάρχουν και βλέπεις μετά. Έναν μπροστά, κι έναν πίσω. Αν θες βάλε κι έναν ακόμα πάνω να βγάζει. Αν δεν έπρεπε να παίρνει αέρα, τα καπάκια απο τα 5.25 bays δεν θα ήταν διάτρητα με μαξιλαράκια σκόνης από μέσα αλλά μασιφ.

Και τίποτα να μην κάνεις πάντως, πρόβλημα θερμοκρασιών, δεν έχεις όπως είσαι.

Κατέβασε λίγο το hwinfo 64 και πόσταρε ένα screenshot αν θες για να δούμε τι λέει και κει η μητρική.

Εσένα σε παω πολύ γιατί παίζει να είμαστε οι μοναδικοί εδώ μέσα με 2500 σκέτο :-D

Πριν αρχίσεις τετοιες πατέντες, βάλε τους δυο ανεμιστήρες που πρέπει να υπάρχουν και βλέπεις μετά. Έναν μπροστά, κι έναν πίσω. Αν θες βάλε κι έναν ακόμα πάνω να βγάζει. Αν δεν έπρεπε να παίρνει αέρα, τα καπάκια απο τα 5.25 bays δεν θα ήταν διάτρητα με μαξιλαράκια σκόνης από μέσα αλλά μασιφ.

Κατέβασε λίγο το hwinfo 64 και πόσταρε ένα screenshot αν θες για να δούμε τι λέει και κει η μητρική.

Εσένα σε παω πολύ γιατί παίζει να είμαστε οι μοναδικοί εδώ μέσα με 2500 σκέτο :-D

εβγαλα μια φωτο απο το προγραμμα, δεν βλεπωω καπου να λεει την θερμοκρασια, για τσεκαρε και εσυ που το ξες καλυτερα.

οταν λες σκετο τι εννοεις?

post-220615-0-12579900-1335482019_thumb.png

Όταν ανοίγει τίκαρε την επιλογή "run sensor only".

Εννοώ non K

πιστευω να εχω βγαλει την σωστη φοτο.

το K εχει σχεση με το o/c ή πεταξα κοτσανα? :rolleyes: :devil:

post-220615-0-16617500-1335482646_thumb.png

Έχεις πρόβλημα. Πίστευα ότι ήταν λάθος του σπεκυ αλλά και δω βλέπω 73 βαθμούς στο chipset. Θα πέσουν αν βάλεις ανεμιστήρες αλλά και πάλι δεν είναι φυσιολογικό. Υπάρχει βέβαια και μεγάλη περίπτωση να έχει χαλάσει ο αισθητήρας.

Δεν είναι θέμα ψύξης, με την εννοια ότι και να το ρίχνεις τεχνητά μειώνει το πρόβλημα αλλά δεν το εξαλείφει. Ναι μεν εγώ έχω 23 βαθμούς εκεί σε idle με όλα τα φουρφούρια που το βαράνε αλλά χωρίς τους ανεμιστήρες το λογικό είναι 35 όχι 75.

Τρέξε κάτι βαρύ και παρακολούθα ταυτόχρονα θερμοκρασία επεξεργαστή και το auxiliary. Θα πρέπει να ανεβαίνουν μαζί (όχι με τον ίδιο βαθμό).

Έχεις πρόβλημα. Πίστευα ότι ήταν λάθος του σπεκυ αλλά και δω βλέπω 73 βαθμούς στο chipset. Θα πέσουν αν βάλεις ανεμιστήρες αλλά και πάλι δεν είναι φυσιολογικό. Υπάρχει βέβαια και μεγάλη περίπτωση να έχει χαλάσει ο αισθητήρας.

Δεν είναι θέμα ψύξης, με την εννοια ότι και να το ρίχνεις τεχνητά μειώνει το πρόβλημα αλλά δεν το εξαλείφει. Ναι μεν εγώ έχω 23 βαθμούς εκεί σε idle με όλα τα φουρφούρια που το βαράνε αλλά χωρίς τους ανεμιστήρες το λογικό είναι 35 όχι 75.

Τρέξε κάτι βαρύ και παρακολούθα ταυτόχρονα θερμοκρασία επεξεργαστή και το auxiliary. Θα πρέπει να ανεβαίνουν μαζί (όχι με τον ίδιο βαθμό).

ετρεξα ενα παιχνιδι το GTA IV που ειναι βαρυ αλλα δεν ειδα μεγαλη διαφορα αναιβεναν και κατευαιναν 1-2 βαθμους και το auxiliary που μου ειπες και ταυτοχρονα κοιταζα και 2 κατηγοριες παρακατω που εγραφε CPU (σωστα κοιταγα για το επεξεργαστη?).

εβγαλα το παιχνιδι και εβαλα να μετατρεπω τον ηχο απο ενα προγραμμα που ειχα παρατηρησει οτι οταν ετρεχα το προγραμμα αυτο εβγαινε ζεστος αερας, παλι το ιδιο οπως και με το παιχνιδι 1-3 βαθμους πανω κατω πηγαιναν.

τι προβλημα μπορει να υπαρξει και πως μπορω να το αντιμετοπισω? :confused:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικά αν βάλεις όλους τους ανεμιστήρες που έχει το κουτί δηλαδή 4 μαζί με το τροφοδοτικο να βγάζουν τότε δεν χρειάζεται να κλείσεις τίποτα.. το airflow εκεί φτιάχνεται από μόνο του,με τον θόρυβο δεν ξέρω τι κάνεις.. :)

Περα από αυτό είθισται ότι είναι για πιθανή αφαίρεση να είναι διάτρητο για λόγους οικονομίας και διαχείρισης βάρους.

Μακάρι να είχα την πολυτέλεια να σας κάνω ένα συγκριτικό για να δείτε τις διαφορές .. Η απλή σκέψη φυσικά είναι αν είχατε γεμάτα τα φατνία με συσκευές τότε από που θα έπαιρνε αέρα ? θα έσκαγε ? τώρα πάλι αν σας είναι αρκετό να βάλετε από έναν ανεμιστήρα να βγάζει ότι ρουφάει ακριβώς από την διπλανή τρύπα και να έχετε ένα μίνι αεροπλανάκι δίπλα στο αυτί σας, εμένα μου περισσεύει.. Μην ξεχνάτε ότι ο κατασκευαστής υποψιάζεται τι θα βάλετε μέσα το τελικό στήσιμο το ξέρετε μόνο εσείς άρα πρέπει κ να το διαχειριστείτε κατάλληλα.

Για να καταλήξω σε αυτή την λύση πάει να πει ότι πριν το κλείσω το κουτί μου ήταν και εμένα ανοιχτό και εκεί που είναι τώρα το πλαϊνό πλεξι ήταν όλο διάτρητη επιφάνεια με άλλους 2 ανεμιστήρες. αν δεν είχα δει τεράστια διαφορά λοιπών ανάμεσα στο πριν και το μετά, πρώτoν δεν θα το πρότεινα δεύτερον θα το είχα ανοίξει και εγώ ξανά.. και όταν λέω διαφορά είναι σε όλα όσα πρέπει να εξασφαλίζει ένα κουτί δηλαδή στο τρίπτυχο Θερμοκρασία - Θόρυβο - Σκόνη.

Αν δεν σας κάνουν οι θερμοκρασίες πάλι που σας έδειξα για έναν υπερχρονισμένο υπολογιστή που είναι και τοποθετημένος στα 40 εκατοστά από το δεξί αυτί μου τότε πάλι το συζητάμε.. Εδώ σημειώνω επίσης ότι δεν έχω κανένα φουρφουρι από αυτά τα υπέροχα απολύτως αθόρυβα αλλά ότι είχε μαζί το κουτί όταν το αγόρασα.

Από εκεί και πέρα ελεύθερη βούληση έχουμε ο καθένας όπως το βλέπει. Καλό όμως είναι να μην καταδικάζουμε κάτι που ο άλλος το έχει δοκιμάσει αλλά εμείς το έχουμε δει μόνο σε φωτογραφία.. :)

Στο δια ταύτα τώρα οι 73 η 81 του speccy βαθμοί δεν πρόκειται να πέσουν πάνω από -5/7 ότι και να κάνεις με το airflow και για μένα είναι πρόβλημα γιατί αυτές οι θερμοκρασίες που μας ποσταρες δεν είναι σε Full load του 2500κ αλλά πάλι κατά την γνώμη μου.

Για κάποιον λόγο κάτι έχει συμβεί εκεί. Εμένα το πρώτο μου μέλημα σε αυτή την περίπτωση θα ήταν να κοιτάξω το southbridge αν είναι οκ από πάστα, η ακουμπώντας πάντα καλά γειωμένος διάφορα σημεία της μητρικής να δω που είναι πιο ζεστή και να βγάλω συμπεράσματα αν βρεις chip πολύ ζεστά μπορείς να τα βοηθήσεις με μικρές αυτοκόλλητες ψηκτρουλες, επίσης ότι δεν χρησιμοποιώ π.χ ενσωματωμένη κάρτα γραφικών η firewire η σειριακή θύρα η δεν ξέρω τι άλλο θα το είχα πλήρως απενεργοποιημένο από bios. Δες επίσης αν έχεις κάποιο bios update και καντο..

Επεξ/σία από MoviemakerGr

Mάλλον παρεξήγησες φίλε moviemaker. Δεν είπα ότι αυτό που έκανες με τις ταινίες είναι άσκοπο. Είπα ότι α)μπορεί και να μην μπει σ αυτή τη διαδικασία αν θέλει να ρίξει λίγο τις θερμοκρασίες β)η θερμοκρασία του sb, αν ισχύει, είναι προβληματική έτσι κι αλλιώς και δεν θα λυθεί ούτε με αυτόν τον τρόπο (σ αυτό συμφωνούμε).

Δεν καταδίκασα λοιπον αυτό που λες, απλά είπα ότι πριν μπει σ αυτή τη διαδικασία, μπορεί να δοκιμάσει απλά με τους ανεμιστήρες. Εννοείται επίσης ότι το αντιαισθητικο του αποτελέσματος είναι επίσης υποκειμενικό.

Από άποψη θορύβου αν έχει αυτούς τους τρεις ανεμιστήρες (μπροστά, πίσω, πάνω) δεν νομίζω να τους ακούει, τουλάχιστον εγώ δεν τους ακούω. Οκ, αυτό είναι υποκειμενικό και εγώ δεν κοιμάμαι με το pc ανοιχτό. Οι ανεμιστήρες που πρότεινα πιο πίσω (τουλάχιστον στα αυτιά μου) είναι σχετικά αθόρυβοι.

ΥΓ. Έχεις δίκιο για τα drve bays.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...