marios_geo Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Παιδιά, λίγο την βοήθειά σας. Τα δεδομένα: Θέλω κονσόλα (xbox 360 η ps3). Ζω στις ΗΠΑ, αλλά πιθανόν να γυρίσω Ευρώπη κάποια στιγμή. 1) Από ότι καταλαβαίνω, το ps3 είναι region-free ενώ το xbox 360 όχι. Πρακτικά (εφόσον δεν πρόκυται να κουβαλήσω την κονσόλα πίσω, παρά μόνο τα παιχνίδια), ότι πάρω για xbox πάει χαμένο; 2) Εφόσον μιλάμε για συνδέσεις vga ή hdmi, οι pal/ntsc δεν με αφορούν. Σωστά; 3) Αυτή τη στιγμή, έχω κολήσει με μια 19άρα οθόνη (1440χ900) με είσοδο vga. Πώς θα συνδεθούν οι κονσόλες, εφόσον δεν έχουν έξοδο vga; Επίσης, παρόλου που κάποια παιχνίδια πάνε και σε ανάλυλη 1080p, φαντάζομαι θα γίνει downcale, σωστά; 4) Τέλος, επειδή θέλω να πάρω μεταχειρισμένο, ποια/ποιές εκδόσεις να απόφυγω; (πχ το fat με το τάδε motherboard). Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υ.Γ. Ερώτηση μπόνουνς-κερασάκι. Δεν θέλω να μπλέξω με "σπασμένα" παιχνίδια. Με την αγορά μεταχειριμσένων τί γίνεται; Είναι σαν τα pc που ενεργοποιείς μια φορά τον κωδικό και μετά δεν μπορείς να πουλήσεις το παιχνίδι; Με άλλα λόγια, αν πάρω ένα μεταχειρισμένο παιχνίδι, τί δυνατότητες θα χάνω;
sargio01 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 1) Από ότι καταλαβαίνω, το ps3 είναι region-free ενώ το xbox 360 όχι. Πρακτικά (εφόσον δεν πρόκυται να κουβαλήσω την κονσόλα πίσω, παρά μόνο τα παιχνίδια), ότι πάρω για xbox πάει χαμένο;Απ' όσο ξέρω για το ps3, απλά δεν δημιουργούνται στην Ευρώπη patches για αμερικάνικα bless(δεν ξέρω πως λέγονται της microsoft). Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και στη περίπτωση του xbox, οπότε επίσης δεν θα πάνε χαμένα. 3) Αυτή τη στιγμή, έχω κολήσει με μια 19άρα οθόνη (1440χ900) με είσοδο vga. Πώς θα συνδεθούν οι κονσόλες, εφόσον δεν έχουν έξοδο vga; Επίσης, παρόλου που κάποια παιχνίδια πάνε και σε ανάλυλη 1080p, φαντάζομαι θα γίνει downcale, σωστά; Αν η οθόνη σου έχει scart, τότε μπορείς να τη συνδέσεις μέσω καλωδίου AV, που απο τη μια άκρη θα έχει βίσμα για την έξοδο AV multi out. Σωστός για το downscale σε περίπτωση που η οθόνη δεν είναι full hd... Για τις υπόλοιπες απορίες, περίμενε να σου απαντήσουν άλλοι γιατί εγώ δεν ξέρω
marios_geo Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Σε ευχαριστω για την απάντηση σου. Αν κατάλαβα καλά, λες ότι δεν μπαίνουν patch στα παιχνίδια; Τότε τί νόημα έχει το region free; Επίσης, scart δεν έχει. Είναι οθόμη υπολογιστή (tft monitor). Μπορεί να καταφέρω να βρω ένα όμοιο monitor με dvi είσοδο. Τότε θα είναι φαντάζομαι καλύτερα τα πράγματα...
Xristaras12 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 θα σου μιλησω για το Ps3 μιας και αυτο εχω. λοιπον αποφευγεις κονσολες fat 60GB(τις πρωτες δλδ)μιας και χαλανε ευκολοτερα απ οτι οι αλλες(επειδη η mobo τους ειναι αναποδα,απ τις θερμοκρασιες ξεκολλανε τα chips και παει για επισκευη με heatguns-αλλιως το στελνεις αντιπροσωπεια και δινεις καμια 100€)Αν δεν σε απασχολει να παιζεις παιχνιδια του ps2 στο ps3 κοιτα απ ευθειας για slim ps3. αν μπορεσεις να βρεις μονιτορ με dvi θα ηταν καλυτερα μιας και θα παρεις τοτε ενα καλωδιο απο hmid->dvi για να παιζεις.Με vga δεν νομιζω οτι θα καταφερεις κατι γιατι εχουν θεματα με refresh rate σε διαφορετικες αναλυσεις-για την κονσολα- 50Hz δινει το scart,60Hz δινει στο hdmi. με τα μεταχειρισμενα παιχνιδια δεν εχεις κανενα απολυτως θεμα ΑΠΛΑ αυτα που παιζουν Multiplayer και εχουν Online pass(πχ BF3)θα πρεπει να αγορασεις απ το Psn store νεο pass για να παιξεις(τιμες απο 10€) απο και και περα δεν ξερω τι γινεται με τις διαφορετικες εκδοσεις μιας και στην αμερικη εχετε ntsc(αναφερομαι στην περιπτωση που το συνδεσεις με scart σε pal τηλεοραση/Monitor etc)
sargio01 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Σε ευχαριστω για την απάντηση σου. Αν κατάλαβα καλά, λες ότι δεν μπαίνουν patch στα παιχνίδια; Τότε τί νόημα έχει το region free; Δεν αναφέρομαι στα επίσημα patches, αλλά σε ανεπίσημα όπως αυτά του we hellas για το pro evolution soccer... που διαμορφώνουν ένα παιχνίδι ειδικά για μια συγκεκριμένη αγορά(στη προκειμένη περίπτωση την Ελλάδα).
naruto14 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Για το xbox στα fat να αποφύγεις οποιαδήποτε άλλη μητρική εκτός από jasper και μετά falcon (ή πρώτη έχει ελάχιστες πιθανότητες για RROD ενώ η δεύτερη έχει λίγες περισσότερες αλλά πάλι είναι καλά τα πράγματα). Αν αγοράσεις slim δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Για το ps3 θα κοιτάξεις με σκληρό 80GB και πάνω και η κονσόλα στο 80άρι σκληρό πρέπει να έχει 2 usb ports και όχι 4 (με τα 4 παθαίνει εύκολα ylod).
mtzs Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δεν αναφέρομαι στα επίσημα patches, αλλά σε ανεπίσημα όπως αυτά του we hellas για το pro evolution soccer... που διαμορφώνουν ένα παιχνίδι ειδικά για μια συγκεκριμένη αγορά(στη προκειμένη περίπτωση την Ελλάδα). Ο χρηστος τα ειπε πολυ σωστα και καλυψε ολα τα θεματα νομιζω θεματα συμβατοτητας με ΠΣ3 δε θα χεις καθοτι η κονσολα ειναι region free. κατα την αποψη μου αν ειναι να πας σε μεταχειρισμενο και δεν σε ενδιαφερει το online κοματι να πας σε cfw 3.55 απευθειας. Αν σε ενδιαφερει το online τοτε πας σε official firmware. Θα επεμενα και γω σε αυτο που ειπε ο Χρηστος να πας οπωσδηποτε σε SLIM μοντελο μιας και τα μεταχειρισμενα φατ ειναι κορωνα γραμματα τι θα σου βγει. Για μενα ta fat απορριπτονται εντελως ως αγορα μεταχειρισμενου ειδικα αν τα θες με official firmware οσο για το PES συγκεκριμενα: Η εκδοση των unofficial patches του ΠΕΣ απο την wehellas αφορα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ του παιχνιδιου. Οποτε το θεμα σου δεν ειναι να προμηθευθεις συμβατη κονσολα αλλα συμβατη εκδοση παιχνιδιου. συγκεκριμενα πρεπει να βρεις την BLES εκδοση του ΠΕΣ (οι αμερικανικες ειναι BLUS). Εαν εχεις αυτη την εκδοση τοτε το patch θα σου λειτουργει κανονικα. Για BLES εκδοσεις κοιταξε ευρωπαικα sites παιχνιδιων. amazon.co.uk play.com zavvi.com (αν κανω καποιο λαθος γι αυτα τα site ας με διορθωσει καποιος) Γενικοτερα οσον αφορα τα unofficial patches παιχνιδιων: Πρεπει πρωτα να ξερεις σε ποια ακριβως εκδοση απευθυνονται και μετα να αγοραζεις τη συγκεκριμενη εκδοση. Για το ΠΕΣ 12 το patch αφορα την εκδοση BLES01408 Και μιας και μιλαμε για εκδοσεις το πρωτο συνθετικο BL η BC αφορα multiplatform (BL) η exclusive (BC) το δευτερο συνθετικο US (USA) ES (EUR) JS(JAPAN-ASIAN)
marios_geo Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Σχετικά με τα un-official patches, δεν με απασχολούν καθόλου. Τα official να μπαίνουν και όλα καλά. Άρα κοιτάω μόνο για ps3 και ξεχνάω xbox 360 (λόγω region-lock). Αντε να δω τί θα βρω στο ebay ή craiglist
sargio01 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 νομιζω θεματα συμβατοτητας με ΠΣ3 δε θα χεις καθοτι η κονσολα ειναι region free. Η εκδοση των unofficial patches του ΠΕΣ απο την wehellas αφορα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ του παιχνιδιου. Αυτό εννούσα και 'γω, ότι αν του αρκεί να παίζει το παιχνίδι αυτούσιο, χωρίς ανεπίσημα patches και λοιπά, τότε μια χαρά θα παίζει αυτό που ήδη έχει σε μια κονσόλα που την αγόρασε στην Ευρώπη... [off topic] "Location Denver, CO" Denver the dinosaur!! :lol: Παλιό κινούμενο σχέδιο...
marios_geo Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 [off topic] "Location Denver, CO" Denver the dinosaur!! :lol: Παλιό κινούμενο σχέδιο... Και το south park είναι εκει....
v0rtex Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Για το xbox στα fat να αποφύγεις οποιαδήποτε άλλη μητρική εκτός από jasper και μετά falcon (ή πρώτη έχει ελάχιστες πιθανότητες για RROD ενώ η δεύτερη έχει λίγες περισσότερες αλλά πάλι είναι καλά τα πράγματα). Αν αγοράσεις slim δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Μια διορθωση, jasper (τελευταια γενια fat) και slim δεν εχουν κανενα προβλημα. Μπορεις να παρεις ενα απ αυτα και να στο κανουν RGH και να εχεις ολα τα παιχνιδια στο σκληρο δισκο, και σαν RGH ειναι region-free. Οτι κατεβαζεις παιζει και ξεμπερδευεις.
fearwhatnow Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Μιας και κλεινουν γενια οι κονσολες νομιζω πρεπει να κινηθεις εξυπνα.Αυτο σημαινει οτι: Η' πας και παιρνεις Jtag κονσολα X360 ή παιρνεις PS3 με cfw 3.55.Οποιαδηποτε αλλη επιλογη για εμενα θα ειναι λαθος. Τωρα ειδα οτι δεν θελεις να μπλεξεις με σπασμενα.Σορρυ.Σε αυτη την περιπτωση πρεπει να ζυγισεις ποια exclusives προτιμας.Ας πουμε εγω πηρα PS3 λογω του MLB The Show αποκλειστικα.
naruto14 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Μια διορθωση, jasper (τελευταια γενια fat) και slim δεν εχουν κανενα προβλημα. Μπορεις να παρεις ενα απ αυτα και να στο κανουν RGH και να εχεις ολα τα παιχνιδια στο σκληρο δισκο, και σαν RGH ειναι region-free. Οτι κατεβαζεις παιζει και ξεμπερδευεις. Γιατί εγώ τι είπα? Και εγώ αυτό είπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα