Προς το περιεχόμενο

Περιεργα Router Logs: "proxy.c:159 INFO:Outgoing Call...".

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μολις ειδα αυτα στο log του router. Κατι σχεση με VoIP πρεπει να εχει, αλλα δεν το κατεχω...

Σημειωση: Το router μου δεν ειναι VoIP

Εχει κανεις καμια ιδεα?

Η IP ειναι απο Καναδα...

log2.png

Δημοσ.

ναι μοιαζει σαν κληση voip γιατι απο κατω φαινεται και σαν νουμερο αυτο.wtf??Ποιο ρουτερ ειναι?απο την αλλη πολυ ιδιο νουμερο.....για να ειναι νουμερο.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση. Το router ειναι το D-Link DSL-2740B και του εχω περασει αυστραλιανο (επισημο)firmware της D-link (δινει δυνατοτητα WDS το συγκεκριμενο firmware, γι'αυτο το εχω περασει). Το revision ειναι το ιδιο, μιλαμε για το ιδιο router που πωλειται και στην Ελλαδα και πωλειται και στην Αυστραλια. Εννοω οτι δεν ειναι οτι π.χ το αυστραλεζικο εχει και VoIP για να πεις οτι δικαιολογειται...

Πρεπει να ανησυχω για το "outgoing call"?

Και δεν ειναι ενα νουμερο τηλεφωνου (αν υποθεσουμε οτι αυτα ειναι νουμερα τηλεφωνου).

Update: Μετα απο λιγο ψαξιμο στα logs και μεσω telnet, ειδα οτι τρεχω siproxd, εναν linux daemon που ειναι υπευθυνος να διαχειριζεται το SIP protocol. Το θεμα ειναι οτι το port 5060 που αναφερει το log, ειναι κλειστο και απο LAN και απο WAN. Πως εκανε κλησεις, αυτος που τις εκανε? Μηπως υπαρχει κανα exploit και δεν εχω παρει χαμπαρι?

Ιδου οι εικονες...

log.png

telnet.png

Δημοσ.

για καποιο λογο εχει το sip ενεργοποιημενο τωρα με πια λογικη αφου δεν εχει fxs θυρα δεν ξερω.το 5060 που βλεπεις ειναι το default port Που κανει Register ο sip server δεν εχει σχεση με Port forward η οτι πρεπει να το ανοιξεις εσυ.

πχ στο Thomson μου που εχω voip

Registrar Port 5060

Secondary Proxy Port: 5060

οποτε αυτο που βλεπεις μαλλον ειναι απο το custom firmware.μπορει εκει να εχουν κατι που να μπενει σαν voip πανω οποτε και για αυτο να βλεπεις αυτο.να ειναι preconfigured δηλαδη το ρουτερ οποτε σε αυτα δεν μπορεις να επεμβεις.το ιδιο γινεται και με το Thomson αν βαλεις custom firmware.εχει ετοιμα καποια πραγματα οποτε ισως για αυτο τα βλεπεις ολα αυτα.πεστο οτι εβαλες custom firmware και λεω τι στο καλο γινεται.γιατι να ανησυχεις?να σε χρεωσει δεν γινεται οποτε No worries.

Δημοσ.

τιποτα.λογικα αμα βαλεις generic firmware δεν θα τα εχεις αυτα.customies απο διαφορους Isp ειναι καποια firmware.και η cyta λογω voip δινει custom και η forthnet Στο 784,585 v8 δινει custom κτλ κτλ.και η Hol στο voip custom.και ο οτε στα δικα τοu custom με το λογοτυπο.και η altec παλια custom με το vigor 2700

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...