Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μήπως γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να δημιουργήσω partitions σε ένα σκληρό αφήνοντας unallocated τα bad sectors;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλημέρα,

τα bad sectors που ακριβώς τα βλέπεις? Στους σύγχρονους δίσκους, ο controller τα απομονώνει από μόνος του δε χρειάζεται να κάνεις κάτι εσύ.

Δημοσ.

Καταρχήν Ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Έχω έναν 2,5 sata" και τον έχω κάνει εξωτερικό με την χρήση ενός απλού case, o οποίος "κολλούσε, ξαφνικά δεν αναγνωρίζονταν από τα win, ταχύτητα μεταφοράς μερικά kb κ.α.".

Έκανα low level format (δυο φορές και τις δύο στο 80% μου έβγαζε μήνυμα ότι αποσυνδέθηκε ο δίσκος).

Το CHDISK μου λέει ότι όλα είναι OK.

Με το Seagate tools περνάει όλα τα test (το SMART μου το Βγάζει unavailable)

Και τέλος του έκανα έλεγχο με το HDD REGENERATOR το οποίο μου βρήκε αρκετά BAD SECTOR.

Ο δίσκος τώρα είναι άδειος και γενικά δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα τώρα, επειδή όμως είναι στις 7200 θέλω να τον δοκιμάσω στο LAPTOP (που έχει 5400) και δεν θέλω να κάνω τζάμπα δουλειά (να χτυπήσει μετά από λίγο δηλαδή.

Σε γενικές γραμμές ο δίσκος με έχει καταμπερδέψει :rolleyes:

Καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καταρχήν Ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Έχω έναν 2,5 sata" και τον έχω κάνει εξωτερικό με την χρήση ενός απλού case, o οποίος "κολλούσε, ξαφνικά δεν αναγνωρίζονταν από τα win, ταχύτητα μεταφοράς μερικά kb κ.α.".

Έκανα low level format (δυο φορές και τις δύο στο 80% μου έβγαζε μήνυμα ότι αποσυνδέθηκε ο δίσκος).

Το CHDISK μου λέει ότι όλα είναι OK.

Με το Seagate tools περνάει όλα τα test (το SMART μου το Βγάζει unavailable)

Και τέλος του έκανα έλεγχο με το HDD REGENERATOR το οποίο μου βρήκε αρκετά BAD SECTOR.

Ο δίσκος τώρα είναι άδειος και γενικά δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα τώρα, επειδή όμως είναι στις 7200 θέλω να τον δοκιμάσω στο LAPTOP (που έχει 5400) και δεν θέλω να κάνω τζάμπα δουλειά (να χτυπήσει μετά από λίγο δηλαδή.

Σε γενικές γραμμές ο δίσκος με έχει καταμπερδέψει :rolleyes:

Καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ

Δικαιολογημένα ανησυχείς από τις ενδείξεις που έχεις αλλά δυστυχώς η εξωτερική θήκη του δίσκου δεν επιτρέπει να διαβάσεις το smart. Για να δεις την κατάστασή του πρέπει να μπεις σε μπελά και να συνδέσεις το δίσκο πάνω σε sata interface, κατόπιν να μπουτάρεις με hiren's ή κάποιο linux live cd και να τσεκάρεις τα smart attributes.

Δημοσ.

Με ποιο πρόγραμμα έκανες low level;;

Όπως και να έχει μπορείς απλά να κάνεις ένα διαμέρισμα με 80% του χώρου, αν είναι 100GB π.χ. να τον κάνεις 80GB(άντε 79 για ασφάλεια).

Το «αποσυνδέθηκε ο δίσκος» πάντως δεν είναι το ίδιο με bad sectors μπορεί όντως απλά να αποσυνδέεται,να έχει πρόβλημα δηλαδή η θηκούλα.

Και εγώ προτείνω να τον βάλεις εσωτερικά για να δεις τη γίνεται,τρέξε και το Hard Disk Sentinel να δεις τι παίζει και κάνε reiinitialize disk surface μέσα από αυτό.

Δημοσ.

Με ποιο πρόγραμμα έκανες low level;;

Όπως και να έχει μπορείς απλά να κάνεις ένα διαμέρισμα με 80% του χώρου, αν είναι 100GB π.χ. να τον κάνεις 80GB(άντε 79 για ασφάλεια).

Το «αποσυνδέθηκε ο δίσκος» πάντως δεν είναι το ίδιο με bad sectors μπορεί όντως απλά να αποσυνδέεται,να έχει πρόβλημα δηλαδή η θηκούλα.

Και εγώ προτείνω να τον βάλεις εσωτερικά για να δεις τη γίνεται,τρέξε και το Hard Disk Sentinel να δεις τι παίζει και κάνε reiinitialize disk surface μέσα από αυτό.

Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση.

Το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα διασφαλήσω ότι στο partition που θα δημιουργήσω, δεν θα υπάρχουν bad sectors;

Δημοσ.

Αν τρέξεις το surface test(οποιοδήποτε)από το Hard Disk Sentinel θα σου βγάλει «χάρτη» του δίσκου αν πας με το ποντίκι πάνω στο πρώτο χαλασμένο sector θα σου βγάλει ακριβώς σε mb την τοποθεσία του,οπότε κάνεις το διαμέρισμα να είναι λιγάκι ποιο μικρό και είσαι «οκ».

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...