Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Θα 'θελα να μου προτείνετε προγράμματα για να αφαιρέσω "σκληρούς" (αν γίνεται) και να ενσωματώνω υπότιτλους χωρίς αλλοίωση στην ποιότητα σε αρχεία .flv και .mkv και μετά να μπορώ να το αποθηκεύσω στον σκληρό δίσμο.

Επίσης πρόγραμμα που να ενώνει το audio στις προαναφερθείσες επεκτάσεις και να αποθηκεύεται στον σκληρό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΣ: Όχι μόνο free προγράμματα.

Δημοσ.

Αφαίρεση hardcoded υπότιτλων χωρίς απώλεια δεν γίνεται. Βασικά δεν αφαιρούνται αυτοί οι υπότιτλοι. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις μια μαύρη μπάρα από πάνω ή να θολώσεις το κάτω μέρος του βίντεο που είναι οι υπότιτλοι.

Και οι δύο τρόποι απαιτούν re-encoding. Εγώ το κάνω με το (δωρεάν) avidemux2 και το φίλτρο MPlayer Delogo (στο miscelaneus) ή το virtualdub με το ανάλογο φίλτρο.

Ενσωμάτωση υπότιτλων στα flv δεν έχει ουσία να γίνει αφού θα γίνει επανασυμπίεση, οπότε το κάνεις σε avi που είναι και πιο συμβατό φορματ.

Σε mkv μπορείς να βάλεις τους υπότιτλους μέσα στο container με το mkv toolnix (πάλι δωρεάν) αλλά δεν θα είναι hardcoded αλλά επιλέξιμοι.

Η προσθήκη ήχου στα mkv γίνεται με το mkvtoolnix και στα flv δεν ξέρω αν γίνεται.

Δημοσ.

Αφαίρεση hardcoded υπότιτλων χωρίς απώλεια δεν γίνεται. Βασικά δεν αφαιρούνται αυτοί οι υπότιτλοι. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις μια μαύρη μπάρα από πάνω ή να θολώσεις το κάτω μέρος του βίντεο που είναι οι υπότιτλοι.

Και οι δύο τρόποι απαιτούν re-encoding. Εγώ το κάνω με το (δωρεάν) avidemux2 και το φίλτρο MPlayer Delogo (στο miscelaneus) ή το virtualdub με το ανάλογο φίλτρο.

Ενσωμάτωση υπότιτλων στα flv δεν έχει ουσία να γίνει αφού θα γίνει επανασυμπίεση, οπότε το κάνεις σε avi που είναι και πιο συμβατό φορματ.

Σε mkv μπορείς να βάλεις τους υπότιτλους μέσα στο container με το mkv toolnix (πάλι δωρεάν) αλλά δεν θα είναι hardcoded αλλά επιλέξιμοι.

Η προσθήκη ήχου στα mkv γίνεται με το mkvtoolnix και στα flv δεν ξέρω αν γίνεται.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες όμως ξέρεις τι γίνεται; Θέλω να βάλω μερικές ταινιούλες στο κινητό και δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται να επιλέγεις να βάζεις υπότιτλους στο mobo player? Μήπως ξέρεις κανά πρόγραμμα που να βάζει υπότιτλους έστω και προσωρινά για android?

Δημοσ.

Είχα γράψει παλιότερα ένα σχετικό άρθρο στο Insomnia Wiki: VirtualDub - Αφαίρεση Hardsubbed Υποτίτλων ή Λογοτύπων

Ίσως είναι πλέον λίγο ξεπερασμένος, γιατί μπορείς να κάνεις το ίδιο με το Avidemux που πρότεινε ο micos000 και το οποίο ανοίγει εγγενώς πάρα πολλούς τύπους αρχείων video (ΟΚ, και το VirtualDub μπορεί να ανοίξει π.χ. MKV, αλλά είναι λίγο μανούρα η υπόθεση, θέλει extra plugins κλπ).

Για απορίες σχετικά με Android video players, υπάρχουν πολλά σχετικά θέματα στην κατάλληλη ενότητα του forum (Mobile Software) που θα πρέπει να σε καλύπτουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...