Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@gnsX

Όχι αγαπητέ δεν εννοούσα αυτό το full screen, εννοούσα το άλλο το χαρακτηριστικό του lion με τα δύο βελάκια πάνω δεξιά που όταν το κάνεις full screen μπορείς να κάνεις και swipe μεταξύ παραθύρων και desktop.

Και όσον αφορά το υπόλοιπο σχόλιο δεν καταλαβαίνω σε πιο μηχανισμό ασφάλειας αναφέρεσαι. Εγώ συγκαταλέγομαι στις "φώφες";;

:confused:

Ο FF υποστηριζει την λειτουργια swipe του macos,απο την εκδοση 9 αλλα απο οτι φαινεται πρεπει να υπαρχει bug σχετικα με αυτην:

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=718027

αν κανεις install τον FF κατω απο το /Application folder δεν θα δουλεψει αυτη η λειτουργια,τουλαχιστον σε μερικους.

εσυ μηπως εχεις βαλει τον browser κατω απο αυτο το folder? αν ναι,δοκιμασε να τον βαλεις καπου αλλου.

ποιο άλλο service "ξεγελάει" το UAC για να γράψει στο Program Files χωρίς να ρωτάει;

Της Google στο ~home δεν γράφει;

Θα περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό απο την Mozilla πάντως,ειδικά μετά το κλάμα που είχε ρίξει με τα toolbars,plugins και τα σχετικά

ειλικρινα δεν αστειεύομαι οταν λεω DEJA VU. :confused:

ρεσυ gnsx,εξηγησε μου κατι.γιατι τοσο μισος κατα του Firefox? να εβριζες τον IE να το καταλαβω αλλα γιατι βάλλεσαι με τοση μανια και πεισμα κατα της αλεπους;

Διοτι ολη αυτη η συμπεριφορα σου ξεφευγει απο τα ορια του υγιους fanboyismou.δεν λεω και εγω ειμαι fanboy υπερ του Firefox αλλα ποτε δεν εχω αρνηθει οτι χρησιμοποιω

ως 2ο browser τον Chrome διοτι παρολα τα προβληματα του,διαθετει και καποια πλεονεκτηματα τα οποια γουσταρω.

Εσυ ομως δεν χανεις την ευκαιρεια καθε φορα να ριχνεις το δηλητηριο σου κατα της αλεπους,χρησιμοποιωντας μαλιστα αρκετες φορες ανυποστατα εως και γελοια επιχειρηματα η χαρακτηρισμους.

Και ρωταω: γιατι; Επαθες χοντρη ζημια απο την αλεπου; εχασες τα παντα απο τους σκληρους η καηκε το μηχανημα σου; δουλευες στην Μοζιλα και σε διωξανε; δουλευεις στην google? εχεις μετοχες στην gοογλε;

απο που πηγαζει ολο αυτο το μισος σου?

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σαν να τον ρωτάς αν έχει κάνει εγκατάσταση τον FF στο /Program Files

άντε edit:Μίσος;Where;Ρώτησα,ο Chrome γράφει στο Program Files και παρακάμπτει το UAC;Γιατί λέτε για άλλα service

ανυπόστατο και γελοίο ξέρω αλλά πες

επίσης είπα: μια εταιρία που έκλαιγε με μαύρο δάκρυ για τα toolbars,plugins etc τώρα φέρεται το ίδιο επειδή την βολεύει

ως τώρα μ έχουν πει:anti-Mozilla,anti-Microsoft,anti-Apple,anti-Linuxa,anti-Google,έμεινε κανα άλλο;

Δημοσ.
Σαν να τον ρωτάς αν έχει κάνει εγκατάσταση τον FF στο /Program Files

προσπαθω να τον βοηθησω να βρει λυση στο προβλημα του.

εσυ πως ακριβως εχεις συνεισφερει στο παρον τοπικ,περαν του να τα χωνεις στην μοζιλα;

άντε edit:Μίσος;Where;

σε ολα τα ποστς σου οταν αφορουν την αλεπου.αγαπη παντως δεν το λες.

Ρώτησα,ο Chrome γράφει στο Program Files και παρακάμπτει το UAC;

ο Chrome εγκαθισταται στο user's application data folder και δεν διαθετει καθολου administrative rights,παρα μονο user rights.επομενως το UAC δεν βγαζει τα warnings,επειδη δεν εμποδιζει τις αλλαγες στο συγκεκριμενο folder.

επισης o chrome τρεχει ανα τακτα χρονικα διαστηματα τo update μεσω του task scheduler και μιας ρυθμισης που εχει στο msconfig.

ολες αυτες τις αλλαγες στο συστημα σου,τις κανει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕΙ.

Εδω υπαρχει ενα κειμενο απο τον υπευθυνο του μηχανισμου των silent updates του FF,ο οποιος εξηγει πως δουλευει και γιατι διαλεξανε τον τροπο

του windows service για να προσπερνανε τα UAC warning.

Διαβασε το,ειναι αρκετα επιμορφωτικο και θα σου λυσει αρκετες αποριες για το συγκεκριμενο feature.

http://www.brianbondy.com/blog/id/125/mozilla-firefox-and-silent-updates

επίσης είπα: μια εταιρία που έκλαιγε με μαύρο δάκρυ για τα toolbars,plugins etc τώρα φέρεται το ίδιο επειδή την βολεύει

η Mozilla ΔΕΝ ειναι εταιρεια.ποσες φορες θα το πουμε αυτο πια;

για τα υπολοιπα δεν ξερω που αναφερεσαι.

υγ.και σε παρακαλω πριν αναφερεις την Mozilla Corporation,διαβασε πρωτα για ποιον ακριβη λογο ιδρυθηκε.

Δημοσ.

ποιο άλλο service "ξεγελάει" το UAC για να γράψει στο Program Files χωρίς να ρωτάει;

Της Google στο ~home δεν γράφει;

Οχι στο program files αλλά κάπου πονηρότερα, στο appdata\local (ούτε καν στο .\roaming)

C:\Users\xxxxxxxxx\AppData\Local\Google\Chrome\Application\18.0.1025.162\Installer\

+1 για το link στο άρθρο του Brian Bondy ;)

Αααααυτά είναι ωραία πράγματα, να γουστάρουμε B)

The Windows service may be used later on for a wider selection of maintenance related things including faster browser startup via prefetching, but initially will be only for software updates.
Δημοσ.

Το θεμα που ειχε παντα το firefox με την μνημη το εχει διορθωσει καθολου σε αυτη τη νεα εκδοση ή παραμενει ενα απο τα ποιο βαρυα προγραμματα οσο αφορα την μνημη την οποια χρειαζετε ειδικα αν εχεις ανοιχτες πολλες καρτελες μαζι...

Ετσι οπως το λετε ολοι ειναι σαν να θεωρειται την μνημη ως μπιμπελο που δεν πρεπει να αγγιζει κανενα προγραμμα. Η μνημη ειναι για να χρησιμοποιειται. :-D

Εαν βεβαια ανοιξεις αλλο προγραμμα και ο Firefox δεν αποδεσμευει μνημη και την τρωει ολη αυτος, τοτε εχουμε προβλημα. Αλλά εδω και πολλες εκδοσεις το προβλημα με την μνημη και που σερνοταν κλπ, εχει λυθει τουλαχιστον σε εμενα. Εκει που ηθελα να τον παρατησω, εκει απο την 9 νομιζω στην 10 εκδοση, ολα εγιναν ΣΟΥΠΕΡ καλυτερα.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την μνήμη, όλα άψογα στους δεσμευμένους πόρους. Ο chrome σε αυτό το κομμάτι είναι καλύτερος μόνο με ένα tab ανοιχτό.

Επίσης, εγώ με αυτά που διάβασα, έχω πειστεί και κράτησα το service ενεργό για background updates.

Δημοσ.

..και επίσης απαντήθηκε το ερώτημά μου:

The browser will do the download, the service will use the already downloaded update. A signature check is done on the downloaded file to ensure it has not been tampered with by the service before applying the update. (πηγή)
Δημοσ.

Ο FF υποστηριζει την λειτουργια swipe του macos,απο την εκδοση 9 αλλα απο οτι φαινεται πρεπει να υπαρχει bug σχετικα με αυτην:

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=718027

αν κανεις install τον FF κατω απο το /Application folder δεν θα δουλεψει αυτη η λειτουργια,τουλαχιστον σε μερικους.

εσυ μηπως εχεις βαλει τον browser κατω απο αυτο το folder? αν ναι,δοκιμασε να τον βαλεις καπου αλλου.

Ναι swipe μπορείς να κάνεις αν έχεις και άλλα προγράμματα ανοιχτά σε full screen αλλά το θέμα είναι ότι καταλαμβάνει το desktop, ενώ το full screen του lion μεγιστοποιεί το παράθυρο σε άλλη οθόνη αφήνοντας ελεύθερο το desktop.

Δημοσ.

προσπαθω να τον βοηθησω να βρει λυση στο προβλημα του.

εσυ πως ακριβως εχεις συνεισφερει στο παρον τοπικ,περαν του να τα χωνεις στην μοζιλα;

του είπα ότι έχει full screen

σε ολα τα ποστς σου οταν αφορουν την αλεπου.αγαπη παντως δεν το λες.

κράζω και λέω αδυναμίες σε προιόντα που χρησιμοποιώ,όχι αυτά που δεν χρησιμοποιώ,λογικό δεν είναι να έχω γι αυτά γνώμη;

ο Chrome εγκαθισταται στο user's application data folder και δεν διαθετει καθολου administrative rights,παρα μονο user rights.επομενως το UAC δεν βγαζει τα warnings,επειδη δεν εμποδιζει τις αλλαγες στο συγκεκριμενο folder.

επισης o chrome τρεχει ανα τακτα χρονικα διαστηματα τo update μεσω του task scheduler και μιας ρυθμισης που εχει στο msconfig.

ολες αυτες τις αλλαγες στο συστημα σου,τις κανει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕΙ.

user,όχι admin

Εδω υπαρχει ενα κειμενο απο τον υπευθυνο του μηχανισμου των silent updates του FF,ο οποιος εξηγει πως δουλευει και γιατι διαλεξανε τον τροπο

του windows service για να προσπερνανε τα UAC warning.

Διαβασε το,ειναι αρκετα επιμορφωτικο και θα σου λυσει αρκετες αποριες για το συγκεκριμενο feature.

http://www.brianbondy.com/blog/id/125/mozilla-firefox-and-silent-updates

η Mozilla ΔΕΝ ειναι εταιρεια.ποσες φορες θα το πουμε αυτο πια;

για τα υπολοιπα δεν ξερω που αναφερεσαι.

υγ.και σε παρακαλω πριν αναφερεις την Mozilla Corporation,διαβασε πρωτα για ποιον ακριβη λογο ιδρυθηκε.

εταιρία είναι

Δημοσ.

Φορ δρ ρεκορντ, η mozilla δεν ειναι εταιρια, μη κερδοσκοπικο ιδρυμα ειναι.

http://www.mozilla.org/foundation/

ακριβως.

ενω η Μοzillα Corporation αποτελει το νομικο προσωπο του ιδρυματος αυτου,κατι που ειχε ζητηθει να γινει απο την Εφορια για να μπορουν να ελεγχουν τις δωρεες κτλ.

αλλα που να το καταλαβουν αυτο μερικοι..

Δημοσ.

Παιδια χρησιμοποιώ firefox κατα 80%

και αλλο ενα 20% chrome!

O chrome λιγο πιο γρηγορος για διαφορα milisec (δεν με νοιαζει)

Ο firefox εχει τα παντα απανω του και ολες τις ρυθμίσεις μου/bookmarks.

Παντως ο chrome τρώει πιο πολυ (το ειδα στο process explorer).

και τα 2 παλι δεν με νοιαζουν εχω 6gb Ram στα 1600mhz.

Αν ειχα 2gb ναι κατα πασα πιθανότητα θα κλαιγόμουν και γω...

O λόγος που βαζω και chrome ειναι στην δευτερη οθονη για youtube βασικα.

Γιατι με 10 tabs στην μια οθονη και ενας αλλος FF στην αλλη με 2 tabs οταν κανω refresh στο πρωτο FF ψιλολαγκαρει ο αλλος ff με το youtube!

Δημοσ.
Γιατι με 10 tabs στην μια οθονη και ενας αλλος FF στην αλλη με 2 tabs οταν κανω refresh στο πρωτο FF ψιλολαγκαρει ο αλλος ff με το youtube!

δοκιμασες με την nightly 15 του FF?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...