Lost1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Και πέραν των παραπάνω, γιατί πρέπει ο υπολογιστής να έχει (έστω κι ένα) επιπλέον service ; αν όλα τα προγράμματα αρχίσουν να θέτουν επιπλέον services, απλά την κάτσαμε.... Ο χρηστης/admin του υπολογιστη επιλεγει αν και ποτε θα γινονται update σε windows/drivers/προγραμματα ... Στα δικα μου pc ειναι ολα κλειστα , update γινεται οταν θελω εγω manual ... Ειναι θεμα χρηστη και οχι firefox κτλ ...
Moderators Gi0 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Γιατι μπορει κάποιος να το εκμετάλλευτη με κακοβουλο κώδικα ότι ο Firefox παρακάμπτει το uac Sent from my iPhone using Insomnia Προφανως και δεν ειναι οσο απλο ακουγεται. Επιπροσθετα το uac δεν αποτελει τον ακρογωνιαιο λιθο της (οποιας) αμυνας των windows σε τετοιες επιθεσεις. Εαν επισης λαβουμε υποψη και οτι πολυ πιο απλοικες επιθεσεις "πιανουν" μια χαρα σε οχι τοσο εξοικειωμενους χρηστες (προσφατο παραδειγμα, το ransomware με την διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος),υποθετω πως δεν αποτελει τραγικη απειλη το συγκεκριμενο.
KilliK Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Γιατι μπορει κάποιος να το εκμετάλλευτη με κακοβουλο κώδικα ότι ο Firefox παρακάμπτει το uac Sent from my iPhone using Insomnia Δεν νομιζω οτι πρεπει να αγχωνομαστε και πολυ για αυτο το θεμα. Η Μοzilla εχει εργαστει στενα με την security team της,ωστε το service να ενεργοποιειται on demand μονο οταν υπαρχει νεο update και να κατεβαζει αποκλειστικα τα επισημα mozilla updates απο τους επισημους mozilla servers. Eκτος αυτου,ο Firefox ειναι free open source software,που σημαινει οτι τυχον προβληματα ασφαλειας αυτης της λειτουργιας θα εντοπιστουν πιο ευκολα και θα διορθωθουν πιο γρηγορα. Η λειτουργια ειναι μια χαρα απο μονη της,ασφαλης και πληρως παραμετροποιησιμη,μενει στον average mouthbreather να την χρησιμοποιησει σωστα και με βαση τις αναγκες του.
doctorm Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 ξεχαστε τον firefox, βαλτε chrome απλα τα πραγματα. Πολυ πιο γρηγορος, και το σημαντικο ειναι ελαφρυς στο συστημα. Δεν ξερω τι εχουν κανει στον firefox πια, αλλα σερνεται παρα πολυ.
KilliK Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 ξεχαστε τον firefox, βαλτε chrome απλα τα πραγματα. Πολυ πιο γρηγορος, και το σημαντικο ειναι ελαφρυς στο συστημα. Δεν ξερω τι εχουν κανει στον firefox πια, αλλα σερνεται παρα πολυ. και ασφαλεστατος.non-intrusive.σεβομενος το privacy του χρηστη.πληρης παραμετροποιησιμος με βαση τις αναγκες και επιθυμιες του χρηστη. χωρις silent updates που δεν λογαριαζουν UAC,user account folders,κτλ,κτλ οσο για το ποσο ελαφρυς ειναι το βλεπω στo memory tab του taskmanager. αριστουργημα.
Moderators Praetorian Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Εδώ έχει κάπως περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την "background" υπηρεσία που εγκαθίσταται, πότε τρέχει, πότε σταματάει και πώς απενεργοποιείται ή αφαιρείται: http://support.mozilla.org/en-US/kb/what-mozilla-maintenance-service
marios32 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 και ασφαλεστατος.non-intrusive.σεβομενος το privacy του χρηστη.πληρης παραμετροποιησιμος με βαση τις αναγκες και επιθυμιες του χρηστη. χωρις silent updates που δεν λογαριαζουν UAC,user account folders,κτλ,κτλ οσο για το ποσο ελαφρυς ειναι το βλεπω στo memory tab του taskmanager. αριστουργημα. Πέστα Χρυσόστομε! Έχω βαρεθεί να τα λέω κάθε φορά για τον ρουφιάνο browser. Ειδικά για την μνήμη ψωμοτύρι το έχουν κάνει. Πάρτε το χαμπάρι. Ο Chrome πιάνει περισσότερη μνήμη από την αλεπού εδώ και κάτι εκδόσεις. Όσο για τον ψηλό που είπε για τον Chrome, ΕΙΣΑΙ OFFTOPIC.
flik Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ο firefox μόλις έγινε ακόμα καλύτερος, εκτός αν αρχίζουν και παρουσιάζονται στο pc προβλήματα που δεν υπήρχαν πριν. Στο τελευταίο σετάρισμα του pc μου δεν έβαλα καν άλλον, έχω ff και τον ie που απλά δεν τον έκανα uninstall για καταστάσεις έκτακτες.
VeRDe Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Πόσο δύσκολο είναι ο χρήστης να δίνει μια επιβεβαίωση κάθε έναν ή δύο μήνες ; Εμπειρικά, στον περίγυρο μου έχω καταλάβει πως η απάντηση στο ερώτημα σου είναι: ΠΟΛΥ
JUST-GAMER Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Το θεμα που ειχε παντα το firefox με την μνημη το εχει διορθωσει καθολου σε αυτη τη νεα εκδοση ή παραμενει ενα απο τα ποιο βαρυα προγραμματα οσο αφορα την μνημη την οποια χρειαζετε ειδικα αν εχεις ανοιχτες πολλες καρτελες μαζι... Αν και το google chrome φορτωνει με το που ανοιγει ο υπολογιστης γι' αυτο και ξεκιναει σχεδον αμεσως οταν το επιλεγουμε... Και πως μπορω να απενεργοποιησω την αυτοματη αναβαθμηση του προγραμματος που προστεθηκε σε αυτην την εκδοση?
jim_p Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Και κατι που θα περαστει στα ψιλα γραμματα του θεματος. Η 10 που ειναι esr (extended support release) αναβαθμηστηκε σε 10.0.4.Ειναι η ιδανικοτερη επιλογη για οσους θεωρουν τη σταθεροτητα πιο σημαντικη απο τα νεα features. Επιπλεον, σταματησε να υποστηριζεται η 3.6.x, μιας και η 3.6.28 (η 3.6.x με ολα τα security updates απο την 4 ως την 11) ηταν η τελευταια 3.6.x που βγηκε μαζι με την 11. Κακια: Με το νεο feature που κανει αυτοματα update χωρις το uac, ποσος καιρος θα περασει μεχρι να βρεθει καποιο κενο ασφαλειας και να τρεχουν να το πατσαρουνε? Οπως με την 7.0.1 που βγηκε 2 μερες μετα την 7.0.
Tony_Ts Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ούτε εμένα μου αρέσει το Mozilla Maintenance Service. Θα προτιμούσα να αφαιρείται αυτόματα το Service όταν επιλέγω στις ρυθμίσεις να μην χρησιμοποιείται, ή να εγκαθίσταται όταν επιλέγω πως το θέλω. Είναι λάθος προσέγγιση, κάθε πρόγραμμα που εγκαθιστούμε να προσθέτει και το/τα δικά του Services.
keysmith Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Έλεος με τις "αναβαθμίσεις" που ανεβάζουν ακέραιη έκδοση!! Αμα ήταν έτσι τα windows 7 sp1 τώρα θα ήταν στην έκδοση windows 5045
KilliK Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ούτε εμένα μου αρέσει το Mozilla Maintenance Service. Θα προτιμούσα να αφαιρείται αυτόματα το Service όταν επιλέγω στις ρυθμίσεις να μην χρησιμοποιείται, ή να εγκαθίσταται όταν επιλέγω πως το θέλω. Είναι λάθος προσέγγιση, κάθε πρόγραμμα που εγκαθιστούμε να προσθέτει και το/τα δικά του Services. μπορεις να αφαιρεσεις το service απο το control panel των windows. επισης να τονισω ξανα,οτι το service τρεχει μονο οταν γινεται το update και οχι συνεχεια. Το θεμα που ειχε παντα το firefox με την μνημη το εχει διορθωσει καθολου σε αυτη τη νεα εκδοση ή παραμενει ενα απο τα ποιο βαρυα προγραμματα οσο αφορα την μνημη την οποια χρειαζετε ειδικα αν εχεις ανοιχτες πολλες καρτελες μαζι... τοχει διορθωσει.
moukoublen Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ξέρει κανείς πότε θα βγεί stable 64μπιτη έκδοση για windows; Στο nightly υπάρχει τόσο καιρό. Και για linux επίσης υπάρχει πάρα πολύ καιρό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα