x_maras Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Για online παιχνίδι ελπίζω να είναι τα παραπάνω. Αν φτιάξεις κάτι σε flash μπορείς να το ενσωματώσεις σε κάποια σελίδα. Το θέμα είναι τι απαιτήσεις έχει το παιχνίδι σου ή μάλλον τι ακριβώς θέλεις να φτιάξεις. Πρώτα βρίσκεις τι πρόβλημα έχεις να λύσεις και μετά ρωτάς τι εργαλεία χρειάζεσαι για κάθε δουλειά. Αν ρωτήσεις γενικά κι αόριστα "πως να φτιάξω ένα παιχνίδι και να το τρέξω Online", είναι λογικό να λάβεις πολλές και γενικές απαντήσεις.
computeras13 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Για online παιχνίδι ελπίζω να είναι τα παραπάνω. Μάλλον δεν μπήκες καν στον κόπο να κοιτάξεις να δεις τι είναι πριν γράψεις αυτό το μήνυμα. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα στο πιάτο. Διάβασε και λίγο αυτά που σου έχουμε προτίνει τι είναι. Μερικές τεχνολογίες σου τις έχουμε ήδη προτίνει 2-3 φορές. Πέραν αυτού μιας και βλέπω οτι δεν είσαι σχετικός με το αντικείμενο πολύ, ίσως η λύση του gamemaker να ήταν ιδανική για ένα απλό παιχνίδι. Έχω την εντύπωση όμως πως γι' αυτό που θέλεις δεν κάνει και πολύ γιατί δεν έχει πολύ καλή υποστήριξη βάσεων δεδομένων (που θα χρεαστείς αρκετά). Οπότε η επόμενη καλύτερη λύση (για μένα όχι και τόσο βέβαια) ίσως να είναι το flash. Αν βέβαια θέλεις να κάνεις κάτι πιο μοντέρνο (τεχνολογικά) και που θα έχει υποστήριξη πιο εύκολα και σε κινητά πας σε HTML5 ή αλλιώς php.
nrkmaiden Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Βασικα δε μας εχει πει καν τι θελει να κανει.Θελει ενα απλο browser game ενα online rpg ενα diablo 4 δε ξερουμε καν τι θελει.To gamemaker ειναι καλο για κανα φλιπερακι γενικα για απλα παιχνιδακια ωστε να σου φυγει η καψα..
computeras13 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Είπε στην προηγούμενη σελίδα οτι θέλει να κάνει κάτι σε online με φάρμες. Υποθέτω κλώνο του farmville. Όσον αφορά το gamemaker μην το λες. Έχει αρκετές δυνατότητες. π.χ. μπορείς να κάνεις εύκολα ένα platform game καθώς και άλλων ειδών παιχνίδια. Με το να λες οτι είναι μόνο για φλιπεράκι το υποτιμάς για εμένα.
-snorkel- Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Λοιπόν θέλω ένα Browser online game, όχι απλά παιχνίδια.Ένα παιχνίδι φάρμας θέλω σαν το Farmerama
x_maras Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Θα πρέπει να μάθεις προγραμματισμό, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Διάβασε καλά το "Τα πρώτα βήματα στο Web Development"
nrkmaiden Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Είπε στην προηγούμενη σελίδα οτι θέλει να κάνει κάτι σε online με φάρμες. Υποθέτω κλώνο του farmville. Όσον αφορά το gamemaker μην το λες. Έχει αρκετές δυνατότητες. π.χ. μπορείς να κάνεις εύκολα ένα platform game καθώς και άλλων ειδών παιχνίδια. Με το να λες οτι είναι μόνο για φλιπεράκι το υποτιμάς για εμένα. Μπορει να εχεις δικιο γιατι οταν το χρησιμοποιησα εγω δεν ειχα ιδεα απο προγραμματισμο κτλ (γυμνασιο ημουν) και ετσι μπορει να μη ειχα εκμεταλλευτει τις δυνατοτητες του στο επακρο... Παντως δες unity... Ξεκινα πρωτα να πειραματιζεσαι με καποια γλωσσα και μετα ασχολησου με ενα δυσκολο και μεγαλο project
computeras13 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Εννοείται πως το ξέρω το unity καθώς και πολλές άλλες πλατφόρμες. Κάθε game engine όμως έχει κάποια προτερήματα και μειονεκτήματα. Είναι εύλογο αντίστοιχα με την περίπτωση να επιλέγεις και το κατάλληλο εργαλείο. Δεν θα πάρεις ένα μπαλτά να κόψεις το φαγητό σου σε μπουκιές (παρόλο που μπορείς). Θα πάρεις ένα μαχαιράκι. Κάθε εργαλείο έχει τον σκοπό του.
-snorkel- Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μπορει να εχεις δικιο γιατι οταν το χρησιμοποιησα εγω δεν ειχα ιδεα απο προγραμματισμο κτλ (γυμνασιο ημουν) και ετσι μπορει να μη ειχα εκμεταλλευτει τις δυνατοτητες του στο επακρο... Παντως δες unity... Ξεκινα πρωτα να πειραματιζεσαι με καποια γλωσσα και μετα ασχολησου με ενα δυσκολο και μεγαλο project Μου γέμισε το μάτι το unity αλλά είναι για Online game;
lion2486 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Ψάξε αν θέλεις για έτοιμες πλατφόρμες... Ίσως να ήταν πιο εύκολο να αλλάξεις κάτι παρά να το φτιάξεις. Κάτι απλό για αυτό που ζητάς δεν φαίνεται τραγικό αλλά θέλει εμπειρία, ειδικά για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Εγώ βρήκα ένα open-source project με τη λογική του tribal wars εδώ.
-snorkel- Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Ναι μια χαρα κανει. Είναι για browser;Δηλαδή σαν το φαρμεράμα;Με εγγραφή;
-snorkel- Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Οπως θες εσυ το κανεις. Υπάρχει κανένα άλλο πρόγραμμα;
migf1 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Υπάρχει κανένα άλλο πρόγραμμα; Το (όποιο) πρόγραμμα/engine είναι το τελευταίο από τα προβλήματά σου αν δεν έχεις υπόβαθρο. Κι αν έχω καταλάβει καλά, δεν το έχεις. Αν όντως δεν το έχεις, υπολόγισε τουλάχιστον 3-4 χρονάκια σπουδών προγραμματισμού + εξειδίκευση σε games / game-engine και δεν ξέρω πόσα ακόμα για να φτιάξεις game από το 0.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα