Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Και προσωρινή αποθήκη πού έχεις ? Ότι αρχεία δουλεύεις-κατεβάζεις στον SSD πάνε ?

2) Τί σχέση έχει ο SSD με τον HDD που τον έχεις για αποθήκη ?. Εσωτερικούς δίσκους HDD δεν θές γιατί είναι αργά υποσυστήματα αλλά έχεις εξωτερικούς HDD οι οποίοι είναι πιό αργοί σε σχέση με τους εσωτερικούς.

3) Έχεις και καλό case Silverstone TJ07Black. Μάλλον το αδικείς και δεν του βάζεις κανονικούς δίσκους.

Γενικά είσαι λίγο λάθος σε φιλοσοφία. Νομίζω με αυτά που έχεις κάνει έχεις χειρότερη αποκρισιμότητα -ταχύτητα συστήματος με το 99% των χρηστών που στον SSD έχουν τα απολύτως απαραίτητα (OS - προγράμματα),τον έχουν μισογεμάτο και χρησιμοποιούν κανονικούς σκληρούς για αποθήκη.

1) Πλέον το βασικό μου σύστημα είναι ο iMac. Πριν από αυτόν όμως αποθήκη είχα σε εξωτερικούς δίσκους. Ένας δίσκος για MP3, άλλος ένας για ταινίες και άλλος ένας για παιχνίδια (όχι εγκατεστημένα), έγγραφα, φωτογραφίες, κλπ. Κάποια πράγματα βέβαια κατέβαιναν και στον SSD και μετά τα μεταφερόντουσαν εκεί που έπρεπε.

2) Το PC, θέλω να είναι μία γρήγορη μονάδα. Ένα πράγμα. Το τι συνδέεται πάνω του εξωτερικά δεν με πειράζει να είναι πιο αργό. Αν σου φαίνεται αργό το USB 2.0, βάλε Firewire. :)

3) Από μέτριο έως καλούτσικο. Το μόνο πλεονέκτημα αυτού του Case είναι ότι χωράει εύκολα το ψυγείο κάτω. Κατά τα άλλα δεν προσφέρει τίποτα.

Βρε αδελφέ σου είπα εγώ ότι είμαι σωστός; Την άποψη μου σου είπα. Επίσης το τι κάνει η πλειοψηφία δεν έχει να λέει. Η πλειοψηφία απ' ότι βλέπω στα Forums δεν θέλουν να γράφουν και να σβήνουν στον SSD για να μην τον χαλάσουν.

Τι εννοείς με την αίσθηση που μου προσφέρει? Καλά το να φορτώνει 2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα ένα παιχνίδι το προσπερνώ. Εκτός αν έχεις λεφτά για πέταμα.

Το να τρέχεις ένα παιχνίδι και ξαφνικά να ακούς τον δίσκο να προσπαθεί, πιστεύω ότι χαλάει λίγο την φάση.

Δύο δευτερόλεπτα από εδώ, λίγο πιο γρήγορα άνοιγμα φακέλων, καλύτερο boot, κλπ, αυτό σημαίνει αίσθηση.

Δημοσ.

Καλά εσύ κάτσε με τον ssd μόνο , οι άλλοι τι σου φταίμε ; :lol: :lol:

Σαφώς και είσαι εντελώς λάθος σ αυτό που προτείνεις .

Ακου λέει μόνο ssd bleh.gif bleh.gif bleh.gif bleh.gif

Αλλά θα μου πείς με mac , είναι που είναι , τι να τους κάνεις τους δίσκους bleh.gif

Αμα δε βλέπεις τα τεραbyte να ξεχυλίζουν απο την πυργάρα , να χεις την κουτάρα σου την HAF η την CORSAIR και δεκαπέντε δισκάρες μέσα , πως το φχαριστιέσαι ;

Δημοσ.

Υπαρχουν mmorpg games που θα δεις μεγαλη διαφορα οταν εχεις ssd , γιατι την "πιστα" δεν την φορτωνουν μια φορα αλλα συνεχως σε διαφορα σημεια οταν προχωραει ο χαρακτηρας , οταν κανει teleport κτλ ...

Με την χρηση καποιου προγραμματος + δευτερη οθονη μπορειτε να δειτε που και ποτε το game διαβαζει απο τον σκληρο ...

Αν παιζεις pac-man δεν θα δεις διαφορα ...

Δημοσ.

Μόλις 2 μέρες είμαι με έναν SSD, Crucial M4, 256Gb σε Macbook Pro 13.

Η διαφορά είναι όχι απλά αισθητή, αλλά μέρα με την νύχτα. Πλέον όποτε κάθομαι στο desktop με HDD το καταλαβαίνω για τα καλά.

Εφαρμογές ανοίγουν σφαίρα, το σύστημα ανταποκρίνεται πολύ γρήγορα και γενικά σου δίνει την αίσθηση ότι δεν κολάει πουθενά.

Είναι και ο μοναδικός δίσκος πάνω.

Εφόσον δεν έχεις κάτι άλλο να ρίχνει τον χρόνο ζωής του μηχανήματος, ένας SSD αξίζει σαν αγορά στο χρόνο.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ας με διαφωτίσει κάποιος.

Έχω ένα 11άρι acer με τον Celeron 743 πάνω. Του 'χω βάλει και 4GB έναντι 2GB μνήμη που είχε από τη μάνα του. Γενικά είμαι ευχαριστημένος, μια και για ελαφριά χρήση ίντερνετ είναι ικανοποιητικό. Η ερώτησή μου έχει να κάνει ωστόσο, με το κατά πόσο θα επωφεληθώ από ένα SSD στον τομέα του streaming (youtube / jtv / ustream κλπ) αφού το λατοπάκι κάνει σπασίματα (ειδικά σε οποιαδήποτε ποιότητα πάνω από 360. Αναμενόμενο θα πει κάπποιος αλλά το προβλημα εμφανίζεται καμιά φορά και στη basic ποιότητα των 360p). Φυσικά γνωρίζω ότι το streaming είναι συνισταμένη πολλών παραμέτρων και ότι κυρίως έχεi να κάνει με την επεξεργαστική ισχύ και την κάρτα γραφικών του εκάστοτε υπολογιστή.

Αυτό που δε γνωρίζω είναι αν ο SSD βηθάει με την ταχύτερη διαμεταγωγή δεδομένων του τον επεξεργαστή κάτά το streaming έτσι ώστε να βελτιώνεται κατάτι η εμπειρία παρακολούθησης των videos. Με άλλα λόγια δεν ξέρω αν διαβάζει ο σκληρός/αν συμμετέχει στη διαδικασία του υπολογιστή όταν παρακολουθούμε πχ ένα βίντεο στο youtube. Αν συμμετέχει, τότε η απλοική μου λογική λέει ότι θα με βοηθήσει ένας SSD ουσιαστικά σε κάποιο βαθμό.

Αν μου ανάψετε το πράσινο φως ότι θα έχω -έστω μια μικρή αλλά αισθητή- βελτίωση, μάλλον θα επενδύσω σε ένα 64άρι. Σημειωτέον, έχω εγκατεστημένους τελευταίους drivers και έχω κάνει επανειλημμένως fomat προσπαθώντας να εξαλείψω το π΄ροβλημα. Λίγα πράματα...

Πάντως το ζήτημα να boot-άρει το μηχάνημα γρηγορότερα, από μόνο του, δε είναι ικανό να με πείσει να αγοράσω SSD. Ούτε επίσης το να ανοίγει ταχύτερα ο internet explorer. Δε μου λέει κάτι. Είναι σχετικά καλή η συνολική απόκριση του σε περιβάλλον windows. Το να φορτώνουν αντίθετα γρηγορότερα οι διευθύνσεις στο ιντερνετ θα ήταν σημαντικός παραγοντας να με πείσει. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...