EteRnaL-E Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 παιδια εχω στο pc μου εναν WD caviar bluse sata 3 250gb το pc μου ειναι full gaming αξιζει να βαλω εναν ssd ας πουμε τον CORSAIR CSSD-F60GB3Α-BK SSD 2.5'' SATA 3 60GB FORCE SERIES 3 θα βοηθησει καθολου στην ταχυτητα γενικα ???????ευχαριστω
Δεινόσαυρος Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Στα παιχνίδια, όχι, απλά θα φορτώνουν κάπως πιο γρήγορα. Δεν θα κερδίσεις σε fps. Θα βοηθήσει γενικά το μηχάνημα αλλά θα πρέπει να ξαναστήσεις windows. Επίσης δεν θα στήσεις παιχνίδια στον ssd.
EteRnaL-E Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Στα παιχνίδια, όχι, απλά θα φορτώνουν κάπως πιο γρήγορα. Δεν θα κερδίσεις σε fps. Θα βοηθήσει γενικά το μηχάνημα αλλά θα πρέπει να ξαναστήσεις windows. Επίσης δεν θα στήσεις παιχνίδια στον ssd. ευχαριστω για την διευκρινιση φιλε μου
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δεδομενου οτι στα συστηματα 10ετιας τουλαχιστον, οι hdd αποτελουν το σημαντικοτερο bottleneck, δεδομενου οτι ο ssd βελτιωνει αισθητα την συνολικη αποδοση του pc (οχι fps οπως ειπωθηκε), δεδομενου οτι βελτιωνει σημαντικα την εμπειρια χρησης, δεδομενου οτι το 90% των παιδικων ασθενειων τους εχει πια ξεπεραστει και δεδομενου οτι οι τιμες αυτη τη στιγμη ειναι πιο προσιτες απο ποτε η απαντηση στο ερωτημα ειναι ξεκαθαρη, για καθε συγχρονο συστημα.
skoulas Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Για να μην ανοιγω αλλο θεμα (υπαρχουν αρκετα που αφορουν τους ssd) θελω τη γνωμη/συμβουλη σας...εχω ενα laptop Toshiba (βαδιζει στα τεταρτα γενεθλια του) τρεχει win 7 (64bit) δεν εχω απαιτησεις για games (αν και το PES2012 καλα το παει) το χρησιμοποιω κυριως για δουλεια (internet,office,origin). Αρκετο καιρο τωρα σκεφτομαι την αγορα ενος ssd αλλα συνεχως το αναβαλλω γιατι δεν μπορω να βρω τι με συμφερει/βολευει... 1. Τι μεγεθος να επιλεξω; 40,60 ή 120Gb; οπως ανεφερα τον χρειαζομαι μονο για λειτουργικο και 3-4 προγραμματα.... 2.sata II ή sata III; Η μητρικη δεν υποστηριζει sata III αλλα η διαφορα στην τιμη αναμεσα σε sata II και sata III ειναι μικρη... 3.Ποια εταιρια να προτιμησω; Σε αυτο ξερω οτι θα υπαρξουν χιλιαδες απαντησεις αφου ο καθενας εχει και διαφορετικη αποψη...εγω παντως προσανατολιζομαι για crusial M4... Επισης δεν εχω τη δυνατοτητα ωστε να ξεφυγω στην τιμη...100ευρο το ταβανι μου... Καθε αποψη θα βοηθησει...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 1. Τι μεγεθος να επιλεξω; 40,60 ή 120Gb; οπως ανεφερα τον χρειαζομαι μονο για λειτουργικο και 3-4 προγραμματα.... 60 είναι υπέραρκετά. 2.sata II ή sata III; Η μητρικη δεν υποστηριζει sata III αλλα η διαφορα στην τιμη αναμεσα σε sata II και sata III ειναι μικρη... sata 3 για να σου μείνει κιόλας. Ελάχιστη η οικονομική διαφορά. 3.Ποια εταιρια να προτιμησω; Σε αυτο ξερω οτι θα υπαρξουν χιλιαδες απαντησεις αφου ο καθενας εχει και διαφορετικη αποψη...εγω παντως προσανατολιζομαι για crusial M4... corsair force 3 σου προτείνω εγώ.
Heatspreader Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Επίσης δεν θα στήσεις παιχνίδια στον ssd. Γιατι οχι; Ποιος ο λογος να εχεις SSD αν οι καθημερινες εφαρμογες/παιχνιδια δεν τρεχουν απο αυτον;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Γιατί είναι πολύ ακριβοί ακόμα (αναλογία gb/ευρώ) και δεν υπάρχει λόγος να τους γεμίζεις με εφαρμογές (παιχνίδια) που δεν επωφελούνται από την ταχύτητά τους. Τις υπόλοιπες καθημερινές εφαρμογές σαφώς και τις βάζεις στον ssd.
Heatspreader Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Πιστεύω ότι ακόμα και έναν 60άρι να πάρει κάποιος, μπορεί να έχει τα προγράμματα του και δύο παιχνίδια. Πόσα παιχνίδια να παίζει κάποιος ταυτόχρονα. Είμαι της άποψης, πως όταν το σύστημα έχει SSD, καλό είναι να μην έχει κανέναν άλλο μηχανικό δίσκο στο εσωτερικό του. Αυτό γιατί αν υπάρχει έστω και έναν μηχανικός δίσκος, τότε αυτόματα το ότι βάζουμε SSD για λιγότερο θόρυβο θερμοκρασία και κατανάλωση, πάει χαμένο. Απομένει μόνο η ταχύτητα. Από εκεί και πέρα ο καθένας το βλέπει διαφορετικά.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Πιστεύω ότι ακόμα και έναν 60άρι να πάρει κάποιος, μπορεί να έχει τα προγράμματα του και δύο παιχνίδια. Πόσα παιχνίδια να παίζει κάποιος ταυτόχρονα. Είμαι της άποψης, πως όταν το σύστημα έχει SSD, καλό είναι να μην έχει κανέναν άλλο μηχανικό δίσκο στο εσωτερικό του. Αυτό γιατί αν υπάρχει έστω και έναν μηχανικός δίσκος, τότε αυτόματα το ότι βάζουμε SSD για λιγότερο θόρυβο θερμοκρασία και κατανάλωση, πάει χαμένο. Απομένει μόνο η ταχύτητα. Από εκεί και πέρα ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Όσο ποιό άδειος είναι ένας ssd, τόσο καλύτερα αποδίδει. Εφόσον δεν κερδίζεις κάτι στα παιχνίδια λοιπόν, γιατί να βάλεις παιχνίδια? Αν είναι βάλε και ταινίες και mp3. Δεν πάει καθόλου χαμένος ο ssd. Λιγότερο θόρυβο έχεις έτσι κι αλλιώς γιατί τα win φορτώνουν απο κει και θέμα κατανάλωσης δεν υφίσταται. Απο 5 εως 10 w καινε οι hdd. Δεν βλέπεις στον αιώνα τον άπαντα διαφορά στη ΔΕΗ. Αυτό που λες έχει νόημα στα λαπτοπ λογω μπαταρίας. Επίσης οι hdd με μια καλή ψύξη κουτιού δουλεύουν από 25-35 βαθμούς. Μια χαρά δλδ, δεν ζεσταίνουν αυτοί τα υπόλοιπα parts.
hawkpilot Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Πιστεύω ότι ακόμα και έναν 60άρι να πάρει κάποιος, μπορεί να έχει τα προγράμματα του και δύο παιχνίδια. Πόσα παιχνίδια να παίζει κάποιος ταυτόχρονα. Είμαι της άποψης, πως όταν το σύστημα έχει SSD, καλό είναι να μην έχει κανέναν άλλο μηχανικό δίσκο στο εσωτερικό του. Αυτό γιατί αν υπάρχει έστω και έναν μηχανικός δίσκος, τότε αυτόματα το ότι βάζουμε SSD για λιγότερο θόρυβο θερμοκρασία και κατανάλωση, πάει χαμένο. Απομένει μόνο η ταχύτητα. Από εκεί και πέρα ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Όσοι βάζουν ssd, θέλουν 99,8% ταχύτητα, 0,1% λιγότερο θόρυβο και 0,1% λιγότερη κατανάλωση (εξαιρούνται τα laptop που έτσι κι αλλιώς έχουν μόνο ένα δίσκο πλην κάποιων ειδικών περιπτώσεων). Δε γνωρίζω χρήστη που να έχει μόνο ssd στο σύστημά του... Επίσης, γεμάτος ssd = λιγότερη διάρκεια ζωής.
Prof_Chaos Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Αν αξίζει λεει εχω ssd στο mac και τα lion πάνε σφαίρα τα προγράμματα ανοίγουν χωρίς το παραμικρό delay ..η πιο καλή με διαφορά αναβάθμιση που έχω κάνει εδώ και χρόνια.
Heatspreader Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Όσο ποιό άδειος είναι ένας ssd, τόσο καλύτερα αποδίδει. Εφόσον δεν κερδίζεις κάτι στα παιχνίδια λοιπόν, γιατί να βάλεις παιχνίδια? Αν είναι βάλε και ταινίες και mp3. Δεν πάει καθόλου χαμένος ο ssd. Λιγότερο θόρυβο έχεις έτσι κι αλλιώς γιατί τα win φορτώνουν απο κει και θέμα κατανάλωσης δεν υφίσταται. Απο 5 εως 10 w καινε οι hdd. Δεν βλέπεις στον αιώνα τον άπαντα διαφορά στη ΔΕΗ. Αυτό που λες έχει νόημα στα λαπτοπ λογω μπαταρίας. Επίσης οι hdd με μια καλή ψύξη κουτιού δουλεύουν από 25-35 βαθμούς. Μια χαρά δλδ, δεν ζεσταίνουν αυτοί τα υπόλοιπα parts. Οι διαφορά στην απόδοση από άδειος σε γεμάτος 80% νομίζω ότι δεν είναι άξια λόγου. Σφαίρα ανοίγουν όλα. Να βάλεις παιχνίδια για να φορτώνει πιο γρήγορα. Για την αίσθηση που σου προσφέρει. Τα Mp3 πιστεύω ότι σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο είναι ότι πρέπει. Όσοι βάζουν ssd, θέλουν 99,8% ταχύτητα, 0,1% λιγότερο θόρυβο και 0,1% λιγότερη κατανάλωση (εξαιρούνται τα laptop που έτσι κι αλλιώς έχουν μόνο ένα δίσκο πλην κάποιων ειδικών περιπτώσεων). Δε γνωρίζω χρήστη που να έχει μόνο ssd στο σύστημά του... Επίσης, γεμάτος ssd = λιγότερη διάρκεια ζωής. Κάνεις λάθος στο ποσοστό. Όποιος πριν είχε Raptor όπως εγώ, μην σου πω ότι το πρώτο είναι η φασαρία. Εγώ έχω μόνο SSD στο σύστημα μου. Ότι άλλο θέλω, από ταινίες ή μουσική, σε εξωτερικούς. Θέλω το PC με τον SSD να είναι μία αυτόνομη γρήγορη μονάδα και όχι να έχει και αργά υποσυστήματα. Αν αξίζει λεει εχω ssd στο mac και τα lion πάνε σφαίρα τα προγράμματα ανοίγουν χωρίς το παραμικρό delay ..η πιο καλή με διαφορά αναβάθμιση που έχω κάνει εδώ και χρόνια. Έτσι. Η καλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει κάποιος από την πιο απλή όσο την πιο σύνθετη χρήση. Οι HDD είναι κάρβουνο... Στον iMac είναι από αυτά που με χαλάνε. Ευτυχώς έχω να κάνω με UNIX.
Vasilis 07 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Κάνεις λάθος στο ποσοστό. Όποιος πριν είχε Raptor όπως εγώ, μην σου πω ότι το πρώτο είναι η φασαρία. Εγώ έχω μόνο SSD στο σύστημα μου. Ότι άλλο θέλω, από ταινίες ή μουσική, σε εξωτερικούς. Θέλω το PC με τον SSD να είναι μία αυτόνομη γρήγορη μονάδα και όχι να έχει και αργά υποσυστήματα. 1) Και προσωρινή αποθήκη πού έχεις ? Ότι αρχεία δουλεύεις-κατεβάζεις στον SSD πάνε ? 2) Τί σχέση έχει ο SSD με τον HDD που τον έχεις για αποθήκη ?. Εσωτερικούς δίσκους HDD δεν θές γιατί είναι αργά υποσυστήματα αλλά έχεις εξωτερικούς HDD οι οποίοι είναι πιό αργοί σε σχέση με τους εσωτερικούς. 3) Έχεις και καλό case Silverstone TJ07Black. Μάλλον το αδικείς και δεν του βάζεις κανονικούς δίσκους. Γενικά είσαι λίγο λάθος σε φιλοσοφία. Νομίζω με αυτά που έχεις κάνει έχεις χειρότερη αποκρισιμότητα -ταχύτητα συστήματος με το 99% των χρηστών που στον SSD έχουν τα απολύτως απαραίτητα (OS - προγράμματα),τον έχουν μισογεμάτο και χρησιμοποιούν κανονικούς σκληρούς για αποθήκη.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Οι διαφορά στην απόδοση από άδειος σε γεμάτος 80% νομίζω ότι δεν είναι άξια λόγου. Σφαίρα ανοίγουν όλα. Να βάλεις παιχνίδια για να φορτώνει πιο γρήγορα. Για την αίσθηση που σου προσφέρει. Τα Mp3 πιστεύω ότι σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο είναι ότι πρέπει. Τι εννοείς με την αίσθηση που μου προσφέρει? Καλά το να φορτώνει 2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα ένα παιχνίδι το προσπερνώ. Εκτός αν έχεις λεφτά για πέταμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα