--- .. .-- -. - Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Ήθελα να ρωτήσω μερικές απορίες για μια βάση δεδομένων στην Access 2010 που προσπαθώ να φτιάξω. Πώς μπορώ να δημιουργήσω μία φόρμα αναζήτησης (ή ένα απλό παράθυρο διαλόγου), στην οποία όμως να εμφανίζονται κάποια από τα πεδία του πίνακα στον οποίο θα γίνει η αναζήτηση και ανάλογα με το ποιό από αυτά θέλω να αναζητήσω να το συμπληρώνω και να εμφανίζονται τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσμα πώς θα εμφανίζονται, σε πίνακα ή σε έκθεση; Επίσης, θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να αναζητώ μία εγγραφή και ανάλογα με την ημερομηνία στην οποία προστέθηκε αυτή η εγγραφή στον πίνακα, αλλά δεν έχω πεδίο ημερομηνίας στον πίνακα. Υπάρχει συνάρτηση με την οποία θα μπορούσε να αποθηκεύεται αυτόματα η ημερομηνία προσθήκης της εγγραφής και όχι της τρέχουσας ημερομηνίας χωρίς να πρέπει να τη συμπληρώνω εγώ για κάθε εγγραφή; Ρωτάω γιατί αν βάλω την συνάρτηση για την τρέχουσα ημερομηνία κάθε φορά που ανοίγει η βάση αλλάζη και η ημερομηνία για όλες τις εγγραφές στην τρέχουσα... Ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων και συγγνώμη για την φλυαρία...
hawkpilot Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Καλησπέρα και χρόνια πολλά και σε σένα. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το βίντεο.
--- .. .-- -. - Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Καλησπέρα και χρόνια πολλά και σε σένα. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το βίντεο. Σ'ευχαριστώ πολύ hawkpilot, νομίζω είναι αυτό που χρειάζομαι... Μήπως έχεις καμιά ιδέα και σχετικά με την ημερομηνία καταχώρησης; Ευχαριστώ.
hawkpilot Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Σ'ευχαριστώ πολύ hawkpilot, νομίζω είναι αυτό που χρειάζομαι... Μήπως έχεις καμιά ιδέα και σχετικά με την ημερομηνία καταχώρησης; Ευχαριστώ. Δεν κατάλαβα ακριβώς τί θέλεις να κάνεις με την ημερομηνία. Μήπως μπορείς να δώσεις κάποιο παράδειγμα?
--- .. .-- -. - Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δεν κατάλαβα ακριβώς τί θέλεις να κάνεις με την ημερομηνία. Μήπως μπορείς να δώσεις κάποιο παράδειγμα? Βασικό στοιχείο για κάθε εγγραφή είναι η ημερομηνία στην οποία καταχωρήθηκε. Θέλω λοιπόν κάθε φορά που εισάγω μια εγγραφή να αποθηκεύεται κ η ημερομηνία χωρίς να την γράφω για κάθε εγγραφή, έτσι ώστε να μπορώ μετά να αναζητήσω για παράδειγμα όλες τις εγγραφές που εισήγαγα μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Δοκίμασα την συνάρτηση today νομίζω αλλά εισάγει την τρέχουσα ημερομηνία με αποτέλεσμα κάθε μέρα να αλλάζει η ημερομηνία όλων των εγγραφών στην τρέχουσα ημερομηνία...
hawkpilot Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Βασικό στοιχείο για κάθε εγγραφή είναι η ημερομηνία στην οποία καταχωρήθηκε. Θέλω λοιπόν κάθε φορά που εισάγω μια εγγραφή να αποθηκεύεται κ η ημερομηνία χωρίς να την γράφω για κάθε εγγραφή, έτσι ώστε να μπορώ μετά να αναζητήσω για παράδειγμα όλες τις εγγραφές που εισήγαγα μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Δοκίμασα την συνάρτηση today νομίζω αλλά εισάγει την τρέχουσα ημερομηνία με αποτέλεσμα κάθε μέρα να αλλάζει η ημερομηνία όλων των εγγραφών στην τρέχουσα ημερομηνία... Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα πεδίο (πχ ονόμασέ το dts) στον κάθε πίνακα που σε ενδιαφέρει να βάλεις timestamp και να του βάλεις σαν default value τη συνάρτηση now(). Οποιαδήποτε φόρμα χρησιμοποιήσεις για τη διαχείρηση πίνακα που έχει timestamp, βεβαιώσου ότι το text box του πεδίου dts είναι locked για να μη μπορεί ο χρήστης να αλλάζει την ημερομηνία/ώρα.
--- .. .-- -. - Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα πεδίο (πχ ονόμασέ το dts) στον κάθε πίνακα που σε ενδιαφέρει να βάλεις timestamp και να του βάλεις σαν default value τη συνάρτηση now(). Οποιαδήποτε φόρμα χρησιμοποιήσεις για τη διαχείρηση πίνακα που έχει timestamp, βεβαιώσου ότι το text box του πεδίου dts είναι locked για να μη μπορεί ο χρήστης να αλλάζει την ημερομηνία/ώρα. Ναι αλλά με την συνάρτηση now() δεν θα αλλάζει κάθε μέρα η ημερομηνία των εγγραφών στην τρέχουσα ημερομηνία εκείνης της μέρας;;;
hawkpilot Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ναι αλλά με την συνάρτηση now() δεν θα αλλάζει κάθε μέρα η ημερομηνία των εγγραφών στην τρέχουσα ημερομηνία εκείνης της μέρας;;; Φυσικά και όχι. Η συνάρτηση now() εκτελείται μόνο όταν ολοκληρωθεί επιτυχώς η προσθήκη της εγγραφής (insert) και δεν αλλάζει μετά παρά μόνο αν εσύ εσκεμμένα αλλάξεις την ημερομηνία (γι' αυτό άλλωστε σου είπα να κάνεις locked το πεδίο dts στη φόρμα, ώστε να μη μπορεί ο χρήστης να το αλλοιώσει). Δοκίμασέ το και θα δεις ότι δουλεύει όπως ακριβώς θέλεις.
--- .. .-- -. - Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Φυσικά και όχι. Η συνάρτηση now() εκτελείται μόνο όταν ολοκληρωθεί επιτυχώς η προσθήκη της εγγραφής (insert) και δεν αλλάζει μετά παρά μόνο αν εσύ εσκεμμένα αλλάξεις την ημερομηνία (γι' αυτό άλλωστε σου είπα να κάνεις locked το πεδίο dts στη φόρμα, ώστε να μη μπορεί ο χρήστης να το αλλοιώσει). Δοκίμασέ το και θα δεις ότι δουλεύει όπως ακριβώς θέλεις. Πολύ ωραία hawkpilot, δουλεύει μια χαρά! Να κάνω μια άλλη ερώτηση όμως; Πώς γίνεται να εισάγω μια νέα εγγραφή μέσω της φόρμας, αυτή η εγγραφή να φαίνεται στον πίνακα, αλλά όταν τρέχω το ερώτημα να μη μου τη βγάζει; Τί μπορεί να πηγαίνει στραβά...;;; Καμιά ιδέα; Τη φόρμα αναζήτησης την έχω φτάξει όπως και στο βίντεο...
hawkpilot Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Πολύ ωραία hawkpilot, δουλεύει μια χαρά! Να κάνω μια άλλη ερώτηση όμως; Πώς γίνεται να εισάγω μια νέα εγγραφή μέσω της φόρμας, αυτή η εγγραφή να φαίνεται στον πίνακα, αλλά όταν τρέχω το ερώτημα να μη μου τη βγάζει; Τί μπορεί να πηγαίνει στραβά...;;; Καμιά ιδέα; Τη φόρμα αναζήτησης την έχω φτάξει όπως και στο βίντεο... Για να καταλάβω: κάνεις αναζήτηση μέσω της φόρμας που έφτιαξες και δεν σου επιστρέφει κάποια εγγραφή που θα έπρεπε βάσει των κριτηρίων που βάζεις?
--- .. .-- -. - Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Για να καταλάβω: κάνεις αναζήτηση μέσω της φόρμας που έφτιαξες και δεν σου επιστρέφει κάποια εγγραφή που θα έπρεπε βάσει των κριτηρίων που βάζεις? Ναι, είναι φορές που δεν μου εμφανίζει κάποιες εγγραφές που θα έπρεπε...
hawkpilot Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Ναι, είναι φορές που δεν μου εμφανίζει κάποιες εγγραφές που θα έπρεπε... Το πιο λογικό είναι είτε ότι βάζεις λάθος κριτήρια, είτε ότι βάζεις "σκληρά" κριτήρια (δλδ τόσα [πολλά] ταυτόχρονα που δεν ικανοποιείται η συνθήκη). Δοκίμασε βάζοντας ένα και απλό για να δεις αν δουλεύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα