dimi.d Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 γεια παιδια, εχω ενα mac book pro 15.4 - 2.4 Ghz Intel core 2 duo (2008 late) εκανα αναβαθμηση προσφατα την μνημη RAM Απο 2gb σε 4gb 1333 mhz DDR3. Τρεχω version 10.7.3(Την οποια την εβαλα προχθες στο mac και ειμαι σχετικα ευχαριστημενος εκτος απο το SAFARI που κολλαει καμια φορα οταν παιζω βιντεο youtube και προσπαθω να κανω ΖΟΥΜ) θα ηθελα να μου πειτε να τολμησω να βγαλω την μια την 2αρα(1333mhz ddr3) και να βαλω μια 4αρα(1333mhz ddr3) ? ωστε να παει 6gb RAM?? δεν νομιζω να εχει κανενα προβλημα εαν το παω στα 6gb RAM (ΓΙΑ ΝΑ παρει μια ανασα το μηχανημα γτ 4gb ram για LION ΕΜΑΘΑ Ειμαι οριακα.. ? ευχαριστω πολυ!!!! Επισεις εμαθα οτι ειμαι οριακα και με την MNHMA RAM ΔΗΛΑΔΗ δεν περνει παρα-πανω απο 4.... αλλα εαν δοκιμασω να βαλω θα παθει κατι το μηχανημα? δεν εχω να χασω κατι σχετικα με λεφτα για την μνημα την βρηκα 20 ευρω εαν δεν κανει την πεταω (που λεει ο λογος)
atheatos Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δεν νομιζω οτι γίνεται αυτό γιατί η Apple απο τα specs λέει up to 4GB.... Καλύτερα να φυλάξεις τα λεφτά για κανένα ssd. Μεγάλυτερη διαφορά θα δεις στο Lion με γρήγορο σκληρό παρά με παραπάνω ram.
dimi.d Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 δηλαδη εαν παρω εναν ssd το μηχανημα θα τρεχει καλυτερα ? θα παρει ανασα?
atheatos Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 δηλαδη εαν παρω εναν ssd το μηχανημα θα τρεχει καλυτερα ? θα παρει ανασα? Πιστεψε με θα νομιζεις οτι άλλαξες υπολογιστή και πήρες sandy bridge....Οχι μόνο θα πάρει ανάσα αλλα θα πετάει....
dimi.d Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Οκ θα το κανω αυτο που λες.... εαν το αγορασω(σε 2-3 μερες απο τωρα) θα σβηστουν ολα απο το mac μου εαν το αλλαξω? πως θα γινει να ΜΗΝ γινει αυτο? δηλαδη να μην αλλαξει τιποτα απο μεσα?
MoviemakerGr Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Η καλύτερη λύση είναι να το βάλεις στην θέση του DvD με τον κατάλληλο ανταπτορα αν δεν το χρησιμοποιείς συχνά έτσι το μηχάνημα σου θα έχει 2 δίσκους.. Παρ'ολα αυτά θα διαφωνήσω εν μέρη με το παλικάρι από πάνω και θα πω ότι στο osX η μνήμη είναι καθοριστική.
atheatos Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Οκ θα το κανω αυτο που λες.... εαν το αγορασω(σε 2-3 μερες απο τωρα) θα σβηστουν ολα απο το mac μου εαν το αλλαξω? πως θα γινει να ΜΗΝ γινει αυτο? δηλαδη να μην αλλαξει τιποτα απο μεσα? Backup με Time machine καταρχήν. 1)Aν έχεις το Lion "σώσει" σε dvd τα κάνεις install μετά μπουτάρεις απο το recovery και κάνεις restore από timemachine. 2)Αν δεν έχεις τα lion σώσει φτου και απο την αρχή snow κτλ. και μετά ξανα 1) edit http://support.apple.com/kb/DL1433 3)Προγραμματα cloning που μπουτάρεις από αυτά και κάνουν πλήρη αντιγραφή σκληρου όπως το carbon copy cloner κ.α. Η καλύτερη λύση είναι να το βάλεις στην θέση του DvD με τον κατάλληλο ανταπτορα αν δεν το χρησιμοποιείς συχνά έτσι το μηχάνημα σου θα έχει 2 δίσκους.. Παρ'ολα αυτά θα διαφωνήσω εν μέρη με το παλικάρι από πάνω και θα πω ότι στο osX η μνήμη είναι καθοριστική. Αν δεν έχεις γρήγορο σκληρό στο OS X, όση μνήμη και να βάλεις ο υπολογιστής θα σέρνεται.....
Prof_Chaos Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 γενικά κι εμένα μου κολάνε κάποια βίντεο με mid2010 και ssd ..το εχω διαβάσει σε αρκετά φορουμς σαν random issue αλλα δεν έχω ιδέα βαριέμαι να το ψάξω πραγματικά.
dimi.d Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 λοιπον θα τολμησω αυριο να βαλω μια 4αρα για να παει 6... τον πηρα τον σκληρο σημερα το απογευμα θα το περασω αυριο...
kpartsi Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Σε MBP 15,4 late 08 έχω εγκαταστήσει 8GB Ram της Crucial και δουλεύει μια χαρά! Όντως υπήρχε αρχικά το όριο των 4GB Ram όταν πρωτοκυκλοφόρησε ο υπολογιστής, αλλά αργότερα με EFI update αναβαθμίστηκε η συμβατότητα στα 8GB. Στο site της Crucial, επειδή δεν με άφηνε να παραγγείλω 4άρα μνήμη για το μοντέλο μου (είχε ως μοναδικό configuration το 2x2GB), παρήγγειλα με βάση το μοντέλο early 2009.
dimi.d Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 σωστος ο τυπος.... σωστο σε βρισκω φιλαρακι! 1333 συχνοτητα εβαλες? η την αλλη 1808(δεν θυμαμαι ακριβως)? εμενα επερνε μια αλλη συχνοτητα αλλα εβαλα 1333 και λειτουργει τελεια. αλλα θελω να το παω και εγω 8
dimi.d Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 ακριβως ιδιο modelo εχουμε φιλε... ακριβως! im huppy now! :-p
desertman Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Σε MBP 15,4 late 08 έχω εγκαταστήσει 8GB Ram της Crucial και δουλεύει μια χαρά! Όντως υπήρχε αρχικά το όριο των 4GB Ram όταν πρωτοκυκλοφόρησε ο υπολογιστής, αλλά αργότερα με EFI update αναβαθμίστηκε η συμβατότητα στα 8GB. Στο site της Crucial, επειδή δεν με άφηνε να παραγγείλω 4άρα μνήμη για το μοντέλο μου (είχε ως μοναδικό configuration το 2x2GB), παρήγγειλα με βάση το μοντέλο early 2009. Μια απο τα ίδια... βάλε 8GB... δεν θα έχεις πρόβλημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα