poulinos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Εδω εχει αρχίσει να γίνεται λόγος για την απομάκρυνση των ασύρματων δικτύων από σχολεία και πανεπιστήμια,(και μερικα ηδη εχουν στραφει στα ενσυρματα http://compnetworking.about.com/b/2008/09/02/uk-school-fails-wi-fi-for-health-concerns.htm, http://compnetworking.about.com/b/2006/02/23/university-stops-wi-fi-rollout-on-health-concerns.htm ) μετα τις διαφορες επιστημονικές ανακοινώσεις που μιλούν για κινδύνους από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των νόμιμων καθόλα ασυρμάτων δικτύων. http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs304/en/index.html http://www.nytimes.com/2007/09/23/business/worldbusiness/23iht-wireless24.1.7608114.html?_r=1&pagewanted=all και αλλα πολλά βεβαια. Ο χρόνος θα δείξει ποιος εχει δίκιο. Να θυμίσω οτι μετα την ανακάλυψη και χρήση των ακτίνων-χ στην ιατρική χρειάστηκε να πεθάνουν οι πρώτοι ακτινολόγοι γιατροί , για να καταλάβουν -οι υπόλοιποι επιστήμονες - οτι πρέπει να παίρνουν προφυλάξεις. μεχρι να μαθουμε αν κανουν κακο η οχι οι καρκινοι και ολα τα αλλα θα εχουν θερισει.σε ολα ειμαστε πειραματοζωα και πιστευω οτι πολυ χειροτερα απο τα ασυρματα δικτυα που ειναι 100mw ειναι τα κινητα πουειναι κοντα στα 1000mw και τα κολλαμε στο αυτι μας.οποτε μηπως θα πρεπε να γινει περιορισμος σε αυτα και μετα στα ασυρματα δικτυα?εκτος απο ασυρματα δικτυα που ειναι εκτος προδιαγραφων επειδη ο καθενας κανει οτι θελει. Μεσα σε μεγαλουπολη (εν μεσω παρεμβολων δηλαδη) εχω δοκιμασει και εχω στησει επιτυχως link με 2 tp-link 5210g σε αποσταση 7-10χιλιομετρων προσεγγιστικα. Εννοειται οπτικη επαφη, αλλα επαναλαμβανω μεσα σε μεγαλουπολη με ενα σωρο παρεμβολες. Το link δουλεψε, οχι με ιδιαιτερη αποδοση αλλα δουλεψε και ειχα μαλιστα και γυρω στα 13db signal (αν δεν ειχα και τις παρεμβολες, ενα 15ρακι-16ρακι με σταθεροτατη αποδοση ανω των 11mbps θα το ειχα στο νερο). Με κατι αντιστοιχο στα 5ghz νομιζω αυτες οι αποστασεις δεν ειναι και τοσο απιθανες. Τα 5210 αν δεν απατωμαι ειναι 400mW. για Linksναι τα 5 ghz ειναι λιγο μονοδρομος κατα τα αλλα το 5210 αν διαβασα σωστα ναι δεν ειναι 100 Mw sto site <20dBm (EIRP, For countries using CE Standards) <27dBm (Peak Output Power, For countries using FCC Standards) 20 dbm=100mw αλλα τα 27 ειναι 500mw υπαρχουν και airlive που ειναι 2000mw.33 dbm
koslibpro Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Παιδια μαλλον δεν διαβασατε καλα στο λινκ.δεν λεει οτι οι προδιαγραφες της κεραιας ειναι 30 χλμ.λεει οτι το poe του ουσιαστικα λειτουργει μεχρι 30 χλμ αποσταση! Παιδια μαλλον δεν διαβασατε καλα στο λινκ.δεν λεει οτι οι προδιαγραφες της κεραιας ειναι 30 χλμ.λεει οτι το poe του ουσιαστικα λειτουργει μεχρι 30 χλμ αποσταση!
poulinos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 το Poe δεν γινεται να παιξει παραπανω απο 100 μετρα.το Utp το ιδιο δεν παιζει στα 100 μετρα + αλλο τοσο το Poe.και επειδη μου εχει τυχει περιπτωση που αναγκαστηκα να βαλω Poe μεγαλυτερο σε ma για να καταφερει να φτασει η τροφοδοσια σωστα.και ποιο θα ηταν το νοημα να δωσεις poe στα 30km?επισης ποτε σε poe δεν θα δεις σε ποσα μετρα Utp δινειρευμα στις προδιαγραφες.μονο ma θα δεις.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Παιδια μαλλον δεν διαβασατε καλα στο λινκ.δεν λεει οτι οι προδιαγραφες της κεραιας ειναι 30 χλμ.λεει οτι το poe του ουσιαστικα λειτουργει μεχρι 30 χλμ αποσταση! Το θελω κι εγω το poe που λειτουργει σε 30km. Και κυριως θελω το utp/ftp καλωδιο που κραταει 12V στα 30km με χαλκο διαμετρου ουτε μισου ποντου. Τι οπτικες ινες και παπαριες;P Σοβαρα τωρα, μπερδεψες ελαφρως τις μοναδες μετρησης: Power over Ethernet Για εφαρμογές που χρειάζεται να τοποθετήσετε μία συσκευή δικτύου σε έναν χώρο όπου δεν υπάρχει διαθέσιμη πρίζα ρεύματος, η καλύτερη λύση είναι το Passive Power over Ethernet. Ένας ειδικός Power Injector που υπάρχει στη συσκευασία παρέχει ταυτόχρονα ρεύμα και μετάδοση δεδομένων από ένα και μόνο καλώδιο RJ45 στο access point, σε απόσταση μέχρι και 30 μέτρα μακριά. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες έχουν περισσότερη ελευθερία να επιλέξουν το που θα τοποθετήσουν το access point και να πετύχουν την καλύτερη ισχύ σήματος.
koslibpro Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Τουλαχιστον επεσα μεσα στο οτι δεν εχει εμβελια 30 χλμ η κεραια:Ρ Επισης,και παλι δεν καταλαβα τι ειναι αυτο το pasive power over ethernet..αν μπορεις ριξε μου κανα λινκ ή καντο μου λιγο πιο λιανα..τι συσκευες περιλαμβανει?πως επιτυγχανεται? Ευχαριστω!
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Τουλαχιστον επεσα μεσα στο οτι δεν εχει εμβελια 30 χλμ η κεραια:Ρ Επισης,και παλι δεν καταλαβα τι ειναι αυτο το pasive power over ethernet..αν μπορεις ριξε μου κανα λινκ ή καντο μου λιγο πιο λιανα..τι συσκευες περιλαμβανει?πως επιτυγχανεται? Ευχαριστω! καλα η κεραια αν βγαζει 30 θα τα βγαζει υπο ιδανικες συνθηκες με καποια πληρως κατευθυντικη κεραια κτλ. το poe injector ειναι ενα κουτακι που εχει μια πριζα ρευματος και 2 εξοδους Utp.η μια εξοδος Utp ειναι που συνδεεται με το switch η το ρουτερ σου για να ερθουν τα data και η δευτερη εξοδος ειναι που μεταφερει τα data αλλα και το ρευμα σε μορφη utp. Το θελω κι εγω το poe που λειτουργει σε 30km. Και κυριως θελω το utp/ftp καλωδιο που κραταει 12V στα 30km με χαλκο διαμετρου ουτε μισου ποντου. Τι οπτικες ινες και παπαριες;P Σοβαρα τωρα, μπερδεψες ελαφρως τις μοναδες μετρησης: Power over Ethernet Για εφαρμογές που χρειάζεται να τοποθετήσετε μία συσκευή δικτύου σε έναν χώρο όπου δεν υπάρχει διαθέσιμη πρίζα ρεύματος, η καλύτερη λύση είναι το Passive Power over Ethernet. Ένας ειδικός Power Injector που υπάρχει στη συσκευασία παρέχει ταυτόχρονα ρεύμα και μετάδοση δεδομένων από ένα και μόνο καλώδιο RJ45 στο access point, σε απόσταση μέχρι και 30 μέτρα μακριά. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες έχουν περισσότερη ελευθερία να επιλέξουν το που θα τοποθετήσουν το access point και να πετύχουν την καλύτερη ισχύ σήματος. το συγκεκριμενο ισως δινει 30 μετρα μακρια.γενικοτερα εχω καταφερει να δωσω με L-com poe κοντα στα 110.ναι το ξερω ειναι πολλα γιατι κανονικα Poe ετρωγαν κολληματα λογω οτι το Poe επρεπε να δωσει οχι μονο στο access point Ρευμα αλλα και στον ενισχυτη αλλα δεν γινοταν αλλιως στην παρουσα φαση.παιζει ομως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα