Jason13 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Για την κερατέα μάλλον δεν τα ξέρεις καλά... Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας ήταν και είναι αγώνας όλων μας εναντίον σε κάθε λογής μπομπολέους, αλαφούζους κτλ. Μην μου λες για Μπομπολα. 3,10 εχουν παει τα διοδια στην Πελοποννησο, και χωρις εργα. Αντιθετα βαλανε απο 1,5 λωριδες, 1 λωριδα Και παλια διναμε 1,2 ευρω στα διοδια και ηταν ακριβως ιδια! * ΑΥτο με το μεθανιο πρεπει να το κανουν στην Αρκτικη. http://www.nooz.gr/science/to-me8anio-pio-epikinduno-gia-to-klima 1
Tony_Ts Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες πως ο kinq1 δεν τα λέει καλά στην αναφορά του στην Κερατέα. Αν έχουμε σκοπό να φτιάξουμε το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, να φτιαχτεί σε έναν ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ χώρο υγειονομικής (ο Θεός να το κάνει) ταφής απορριμάτων. Όχι να φτιάχνουμε κι άλλους ΧΥΤΑ αγνοώντας λέξεις όπως ανακύκλωση και κομποστοποίηση! Κατά τα άλλα, θα συμφωνήσω μαζί του, πως στη χώρα μας δυστυχώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες είναι δυστυχώς σ' εμβρυακό στάδιο. Κατά τη γνώμη μου, αυτό οφείλεται στην παντελή έλλειψη σεβασμού που έχουμε για το περιβάλλον. Από τον οδηγό αυτοκινήτου/λεωφορείου που πετάει τα σκουπίδια του στο δρόμο και τον γονιό που δεν διδάσκει τα παιδιά του εφαρμόζοντας την ανακύκλωση στην πράξη, μέχρι τις βιομηχανίες που μολύνουν σε μεγάλη έκταση. Πέρα από αυτά όμως, δεν ήξερα πως υπάρχει εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με πρώτη ύλη τα σκουπίδια. Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση.
JS v.i.p. Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν πολλές κτηνοτροφικές μονάδες στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν της κοπριές των ζώων, παράγοντας μεθάνιο. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από εμένα ..... όσο κατασκευάζονται από ξένα συμφέροντα, με διαδικασίες express .... και πολλές μίζες. Επίσης .... δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πώς γίνεται η ΔΕΗ να αγοράζει το παραγόμενο από φωτοβολταϊκά ρεύμα με 0,45 ευρώ/Κw και να το πουλάει 0,15/Kw .... δεν μπαίνει μέσα ??????? Δεν είμαι πανεπιστημίου ούτε αγράμματος ..... αλλά ας μου εξηγήσει κάποιος. Και κάτι τελευταίο ..... Οι πρόγονοι μας εκμεταλλευόντουσαν της εναλλακτικές πυγές ενέργειας χιλιάδες χρόνια ..... απλά εμείς ΤΩΡΑ το ξαναθυμηθήκαμε ...... τώρα που μας αρμέγουν οι Αμερικάνοι με το Πετρέλαιο. Η Ελλάδα είναι γεμάτη από Ανεμόμυλους - Νερόμυλους - Αλευρόμυλους - Ιστιοπλοϊκά - Υπαίθρια αποξηραντήρια .... και πολλά άλλα. Όταν η Ελλάδα εκμεταλλεύοταν τον αέρα .... ο Κολόμβος δεν είχε πάει ακόμα στην Αμερική. Κρήτη Τρίκαλα Κάρπαθο Κρήτη Πάτμο Επεξ/σία 25 Απριλίου 2012 από JS v.i.p.
Vasileios-gr Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Η Δ.Ε.Η. φυσικά και δεν μπαίνει μέσα Αγοράζει το ρέυμα από φωτοβολταϊκά 0,45 και το πουλάει 0,15 . Αλλά στα ψηλά γράμματα του λογαριασμού σου θα δείς ότι Πληρώνεις Τέλος Α.Π.Ε. κοινώς τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας .
Pansp32 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Πέρα από αυτά όμως, δεν ήξερα πως υπάρχει εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με πρώτη ύλη τα σκουπίδια. Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Αναλόγως την τεχνολογία. Πάντως παλιότερα(δεν νομίζω να έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα ως τώρα) η παραγωγή ενέργειας ήταν ιδιαίτερα μικρή και κοστοβόρα γι' αυτό και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προτιμηθεί ένα τέτοιο εργοστάσιο. Επίσης .... δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πώς γίνεται η ΔΕΗ να αγοράζει το παραγόμενο από φωτοβολταϊκά ρεύμα με 0,45 ευρώ/Κw και να το πουλάει 0,15/Kw .... δεν μπαίνει μέσα ??????? Δεν είμαι πανεπιστημίου ούτε αγράμματος ..... αλλά ας μου εξηγήσει κάποιος. Η απάντηση είναι απλή. Με υπουργικό νόμο ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τη ΔΕΗ να αγοράζει ακριβό ρεύμα σε προκαθορισμένη τιμή από ιδιώτες. Χρειάζεται ψάξιμο για να σου βρω και το ΦΕΚ άμα θες. Αν θυμάμαι καλά ο μυτιληναίος παλιότερα είχε πάρει άδεια για να φτιάξει ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας 100MW(αν θυμάμαι καλά) με την αιτιολογία να ηλεκτροδοτηθεί η εταιρεία του. Τελικά δόθηκε άδεια με υπουργική απόφαση πάλι αλλά με τον όρο ότι θα χρησιμοποιηθεί μόνο για εσωτερική χρήση. Αργότερα με δεύτερη υπουργική απόφαση ΥΠΟΧΡΕΩΝΕ να αγοράζει η ΔΕΗ ρεύμα από τον μυτιληναίο σε συγκεκριμένη (όπως και με τις ΑΠΕ) τιμή. Οπότε καταλαβαίνουμε σιγά σιγά το όποιο χρεός της ΔΕΗ(που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν) πως προέκυψε? bonus 105 εκατομμύρια(όταν εδώ κόβουν το ρεύμα για 100 και για 200 ευρώ).. http://www.inews.gr/152/o-mytilinaios-fesose-me-104-ekat-evro-ti-dei-me-kyvernitiki-an-ochi-alli-mia-apokalypsi-apo-ti-paraskevi-kai-13.htm Άντε και αυτά σε "fix" τιμές http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4707818
JS v.i.p. Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Η Δ.Ε.Η. φυσικά και δεν μπαίνει μέσα Αγοράζει το ρέυμα από φωτοβολταϊκά 0,45 και το πουλάει 0,15 . Αλλά στα ψηλά γράμματα του λογαριασμού σου θα δείς ότι Πληρώνεις Τέλος Α.Π.Ε. κοινώς τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας . Το Α.Π.Ε. είναι 0,006 ευρώ/Kw ......... δεν βγαίνουν τα νούμερα αδερφέ ..... τα υπόλοιπα -0,294 ευρώ/Kw πού τα βρίσκει ????????? Το έκαναν σαν κίνητρο για να στραφεί ο κόσμος στης εναλλακτικές πηγές ενέργειας ..... και καλά. Αλλά ο σκοπός τελικά ήταν να κάνουν την ΔΕΗ ..... ΠΕΛΑΤΗ των Γερμανών και άλλων.
Vasileios-gr Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Το Α.Π.Ε. είναι 0,006 ευρώ/Kw ......... δεν βγαίνουν τα νούμερα αδερφέ ..... τα υπόλοιπα -0,294 ευρώ/Kw πού τα βρίσκει ????????? Το έκαναν σαν κίνητρο για να στραφεί ο κόσμος στης εναλλακτικές πηγές ενέργειας ..... και καλά. Αλλά ο σκοπός τελικά ήταν να κάνουν την ΔΕΗ ..... ΠΕΛΑΤΗ των Γερμανών και άλλων. Προφανώς Βγαίνουν τα νούμερα το Α.Π.Ε το πληρώνουμε 0,006 Σε όλες τις κιλοβατώρες που καταναλώνουμε και όχι μόνο σε αυτές που παράγονται από ανανεώσιμες πηγές. Κάνε την αναγωγή και θα δείς ότι βγαίνει και με το παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα