Προς το περιεχόμενο

Αγορά Ψηφιακής Φωτογραφικής Μηχανής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλησπέρα ενδιαφέρομαι για να αγοράσω μια ψηφιακή μηχανή και θα ήθελα την γνώμη σας γιατί ειμαι άσχετος στο θέμα...Αυτό που θα ήθελα είναι η τιμή να κυμαίνεται γύρω στα 200 ευρώ, να έχει ενσωματωμένη μπαταρία, και να τραβάει HD Video.Δεν θα με χάλαγε να έβρισκα και μία αδιάβροχη με τα ίδια χαρακτηριστικά και ας εδινα και καποια ευρώ παραπάνω...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα θα σου προτείνω αυτήν http://www.skroutz.gr/s/321221/Canon-PowerShot-SX230-HS.html

Την αγόρασα πέρσι και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος!!

Να και ένα review http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_PowerShot_SX230_HS/verdict.shtml

Αν πάλι θες να το ψάξεις λίγο κοίτα εδώ http://www.dpgr.gr/ θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες!

Καλημέρα!Απο χτες έχω καταλήξει σε δύο.Η μία ειναι η canon που ανέφερες μου φαίνεται πολύ καλή αν και δεν κατανοώ αρκετά απο τα τεχνικά χαρακτηριστικά....

Η δεύτερη είναι αυτή και δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι καλύτερη για ερασιτεχνική χρήση...

Κοίτα για την μηχανή που μου έδειξες δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν την ξέρω, από ένα review που βρήκα φαίνεται καλή....

Την Canon στην έδειξα γιατί έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και την έχω δουλέψει άρα έχω προσωπική εμπειρία , πέρα από τα rieview( που σε όλα παίρνει πολύ καλή βαθμολογία στην κατηγορία της).

Επίσης θεωρώ ότι με τα χρήματα που διαθέτεις καλό είναι να πάρεις μια μηχανή που μπορείς να ''παίξεις'' λίγο μαζί της .

Δηλαδή να μπορείς να ρυθμίσεις την ταχύτητα κλείστρου , το ISO κτλ...

Δεν είναι δύσκολη να την χειριστείς απλά θέλει λίγο ψάξιμο (όταν ζητήσεις το κάτι παραπάνω) και πιστεύω ότι και το forum που σου είπα θα σε βοηθήσει και για την τελική επιλογή αλλά και για να κατανόησης κάποιες λειτουργίες!

Και γω όταν την αγόρασα δεν ήξερα ΄τίποτα από αυτά , τράβαγα φωτογραφίες με μηχανές των 100 ευρώ!!! :shock:

Τέλος να σου δώσω μια συμβουλή , που μου έδωσε ένας φίλος και μένα όταν έψαχνα για μηχανή. Μην πέσεις στην παγίδα των megapixel πάνω από 10 δεν θα καταλάβεις διαφορά στην φωτογραφία... Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά κάνουν την διαφορά + ένα τριποδάκι ειδικά αν πρόκειται για νύχτα....

Ελπίζω να βοήθησα! :-)

αυτο με τα mpixel καλο ειναι να το διευκρινιζουμε λιγο παραπανω.να μην κοιτατε τα mpixel αν δεν εκτυπωνετε σε μεγεθη πανω απο 10χ15.αλλα αν θελετε να εκτυπωσετε μια φωτο σε α4 και πανω,καλο ειναι να την εχουμε στην μεγαλυτερη αναλυση που μπορουμε.και μην ξεχναμε :αν δεν εκτυπωνουμε,δεν εχουμε φωτογραφια αλλα ψηφιακο αρχειο.

Παιδια καποια φηφιακη φωτογραφικη να προτεινετε;

η πιο αμεση χρηση της θα ειναι η γεννηση της κορης μου και φωτογραφιες πουθελω να εκτυπωθουν με αρκετα καθαρη=καλη ποιοτητα. ευχαριστω

θα χρησιμοποιεις φλας? αν ναι,εχεις να διαλεξεις απο τεραστια γκαμα.αν οχι,δσλρ ακομα και προηγουμενης γενιας με εναν φακο με διαφραγμα 1.4 ή 1.8 και σωθηκες.δουλευω την δευτερη περιπτωση και εχω πολυ καλα αποτελεσματα.

Παιδια καποια φηφιακη φωτογραφικη να προτεινετε;

η πιο αμεση χρηση της θα ειναι η γεννηση της κορης μου και φωτογραφιες πουθελω να εκτυπωθουν με αρκετα καθαρη=καλη ποιοτητα. ευχαριστω

Η λογικη λεει πως δε θα χρησιμοποιεις φλας οταν τραβας ενα νεογεννητο. Αυτο σε παραπεμπει σε χρηση μιας DSLR μηχανης

Συμφωνω με αυτο που προτεινει ο LOULATRANS

Η λογικη λεει πως δε θα χρησιμοποιεις φλας οταν τραβας ενα νεογεννητο. Αυτο σε παραπεμπει σε χρηση μιας DSLR μηχανης

Συμφωνω με αυτο που προτεινει ο LOULATRANS

Nαι αλλα οταν το νεογεννητο παψει να ειναι νεογεννητο σε μερικους μηνες; να την πεταξω και να παρω αλλη; κριμα δε θαναι;

Nαι αλλα οταν το νεογεννητο παψει να ειναι νεογεννητο σε μερικους μηνες; να την πεταξω και να παρω αλλη; κριμα δε θαναι;

Ελάχιστες είναι οι φωτογραφικές χωρίς φλας. Αυτό που σου λένε είναι ότι ΑΝ θες να τραβας τις πρώτες μέρες-μήνες που κανονικά απαγορευεται η χρήση φλας απευθείας στο πρόσωπο του μωρού θα πρέπει να καταλήξεις σε κάποια με φωτεινό φακό (dslr m4/3 κ.λ.π). Μετά θα χρησιμοποιήσεις το φλας της κανονικά

το σημαντικο ειναι να απαθανατησεις το μωρο στις πρωτες φασεις της ζωης του ,με φωτο οσο το δυνατον καλες.και αυτο θα το καταφερεις μονο με φωτεινο φακο,αφου η χρηση φλας ειναι επικινδυνη.και πιστεψε με,με την καλυτερη κομπακτ θα βγαλεις χειροτερες φωτο απο οτι με την χειροτερη δσλρ με φωτεινο φακο,υπαρχουν κομπακτ που κανουν δουλειτσα αλλα πιανουν τα 350 και ανω,και θεωρω μια καλη λυση την xz 1 olympus με τον πιο φωτεινο φακο που γνωριζω,αλλα δεν ξερω πως αποδιδει

Για ποιο λογο να την πεταξεις και να παρεις αλλη.

Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορουμε να ξερουμε ακριβως τις απαιτησεις σου και ισως καποια αρκετα καλη compact να σου κανει.

Τις τελευταίες μέρες ψάχνω και εγώ για μια φωτογραφική και πιστεύω πως αν είναι να δώσεις 200ευρώ για κάποια τότε η καλυτερη επιλογή είναι η Nikon L810 που έχει πάρα πολύ καλό zoom, οθόνη και βγάζει πολύ καθαρές Photos ακόμα και χωρίς φλας. Επίσης έχει καλή ανάλυση οπότε θα σου φανεί χρήσιμη ακόμα και αν θες να τυπώσεις κάποια αφίσα κτλπ. Τώρα αν θες να δώσεις πιο πολλά λεφτά αλλά να πάρεις κάτι που θα σου μείνει και θα το ευχαριστηθείς στα ταξίδια σου ή στη καθημερινότητα είναι η Nikon P510. Κοστίζει 400ευρώ αλλά είναι ένα βήμα πριν τις DSLR και αν δεν είσαι pro θα είναι ότι πρέπει για "μια ζωή", ούτε αλλαγές φακών που έχουν οι ακριβές, ούτε πολύπλοκα μενού και ρυθμίσεις και έχει μπαταρία "κινητού" αν καταλάβα καλά αυτό θες. Επίσης ξέχασα να αναφέρω πως τραβάει video 1080p!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...