Προς το περιεχόμενο

Hyper 212 evo σε overcloked 2500k

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι κάτι που έγραψα αλλού αλλά πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει κ εσένα.

http://www.insomnia.gr/topic/444136-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-pc/page__view__findpost__p__4703923

Eχω κλεισει τρυπες με αλουμινοταινια σε ολα τα σημεια του κουτιου. Περασμα αερα υπαρχει μονο εκει που υπαρχουν fan.

Το NB μου αυτη τη στιγμη idlarei στους 36C (Gigabyte z68).

Προφανως ειναι θεμα κομματιου που μου εκατσε, τιποτα παραπανω, τιποτα παρακατω. Θα συμβιβαστω, ετσι κι αλλιως τουμπανο ειναι για τα λεφτα του. Το μονο που χανω ειναι 100-200mhz κι αυτα επειδη δε θελω να το ζορισω με τις τασεις μιας που τσιμπαει παραπανω volts απο τα συνηθισμενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators

Αρκετός κόσμος stressάρει λάθος

πολλοί δεν ξέρουν να στρεσαρουν το σύστημα με το σωστό τρόπο.

Πώς ειναι το σωστο στρεσσαρισμα δηλαδης; Δωστε links-προγραμματα...

Πώς ειναι το σωστο στρεσσαρισμα δηλαδης; Δωστε links-προγραμματα...

sp1 περασμενο, update για το linx με τις εντολες των sandy bridge και δωστου stress μετα με linx:D

Το linpack του occt (απο τις δικες μου δοκιμες) δεν πιεζε τοσο πολυ τη cpu οσο το linx και ως εκ τουτου δεν ανεβαζε και τις θερμοκρασιες το ιδιο με το linx.

Update, σχετικα με το θεμα θερμοκρασιων:

Εβαλα 140mm fan@1000rpm για intake μπροστα (αρκετος θορυβος, αλλα...).

Τοποθετησα ενα exhaust σε "στρατηγικο σημειο" σε σχεση με εκει που το ειχα προηγουμενως (ακριβως πανω απο την 212 evo)

Εβγαλα τον pull-fan απο την 212 evo (αυτο το εκανα επειδη δεν απεδιδε ιδιαιτερα σε σχεση με το θορυβο που εβαζε στο συστημα, αρα δεν αξιζε, εξαλλου σε αποσταση ελαχιστων εκατοστων βρισκεται το exhaust του κουτιου)

Και αφησα ενεργο μονο το κλασσικο exhaust στο πισω μερος του κουτιου.

Συνολο δηλαδη 1 καλο intake + 2 exhausts και εχω πλεον μια θεαματικη μειωση στις cpu temperatures της ταξεως των 3 εως 6 βαθμων σε linx stress.

Ποσο δύσκολο είναι να έχουμε φωτογραφίες?

Ευκολο.

Επανερχομαι σε 10 λεπτακια με φωτος.

edit : Η αλλαγη λοιπον που περιεγραψα αφορα το exhaust στο πανω μερος του κουτιου. Πριν ηταν μπροστα απο τον ανεμιστηρα της 212. Πλεον τον πηγα πανω απτην ψυκτρα. Αυτο θαρρω εκανε μια ενδιαφερουσα διαφορα.

Επισης υπαρχει αρκετος δροσερος αερας σε σχεση με πριν με το 140ρι fan που εβαλα μπροστα.

(το cable management που εχω κανει δεν ειναι τοσο αθλιο οσο φαινεται, εχω φροντισει να μην εμποδιζει κανενα καλωδιο την ροη του αερα και ειναι ολα στο πλαι, ασχετως αν μοιαζουν ακαταστατα)

post-110621-0-18739400-1336060881_thumb.jpg

post-110621-0-46976900-1336060888_thumb.jpg

post-110621-0-71056200-1336060893_thumb.jpg

post-110621-0-74643100-1336060900_thumb.jpg

Απλα το κουτι δεν νομιζω οτι τον βοηθαει κιολας ρε συ..!!Δεν εχει καν τρυπες να τα περασει απο πισω τα καλωδιο..!!Ωραιοο τροφοδοτικο Btw!!!

Σε μικρο κουτι οπως το δικο σου,το Modular τροφοδοτικο πιο πολυ ζοριζει παρα βοηθαει την κατασταση απο οτι βλεπω.

Mπα, απλα επελεξα να βαλω κατω κατω τους δισκους και υπαρχει συμφορηση σε εκεινο το σημειο. Κατα τ'αλλα βολικο και το κουτακι, βολικο και το modular psu.

Θα μπορουσα να εχω πιο πανω τους δισκους και ουτε γατα ουτε ζημια, αλλα ειπα να μπλεξω τα καλωδια εκει χαμηλα για χαρη του airflow προς vga-cpu.

Eιναι αυτο που λεει ο κοκολινος. Μιλαμε για φθηνο κουτι των 35 ευρω χωρις ιχνος cable management οποτε οτι PSU και να ειχα θα υπηρχε σημειο συνωστισμου καλωδιων. Περα απο το αισθητικο της υποθεσης (το οποιο δεν με κοφτει) δεν μου δημιουργει καποιο ιδιαιτερο προβλημα. Εχω φροντισει να μη ζοριζονται οι υποδοχες των δισκων απο πιεση.

Ευκολο.

Επανερχομαι σε 10 λεπτακια με φωτος.

edit : Η αλλαγη λοιπον που περιεγραψα αφορα το exhaust στο πανω μερος του κουτιου. Πριν ηταν μπροστα απο τον ανεμιστηρα της 212. Πλεον τον πηγα πανω απτην ψυκτρα. Αυτο θαρρω εκανε μια ενδιαφερουσα διαφορα.

Επισης υπαρχει αρκετος δροσερος αερας σε σχεση με πριν με το 140ρι fan που εβαλα μπροστα.

(το cable management που εχω κανει δεν ειναι τοσο αθλιο οσο φαινεται, εχω φροντισει να μην εμποδιζει κανενα καλωδιο την ροη του αερα και ειναι ολα στο πλαι, ασχετως αν μοιαζουν ακαταστατα)

Ωραίος! Αν μου επιτρέπεις μερικές προτάσεις:

Το κουτί σου έχει σίτες για τη σκόνη στους πάνω exhaust ανεμιστηρες. Αυτό βασικά είναι ψιλοαχρείαστο, γιατί από κει δεν μπαίνει αλλά βγαίνει σκόνη. Αν δεν έχεις στον μπροστά που βάζει σίτα, βγάλε αυτήν από το ταβάνι που είναι στον ανεμιστήρα (όχι την άλλη) και τοποθέτησέ την μπροστά. Λογικά δεν θα χρειάστεί πατέντα.

Η κάρτα γραφικών σου σχεδόν καλύπτει και ζεσταίνει το southbridge (έτσι είναι και μένα(. Δεν μπορώ να καταλάβω από τις φώτο αν έχεις ανεμιστήρα για να βάζει αέρα στο πάτωμα. Αν δεν έχεις και παίρνει, βάλε έναν 120αρη στο πάτωμα για να βάζει. Θα δεις διαφορές στην θερμοκρασία του sb, αλλά και θα φεύγει πιο γρήγορα ο ζεστός αέρας προς τα πάνω (που είναι και η φυσική φορά του).

Ωραίος! Αν μου επιτρέπεις μερικές προτάσεις:

Το κουτί σου έχει σίτες για τη σκόνη στους πάνω exhaust ανεμιστηρες. Αυτό βασικά είναι ψιλοαχρείαστο, γιατί από κει δεν μπαίνει αλλά βγαίνει σκόνη. Αν δεν έχεις στον μπροστά που βάζει σίτα, βγάλε αυτήν από το ταβάνι που είναι στον ανεμιστήρα (όχι την άλλη) και τοποθέτησέ την μπροστά. Λογικά δεν θα χρειάστεί πατέντα.

Η κάρτα γραφικών σου σχεδόν καλύπτει και ζεσταίνει το southbridge (έτσι είναι και μένα(. Δεν μπορώ να καταλάβω από τις φώτο αν έχεις ανεμιστήρα για να βάζει αέρα στο πάτωμα. Αν δεν έχεις και παίρνει, βάλε έναν 120αρη στο πάτωμα για να βάζει. Θα δεις διαφορές στην θερμοκρασία του sb, αλλά και θα φεύγει πιο γρήγορα ο ζεστός αέρας προς τα πάνω (που είναι και η φυσική φορά του).

Εχω σιτα μπροστα. Το πανω fan δεν εχει σιτα απο πανω του.

Για το θεμα με την καρτα και τον ανεμιστηρα κατω. Κατω το ενα port για fan το πιανει το τροφοδοτικο που εχει εναν 140ρη να βγαζει. Σε αλλο τοπικ που ρωτουσα για το configuration των fan ειχαμε καταληξει να αποφυγω να βαλω intake (αν και ειχε προταθει αρχικα να βαλω στο σημειο που λες) για να μην τραβα τον ζεστο αερα του PSU μεσα (αν και δεν ζεσταινεται και πολυ τελικως).

Οποτε με τη λογικη πως ειναι δροσερο το PSU θα μπορουσα να προχωρησω στην προταση σου (εχω 2 12ρια φαν προχειρα ).

Ομως, οπως βλεπεις πρεπει να σηκωσω τους δισκους πιο πανω για να ανεβουν τα καλωδια του psu και να δημιουργηθει χωρος για το fan. Ανεβαζοντας τους δισκους χαλαει το airflow που δημιουργει ο μπροστινος ανεμιστηρας ομως (το κοβουν οι δισκοι). Παραλληλα θα υπαρχουν και πολλα καλωδια που θα χαλανε το airflow στο ανεμιστηρακι που λες. Δεν ξερω αν αξιζει στο συγκεκριμενο κουτι.

ΥΓ. Υποψιαζομαι οτι το PSU πιανει τα σημεια που πρεπει να μπουν οι βιδες για 12ρι fan κατω. Σε καθε περιπτωση με τις 2 αλλαγες που ανεφερα αρχικα ειδα πτωση 3-6C βαθμων σε ιδιο bios setup και το ιδιο stress test. Νομιζω οτι η μετακινηση του πανω exhaust επαιξε καθοριστικο ρολο! Θα εξετασω το Σ/Κ που θα χω παραπανω χρονο και ορεξη την περιπτωση του fan στο σημειο που προτεινεις και θα επανελθω με νεοτερα!

Update: Δεν χωραει fan στη θεση που προτεινεις Δεινοσαυρε. Ειναι μεγαλο το μηκος του τροφοδοτικου και πιανει χωρο απο το slot του fan. Μενουμε ως εχουμε λοιπον!

ΥΓ. Πολυς ο θορυβος, ειδικα αν κλεισω παραθυρα/μουσικη/τηλεοραση, γινεται ενοχλητικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...