MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Χαιρετε. Εγκατεστησα μια coolermaster 212 evo σε ενα κουτι με μετριο overflow (2 intake @400rpm + 2 exhaust fans το ενα @400rpm το αλλο @1000rpms). Οι rpms των 3 fan ειναι χαμηλες γιατι τα συνδεσα σε 5volt πηγες, μελλοντικα ισως ασχοληθω με το κολητηρι για να βαλω κανονικα βυσματα των 12volt πανω στα κομμενα καλωδια των fan. Αnyway, τσιμπησα τον 2500k στα 4.5ghz με 1.35V και LLC level 4 (με αποτελεσμα μεσα στα win να βλεπω απο το coretemp οτι τραβαει εως 1.41V σε high load). Στη συνεχεια αρχισα τα stress tests με linx (με sp1 και το σωστο πακετο εντολων) και παρατηρω οτι πιανω εως και 75C. Idle εχω γυρω στους 40-45 ΑΝ απενεργοποιησω C1E, C3 κλπ, αλλιως με αυτα ενεργοποιημενα παει καπου στους 34. Ειναι ιδεα μου η εχω υψηλες θερμοκρασιες με τη συγκεκριμενη ψυκτρα? Υποψιαζομαι οτι ισως να μην εχω πατησει σωστα την ψυκτρα γιατι η μια απτις 4 βιδες δεν εσφιγε με τιποτα. Δεν ειναι συμμετρικα βιδωμενες και οι 4 δηλαδη. Το ερωτημα ειναι απο αλλους που κλοκαραν τον ιδιο επεξεργαστη με ψιλοπαρομοι setup αν τους φαινονται υψηλες οι θερμοκρασιες για να κατσω να το ψαξω, η αν ειναι φυσιολογικες για να μη ταλαιπωρουμε με τα βαλε-βγαλε της ψυκτρας.
Thanos1972 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Ενταξει οι θερμοκρασιες σου δεν ειναι και ιδιαιτερα μεγαλες γιατι δινει αρκετο ρευμα σε load.προσπαθησε να κατεβασεις το ρευμα και να εισαι σταθερος.πχ εαν εισαι στα 4.4 με αρκετα λιγοτερο ρευμα τοτε ασε τον εκει. η evo ειναι μια αριστη αεροψυχτρα για τα λεφτα της.αλλα δεν ειναι η καλυτερη.αλλα για τα λεφτα της ειναι πολυ καλη επιλογη.Επισης βγαλε ωβτο να δουμε αυτο που λες με την βιδα που δεν βιδωσε.γιατι εαν δεν εχει βιδωσει τερμα οπως οι αλλες τοτε λογικα εχεις θεμα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Αν χαμηλωσω ειτε ταση ειτε LLC τρωω error στο LinX. Λογικα δεν σταθηκα και πολυ τυχερος στο κομματι της CPU. Σκεψου οτι χθες εκανα τελευταιο stress με 1.35V και LLC level 4 στα 4.5ghz και παλι πηρα error στο LinX μετα απο αρκετη ωρα μεν, αλλα πηρα. Αν την παω γυρω στο 1.36 σταθεροποιειται το LinX για αρκετες ωρες αλλα απτην αλλη νομιζω οτι ειναι πολυ τσιμπημενα volt για 4.5 Παραλληλα εχω την εντυπωση οτι για 1.35 ταση, οι 75 ειναι καμποσοι τετοια εποχη και σκεφτομαι το θεμα βιδωματος-παστας
caution Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 ( Hint για τους ανεμιστήρες: Εκτός από το 12V και το 5V, υπάρχει και το 7V (12V-5V) )
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Στα 12V εχω σκοπο να τους βαλω για full airflow. Απλα επειδη μου χαριστηκαν και οι 4 με κομενα τα βυσματα, ειμαι στη φαση που ψαχνω βυσματα απο δω κι απο κει για να κατσω να κολλησω τα καλωδια πανω τους και να συνδεσω εν τελει ανεμιστηρες με μητρικη απευθειας. Τους εβαλα προσωρινα στα 5v γιατι ηταν ευκολοτερη η προσβαση σε molex και δεν ψηνομουν για αλχημειες με τις τροφοδοσιες της μητρικης και της cpu. Απλα αυτο που με ανησυχει (περαν της ξενερας οτι το κομματι δεν τραβαει o/c με χαμηλα voltage) ειναι οτι ακομα και για 1.35V νομιζω οτι εχω υψηλες θερμοκρασιες. Και βαριεμαι να ξεστηνω ψυκτρες/παστες και να τις ξαναστηνω. Ηλπιζα μηπως ηταν φυσιολογικες για 1.35-1.38V οι 75ρες, αλλα οσο το ψαχνω τοσο καταληγω στο αντιθετο συμπερασμα.
caution Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 75 σε AVX Linx δεν είναι τίποτα τραγικό, στην πράξη θα είσαι πολύ πιο κάτω. Αρκετός κόσμος stressάρει λάθος, γι' αυτό ακούς και κάτι "ο δικός μου παίζει load 55C". Διόρθωσε λίγο το airflow του κουτιού, βάλε αν δεν βαριέσαι και μία PK-1 πάστα και προβλέπω μία ευχάριστη 3ετια με το μηχάνημα σου, και ας μην σου έχει τύχει κανένα φοβερό κομμάτι
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Ξερω πως στην πραξη οι θερμοκρασιες θα φτανουν καμια 10ρια πιο κατω, απλα ειναι το ψυχολογικο ολο κι ολο στο "μπορει να μην εστησα καλα τη ψυκτρα". (Τωρα μολις πηρα error στο linx και με [email protected], τι διαολο! Ξεκιναω με memtest στο επομενο boot, δεν μπορει να θελει κι αλλη ταση για τα 4.5 η οποια ουτως η αλλως φτανει τα 1.41 λογω του θαραλεου LLC που εχω δωσει)
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Update: -memtest καθαρο -Eκατσα ξαναεστησα την ψυκτρα περασα εκ νεου παστα (αυτην που ειχε μεσα η hyper212evo) σε πολυ πολυ λεπτη στρωση, βιδωσα καλα τις βιδες και ειδα μια ανεπαισθητη βελτιωση της ταξεως του 1-2C με ιδιo setup. -Tα 4.5ghz stable δεν τα εχω ουτε με 1.355V + LLC 4 που σημαινει max vcore 1.41V σε linx load! Παντως, σε αυτο το setup επιασα 79-80C σε 2 πυρηνες -Αρα, μουφα κομματι μου εκατσε, θα προσγειωθω στα 4.4ghz με ~1.34V για να ειμαι πιο safe στα 24/7 -Και για το γαμωτο, μολις φτιαξω τα fan και αρχισουν να δινουν το airflow που πρεπει θα ξαναδοκιμασω τα 4.5 για να συγκρινω θερμοκρασιες πριν και μετα. -Επισης μαλλον θα αφαιρεθει ο ανεμιστηρας που βρισκεται στο πανω μερος του κουτιου και λειτουργει ως exhaust για να τοποθετηθει ως pull πανω στην evo!
georger_volos Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 μην τρελένεσαι για 100-200Hz(είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα επειδή τα περισσότερα κομμάτια παίζουν 4,5 λογικό είναι να στοχεύεις εκεί), να σου πω όμως την προσωπική μου άποψη δοκίμασε να δεις πόσο ρεύμα θέλεις για 4,3 κ κάτσε εκεί..
MoviemakerGr Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 ...κ σκέψου ότι ο θόρυβος στα 12v θα είναι δυσανάλογα δυνατότερος από τώρα..
ColdFusion Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Μην σε προβληματίζει που οι άλλοι πιάνουν τα 4,5 με λιγότερο VCORE πολλοί δεν ξέρουν να στρεσαρουν το σύστημα με το σωστό τρόπο. Επειδή δεν μπορώ να δω την μητρική σου αλλά υποθέτω πως είναι gigabyte να ξέρεις πως για να βρεις που είναι σταθερό το σύστημα με το συνδυασμό vcore και LLC είναι ψιλό μανίκι διότι υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στη τάση. Μόνο με, πολλά τεστ μπορεί να βγάλεις κάποια άκρη. Επίσης με το bios γίνεται ένας ψιλοχαμος και πολλές φορές οι πιο πρόσφατες εκδόσεις χαλάνε το overclock. Δοκίμασε στα 4,4 δεν θα,έχεις πρόβλημα εκεί από τα 4,5 και πάνω μουλαρωνουν. Sent from my GT-I9000 using Insomnia
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 For the record: Finally κατεβηκα στα 4.4ghz. Τα εχω stable με 1.34V + LLC 4. Mε την παραμικρη παραχωρηση το linx βγαζει error αργα η γρηγορα. Ειδικα αν χαμηλωσω LLC παιρνω error στο πρωτο 5λεπτο. Εβαλα τους ανμιστηρες στα 12V, γυρνουν πλεον στις 1000rpm 2 intake και 2 exhaust, εβαλα και εναν pull ανεμιστηρα στην ψυκτρα@1000rpm (ενω η push στελνει εως 1600 και ξερω οτι δεν ειναι σωστο setup αυτο). Θερμοκρασιες 76C με το δωματιο στους 22C (54c Delta). Συμπερασμα? Μηδενικη σχεδον βελτιωση θερμοκρασιων με την τοποθετηση push+pull στην EVO 212 και τον διπλασιασμο των rpm στα intake/exhaust fan--->τσαμπα θορυβος για το τιποτα. Θα ξηλωσω 1 intake και 1 exhaust, θα βγαλω και τον pull, θα μεινω και με τα 4.4ghz και τελος Συμπερασμα δευτερο: ο i5 750 μου με μια megahalems εχει αισθητα καλυτερη θερμικη συμπεριφορα, ασχετα αν παιζει στα 3.8ghz με περιπου ιδια η ελαφρως μεγαλυτερη ταση (ποτε του δεν περασε τους 72c, ενω idlarei σε καμια 10ρια βαθμους πιο κατω απο τον 2500k με την EVO).
Thanos1972 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Το μονο σιγουρο που πρεπει να κανεις ειναι να βγαλεις τον 1000αρι επανω απο την ψυχτρα μιας και σου χαλαει την αποδοση.απο εκει και περα,εχει πατησει καλα η ψυχτρα?γιατι ειχες θεμα θυμαμαι.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ναι. Σε ενα απτα προηγουμενα ποστ μου ανεφερα οτι την ξηλωσα και την ξαναεστησα προσεκτικα και με πιο προσεκτικη στρωση παστας (πριν το ειχα πηξει στην παστα αρκετα, τοσο που εχει σταξει στα πλαινα της cpu). Καθαρισα, αλοιψα εκ νεου, βιδωσα ολοσωστα αυτη τη φορα, καμια διαφορα σχεδον.
MoviemakerGr Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Είναι κάτι που έγραψα αλλού αλλά πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει κ εσένα. http://www.insomnia.gr/topic/444136-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-pc/page__view__findpost__p__4703923
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα