mikeas Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Έχω ένα Acer travelmate 290 (λίγο παλιό αλλά για περιήγηση internet μια χαρά) και του έκανα update το bios. Κατά τη φάση του update έσβησε και από τότε, όποτε το βάζω μπρος, ακούγονται μόνο επαναλαμβανώμενα beep. Το bios είναι insyde. Ψάχνω όλο το net για recovery διαδικασία, αλλά δεν βρίσκω τίποτε. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει γιατί είναι κρίμα να το πετάξω
MaXmaD Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Αν βλεπεις οτι δεν υπαρχει recovery διαδικασια και δεν λειτουργει ουτε το boot block τοτε εχεις 2 επιλογες: 1. θα παραγγειλεις ενα ιδιο τσιπακι BIOS απο site που ασχολουνται με το θεμα ή 2. θα βγαλεις το δικο του και θα το προγραμματισεις σε εξωτερικη συσκευη. αν θελεις για το δευτερο εχω προγραμματιστη και ισως μπορω να το κανω.
solution1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δοκίμασε το, δε χάνεις τίποτα http://www.bios-mods.com/bios-recovery/insyde-bios-recovery/
mikeas Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Κατ'αρχάς να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις! Αν βλεπεις οτι δεν υπαρχει recovery διαδικασια και δεν λειτουργει ουτε το boot block τοτε εχεις 2 επιλογες: 1. θα παραγγειλεις ενα ιδιο τσιπακι BIOS απο site που ασχολουνται με το θεμα ή 2. θα βγαλεις το δικο του και θα το προγραμματισεις σε εξωτερικη συσκευη. αν θελεις για το δευτερο εχω προγραμματιστη και ισως μπορω να το κανω. 1.Βρήκα αυτό για bios, έχεις να προτείνεις κάτι άλλο; 2.Δυστυχώς το chip είναι καρφωμένο πάνω στη M/B και για να βγει θα χρειαστεί ηλεκτρονικός... Δοκίμασε το, δε χάνεις τίποτα http://www.bios-mods.com/bios-recovery/insyde-bios-recovery/ Δοκίμασα παρόμοια κόλπα, αλλά δεν μπουτάρει από το usb, μάλλον θέλει floppy disk, που δεν έχω Το μόνο που παρατήρησα είναι ένα μικρό blink του usb stick που έβαλα για δοκιμή. Αυτό θα το δοκιμάσω αύριο να δούμε τι θα γίνει. Πόσα beep ακούς και με τι συχνότητα;; Τα beep δεν σταματάν (μετά το 15 σταμάτησα να μετράω) και είναι επαναλαμβανόμενα short beep Ψάχνω όλο το net για επιτυχή διαδικασία recovery, αλλιώς θα καταλήξω σε αλλαγή bios chip
MaXmaD Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 δεν εχω να σου προτεινω καποιο αλλο γιατι εγω επαναπρογραμματιζω τα ιδια και δεν ετυχε ποτε να χρησιμοποιησω τετοια site... παντος φαινεται οργανωμενο και σου το στελνουν και προγραμματισμενο. Ειναι και φθηνο σχετικα οποτε δοκιμασε και μαλλον θα κανεις δουλεια. αμα λες ομως οτι ειναι καρφωμενο πανω στην μητρικη τοτε πως θα το αλλαξεις??? παλι ειναι διαδικασια... εισαι σιγουρος οτι δεν παταει σε βαση? Οταν γραφεις οτι εσβησε ενω εκανες update, τι εγινε ακριβως?? μονο του? βγηκε το ρευμα? μηπως πηγες να περασεις λαθος εκδοση bios και κολλησε στην επανεκκινηση?
mikeas Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Είμαι σίγουρος ότι είναι καρφωμένο στη βάση. Το άνοιξα και το είδα για να είμαι σίγουρος. Δίαβασα ότι με ζεστό αέρα (σε ηλεκτρονικό) βγαίνει. Έχω δεί και βίντεο στο youtube. Δεν ξέρω αν είναι αναγκαίο να βάλω το καινούργιο σε βάση. Εκανα τη χαζομάρα και έκανα bios update μέσα από τα windows. Και ξαφνικά εμφανίστηκε μπλε οθόνη...
DimInsomniac Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μάλλον είναι CMOS RAM checksum error. Υπάρχει μία πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην είχε ξεκινήσει καν το update του BIOS και απλά να "βραχυκυκλώνει" η CMOS και να μην σου ανοίγει. Πρόσεξες σε τι φάση σου έσβησε κατα την διάρκεια του update;; Συνήθως η διαδικασία όταν κάνεις update είναι να δημιουργηθεί ένα backup αρχείο και μετά να περνάει το update. Πιθανόν να έσβησε ακριβώς μετά το backup ή κατα την διάρκεια και τώρα να μην βρίσκει BIOS. Υπάρχουν 2 τρόποι να το δεις αυτό. 1) Βγάζεις την μπαταρία από την μητρική και δοκιμάζεις να ανοίξεις το laptop. Αν συνεχίζει το πρόβλημα πάμε παρακάτω. 2) Κάνεις χειροκίνητο reset στην CMOS. Κάτω από τις RAM, τις οποίες θα αφαιρέσεις, υπάρχει στην μητρική ένα σημείο που πρέπει να γράφει J1. Θα βάλεις ένα κατσαβίδι ανάμεσα στα "ακιδάκια" (2) που είναι κάτω ή δίπλα από το J1 και θα τα ενώσεις για λίγα δευτερόλεπτα. Κοινώς φτιάχνεις κύκλωμα με την βοήθεια του κατσαβιδιού. Σε πολλά laptop τα "ακιδάκια" βρίσκονται μέσα σ'ένα τετράγωνο για να τα ξεχωρίζεις. Δοκίμασε να κάνεις αυτή την διαδικασία με την μπαταρία ΠΑΝΩ στην μητρική και αν δεν δουλέψει επανέλαβε την διαδικασία ΧΩΡΙΣ την μπαταρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα