Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Μόλις άλλαξα οθόνη σε ένα HP 6730s laptop, και έχω το εξής πρόβλημα:

Η οθόνη λειτουργεί αλλά είναι τόσο σκοτεινή που μετα βίας φαίνεται.

Από όσα διάβασα μάλλον έχει κολλήσει ο διακόπτης που κλείνει όταν το κατεβάζουμε το καπάκι του laptop.

Έτσι πιθανότατα το laptop νομίζει ότι είναι κατεβασμένο το καπάκι και βάζει την οθόνη σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να εντοπίσω που είναι ο διακόπτης αυτός, για να δω αν μπορώ να παρακάμψω κάπως.

Αν κάποιος ξέρει που βρίσκεται ή αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το διορθώσω please help...

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μήπως δεν είναι διακόπτης κολλημένος αλλά έχει καει το Inverter; Εναλλακτικά μήπως στην αλλαγή ξέχασες να συνδέσεις τον Inverter;

Ο διακόπτης που λες σβήνει την οθόνη και δεν φαίνεται τίποτα. Αν βλέπεις κάτι έστω πολύ αχνά τοτε ειναι inverter

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω...

Ο inverter που λές που βρίσκεται? Και τι ακριβώς κάνει?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Συνήθως βρίσκεται στην κάτω μεριά της οθόνης και «δίνει» το backlight φως για να βλέπεις τις απεικονίσεις της οθόνης. Είναι ξεχωριστό εξάρτημα, δεν παει μαζί με την οθόνη.

Κάνε google για laptoplcd inverter και θα βρεις εικόνες, βίντεο, περιγραφη, κλπ

Εσυ γιατί αλλαξες οθόνη; Μήπως έπρεπε να αλλαξεις inverter;

Δημοσ.

Αρχικά νόμιζα ότι ήταν οθόνη, και παρήγγειλα καινούργια.

Αλλά μετά από αυτό μπήκα σε σκέψεις...

Προηγουμένως βέβαια δεν έβλεπα τίποτα με την παλιά οθόνη, τώρα τα βλέπω εντελώς αχνά...

Ίσως στο άνοιγμα, να έσπασα κάτι...

Από ότι φαίνεται την πάτησα...

Παρ' όλα αυτά, αν ξέρετε που είναι ο διακόπτης που λέμε πείτε μου να κοιτάξω και αυτό..

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Βλέπω ότι ο φορητός σου παίρνει 15.4" LCD οθόνη.

Εφ΄όσον έχεις εικόνα και δεν παίζει backlight, όπως ανέφερε ο isay να ελέγξεις την σύνδεση, και την λειτουργικότητα του inverter.

Έπειτα, η οθόνη είναι το ίδιο μοντέλο και version με την εργοστασιακή; Κάποιες φορές λόγο διαφορετικών πληροφοριών, χρειάζεται προγραμματισμός με "lcd screen programmer".

Δημοσ.

Μήπως ξέρει κανείς πόσο περίπου Output voltage έχουν αυτοί οι inverters μπας και καταλάβω με πολύμετρο αν δουλεύει?

Υ.Γ. πάντως μάλλον την πάτησα και πήρα τσάμπα οθόνη...

:D

Δημοσ.

Ούτε inverter είναι τελικά...

Το πρόβλημα μάλλον είναι από την μητρική. Αν και δεν μέτρησα τις τάσεις υποθέτω ότι δεν τροφοδοτείται σωστά η οθόνη.

Δοκίμασα 3 inverters και 2 λειτουργικές οθόνες και τίποτα...

:(

Αν κάποιος έχει κάποια τελευταία ιδέα πριν το στείλω αδιάβαστο.. ας προτείνει ...

700 Volt ++

Δεν νομίζω να πιάνει το πολύμετρο που έχω τόσο υψηλή τάση αλλά δεν πρόλαβα και να το δοκιμάσω.

Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...