Προς το περιεχόμενο

tp linkX

OGIGOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια ειμαι εντελως ασχετος κ θελω να μου πειτε πως θα κλειδωσω το tp link . βοηθειααααααα :shock: :shock: :shock: :shock: :wacko:

Δημοσ.

Η πρόσβαση στις ρυθμίσεις των wireless routers, γίνεται μέσω internet.

Κάθε εταιρία, έχει τη δική της διεύθυνση. Στην περίπτωσή σου, θα μπείς Εδώ και ακολουθώντας τις οδηγίες θα καταφέρεις να κλειδώσεις το tp-link σου... ;)

Δημοσ.

Η πρόσβαση στις ρυθμίσεις των wireless routers, γίνεται μέσω internet.

Κάθε εταιρία, έχει τη δική της διεύθυνση. Στην περίπτωσή σου, θα μπείς Εδώ και ακολουθώντας τις οδηγίες θα καταφέρεις να κλειδώσεις το tp-link σου... ;)

γινεται μεσω browser οχι μεσω ιντερνετ.lan ip ειναι οχι wan.΄)

να σε καλα το βρηκα τελικα ... σε ευχαριστω

αν ειναι Repeater το δευτερο Tp link θελει το ιδιο κλειδωμα.επισης αν κλειδωσεις το ασυρματο προτιμησε wpa2>αν για καποιο λογο δεν παιζει με wpa2 δοκιμασε wpa σκετο.μακρια απο wep,mac filtering και τετοια.σπανε ευκολα.επισης αν σου δινει επιλογη πχ wpa Με tkip η aes προτιμας το aes.

Δημοσ.

γινεται μεσω browser οχι μεσω ιντερνετ.lan ip ειναι οχι wan.΄)

Δεν το ήξερα αυτό :o

Θεωρούσα ότι γίνεται μέσω internet μόνο και μόνο επειδή όποτε έμπαινα στις ρυθμίσεις, το έκανα ανοίγοντας τον browser! Δηλαδή "ανοίγω browser, άρα μπαίνω στο internet"!! :P

Δημοσ.

οχι βρε.αμα ηταν ετσι τοτε οταν παιρνεις ενα καινουριο ρουτερ δεν θα μπορουσες να το σεταρεις εφοσον δεν θα ειναι στο ιντερνετ.τοπικα μπαινεις στην Lan ip και στο προγραμμα να το πω ετσι που εχει μεσα το ρουτερ στην μνημη του(με απλα λογια)

Δημοσ.

Όταν έκανα τη σύνδεση με τον πάροχο, μου φέρανε τον εξοπλισμό στο σπίτι.

Όταν τον συναρμολόγισα (router, καλώδια κλπ.) και στη συνέχεια τον σύνδεσα, είχα internet! :o Ποτέ δεν μπήκα στις ρυθμίσεις του router παρά μόνο όταν μήνες αργότερα, θέλησα να ενεργοποιήσω το wifi και να αλλάξω τον default κωδικό του...

Αυτός είναι ο λόγος που ασυνείδητα συμπέρανα πως όλα γίνονται μέσω internet και μάλιστα, ότι μέσω της ip μου καταλάβαινε η εταιρία του router(νόμιζα πως επικοινωνούσα με την εταιρία και όχι με τη συσκευή!!!), σε ποιόν απο όλους τους πελάτες της θα "έστελνε" τις ρυθμίσεις που της ζητούσα να καταχωρίσει στη συσκευή μου!!!

Παραδέχομαι, έχω μεγάλη φαντασία τελικά :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

Όταν έκανα τη σύνδεση με τον πάροχο, μου φέρανε τον εξοπλισμό στο σπίτι.

Όταν τον συναρμολόγισα (router, καλώδια κλπ.) και στη συνέχεια τον σύνδεσα, είχα internet! :o Ποτέ δεν μπήκα στις ρυθμίσεις του router παρά μόνο όταν μήνες αργότερα, θέλησα να ενεργοποιήσω το wifi και να αλλάξω τον default κωδικό του...

Αυτός είναι ο λόγος που ασυνείδητα συμπέρανα πως όλα γίνονται μέσω internet και μάλιστα, ότι μέσω της ip μου καταλάβαινε η εταιρία του router(νόμιζα πως επικοινωνούσα με την εταιρία και όχι με τη συσκευή!!!), σε ποιόν απο όλους τους πελάτες της θα "έστελνε" τις ρυθμίσεις που της ζητούσα να καταχωρίσει στη συσκευή μου!!!

Παραδέχομαι, έχω μεγάλη φαντασία τελικά :lol: :lol: :lol:

για να βοηθησω λιγακι υπαρχουν 3 τροποι που μπορει να παιζει καποιος παροχος.μπορει να παιζει μονο με εναν μπορει να παιζει και με παραπανω απο εναν.απλα πριν τους πω να αναφερω οτι το Interface που μπαινεις δηλαδη πχ το 192.168.1.1 ειναι μια σελιδα μεσα στον ρουτερ σου και οχι στον provider.και η 192.168.1.1 ειναι μια fake ip

τωρα ενας Provider μπροει να παιζει ως εξης.

α.σου δινει Username και password που τα περνας εσυ και μπαινεις στο ιντερνετ.

β.δεν υπαρχει καθολου Username και password.δεν υπαρχει αυτο που λεμε radius server.κοινως το βαζεις πανω και ειτε βαλεις username Mplampla mpla ειτε δεν βαλεις τιποτα το router συνδεεται αυτοματα.δεν γινεται καποιος ελεγχος για Username/password .φαντασου το σαν να εχεις ξεκλειδωτο το ιντερνετ.

γ.ο provider σου σεταρει το ρουτερ απο μακρια.

δηλαδη το router σου εχει καποιες custom ρυθμισεις.με το που το κουμπωσεις πανω συνδεεται με ενα username κοινο που εχουν ορισει αυτο.με το που συνδεθει το μηχανημα απο την αλλη πλευρα βλεπει οτι ο χρηστης ταδε που ειναι πανω στην ταδε πορτα του dslam συνδεθηκε με το κοινο Username.οποτε εκει αυτοματα σου περναει το Username σου και το Password σου μεσα στο ρουτερ και εισαι κομπλε χωρις να το καταλαβεις.

Δημοσ.

Με δεδομένο το ότι είχα internet κατ' ευθείαν, μάλλον είμαι στην 3η εκδοχή που αναφέρεις...

Αυτό, με HOL.

Δημοσ.

εγω νομιζω οτι δεν στο σεταρουν απο μακρια αλλα οτι δεν υπαρχει καν Radius οποτε οτι και στοιχεια να βαλεις μπαινει στο ιντερνετ.το λεω γιατι οσο θυμαμαι και πανε χρονια ειχα πετυχει καποτε ενα ατομο που ηταν να φυγει απο hol και να παει σε αλλον παροχο.εβαλε τα στοιχεια του ΝΕΟΥ παροχου και ειδε οτι ειχε ιντερνετ αλλα στην πραξη η γραμμη απο τον οτε δεν ειχε γυρισει στον νεο παροχο και ηταν ακομα στην Hol>το καταλαβα απο την διαφορα στο margin συν οτι δεν φαινοταν Online στον νεο παροχο.

Δημοσ.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, η HOL με εφοδίασε με ένα router προρυθμισμένο για να πραγματοποιείται σύνδεση στο internet χωρίς στην ουσία τις υπηρεσίες της, στοιχείο κατά το οποίο της επιτρέπει την δωρεάν παροχή της σύνδεσης(όπως λέει και στο συμβόλαιο)!

Y.Γ. Radius και margin τί είναι;

Δημοσ.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, η HOL με εφοδίασε με ένα router προρυθμισμένο για να πραγματοποιείται σύνδεση στο internet χωρίς στην ουσία τις υπηρεσίες της, στοιχείο κατά το οποίο της επιτρέπει την δωρεάν παροχή της σύνδεσης(όπως λέει και στο συμβόλαιο)!

Y.Γ. Radius και margin τί είναι;

δεν θα το λεγα ετσι.θα το λεγα οτι η hol με βαση αυτο που ξερω σου δινει ενα ρουτερ.οταν αυτο το ρουτερ μπει πανω στην γραμμη που η γραμμη εννοειται ειναι πανω στην Hol τοτε εσυ συνδεεσαι αυτοματα στο ιντερνετ χωρις να χρειαστει να βαλεις username /password για δικια σου ευκολια.θα πρεπει η γραμμη να ειναι Hol βεβαια.

radius server ειναι ενας server Που πχ οταν βαζεις Username /password για τους παροχους που δινουν Username/password τσεκαρει αν ειναι σωστα.αν ειναι σωστα σε βαζει στο ιντερνετ σε αφηνει να περασεις με χαζα λογια.αν ειναι λαθος τοτε δεν σε αφηνει.

το margin ειναι ενα απο τα χαρακτηριστικα της γραμμης.καποιοι παροχοι δινουν διαφορετικο Margin οποτε βλεποντας το μπορεις να δεις αν ειναι πραγματι η γραμμη σωστη και αν ειναι στον παροχο που πρεπει η αν ειναι λαθος.σπανια βεβαια τυχαινει ο οτε καταλαθως να ενωσει εναν πελατη πανω σε αλλο παροχο η να τον ξεχασει.

απλα πχ η forthnet απο default δινει 6 margin.αν τωρα πας και δεις γραμμη να ειναι με 9 Margin τοτε η εχει αλλαξει profile Η forthnet η κατι αλλο γινεται.λεπτομερειες ειναι.επισης επειδη ο παροχος μπορει να δει εναν πελατη αν παιζει η οχι αν εσυ εισαι σπιτι και λες το ρουτερ μου συγχρονιζει αλλα ο παροχος δεν σε βλεπει συγχρονισμενο τοτε κατι γινεται επισης.αυτα για τεχνικους.μην μπλεκεις με αυτα δεν εχει και πολυ νοημα .απλα γενικα το ειπα

Δημοσ.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, η HOL με εφοδίασε με ένα router προρυθμισμένο για να πραγματοποιείται σύνδεση στο internet χωρίς...

...τη δικιά μου παρέμβαση, παρά μόνο τη συναρμολόγηση του εξοπλισμού!

fixed :P

ο.κ δεν θα εμβαθύνω περισσότερο, πρόκειται για χωράφια των τεχνικών πλέον!

Ευχαριστώ πάντως για τις διευκρινήσεις :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...