kjtzemis Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Καλησπερα παιδες. Θελω να φτιαξω ενα pc κομματι κομματι, δεν θα το δεσω εγω θα μου το δεσει ενας γνωστος. Απλα δεν ξερω να συνθετω pc και ειπα να ρωτησω εδω μηπως βοηθησετε με καθολου. Λοιπον το pc θα χρεισημοποιειτε για μουσικη,ταινιες,ιντερνετ και ΚΑΘΟΛΟΥ για gaming. Επεισης θα χρειαστω και monitor.Πληκτρολογιο/ποντικι δεν ειναι σιγουρο οτι θα χρειαστω αν ειναι δειξτε μου κατι και θα αποφασησω στο τελος. Το budget που διαθετω ειναι στα 450Ε. Πιστευω να βγει μια καλη συνθεση με τοσα λεφτα μιας και δεν τον θελω για gaming. Μπορειτε λοιπον να μου διξετε καποιες συνθεσεις? Επεισης δεν με ενδιαφερει απο πιο καταστημα θα ειναι. Ευχαριστω εκ των προτερων.
terry308 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Καλησπέρα @442€ και 444€ Η πρώτη έχει Χ3 με 6530D onchip κάρτα γραφικών Η δεύτερη έχει Χ2 με intel HD onchip κάρτα γραφικών αλλά λίγο καλύτερη οθόνη (για μνήμη μπορεί να μπει η CORSAIR 4GB CL9 1333MHZ ) και να γλυτώσεις άλλα 4€
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Καλησπέρα. Το μπάτζετ είναι πολύ χαμηλό όπως καταλαβαίνεις οπότε η επιλογή των φτηνότερων εξαρτημάτων είναι μονόδρομος. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα κάνεις παραχωρήσεις στην ποιότητα. Τα καταστήματα σου το στήνουν χωρίς επιπλέον κόστος. Πρόταση:
kjtzemis Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Καλησπέρα @442€ και 444€ Η πρώτη έχει Χ3 με 6530D onchip κάρτα γραφικών Η δεύτερη έχει Χ2 με intel HD onchip κάρτα γραφικών αλλά λίγο καλύτερη οθόνη (για μνήμη μπορεί να μπει η CORSAIR 4GB CL9 1333MHZ ) και να γλυτώσεις άλλα 4€ σε παρομοια τιμη δλδ μεχρι 450Ε δεν βγαινει αν βαλουμε καποιον Intel i3 επεξεργαστη? χρειαζομε σκληρο απο 1-1.5Tb γιατι θα εχω πολυ μουσικη μεσα και αρκετες ταινιες οποτε ο 500αρης δεν κανει δουλεια :/
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 σε παρομοια τιμη δλδ μεχρι 450Ε δεν βγαινει αν βαλουμε καποιον Intel i3 επεξεργαστη? χρειαζομε σκληρο απο 1-1.5Tb γιατι θα εχω πολυ μουσικη μεσα και αρκετες ταινιες οποτε ο 500αρης δεν κανει δουλεια :/ Με τίποτα. Ούτε i3 ούτε τον σκληρό που λες. Για αυτές τις απαιτήσεις ανεβαίνεις 100 ευρώ και δεν υπάρχει και λόγος, τουλάχιστον για τον επεξεργαστή.
kjtzemis Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Καλησπέρα. Το μπάτζετ είναι πολύ χαμηλό όπως καταλαβαίνεις οπότε η επιλογή των φτηνότερων εξαρτημάτων είναι μονόδρομος. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα κάνεις παραχωρήσεις στην ποιότητα. Τα καταστήματα σου το στήνουν χωρίς επιπλέον κόστος. Πρόταση: αν ειναι χωρις επιπλεον κοστος ακομη καλυτερα να μου το στεισουν αυτοι εκει, απλα ελεγε γτ ειχα ακουσει οτι στα eshop σου περνουν ενα 40Ε για να στον στεισουν, δεν ξερω αν ισχυει. οταν λες καλη οθονη τι εννοεις? δεν ψαχνω να βρω καποια 23" και μια 19-20" κανει δουλεια μεχρι 110Ε εκτος αν υπαρχει κατι καλυτερο και περισσοτερες ιντσες σε λιγοτερα χρηματα.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 δεν ψαχνω να βρω καποια 23" και μια 19-20" κανει δουλεια μεχρι 110Ε εκτος αν υπαρχει κατι καλυτερο και περισσοτερες ιντσες σε λιγοτερα χρηματα. 21.5 είναι αυτή που σου προτείνω full hd και με ποιοτικότατο panel. Θα βλέπεις ταινίες σε 19αρα? Από την οθόνη δεν μπορείς να πέσεις κατ εμέ.
kjtzemis Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Με τίποτα. Ούτε i3 ούτε τον σκληρό που λες. Για αυτές τις απαιτήσεις ανεβαίνεις 100 ευρώ και δεν υπάρχει και λόγος, τουλάχιστον για τον επεξεργαστή. :/ κοιτα βασικα το pc δεν ειναι για μενα, εγω εχω pc και το εφτιαξα το περασμενο καλοκαιρι (το εχω στην υπογραφη μου), το pc ειναι για εναν ξαδερφο που δεν ασχολειτε και πολυ, απλα μου ειπε θελει ενα pc (το δικο του ειναι 10-12 χρονων και καθε 3 και λιγο θελει φορματ και μετα απο 1-2 εβδομαδες παλι τα ιδια) το οποιο μεσα στο 3-5 χρονια να μη ξεκινησει και του βγαζει ιστοριρες δλδ να θελει καθε 3 και λιγο φορματ και μετα χρεοαστει αλλα λεφτα για καινουριο pc. 21.5 είναι αυτή που σου προτείνω full hd και με ποιοτικότατο panel. Θα βλέπεις ταινίες σε 19αρα? Από την οθόνη δεν μπορείς να πέσεις κατ εμέ. ταινιες αμα θα τυχει θα δει καμια φορα, για ταινιες εχει την μεγαλη την τηλεοραση στο σαλονι. δεν θα επερνε καθολου monitor αλλα επειδη η τηλεοραση του στο σαλονι ειναι 4-5 χρονων δεν εχει υποδοχη για pc.
terry308 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Θέλετε πολλά και προσφέρετε λίγα (€) η περίοδος αυτή δεν είναι για αγορά σκληρού δίσκου , ειδικά τα 1 - 1,5 ΤΒ έχουν ~100€ Ι3 δεν μπαίνει , ΑΜ3 ίσως ... αλλά το budget είναι μικρό και είναι κρίμα εν έτη 2012 να πάρει 19" οθόνη , αν όχι 23" οι 21,5" είναι must have τώρα.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Αν οι απαιτήσεις του παραμείνουν οι ίδιες μια χαρά θα τον υπερκαλύψει. Το αν θα χρειάζεται να κάνει format ή όχι, έχει να κάνει κυρίως με τη χρήση που θα κάνει αυτός. Βασικά είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να πάρει σ αυτά τα λεφτα. Για να γλυτώσει 40 ευρώ αξίζει να πάρει 19αρα (ρώτα τον αν έχει δει wide 19αρα) που δεν θα έχει καν ψηφιακή σύνδεση με τον υπολογιστή? Δε νομίζω, ειδικά στην περίπτωση που η οθόνη δεν αλλάζει τόσο συχνά. Για 1 TB δίσκο υπολόγιζε 15-20 ευρώ παραπάνω. Ο i3 δεν έχει νοημα, δεν θα του προσφέρει κάτι παραπάνω σε αυτά που θέλει να κάνει.
naruto14 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Θέλετε πολλά και προσφέρετε λίγα (€) η περίοδος αυτή δεν είναι για αγορά σκληρού δίσκου , ειδικά τα 1 - 1,5 ΤΒ έχουν ~100€ Ι3 δεν μπαίνει , ΑΜ3 ίσως ... αλλά το budget είναι μικρό και είναι κρίμα εν έτη 2012 να πάρει 19" οθόνη , αν όχι 23" οι 21,5" είναι must have τώρα. Για σκληρό θα μπορούσε να κοιτάξει και έναν μεταχειρισμένο. και το budget του θα βγει max 500 ευρώ. Μία μικρή υπερβασούλα νομίζω αξίζει.
terry308 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Για σκληρό θα μπορούσε να κοιτάξει και έναν μεταχειρισμένο. και το budget του θα βγει max 500 ευρώ. Μία μικρή υπερβασούλα νομίζω αξίζει. Για εμένα όχι ... Και μπορεί να πάρει μεταχειρισμένα κομμάτια και να το χτίσει σιγά - σιγά και οικονομικότερα...
naruto14 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Πάντως πρόσεξα, ότι ενώ το παιδί θέλει να ακούει και μουσική, κανείς δεν συμπεριλάμβανε στο budget ηχεία. Άρα πάμε πιο πάνω στην τιμή.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Αφού βγαίνει στο μπάτζετ και στις απαιτήσεις του, γιατί να πάρει πάρει μεταχειρισμένα? Που δεν θα τον καλύψουν ο g530 ή ο μικρός Llano? Στο κάτω κάτω πες στον ξάδελφο ή να δώσει 20 ευρώ παραπάνω για δίσκο (πάντα καινούριο) ή να σβήνει μερικές από τις ταινίες που είδε. Με προτεραιότητα σε αυτές που δεν του άρεσαν.
kjtzemis Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Πάντως πρόσεξα, ότι ενώ το παιδί θέλει να ακούει και μουσική, κανείς δεν συμπεριλάμβανε στο budget ηχεία. Άρα πάμε πιο πάνω στην τιμή. ηχεια οχι σε καμια περιπτωση δεν τα αλλαζει, εχει 5.1 της Creative και πετανε. Αν οι απαιτήσεις του παραμείνουν οι ίδιες μια χαρά θα τον υπερκαλύψει. Το αν θα χρειάζεται να κάνει format ή όχι, έχει να κάνει κυρίως με τη χρήση που θα κάνει αυτός. Βασικά είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να πάρει σ αυτά τα λεφτα. Για να γλυτώσει 40 ευρώ αξίζει να πάρει 19αρα (ρώτα τον αν έχει δει wide 19αρα) που δεν θα έχει καν ψηφιακή σύνδεση με τον υπολογιστή? Δε νομίζω, ειδικά στην περίπτωση που η οθόνη δεν αλλάζει τόσο συχνά. Για 1 TB δίσκο υπολόγιζε 15-20 ευρώ παραπάνω. Ο i3 δεν έχει νοημα, δεν θα του προσφέρει κάτι παραπάνω σε αυτά που θέλει να κάνει. για να καταλαβω τι μου προτεινεις?να παω σε καποια απο την συνθεση που μου ειπε παραπανω στο πρωτο ποστ ο terry?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα