migf1 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Τελικά είναι όντως ένας. Πάνω-πάνω αριστερά στην κεντρική σελίδα του site, έχει με κάτι πολύ μικρά γράμματα ένα μικρό μενού. Στο "about" κάνει μια σύντομη αναδρομή της ανάπτυξης της Pelles C.
defacer Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 και όμως έχεις δίκιο. έτρεξε κανονικά με την 6.50 rc4!!! είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ένα πρόγραμμα (ανεξαρτήτου έκδοσης) που ο compiler του είναι πρακτικά άχρηστος? μα τόσο ανεύθυνοι είναι??? :S Είναι. Όπως επίσης είναι δυνατό να κυκλοφορούν παγκόσμιοι κολοσσοί προβληματικά προϊόντα τα οποία μετά ανακαλούνται κακήν κακώς γιατί όχι απλά δε δουλεύουν όπως πρέπει αλλά ενίοτε είναι και επικίνδυνα για το χρήστη τους (βαριέμαι να κάνω google αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται). Και τέλος -- με συγχωρείς προκαταβολικά για τα σκληρά λόγια αλλά λέω τα πράγματα με τ' όνομά τους -- καλό θα ήταν να διαμορφώσεις μια καλύτερη ιδέα του τι είναι ανευθυνότητα και τι όχι πριν χρειαστεί να το εξηγήσεις κάποτε στα παιδιά σου (μη σου πω και πριν ξαναπάς να ψηφίσεις). Όταν κάποιος σου προσφέρει ένα προϊόν δωρεάν το οποίο συνοδεύεται από άδεια χρήσης η οποία σαφώς και δεν λέει πως υπάρχει κάποια εγγύηση ότι το προϊόν δουλεύει με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο νομίζω πως το να τον χαρακτηρίσεις ανεύθυνο δεν είναι ούτε ηθικά ούτε τεχνικά σωστό. Αντιθέτως υποβαθμίζει το δικό σου επίπεδο.
katsikoula Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 [offtopic] Είναι. Όπως επίσης είναι δυνατό να κυκλοφορούν παγκόσμιοι κολοσσοί προβληματικά προϊόντα τα οποία μετά ανακαλούνται κακήν κακώς γιατί όχι απλά δε δουλεύουν όπως πρέπει αλλά ενίοτε είναι και επικίνδυνα για το χρήστη τους (βαριέμαι να κάνω google αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται).. σωστά όπως Apple iPod 1st Gen Και τέλος -- με συγχωρείς προκαταβολικά για τα σκληρά λόγια αλλά λέω τα πράγματα με τ' όνομά τους -- καλό θα ήταν να διαμορφώσεις μια καλύτερη ιδέα του τι είναι ανευθυνότητα και τι όχι πριν χρειαστεί να το εξηγήσεις κάποτε στα παιδιά σου (μη σου πω και πριν ξαναπάς να ψηφίσεις). Όταν κάποιος σου προσφέρει ένα προϊόν δωρεάν το οποίο συνοδεύεται από άδεια χρήσης η οποία σαφώς και δεν λέει πως υπάρχει κάποια εγγύηση ότι το προϊόν δουλεύει με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο νομίζω πως το να τον χαρακτηρίσεις ανεύθυνο δεν είναι ούτε ηθικά ούτε τεχνικά σωστό. Αντιθέτως υποβαθμίζει το δικό σου επίπεδο. το χαρακτήρισα ανεύθυνο επειδή τέτοια προγράμματα που κάποιοι τα χρησιμοποιούν για σοβαρές δουλειές (και όχι όπως εγώ για εργασίες) και εξαρτιούνται από την σωστή λειτουργία τους θα πρέπει να τρέχουν απροβλημάτιστα. θα μου πεις βέβαια ότι είναι έκδοση beta αλλά αυτό δεν δικαιολογεί ένα τόσο fail πρόβλημα. από εκεί και πέρα ξαναλέω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση από την στιγμή που ο δημιουργός είναι μόνο ένας άνθρωπος και όχι ολόκληρη ομάδα προγραμματιστών του αξίζουν συγχαρητήρια για την δουλειά του ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα. σίγουρα ο άνθρωπος έχει και άλλα πράγματα να κάνει όλη μέρα οπότε δικαιολογούνται τα όποια λάθη. και μη μου πεις "αν θες απροβλημάτιστο λογισμικό αγόρασε ένα" γιατί ούτε αυτά είναι τελείως απροβλημάτιστα ούτε αξίζουν πάντα τα λεφτά τους σε σχέση με τα δωρεάν. [/offtopic]
migf1 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Εγώ πάντως ξεκίνησα να μεταφράζω στα Ελληνικά το IDE της έκδοσης 6.50rc4 To hotspot πως το λένε στα Ελληνικά;
katsikoula Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Εγώ πάντως ξεκίνησα να μεταφράζω στα Ελληνικά το IDE της έκδοσης 6.50rc4 To hotspot πως το λένε στα Ελληνικά; μπράβο! πολύ καλή κίνηση!!! σαν συμβουλή να σου πω πάντως ότι κατά την άποψη μου είναι κάποιες λέξεις τις οποίες καλό είναι να τις αφήσεις όπως είναι όπως η εντολή compile. μπορείς αν θες να γράψεις σε παρένθεση την μετάφραση μετά την ίδια την λέξη. καλή δύναμη
migf1 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Έχει πάαααααααααααααρα πολλά strings για μετάφραση !!!
katsikoula Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Βγήκε RC3 της έκδοσης 7.0 στην Pelles C. ωραία αλλά λέω να μείνω με την 6.50 RC4. δεν βλέπω λόγο να το ρισκάρω... άλλωστε η 6.50 RC4 μέχρι στιγμής με καλύπτει τέλεια!
migf1 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Ναι, κι εγώ μαζί σου. Απλώς ενημερωτικά το έγραψα ότι βγήκε rc3. ΥΓ. Bad news με την μετάφραση, δεν μπορώ να την κάνω να παίξει. Μετέφρασα 2-3 μενού (από τα περίπου 40, χώρια τα dialogs, τα strings, κλπ) αλλά δεν το βλέπει το resource, παρότι ακολούθησα κατά γράμμα τις σχετικές οδηγίες του Wiki. Το έκανα file as bug στο φόρουμ της Pelles-C και αναμένω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα