Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορείς και μάλιστα για όποια γλώσσα θέλεις, αλλά για να σετάρεις το Notepad++ προϋποθέτει αφενός κάποια plugins κι αφετέρου να μπορείς να στήσεις και να δουλεύεις τη γλώσσα από γραμμή εντολών (δες ένα παράδειγμα το νήμα "Java Compiler" (κάπο στις πρώτες 2-3 σελίδες πρέπει να είναι).

Αν είσαι σε Windows κι ενδιαφέρεσαι μονάχα για C, κατέβασε την Pelles-C και καθάρισες ;)

Αν θες και C++ δοκίμασε είτε το Code::Blocks (κατέβασε την έκδοση που περιλαμβάνει τον compiler... mingw32 gcc) ή μπορείς να δοκιμάσεις ένα σύγχρονο fork του DevC++ (http://orwellengine.blogspot.com/ - φρέσκο-εμνημερωμένο το βλέπω μάλιστα, προχτες).

Για C σε Windows όμως καλύτερα Pelles-C.

σαν IDE από τα 3-4 που έχω δοκιμάσει θεωρώ καλύτερο το Notepad++. πολύ απλό και ελαφρύ και noob friendly. οπότε θα δοκιμάσω για αρχή το plugin. έχεις κάποιο direct link? έψαξα στο google και μου έβγαλε διάφορες εκδόσεις κάτι με ANSI, Unicode που μόνο ακουστά τα έχω και δεν ξέρω τι ακριβώς είναι. εγώ το θέλω μόνο για C για απλές εργασίες για την σχολή μου. δουλεύω σε 64bit.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

...εγώ το θέλω μόνο για C για απλές εργασίες για την σχολή μου. δουλεύω σε 64bit.

Εγώ δουλεύω σχεδόν αποκλειστικά με Notepad++ σε όλες τις γλώσσες, αλλά θα παιδευτείς. Κατέβασε την Pelles-C (την 64bit εφόσον είσαι σε 64bit... έχει και 32bit ξεχωριστό download)... την latest 6.50.rc4 κατέβασε.

Είναι πολύ ελαφρύ, ενημερωμένο και φιλικό περιβάλλον. Είμαι σίγουρος πως θα το λατρέψεις (αν όχι, τα ξαναλέμε ;) ).

Δημοσ.

Εγώ δουλεύω σχεδόν αποκλειστικά με Notepad++ σε όλες τις γλώσσες, αλλά θα παιδευτείς. Κατέβασε την Pelles-C (την 64bit εφόσον είσαι σε 64bit... έχει και 32bit ξεχωριστό download)... την latest 6.50.rc4 κατέβασε.

Είναι πολύ ελαφρύ, ενημερωμένο και φιλικό περιβάλλον. Είμαι σίγουρος πως θα το λατρέψεις (αν όχι, τα ξαναλέμε ;) ).

ok κατεβάζω την 7.00 RC1. θα ενημερώσω. ευχαριστώ ^_^

edit: ωραίο γραφικό περιβάλλον αλλά πολύ μικρά γράμματα :-( . ελπίζω να έχει ρύθμιση να μεγαλώνουν γιατί δυσκολεύομαι να διαβάσω. μακάρι να έχει και line numbers...

θα το ψάξω αναλυτικότερα το βράδυ.

Δημοσ.

ok κατεβάζω την 7.00 RC1. θα ενημερώσω. ευχαριστώ ^_^

edit: ωραίο γραφικό περιβάλλον αλλά πολύ μικρά γράμματα :-( . ελπίζω να έχει ρύθμιση να μεγαλώνουν γιατί δυσκολεύομαι να διαβάσω. μακάρι να έχει και line numbers...

θα το ψάξω αναλυτικότερα το βράδυ.

Αμάν!!! Πότε βγήκε 7.00 RC1 ???????

Πάω να την κατεβάσω κι εγώ :lol: (αυτή και ο mingw-gcc είναι οι κύριοι compilers που χρησιμοποιώ για C ... αν κι εγώ την τρέχω από Notepad++ ΚΑΙ την pelles-c :) )

ΥΓ. Με πρόλαβε ο nilosgr για τα γράμματα. Απλώς να συμπληρώσω πως στο Tool->Options είναι οι γενικές ρυθμίσεις, όταν φτιάξεις Project τότε στο Project->Options κάνεις ρυθμίσεις εξειδικευμένες για το (εκάστοτε) τρέχον project.

EDIT:

Ω!!! C11 support, νέος disassembler και tool για #include αρχείων C σε assembly βλέπω !!!

Δημοσ.

Μέγα πρόβλημα αυτό με το VS πάντως! Καθώς επίσης και η μη υποστήριξή του στα σύγχρονα στάνταρ της C.

Btw, η Pelles-C παίζει να είναι ο 1ος mainstream compiler με υποστήριξη C11, γνωρίζει κανείς κανέναν άλλον;

Δημοσ.

gcc 4.6 νομιζω εχει C11 support. Γνωριζουμε αλλαγες απο C99?

Το βασικό που θυμάμαι απέξω είναι Unicode support :wub:

ΥΓ. Πάω να ψάξω.

EDIT:

http://en.wikipedia....ard_revision%29

(έχει πολλά και καλά :) threads για παράδειγμα)

EDIT2

Το draft είναι free: http://www.open-std..../docs/n1494.pdf (παρακάτω πιο πρόσφατη έκδοση).

Για το κανονικό θέλουνε $300 (δεν πάνε καλά).

ΥΓ. Θα έχουμε διάβασμα από ότι είδα στα γρήγορα: threads (atomic mem model), unicode, aligning, generic macros, bounds-checking τα πιο βασικά που ξεχώρισα.

Επιτέλους καταργήσανε και την gets()

EDIT3

Βρήκα πιο πρόσφατο draft: http://www.open-std..../docs/n1570.pdf (με ημερομηνία 12 Απριλίου 2012). Στο από πάνω link έχει Ιούνιο 2011 (και 20 σελίδες λιγότερες).

Δημοσ.

Επιτέλους καταργήσανε και την gets()

αυτή η gets() γιατί είναι τόσο κακιά τελικά και δεν την θέλει κανείς? και που ακριβώς χρησιμοποιείται? αντί της scanf ή της getchar?

Δημοσ.

αυτή η gets() γιατί είναι τόσο κακιά τελικά και δεν την θέλει κανείς? και που ακριβώς χρησιμοποιείται? αντί της scanf ή της getchar?

Διαβάζει ένα string (έναν πίνακα χαρακτήρων, τερματισμένο με '\0') από την κύρια είσοδο. Δεν σου δίνει όμως έλεγχο στο πλήθος των χαρακτήρων που θα διαβάσει, οπότε αν ο χρήστης σου δώσει περισσότερους από όσους έχεις ορίσει να χωράει το string σου, κρασάρει το πρόγραμμα σου.

Μπορεί να αντικατασταθεί από την fgets() που σου δίνει έλεγχο ή με δικιά σου ρουτίνα που θα μετράει τι διαβάζει.

ΥΓ. Ευχαριστημένη με την Pelles-C τελικά ή δεν έχεις προλάβει ακόμα να ασχοληθείς;

Δημοσ.

Διαβάζει ένα string (έναν πίνακα χαρακτήρων, τερματισμένο με '\0') από την κύρια είσοδο. Δεν σου δίνει όμως έλεγχο στο πλήθος των χαρακτήρων που θα διαβάσει, οπότε αν ο χρήστης σου δώσει περισσότερους από όσους έχεις ορίσει να χωράει το string σου, κρασάρει το πρόγραμμα σου.

Μπορεί να αντικατασταθεί από την fgets() που σου δίνει έλεγχο ή με δικιά σου ρουτίνα που θα μετράει τι διαβάζει.

ΥΓ. Ευχαριστημένη με την Pelles-C τελικά ή δεν έχεις προλάβει ακόμα να ασχοληθείς;

ευχαριστημένος είμαι! :-D

πριν κάμποσα χρόνια που έγινα μέλος προσπάθησα να διαλέξω για username το katsikaki αλλά κάποιος το είχε προλάβει και έτσι επέλεξα το katsikoula. το μετάνιωσα βέβαια γιατί όλοι με έχουν για γυναίκα αλλά τι να κάνουμε... username είναι αυτό και δεν αλλάζει :-(

σχετικά με το Pelles-C όταν πατάω compile μου έχει πάρα πολλές επιλογές με προεπιλεγμένη το Win64 Console. από την άλλη βλέπω και την επιλογή Win32 Console. ποια η διαφορά? το πρώτο είναι 64bit πρόγραμμα και το άλλο 32? αν ναι υπάρχει κάποιος λόγος στα απλά προγραμματάκια που φτιάχνω να επιλέγω 64 και όχι 32?

Δημοσ.

ευχαριστημένος είμαι! :-D

πριν κάμποσα χρόνια που έγινα μέλος προσπάθησα να διαλέξω για username το katsikaki αλλά κάποιος το είχε προλάβει και έτσι επέλεξα το katsikoula. το μετάνιωσα βέβαια γιατί όλοι με έχουν για γυναίκα αλλά τι να κάνουμε... username είναι αυτό και δεν αλλάζει :-(

σχετικά με το Pelles-C όταν πατάω compile μου έχει πάρα πολλές επιλογές με προεπιλεγμένη το Win64 Console. από την άλλη βλέπω και την επιλογή Win32 Console. ποια η διαφορά? το πρώτο είναι 64bit πρόγραμμα και το άλλο 32? αν ναι υπάρχει κάποιος λόγος στα απλά προγραμματάκια που φτιάχνω να επιλέγω 64 και όχι 32?

Για κάθε πρόγραμμα που θες να γράψεις πρέπει να δημιουργήσεις πρώτα ένα project. Αν δεν έχεις δημιουργήσει, τότε μόλις πατήσεις Compile ή Build σε ρωτάει τι είδους project θες να δημιουργηθεί.

Αν το πρόγραμμά σου είναι απλά για κονσόλα (π.χ. δεν θα περιέχει δικό του γραφικό περιβάλλον), τότε ως τύπο του project διάλεξε Win64 Console ή Win32 Console. Η βασική διαφορά είναι πως αν διαλέξεις 64bit τότε το εκτελέσιμο αρχείο του προγράμματός σου θα τρέχει μονάχα σε όσους έχουν 64μπιτα Windows, αλλιώς θα τρέχει σε όλους (τα 32bits τρέχουν παντού, από XP και μετά).

ΥΓ. Μπεεεεεεε .. :lol:

Δημοσ.

Κάτι διαβάζω για ψιλοπροβλήματα στο IDE της έκδοσης 7.00 rc2 της Pelles-C. Ίσως είναι καλύτερα να πας σε 6.50 που είναι stable (μέχρι να πάει ας πούμε rc4 η 7.00).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...