Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έπεσα στην περίπτωση ..

μου είπαν ότι γενικά στην περιοχή μου υπάρχει πρόβλημα στις γραμμές για αυτό και οι τόσο χαμηλές ταχύτητες αλλά θα τα φτιάξουν και από βδομάδα θα είναι οκ.

τους ρώτησα επίσης.. με attentuation 16 και margin 9 που θα κλειδώνω και μου είπαν στα 16!

στα διάφορα site (που βάζεις το attentuation για να σου υπολογίσει πόσο θα συγχρονίζεις) μου βγάζει 21.

το 16 που μου είπαν πως προκύπτει?

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

μέγιστο θεωρητικό, λόγω παραμβολών-crosstalking κτλπ δεν είναι εύκολο να το πιάσεις...

Δημοσ.

έπεσα στην περίπτωση ..

μου είπαν ότι γενικά στην περιοχή μου υπάρχει πρόβλημα στις γραμμές για αυτό και οι τόσο χαμηλές ταχύτητες αλλά θα τα φτιάξουν και από βδομάδα θα είναι οκ.

τους ρώτησα επίσης.. με attentuation 16 και margin 9 που θα κλειδώνω και μου είπαν στα 16!

στα διάφορα site (που βάζεις το attentuation για να σου υπολογίσει πόσο θα συγχρονίζεις) μου βγάζει 21.

το 16 που μου είπαν πως προκύπτει?

ειδικα με 9 Margin δεν νομιζω να εχει δει κανεις στην πραξη 21 mbit που ειναι το max Θεωρητικο.ελπιζω πραγματι να ειναι καποια βλαβη και ελπιζω να φτιαχτει γιατι εχω δει απειρα ατομα να παιζουν ετσι και ο οτε δεν το θεωρει καν βλαβη.τα Max Θεωρητικα ειναι μια πονεμενη ιστορια.αν τα πιανουν 10 ατομα στα 1000 ειναι θαυμα αλλο τοσο με 9 margin .

και απλα το λεω κατα ποσο θα το φτιαξουν διοτι το προβλημα εσενα εγινε με το που αλλαξες παροχο οπως καταλαβα και οχι ξαφνικα ενω ειχες τον ιδιο παροχο.τωρα κατα ποσο εγινε ταυτοχρονα το προβλημα στα καλωδια που λενε αυτοι την στιγμη που αλλαξες και εσυ παροχο ....με κανει να εχω αμφιβολιες για το ποσο λενε αληθεια.απο την αλλη μπορει να ειναι και καποιο προβλημα στο οριο οποτε θα δεις τι θα γινει απο next week

απλα με παραξενευει

Connection Speed 9311 kbps 1023 kbps

Line Attenuation 16.0 db 6.1 db

Noise Margin 9.1 db 18.4 db

18 db margin στο up???κατι δεν μαρεσει.σιγουρα ειναι adsl2+?σε οτε να κλειδωνεις 1023 με 18 db κατι δεν παει καλα.εκτος αν τα αναφερει λαθος το ρουτερ.συνηθως με 9αρι Profile οριακα ο οτε φτανει 1 mbit πως γινεται να εχεις 18 ειναι λιγο παραξενο.ελπιζω να ειναι κατι λαθος απο ρυθμισεις και να φτασεις οσο ησουν πριν.

Δημοσ.

ο Vatos_Locos πάντως τερματίζει τα 24mbit με 9db SNR

ημουν σιγουρος οτι θα πεις αυτο και πηγα στο προηγουμενο Post να γραψω.εξαιρειται το ολυμπιακο χωριο το οποιο παιζει με mini dslams οπως και το the mall το οποιο εχει Mini dslam και οι πελατες παιζουν ουτε με 100 μετρα Utp που χρησιμοποιειται για τηλεφωνικο και παιζουν 23997.ο vatos οσο ειναι η αποσταση απο το σπιτι του μεχρι το mini dslam ειναι η αποσταση απο το αστικο κεντρο απο την αιθουσα του οτε μεχρι τον παροχων που λεει ο λογος.ως τωρα εκτος αστικου κεντρου με forthnet λογω του 6 margin εχω δει 2 φορες 23997 και ηταν σε αποσταση και οι 2 πελατες περιπου 150 μετρα απο τον οτε.και αυτο ξερεις σε ποσες χιλιαδες ραντεβου:P

αλλα οπως ειπα πλεον με τις καλωδιακες στα καλωδια του οτε και τα crosstalk κτλ οι ταχυτητες εχουν παρει την κατω βολτα.το μονο καλο καταργουνται κατα καιρους αρκετα Isdn λογω voip τηλεφωνιας απο παροχους και καταργουνται σιγα σιγα και τα pcm που σκιζουν τις γραμμες.πρεπει να απαγορευτουν τα Isdn να βρουμε ηρεμια.

• Super Moderators
Δημοσ.

έχουν μπει κι αλλου dslams btw, οι κουφάλες στο Γέρακα κοντα στο Σταυρό τα απολαμβάνουν... :mad:

Δημοσ.

έχουν μπει κι αλλου dslams btw, οι κουφάλες στο Γέρακα κοντα στο Σταυρό τα απολαμβάνουν...

Mini dslam εννοεις.δεν μιλαμε για Onu αυτο ειναι αλλη ιστορια.κοντα στο σταυρο με τιποτα να φτιαξαν Mini dslam>ο οτε ειναι 100 μετρα πιο κατω απο εκει.ο γερακας πασχει ψιλα .ο οτε του γερακα ειναι στην μαραθωνος οπος εισαι κλεισθενους και πας αριστερα για λεωφορος μαραθωνος μετα απο 200-300 μετρα στο αντιθετο ρευμα.

Λ. Μαραθώνος 27

.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι προφανώς mini-dslams...

από ότι διάβασα εκείνη η περιοχή που αναφέρω έπαιρνε adsl από το dslam της Α.Παρασκευής...

Δημοσ.

ναι προφανώς mini-dslams...

από ότι διάβασα εκείνη η περιοχή που αναφέρω έπαιρνε adsl από το dslam της Α.Παρασκευής...

παραξενο.εκεινο το κομματι ξερω οτι παιρνει απο γερακα με το που στριψουμε αριστερα.τωρα με το που στριψουμε δεξια δεν ξερω αν παιρνει απο αγια παρασκευη να πω την αληθεια.δεν μπορω να θυμηθω.αλλακαι απο αγια παρασκευη να παιρνουν παλι δεν ειναι τρελλα μακρια για να δικαιολογει να βαλουν Mini dslam.ας βαλουν κανενα στην παλαια πεντελη μπας και παιξει κανεις εκει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ανέβηκε λίγο η ταχύτητα και έπεσε το margin. μπορώ να πω όμως ότι έπεσε πολύ :P κάτι δεν πάει καλά...

ADSL Link Downstream Upstream

Connection Speed 12451 kbps 1023 kbps

Line Attenuation 16.0 db 6.1 db

Noise Margin 3.4 db 18.5 db

Επεξ/σία από poulinos
;
Δημοσ.

αυτο ετυχε.αμα κανεις Reboot θα πεσει η ταχυτητα και θα ανεβει το margin στο 9 παλι.

πράγματι, οπότε αύριο θα τους ξαναπάρω και θα ενημερώσω!

Δημοσ.

ενημερωσε μας τι εγινε.απλα ετυχε να συγχρονισει εκει η γραμμη.βρηκε καλο Margin συγχρονισε ψηλα και μετα το margin επεσε στα φυσιολογικα του για αυτο ειναι τοσο χαμηλα .

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επιστρέφω και πάλι στο θέμα.

Έστειλε ο ΟΤΕ τεχνικό στο Καφαο και μου είπε ότι δοκίμασε τα 2 καλύτερα ζεύγη καλωδιων και το καλύτερο αποτέλεσμα είναι να συγγχρονίζω στα 10500. Στο Καφάο φτάνουν γύρω στα 11500-12000 και μέχρι το σπίτι υπάρχει κάποια απώλεια.

Το καφάο από dslam είναι γύρω στα 600 μέτρα απόσταση όπως είπε. Και είπε δεν γνωρίζει γιατί έχει αυτή τη διαφορά σε σχέση με πριν με τη forthnet..

Δημοσ.

Επιστρέφω και πάλι στο θέμα.

Έστειλε ο ΟΤΕ τεχνικό στο Καφαο και μου είπε ότι δοκίμασε τα 2 καλύτερα ζεύγη καλωδιων και το καλύτερο αποτέλεσμα είναι να συγγχρονίζω στα 10500. Στο Καφάο φτάνουν γύρω στα 11500-12000 και μέχρι το σπίτι υπάρχει κάποια απώλεια.

Το καφάο από dslam είναι γύρω στα 600 μέτρα απόσταση όπως είπε. Και είπε δεν γνωρίζει γιατί έχει αυτή τη διαφορά σε σχέση με πριν με τη forthnet..

για 2 λογους μπορει να γινεται αυτη η διαφορα των 6 Mbit.

α.ξαφνικαν χαλασαν τα ζευγαρια που το θεωρω χλωμο.

β.ο οτε να εχει ηδη χαμηλη ταχητητα λογω πχ καποιου προβληματος στο οριο η καποιου προβληματος στον γενικο κατανεμητη οποτε απο το αστικο κεντρο να μην φευγει σωστα οποτε και στο καφαο να μην φτανει σωστα και ας αλλαζει αυτος ζευγαρι.αν πχ το προβλημα ειναι σε ενα ραζιμι η ειναι στην καλωδιωση στο οριο στο dslam τοτε οτι και να αλλαξει μετα δεν εχει νοημα.κανονικα υποτιθεται οτι πρεπει να το μετρησει το οριο με το που ερθει στο γενικο κατανεμητη οπως και πριν φυγει απο το γενικο κατανεμητη και να εχει εκειμεσα 24 mbit.τωρα αν το εχουν κανει αυτο πιασε το αυγο και κουρεφτο.μπορει ναμην το εκαναν καν και εκειμεσα αντι για 24 να εχουν 17.τυγχαινουν τετοια προβληματα.σπανια μεν αλλα γινονται.μεχρι και το ραζιμ να μην παταει καλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...