Προς το περιεχόμενο

Απορια για fan speed Η100 corsair

konstantinos77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδες σημερα εβαλα την Η100 της corsair και διαπιστωσα τα εξης:

Την πρωτη φορα που ανοιξα τον υπολογιστη και επαιζα περιπου 30 λεπτα αυξησα με το κεντρικο κουμπι της ψυκτρας το fan speed στο high και οι ανεμιστηρες αρχισαν να δουλευουν γρηγορα .Γενικα δηλαδη μπορουσα να παιξω και στις 3 σκαλες που εχει και αναλογα αυξομειωνα την ταχυτητα των ανεμιστηρων .

Μετα μπηκα στα bios και ειδα οτι το q fan control ηταν στο disabled(default) και το γυρισα enabled .Oταν επανεκκινησα τον υπολογιστη παρατηρησα οτι παρολο που πειραζα το κεντρικο κουμπι της ψυχτρας η ταχυτητα πλεον δεν αλλαζε των ανεμιστηρων ακομα και οταν το εβαζα στο high .Θεωρησα οτι εφταιγε το q fan control που ειχα πειραξει και ετσι το ξαναγυρισα στα bios στο disabled.Ξαναμπαινω στα windows αρχιζοντας να παιζω ενα παιχνιδι και παλι διαπιστωσα οτι εκανε το ιδιο δηλαδη βαζοντας το στο high δεν μεταβαλλοταν η ταχυτητα των fans .

Σε διαφορα forums που μπηκα ξενα διαβασα οτι οι σκαλες που εχει απο το low μεχρι high χρησιμευουν για να μπορεις να καθοριζεις μεχρι ποια ταχυτητα θα θελεις να φτανουν τα fans,χωρις να μπορεις εσυ εκεινη την στιγμη να την αλλαζεις παρα μονο αν η θερμοκρασια της cpu φτασει καποιες τιμες και τοτε αυτοματα αυτο αυξανει την εν λογω ταχυτητα απο μονο του .Εβαλα λιγο να παιξω skyrim και πραγματι μετα απο λιγο αρχισε να ανεβαινει μονη της η ταχυτητα ενω η επιλογη μου ηταν high .

Επειδη ειχα διαβασει και καπου αλλου οτι καποιες παλαιοτερες σειρες της Η100 ειχαν παρουσιασει προβλημα με το κεντρικο κουμπι το οποιο δεν αλλαζε το fan speed οταν το παταγες ειπα να σας ρωτησω μηπως γνωριζετε επι του θεματος κατι .Εμενα βεβαια οταν ανεβασει θερμοκρασια η cpu και αρχισουν οι ανεμιστηρες να δουλευουν πιο γρηγορα(εχοντας επιλογη στο high) πατοντας το κουμπι μπορω να αυξομειωσω την ταχυτητα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι μια ματιά στο manual η στο Site του κατασκευαστή θα σε γλίτωνε από όλο αυτό τον κόπο, ενδεχομένως την ανησυχία η ότι άλλο.

Από εκεί και πέρα δεν νομίζω η συγκεκριμένη ψήκτρα να είναι ελαττωματική, απλά επειδή όλο αυτό όπως κατάλαβες λειτουργεί και σε συνάρτηση με την μητρική κ τους σενσορες της, ανάλογα την μητρική αποκτά κ άλλον χαρακτήρα.

Δυστυχως μεσα εχει ενα manual εγκαταστασης αλλα οχι λειτουργιας .Θα κοιταξω ομως στο site μια που το λες .Με μπερδεψε λιγο το q fan control της μητρικης το οποιο σαν επιλογη σε default ειναι disabled .Οταν το εκανα enabled ειχε επιλογες για silent και turbo και θεωρησα οτι ετσι θα ανοιγει μονιμα η ψυχτρα στο high αλλα ως φαινεται το τελευταιο ειναι παντα συναρτηση της θερμοκρασιας της cpu που παιρνει απο την μητρικη .

Πίστεψε με τα Manual είναι θησαυρός,η Corsair είναι από μόνη της εγγύηση οπότε η επιλογή σου πολύ καλή,αν έχεις κάποια γενικότερη ανησυχία διωξε την. Τώρα την ισορροπία μεταξύ μητρικής ψήκτρας κ θορύβου θα την βρεις δεν ανησυχώ ;))

Η πρόταση μου είναι να βάλεις enabled και silent στις επιλογές και αν είσαι και από θόρυβο οκ τότε να δεις και τις θερμοκρασίες σου αφού το αποτέλεσμα μετράει..

Εγώ με τον δικό μου τσιμπημένο κιόλας λίγο (4) όλα τα έχω στο Silent,idle έχω 38 σε παιχνίδι 55 και νιώθω Super.Ο δικός σου επεξεργαστής νομίζω είναι λίγο πιο θερμός αλλά η ψηκτρα σου καλύτερη οπότε κάπου εκεί είσαι κ εσύ Super.

Κοιτα να δεις εγω τον 940 εχω και την πρωτη του εκδοση που κλοκαρεται με ψηλα ρευματα .Σκεψου τον δουλευω στα 3.680 (turbo on) με vcore 1.31250V ,qpi =1.32500V dram=1.64V και θερμοκρασιες idle εχω 35-36 βαθμους ενω τωρα σε bf3 ,skyrim το πολυ 60 βαθμους να φτασει .Σε OCCT δεν το εχω δοκιμασει αλλα σκεψου οτι στο high η ψυχτρα δουλευει απο ενα σημειο και μετα .Μεχρι στιγμης δεν εχω παιξει πολυ ωρα να δοκιμασω παρα μονο σετακια των 30 λεπτων .Εσενα ο επεξεργαστης σου εχει ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστη και πηγαινει στα 4 για πλακα δεν το συζηταμε ειναι πολυ καλος .Εγω για αυτο αναγκαστηκα να παρω αυτη την ψυχτρα γιατι με το που ανοιγα να παιξω bf3 χτυπαγα 78 βαθμους στο 10λεπτο .

Τελικα το εβαλα το q fan control enabled και τurbo να δω πως θα λειτουργει.Μου κανει εντυπωση παντως που και σε αυτη την επιλογη θα περιμενα να ειναι μονιμα τερμα το φαν αλλα παλι δεν ειναι .Λειτουργει σταδιακα σε συναρτηση με την θερμοκρασια .Δεν εχω καταλαβει τι ακριβως κανει το q fan control στα bios απο την στιγμη που ουτως η αλλως η ταχυτητα ρυθμιζεται απο την Mobo αναλογα με την Θ της cpu .

Θελω να μου πειτε please την γνωμη σας..Αυτη την στιγμη εχω ρευμα στην vcore 1.31V ,qpi=1.32 volt ,vram =1.64volt και ειμαι στα 3.680ghz .Eτρεξα 25 λεπτα το OCCT σε large data και ειχα μεσο ορο θερμοκρασιων 63-65 .Επισης 2 πυρηνες τσιμπησαν 67 βαθμους αλλα ηταν ενα peak .Για αυτες τις θερμοκρασιες πως την βλεπετε την ψυχτρα ? Οπως εχω αναφερει εχω τον ι7 940 τον πρωτο που βγηκε σαν εκδοση .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...