Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα..

Εχω ενα υπολογιστη αποκλειστηκα για μενα αλλα τωρα λογο ενος περιστατικου τον χρειαστηκε και ο πατερας μου.

Εχω windows xp σε αυτον.

Εχω μερικα αρχεια και δεδομενα που δεν θελω να εχει προσβαση για δικους μου λογους..Εστω και αν μπει καταλαθος.

Πως μπορω να τον κανω εναν διαφορετικο λογαριασμο που να μπαινει μονο στο ιντερνετ και σε μερικα προγραμματα και οχι στους φακελους.

ή να κλειδωσω τους φακελους οτι ειναι πιο απλο...

Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις τυπικό χρήστη.. και να μην του δώσεις την δυνατότητα διαχειριστή..

Edit: Δεν είμαι σίγουρος εάν τα xp έχω αυτή την δυνατότητα μιας και δουλεύω τα 7αρια..

Δημοσ.

Αν τα δεδομένα που έχεις είναι σε άλλο δίσκο ή σε άλλο partition και χρήστη guest να του κάνεις θα μπορει να έχει πρόσβαση.

Αν δεν έχεις κάτι από τα παραπάνω τα περιεχόμενα του φακέλου ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΟΥ δεν μπορούν να τα δουν οι άλλοι χρήστες

Για την πρώτη περίπτωση πάντως υπάρχει λύση

Δημοσ.

Εχω 2 δισκους αλλα τα δεδομενα που με ενδιαφερουν τα εχω στο πρωτο και κυριο που εχει το λειτουργικο..και τα εχω ταξινομιση και ξερω που ειναι..δεν θελω να τα μεταφερνω στο δευτερο δισκο και να μην εχω αμεση προσβαση αλλα να πηγαινω σε φακελους.

Θα ηθελα μια λυση ωστε να κανω τα δικα μου αρχεια εναν λογαριασμο με κωδικο που ξερω οτι γινεται..και εναν ακομα λογαριασμο με εναν χρηστη που να εχει προσβαση μονο στο ιντερνετ και στα προγραμματα που θελω..

Η κανενα απλο και δωρεαν προγραμμα που να κλειδωνει φακελους..

Δημοσ.

Πήγαινε στη διαχείριση Λογαριασμών στο Πίνακα Ελέγχου και ενεργοποίησε τον GUEST λογαριασμό.

Μετά πάλι εκεί πήγαινε στο δικό σου χρήστη και δημιούργησε κωδικό ( αν δεν έχεις )

Από την έναρξη κάνε switch user και μπες στο GUEST, λογικά δεν θα μπορείς να έχεις πρόσβαση στα δεδομένα από τον άλλο λογαριασμό.

Δημοσ.

Παιδια εκανα quest λογαριασμο αλλα μερικα προγραμματα που εχω στον κυριο λογαριασμο δεν τα εχει οπως το chrome τι κανω σε αυτη την περιπτωση?

Δημοσ.

Συνήθως ότι πρόγραμμα είναι εγκατεστημένο από τον λογαριασμό του διαχειριστή υπάρχει και στο guest. Συγκεκριμένα με τον chrome παρατήρησα και εγώ ότι δεν υπήρχε, προσπάθησα να τον <<περάσω>> μεταφέροντας την συντόμευση του στην επιφάνεια του guest αλλά δεν δούλευε. Τελικά τον εγκατέστησα από την μεριά του guest κατεβάζοντας τον ξανά.

Δημοσ.

O chrome σαν κλασσικό botnet δεν ζητάει administrative privileges :P

Οπότε λογικά θέλει εγκατάσταση σε κάθε χρήστη ξεχωριστά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Παιδια να κανω μια ερωτηση ακομα...

Ο QUEST χρηστης μπορει να κολληση ιο και να περασει και στα αλλα τα αρχεια??

Αναλογως τον ιο. Στις περισσοτερες περιπτωσεις, στα αρχεια που δεν εχει προσβαση ο quest, δεν μπορει να κανει κατι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...