kosegdit Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Για το σύστημα της υπογραφής μου θέλω να προχωρήσω σε αναβάθμιση της κάρτας γραφικών. Η χρήση της θα είναι καθαρά για gaming σε ανάλυση 1920x1080. Αξίζει να περιμένω την υπόλοιπη σειρά 6 της nvidia; Για να πάρω ας πούμε μια 670 ή 660 Ti; Θα έχω κάποιο bottleneck από το υπόλοιπο σύστημα; Το pci express 2.0 μου δεν θα με κόβει; Ή να πάω σε μιά Gtx 570; Να σημειώσω εδώ πως οι νέοι τίτλοι παιχνιδιών ακόμα αργούν (τουλάχιστον αυτοί που με ενδιαφέρουν), οπότε δεν βιάζομαι καθόλου για την αναβάθμιση. Δεν θέλω με τίποτα να πάρω μια gpu που οι μισές της δυνατότητες να πηγαίνουν στράφι λόγω του συστήματός μου. Επειδή η αναβάθμιση θα αργήσει, μην λάβετε καν υπόψιν σας το χρηματικό για τις απαντήσεις σας. Έστω ότι δεν μας ενδιαφέρει. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :shifty:
antbyron Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Για το σύστημα της υπογραφής μου θέλω να προχωρήσω σε αναβάθμιση της κάρτας γραφικών. Η χρήση της θα είναι καθαρά για gaming σε ανάλυση 1920x1080. Αξίζει να περιμένω την υπόλοιπη σειρά 6 της nvidia; Για να πάρω ας πούμε μια 670 ή 660 Ti; Θα έχω κάποιο bottleneck από το υπόλοιπο σύστημα; Το pci express 2.0 μου δεν θα με κόβει; Ή να πάω σε μιά Gtx 570; Να σημειώσω εδώ πως οι νέοι τίτλοι παιχνιδιών ακόμα αργούν (τουλάχιστον αυτοί που με ενδιαφέρουν), οπότε δεν βιάζομαι καθόλου για την αναβάθμιση. Δεν θέλω με τίποτα να πάρω μια gpu που οι μισές της δυνατότητες να πηγαίνουν στράφι λόγω του συστήματός μου. Επειδή η αναβάθμιση θα αργήσει, μην λάβετε καν υπόψιν σας το χρηματικό για τις απαντήσεις σας. Έστω ότι δεν μας ενδιαφέρει. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :shifty: Φίλε με αυτόν τον επεξεργαστή δεν νομίζω να έχεις bottleneck Για αυτήν την εποχή η καλύτερη vfm είναι η 6870, διαφορετικά περίμενε να πέσουν οι τιμές
thanospr Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Φίλε με αυτόν τον επεξεργαστή δεν νομίζω να έχεις bottleneck Για αυτήν την εποχή η καλύτερη vfm είναι η 6870, διαφορετικά περίμενε να πέσουν οι τιμές +1 για το vfm αλλα απο εκει και περα ATI Radeon HD7950 3GB DDR5 PCI-E DVI HDMI Dual Mini-DP και ATI Radeon HD7950 OC 3GB DDR5 PCI-E DVI HDMI Dual Mini-DP ειναι παρα πολυ καλυτερες απο την στιγμη που ειπες να μην λαβουμε υπ οψην τα οικονομικα.Οσο για το bottleneck δεν νομιζω να εχεις προβλημα αχαχαχχα
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Και γιατί όχι 4 gtx 680 σε quad sli? Aφού δεν λαμβάνουμε υπόψη το οικονομικό...
baskon Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Για το Pci express Μη το σκεφτεσαι καν..Δεν υπαρχει κανενα θεμα ακομα και αν παρεις 7970 ή gtx 680..Η διαφορες ειναι κατω απο 1% σε ολα τα παιχνιδια.. Ακομα και το Pci express 1 δεν κοβει πολύ την αποδοση αλλα δε θα ασχοληθουμε με αυτο τωρα.. Οσο για επεξεργαστη κλπ μια χαρα ειναι..Προχωρα αφοβα σε αναβαθμιση ,αλλα όχι ακομα μιας και οπως λες μπορεις να περιμενεις λίγο ακομα.. Αργοτερα οταν θα θελεις να την αλλαξεις βλεπεις τι μπορεις να βρεις σε καλη σχεση αποδοσης/τιμης.. Αυτη τη στιγμη η καλυτερη σχεση αποδοσης τιμης είναι στις 6850 και 6870 παντως.. Απο κει και περα αν δε λαβουμε υποψι το οικονομικο προφανως πας στην gtx 680 (την τετραδα που προτεινε ο φιλος δεινοσαυρος δε τη σηκωνει το τροφοδοτικο σου,αλλα και η μητρικη που εχει 2 pci x16
kosegdit Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αλλά βλέπω ότι μάλλον δεν με πείρατε και πολύ στα σοβαρά. Όταν λέω να μην λάβουμε υπόψιν το οικονομικό, δεν εννοώ ότι έχω λεφτά για πέταμα ούτε είμαι τόσο "χαζός" να πάω να πάρω 4xGtx680, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να εκμεταλευτώ τόση δύναμη ποτέ. Απλά ήθελα να μου πείτε αν θα έχω bottleneck αγοράζοντας κάποια πολύ δυνατή gpu, όπως ας πούμε μια 680. Αν είναι όμως να την αγοράσω και να μην μπορεί το σύστημα μου να την εκμεταλευτεί, τότε είναι κρίμα. Επίσης κανείς δεν μου απάντησε στο ερώτημα για το pci express 2.0 Αν μπορείτε να με βοηθήσετε να μου λυθούν αυτές οι απορίες, τότε έχει καλώς. Πείτε μου λοιπόν αν θα έχει νόημα να πάω ακόμα και σε μια Gtx680, και απο κει και πέρα το αν θα καταφέρω ποτέ να την αγοράσω αυτό είναι άλλο θέμα. edit: Τώρα είδα την τελευταία απάντηση του φίλου baskon, ο οποίος απαντάει πραγματικά στις απορίες μου. Ευχαριστώ πολύ. Οπότε ξεχνάω το θέμα με το pci express και του bottleneck και ξεκινάω να μαζεύω χρήματα. :mrgreen:
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 (την τετραδα που προτεινε ο φιλος δεινοσαυρος δε τη σηκωνει το τροφοδοτικο σου,αλλα και η μητρικη που εχει 2 pci x16 Ε εντάξει, αν είναι να πάρει τετράδα, δίνει και κάτι ψιλά για μητρική και τροφοδοτικό.
κοκολινος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Επίσης κανείς δεν μου απάντησε στο ερώτημα για το pci express 2.0 Και εγω ειχα αυτην την απορια..Αλλα και η αναποδη..Εαν σε σλοτ pci -e 3.0 μπει καρτα Pci-e 2.0 υπαρχει προβλημα???
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Πείτε μου λοιπόν αν θα έχει νόημα να πάω ακόμα και σε μια Gtx680, και απο κει και πέρα το αν θα καταφέρω ποτέ να την αγοράσω αυτό είναι άλλο θέμα. Mε το pci express 2.0 δεν θα έχεις κανένα θέμα. Εγώ εκτιμώ ότι θα χρειαστεί να κλοκάρεις τον επεξεργαστή σου για να εκμεταλλευτείς τέτοια κάρτα 100%. Κατά τα άλλα λογικό είναι ρε συ να μην έχεις τις αναμενόμενες απαντησεις έτσι όπως το έθεσες. Ένα λογικό ερώτημα θα ήταν "i7 920. Σηκώνει οποιαδήποτε κάρτα"?
hawkpilot Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Mε το pci express 2.0 δεν θα έχεις κανένα θέμα. Εγώ εκτιμώ ότι θα χρειαστεί να κλοκάρεις τον επεξεργαστή σου για να εκμεταλλευτείς τέτοια κάρτα 100%. Κατά τα άλλα λογικό είναι ρε συ να μην έχεις τις αναμενόμενες απαντησεις έτσι όπως το έθεσες. Ένα λογικό ερώτημα θα ήταν "i7 920. Σηκώνει οποιαδήποτε κάρτα"? Δεινόσαυρε, μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιό λόγο πρέπει να κλοκαριστεί ο 920? Αν στη θέση του ήταν ο 960 θα έλεγες ότι δε χρειάζεται επιπλέον κλοκάρισμα?
thanospr Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Και γιατί όχι 4 gtx 680 σε quad sli? Aφού δεν λαμβάνουμε υπόψη το οικονομικό... Καλη ιδεα κι αυτη... :rolleyes:
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δεινόσαυρε, μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιό λόγο πρέπει να κλοκαριστεί ο 920? Αν στη θέση του ήταν ο 960 θα έλεγες ότι δε χρειάζεται επιπλέον κλοκάρισμα? Αυτό που ξέρω είναι ότι από ένα σημείο και μετά χρειάζονται τα GHz. Επιφυλακτικά το διατύπωσα για το αν τελικά θα χρειαστεί, δεν παίρνω και όρκο. Κατά τα άλλα εγώ δεν θα τον πείραζα εννοείται.
hawkpilot Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Αυτό που ξέρω είναι ότι από ένα σημείο και μετά χρειάζονται τα GHz. Επιφυλακτικά το διατύπωσα για το αν τελικά θα χρειαστεί, δεν παίρνω και όρκο. Κατά τα άλλα εγώ δεν θα τον πείραζα εννοείται. Το σημείο στο οποίο αναφέρεσαι έχει να κάνει με συγκεκριμένα specs (πχ η cpu να είναι πάνω από 3GHz) ή το αναφέρεις εμπειρικά (πχ βλέπεις αν η cpu δουλεύει πάνω από 80% οπότε θεωρείς ότι θέλει κλοκάρισμα)?
Thanos1972 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Ρωτατε τωρα τον Δεινοσαυρο για το Overclock???????
stm00192 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Ρωτατε τωρα τον Δεινοσαυρο για το Overclock??????? Γτ ρε δεν είναι ο TREX guru του oc... απαπααααα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα