Προς το περιεχόμενο

Πως να κάνω Root στο Android μου?

Red Scorpion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας!

Έχω το Alcatel One Touch 908 με Android 2.2 (.2) και θα ήθελα να με πείτε πως να σπάσω το root ώστε να μπορέσω να κάνω απεγκατάσταση τις προεγκατεστημένες του εφαρμογές...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω το Alcatel One Touch 908 με Android 2.2 (.2) και θα ήθελα να με πείτε πως να σπάσω το root ώστε να μπορέσω να κάνω απεγκατάσταση τις προεγκατεστημένες του εφαρμογές...

Δεν έχω την ίδια συσκευή για να ξέρω με ποια μέθοδο γίνεται αλλά για δοκίμασε μία με το GingerBreak!

Δεν έχω την ίδια συσκευή για να ξέρω με ποια μέθοδο γίνεται αλλά για δοκίμασε μία με το GingerBreak!

Σε ευχαριστώ! Το έκανα αλλά ακόμα δεν μπορώ να απεγκαταστήσω τις προεγκατεστημένες εφαρμογές. Θα χρειαστεί κάτι άλλο (πρόγραμμα κ.τ.λ. ) ??

Σε ευχαριστώ! Το έκανα αλλά ακόμα δεν μπορώ να απεγκαταστήσω τις προεγκατεστημένες εφαρμογές. Θα χρειαστεί κάτι άλλο (πρόγραμμα κ.τ.λ. ) ??

Κατέβασε το Titanium Backup! Πρόσεχε όμως τι εφαρμογές θα διαγράψεις γι αυτό καλού κακού και κανένα backup πρώτα, τουλάχιστον για όσες δεν είσαι σίγουρος τι ακριβώς κάνουν!

Κατέβασε το Titanium Backup! Πρόσεχε όμως τι εφαρμογές θα διαγράψεις γι αυτό καλού κακού και κανένα backup πρώτα, τουλάχιστον για όσες δεν είσαι σίγουρος τι ακριβώς κάνουν!

Το κατέβασα. Αλλά πάλι δεν μπορώ να τις αφαιρέσω. Π.χ. το Barcode Scanner όποτε πατάω "Απεγκατάσταση" μου λέει "Δεν βρέθηκε το αρχείο APK" και δεν κάνει απεγκατάσταση...

Μήπως πρέπει να κάνω κάτι άλλο πρώτα? Μπορείς να με πεις τα βήματα?

Το κατέβασα. Αλλά πάλι δεν μπορώ να τις αφαιρέσω. Π.χ. το Barcode Scanner όποτε πατάω "Απεγκατάσταση" μου λέει "Δεν βρέθηκε το αρχείο APK" και δεν κάνει απεγκατάσταση...

Μήπως πρέπει να κάνω κάτι άλλο πρώτα? Μπορείς να με πεις τα βήματα?

Το έχεις κάνει σίγουρα root ή μήπως δεν πέτυχε...? Όταν μπαίνεις στο titanium backup, εκεί που γράφει "Πρόσβαση root:" από δίπλα έχει ένα πράσινο ✔ και λέει "Εντάξει (ΒusyΒox 1.18.....)"?

Το έχεις κάνει σίγουρα root ή μήπως δεν πέτυχε...? Όταν μπαίνεις στο titanium backup, εκεί που γράφει "Πρόσβαση root:" από δίπλα έχει ένα πράσινο ✔ και λέει "Εντάξει (ΒusyΒox 1.18.....)"?

Ναι το έκανα σίγουρα. Βρίσκει πολλές εφαρμογές και προγράμματα που είναι απαραίτητες για το κινητό αλλά τα προεγκατεστημένα apps δεν μπορεί να τα απεγκαταστήσει. Μόνο να τα απενεργοποιήσει ώστε να μην ανοίγουν και να μη φαίνονται τα εικονίδια... Οπότε ποιάνουν ακόμα χώρο.

Επίσης και κάτι παράξενο. Κάποια εικονίδια crack-αρισμένων και μη εφαρμογών μου τα εξαφανίζει. Και πρέπει μέσω Titanium Backup να τα ανοίξω.

Φταίει το root? Πως γίνεται unroot σε περίπτωση που το θελήσω, κάνοντας κλικ στο Unroot Device?

Αφού δεν μπορείς να τα διαγράψεις με το titanium κατέβασε κάποιον file manager (π.χ. ES File Explorer ή Root Explorer)

Οι προεγκατεστημένες εφαρμογές βρίσκονται στην διαδρομή /system/app απλώς τις διαγράφεις κάνε όμως και ένα bakup πρώτα (αντιγράφεις το apk στην SD card)!

Δεν έχω ιδέα τι παίζει με το unroot, δεν έχω κάνει ποτέ... :P

Αφού δεν μπορείς να τα διαγράψεις με το titanium κατέβασε κάποιον file manager (π.χ. ES File Explorer ή Root Explorer)

Οι προεγκατεστημένες εφαρμογές βρίσκονται στην διαδρομή /system/app απλώς τις διαγράφεις κάνε όμως και ένα bakup πρώτα (αντιγράφεις το apk στην SD card)!

Δεν έχω ιδέα τι παίζει με το unroot, δεν έχω κάνει ποτέ... :P

Με το root explorer έσβησα το Accu Weather αλλά ακόμα το βλέπω στις εφαρμογές στις ρυθμίσεις του κινητού. Τώρα δεν ξέρω άμα γλιτώνω χώρο. Θα το ψάξω παραπάνω και θα δω...

Όσο για το unroot, τελικά το βρήκα. Στο GingerBreak έλεγε κάπου Unroot και το έκανε σα να μην το έκανα root ποτέ!

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου, να 'σαι καλά!

Αφού διαγράψεις εφαρμογές από το /system/app πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση για να εξαφανιστούν.

Επειδή ο χώρος συστήματος είναι δεσμευμένος και από ότι κατάλαβα θέλεις να κερδίσεις χώρο, τότε θα πρέπει να βάλεις εφαρμογές στο system/app και όχι να βγάλεις.

Αφαίρεσε όσες δε σου αρέσουν και μετά μετέφερε μερικές από το /data/app στο /system/app.

Πληροφορίες.

• 1 χρόνο αργότερα...

Τελικά όλα λύθηκαν, ότι με είπατε παραπάνω ήταν σωστό απλώς σε εμένα οι προεγκατεστημένες εφαρμογές δεν ήταν στη διαδρομή /system/apps αλλά στη διαδρομή custpack/app

Σε άλλα κινητά μπορεί αυτή η διαδρομή αλλάζει, γι αυτό συνιστώ σε όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα να κάνουν αυτό που έκανα, δηλαδή το εξής: να χρησιμοποιήσουν μία εφαρμογή εξερεύνησης αρχείων που να υποστηρίζει αναζήτηση και να αναζητήσουν μία προεγκατεστημένη εφαρμογή με το όνομά της. Όταν τη βρει, θα λέει και τη διαδρομή της. Εκεί θα είναι και οι άλλες.

Προϋπόθεση φυσικά να είναι root και να υπάρχει πρόσβαση στους φακέλους συστήματος.   ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...