majnun Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Προσφάτως ήρθε στην κατοχή μου ένα vaio z11xn/b. Ήρθε με την εγκατάσταση των 7 του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Όλα ήταν κομπλέ, δούλευαν οι ειδοποιήσεις κουμπιών στην οθόνη, η λειτουργία της διπλής κάρτας γραφικών κ.ά. Ήθελα όμως νέα καθαρή εγκατάσταση για να μην έχω τα δεδομένα του προηγούμενου. Αφού τελείωσε η εγκατάσταση, έβλα το genius driver , κατέβασα και όλα τα windows update και δε μου λειτουργεί με τίποτα η διπλή κάρτα γραφικών και οι ειδοποιήσεις στην οθόνη των FN κουμπιών. Ο ήχος αυξομειώνεται σωστά (χωρίς όμως ειδοποίηση οθόνης), στη φωτεινότητα δε συμβαίνει τίποτα, ούτε λειτουργεί ο διακόπτης stamina<>speed. Δυστυχώς από ότι βλέπω είναι ένα στρυφνό ζήτημα αυτό με τις οθόνες και οι οδηγοί της sony ( http://www.sony.gr/support/el/product/VGN-Z11XN_B/updates ) δε φαίνεται να το κάνουν να δουλεύει. Δοκίμασα αυτή τη λύση http://forums.laptopvideo2go.com/topic/26409-hybrid-graphics-master-set-drivers/, αλλά η οθόνη έγινε έτσι http://www.nautisiandesigns.com/drivers/testing/Half-n-Half-03.jpg και το BIOS είναι στην τελευταία του εγκατάσταση (κρατάω όμως μία επιφύλαξη για αυτό). Εάν κάποιος μπορεί να με ξεκολλήσει, ευχαριστώ πολύ !
tsakonass Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Γεια σου majnun.Για αρχη ξέχνα τελειως το genius driver.Ειναι λαθος τροπος για να στησεις ενα vaio μετα απο format καθως η sony χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο εχει κανει τη διαδικασια μπελαλιδικη, που σημαινει για να λειτουργησουν τα volume/brightness/S keys θα πρεπει να εγκατασταθουν καποιοι drivers με συγκεκριμενη σειρα.Αυτο προυποθετει οτι δεις παρακατω μπαινεις στην προσθαφαιρεση προγραμματων και αν το εχεις ηδη το βγαζεις.Χωρις να κανεις restart για το καθε ενα ξεχωριστα.Τα βγαζεις ολα δηλαδη και κανεις 1 restart.2η βασικη προυποθεση, να μπεις στο site της sony και να κατευασεις απο εκει τους drivers που θελουμε (αυτονοητο νομιζω). 1 Eγκατασταση drivers της Νvidia. Reboot 2 Vaio event service. Reboot 3 Sony DLL utilities. Δε χρειαζεται reboot. 4 Sony shared library. Reboot 5** Sony firmware parser. Reboot. 6 Vaio control center. Δε χρειαζεται reboot. 7 Setting utility. Δε χρειαζεται reboot. **Το βημα αυτο ειναι απαραιτητο μονο σε vista/7 και τoν driver θα τον βρεις μονο μεσω windows update, όχι ομως στις επειγουσες ενημερωσεις των Windows 7, αλλα στις ενημερωσεις hardware.Aυτη τη στιγμη ειμαι με XP, και δε θυμαμαι να σου πω βημα βημα.Νομιζω να καταλαβες. Οσον αφορα το θεμα που εχει με τα διπλα γραφικα δε μπορω να σε βοηθησω, δεν είχα ποτε τετοιο λαπτοπ.Ας ελπισουμε να βρεθει καποιος insomniac. Οτι προκυψει, μας λες!
majnun Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Bρήκα και αυτό σαν οδηγό http://forum.notebookreview.com/sony/431357-guide-installing-w7-64-vaio-vgn-z.html αλλά επειδή είναι διαφορετικό μοντέλο θα χρειαστώ άλλον driver κάρτας γραφικών (το κυρίως πρόβλημα) . Θενξ για την απάντηση !
tsakonass Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Ο οδηγος για την καρτα γραφικων του συγκεκριμενου μοντελου ειναι αυτος και κανει για vista/7 ακυρο.τωρα διαβασα ολοκληρο το post σου
majnun Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ ! Ακολουθώ τον οδηγό του link και ο θεός βοηθός ! εντιτ: οχι ;
tsakonass Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Η σειρα που εχει κανει εγκατασταση τα utilities ειναι λιγο περιεργη, αλλα απο μoντελο σε μοντελα σιγουρα υπαρχουν διαφορες, εφοσον και ο ιδιος λεει οτι λειτουργουν τα παντα, προχώρα!
majnun Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Tελικά ούτε με τον οδηγό που πόσταρα βρήκα την υγειά μου. Μόλις πάω να βάλω τον οδηγό για την nvidia συνουσιάζεται ο ζευς και η οθόνη γίνεται το χάλι του πρώτου πόστ. Δε θα με πείραζε να μην είχα το hybrid, αλλά να δούλευαν σωστά τα function+brighness με την 9300 ως default. Eχω μια πρόοδο. Εφτιαξα τα fn keys, και η λειτουργία stamina <>speed δουλεύει. Μόνο που, σωστά δουλεύει μόνο η κάρτα της Intel. Όταν βάζω την Nvidia (speed δλδ) η οθόνη γίνεται χάλια. Δυστυχώς ο μόνος driver που δίνει η sony είναι αυτός για τα vista ο οποίος αρνείται να εγκατασταθεί.
majnun Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Update: Success ! Τελικά ήθελε update το BIOS σε νεώτερη έκδοση από αυτή που δίνει η SONY (τελείως ζώα γμτ) και έστρωσε. Ο Υ Φ. Τσάκωνας σε ευχαριστώ για την ενασχόληση σου !
tsakonass Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Η υποστήριξη της sony ειναι πραγματικά ανυπαρκτη σε drivers.Εγω θα επαναπαυομουν πως εχω την τελευταια εκδοση bios εφοσον αυτη εχει στο site.Εισαι ήρωας!
Sitios Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Σχεδόν 2 χρόνια μετά, αντιμετωπίζω τα ίδια θέματα με το ίδιο Laptop. Τελικά, μετά από πολύ ψάξιμο, κατάβασα τον driver για την 9300M GS μέσα από την Sony και τον έκανα install. Παρόλο που μαύρισε η οθόνη κατά την εγκατάσταση, περίμενα 2 λεπτά και το έκλεισα πατώντας παρατεταμένα το power button. Μόλις άνοιξε από restart, είχε γίνει το θαύμα! Είχε αναγνωρίσει την κάρτα γραφικών και στο Device Manager και είχε εγκατασταθεί και το NVIDIA Control Panel. Το μόνο θέμα που δεν έχω λύσει ακόμα είναι τα κουμπιά για την αυξομείωση της φωτεινότητας (Fn + F5 και Fn+F6). Έχει κανείς καμιά ιδέα? Επίσης, στο συγκεκριμένο μοντέλο, μήπως έχει βάλει κανείς πάνω από 4GB RAM επιτυχώς? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα