Προς το περιεχόμενο

iexplorer.exe και c700c700.exe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,πριν λιγο αρχισε το pc να κολλαει και στις διεργασιες τρεχαν 5-7 iexplore.exe ενω δεν χρησιμοποιω Internet explorer.Παραλληλα με αυτο αλλα τοσα που τα εβλεπα πρωτη φορα..Κατεβασα το windows process viewers να δω τι τρεχει,και ειδα πως ορισμενα που επρεπε να τρεχουν δεν τρεχαν και κατι με την ονομασια C700C700.exe(ειχε και για εικονα εναν μαλακα :D ) ετρεχε και ετρωγε αρκετη μνημη.Κατεβασω το malwarebytes και εκανα ενα scan και κατευθειαν blockare 2-3 συνδεσεις,trojan κτλπ.Εγω απο τις διεργασιες εκανα τελος διεργασιας c700c700.exe Που υποπτευομαι πως δεν ειναι κατι καλο.Τεσπα το θεμα ειναι πως μπορω να το καθαρισω το υπολογιστη εντελως.

YΓ.Αntivirus δεν υπαρχει ενεργο,μονο το mcafee που εχει ληξει η συνδρομη.

Υγ.Το c700c700 τρεχει στο AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

Δημοσ.

Να τρέξεις το antimalware bytes από safe mode και να χρησιμοποιήσεις το autoruns του http://www.sysinternals.com για να ελέγξεις όλα τα προγράμματα που θέλουν να φορτωθούν στην εκκινηση του λειτουργικου.

Δημοσ.

Να τρέξεις το antimalware bytes από safe mode και να χρησιμοποιήσεις το autoruns του http://www.sysinternals.com για να ελέγξεις όλα τα προγράμματα που θέλουν να φορτωθούν στην εκκινηση του λειτουργικου.

Κανω scan με το antimalware,αλλα οχι απο safe mode,αμα ειναι αργοτερα.. να το ξανακανω?

Υγ.Αναγκαστικα θα βγαλω το ληγμενο mcaffee και θα παω να αγορασω ενα καινουργιο

Ειμαι μεταξυ Kaspersky 2012 Internet Security και Kaspersky 2012 Anti-Virus,Ποια ειναι η διαφορα τους?Ποιο μου συστηνεις?

Δημοσ.

Κανω scan με το antimalware,αλλα οχι απο safe mode,αμα ειναι αργοτερα.. να το ξανακανω?

...

Ναι, να το ξανακάνεις από safe mode.

...

Υγ.Αναγκαστικα θα βγαλω το ληγμενο mcaffee και θα παω να αγορασω ενα καινουργιο

Ειμαι μεταξυ Kaspersky 2012 Internet Security και Kaspersky 2012 Anti-Virus,Ποια ειναι η διαφορα τους?Ποιο μου συστηνεις?

Η διαφορά τους είναι ότι οι σουΐτες "internet security" έχουν antivirus και software firewall κατά κανόνα καλύτερο από το ενσωματωμένο των win. Εννοείται ότι το antivirus θα είναι πιο φθηνό. Οι πιο "ψαγμένοι" θα σου πουν να εγκαταστήσεις avast ή avira (αν δεν κάνω λάθος).

Δες ανάλογα θέματα που υπάρχουν εδώ όπως επίσης και τις ψηφοφορίες για internet security/firewalls.

Δημοσ.

Απο το autorun,βλεπω ορισμενα επιλεγμενα ροζ.

Επισης βλεπω αυτο εδω που υπαρχει κανονικα

o5q8n8.jpg

Αυτο εδω πως μπορω να το βγαλω εντελως?

• Moderators
Δημοσ.

Τα ροζ ειναι αυτα που δεν εχουν verified signature (..και μια καλη αρχη για να ψαχνεις για υποπτους, με προσοχη παντα)

Σχετικα με το τελευταιο exe που αναφερεις, δεν σε βοηθαει η συγκεκριμενη πληροφορια, αλλα ο κυριος στη φωτογραφια ειναι γνωστος εχθρος πανταχου φυσης malware, ο Dancho Danchev

Δεν μπορεις να το αφαιρεσεις απο safe mode?

Δημοσ.

Όπως σου είπα και σου λέει ο Gi0, προσπάθησε να τα διαγράψεις από safe mode. Και το antimalware και το autoruns δουλεύουν μια χαρά σε safe mode.

Ειδικά στο autoruns, όταν αφαιρείς μία εγγραφή, πάτα F5 για να βεβαιωθείς ότι δεν "ξαναγεννιέται". Αν ξαναεμφανίζεται σημαίνει ότι ακόμα και σε safe mode τρέχει to malware οπότε πρέπει να καθαρίσεις το σύστημα offline.

Δημοσ.

Σταματησα το scan με το malwarebytes,και μπηκαν σε καραντινα ορισμενα αρχεια μαζι και το c700 που διαγραφτηκε απο εκει.

Με μια αναζητηση που εκανα στον υπολογιστη δεν ειναι πια εκει που ηταν,αλλα ουτε στο autorun εμφανιζεται.

Να ξανακανω scan απο safemode ή μην μπω στον κοπο?

Τωρα εχω ληγμενο το mcaffee να το βγαλω ή να το αφησω μεχρι να βαλω νεο antivirus?

Το Malwarebytes το αφηνω ή το βγαζω γιατι θα εχω κανενα προβλημα..?

YΓ.Υπαρχει ομως τωρα ενα προβλημα με το firewall,δεν δουλευει σωστα και παω να το ρυθμισω στις προτεινομενες ρυθμισεις μου πεταει error 0x80070424

Ουτε το windows defender..

Δημοσ.

Ok,δεν βλεπω τιποτα.

Το μονο προβλημα τωρα ειναι πως δεν λειτουργει το firewall/windows defender και δεν εχω antivirus.Τι κανω τωρα για αυτα? :-(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...