Super Moderators Snoob Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Πρόκειται για ένα tactical turn based παιχνίδι, βασισμένο στο έργο του H.P. Lovecraft. Θα κυκλοφορήσει για PC στις 5 Μαΐου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Red Wasp. Το παιχνίδι, το οποίο κυκλοφορεί ήδη για iPad (όπου και το έχω δει) θυμίζει κάπως (σε επίπεδο γραφικών και σχεδιαστικής λογικής) τα παλιότερα Silent Storm. Διαδραματίζεται στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου (σε μια εναλλακτική -σουρεάλ- εκδοχή). Ο παίκτης έχει στη διάθεσή του 4 έως 6 μέλη, με διαφορετικές ικανότητες, και καλείται να φέρει σε πέρας διαδοχικές αποστολές που περιστρέφονται γύρω από τη μυθολογία του Cthulhu. Οι χαρακτήρες ξεκινούν με ορισμένες βασικές ιδιότητες και, ανάλογα με την εμπειρία που συγκεντρώνει ο παίκτης από κάθε αποστολή, μπορούν να βελτιώσουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν νέα όπλα και εξοπλισμό. Οι ικανότητες επίσης βελτιώνονται στη διάρκεια των αποστολών, αναλόγως με το πόσο συχνά και επιτυχημένα χρησιμοποιούνται. Τα γραφικά είναι αρκετά όμορφα, ενδιαφέρον έχουν και τα πορτραίτα των χαρακτήρων. Οι διάλογοι, στη λογική ενημέρωσης πριν τις αποστολές, είναι μάλλον στεγνοί και επιλογές δεν υπάρχουν -είναι περισσότερο για να μπει ο παίκτης στο κλίμα της αποστολής. Η δυσκολία του παιχνιδιού, τουλάχιστον μέχρι το σημείο που το έχω φτάσει, είναι μάλλον μέτρια, ειδικά από τη στιγμή που αποκτά ο παίκτης δύο συγκεκριμένα στοιχεία εξοπλισμού. Πολύ δυσκολότερη είναι, λ.χ., η τρίτη αποστολή από ό,τι η έβδομη. Επειδή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η τιμή διάθεσής του, δεν μπορώ να το προτείνω ανεπιφύλακτα -στο iPad το βρήκα κάποια στιγμή σε προσφορά. Πάντως, για τους φίλους των tactical tb αξίζει να το έχει κανείς στα υπόψη του.
chek2fire Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 και μόλις είχα ξαναρχίσει να διαβάζω μανιωδώς τα έργα του Lovecraft με αφορμή το τελευταίο δημιούργημα του Allan Moore Neonomicon.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Damn it και για λίγο χάρηκα ότι θα ήταν σαν το Dark Corners
Tobajara Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Tactical σε Cthulu setting όμως? Κάτι δε μου κολλάει...
Greygore Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Tactical σε Cthulu setting όμως? Κάτι δε μου κολλάει... This. Είναι κάτι το setting που δεν κολλάει με turn-based (οποιοσδήποτε "τρόμος" ή κίνδυνος εξατμίζεται απο τη στιγμή που παίζεις με rounds) και κάτι το isometric που σε αφήνει κάπως detached* απο οποιαδήποτε αίσθηση οτι απειλείσαι απο τα σήμα κατατεθέν horrors του συγκεκριμένου setting. TL;DR Αν και gameplay-wise φαίνεται αρκετά καλό (τουλάχιστον θα με κρατήσει μέχρι να κυκλοφορήσουν τα... γνωστά COM), το setting μου φαίνεται κάπως... ασυνάρτητο/ αχρείαστο για το genre. Τελικά μου φαίνεται οτι το καλύτερο Cthulhu game παραμένει προς το παρόν το Eternal Darkness. *(στα ελληνικά άραγε τι είναι το αντίστοιχο?)
Millennium Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 This. Είναι κάτι το setting που δεν κολλάει με turn-based (οποιοσδήποτε "τρόμος" ή κίνδυνος εξατμίζεται απο τη στιγμή που παίζεις με rounds) και κάτι το isometric που σε αφήνει κάπως detached* *(στα ελληνικά άραγε τι είναι το αντίστοιχο?) Αποστασιοποιημένος,Απόμακρος. Ετσι λέει τουλάχιστον το λεξικό.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Για το θέμα του τρόμου: με την έννοια να τρομάξεις, όπως ας πούμε όταν πετιόταν εκείνη η πρώτη midwife στο System Shock, δεν υπάρχει. Όμως, ειδικά στην αρχή, οι αντίπαλοι σε αρκετές περιπτώσεις υπερτερούν όχι απλά αριθμητικά αλλά και σε οπλισμό, οπότε υπήρξαν τουλάχιστον δυο-τρεις περιπτώσεις όπου δεν είχα πώς να τους αντιμετωπίσω -εκεί υπήρχε ένταση, σίγουρα. Επίσης, όταν πρωτοεμφανίζονται τα τέρατα, και βρίσκεσαι αντιμέτωπος με "υπερφυσικές" δυνάμεις, είναι κι αυτή μια ευχάριστα δυσάρεστη έκπληξη. Το παιχνίδι έχει αδυναμίες, γι' αυτό άλλωστε και συνάρτησα το κατά πόσο θα το πρότεινα με την τιμή στην οποία θα κυκλοφορήσει. Δεν μπορείς να περάσεις τις αποστολές χύμα και γιούργια, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση X-Com που αν άρχιζες τα καουμποϊλίκια ήσουν τελειωμένος. Γενικά, η αίσθηση που έχω ως τώρα είναι ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα πράγματα με αυτό, αλλά αν το προσεγγίσει κανείς σωστά, έχει ενδιαφέρον -πιθανώς και ως βάση για κάτι μεγαλύτερο (ας πούμε, αν υπήρχε κάποιου είδους base management και επιλογή αποστολών, ένα Lovecraftian Χ-Com...)
Millennium Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Για παιχνιδι φορητων συσκευων παντως ειχε θετικες κριτικες.Απο αυτα που λεει και ο Snoob δεν περιμενω κατι "wow".Φαινεται εξαλλου.Στα θετικα βρισκω το setting του Πρωτου Παγκοσμιου αν και δε ξερω κατα ποσο το εχουν εισαγει στο παιχνιδι. Και μερικες φωτο ακομα:
hurin Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Καλά, σε φορητές συσκευές και smartphones αυτά τα παιχνιδάκια θα κάνουν θραύση! Εδώ βγήκε FM2012 σε android και έγινε χαμός, που να κυκλοφορήσουν τα παλιά adventures, rpgs, turn-base strategies σαν το παρόν Call of Cthulhu!
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Oμολογώ ότι δε μου άρεσε ιδιαίτερα το review στο RPS -το οποίο γενικά εκτιμώ και συχνά επισκέπτομαι. Κυρίως δε μου άρεσε εκεί όπου εξηγεί ότι υπάρχουν "αναλώσιμοι χαρακτήρες", είμαι της άποψης ότι δεν έχει εκτιμήσει σωστά τη ζημιά που προκαλείται όταν χάσεις έστω και "αναλώσιμο" ο οποίος είχε βελτιωθεί στα γενικά ή επιμέρους skills -βασικά, αν παίξεις σωστά δεν υπάρχει λόγος να "παρατήσεις τον αναλώσιμο στην ερημιά". Η συντομία του παιχνιδιού και το ότι δεν έχεις επιλογές ως προς την πορεία που θα ακολουθήσεις είναι σαφώς οι μεγαλύτερες αδυναμίες του παιχνιδιού, το θέμα της ατμόσφαιρας είναι επίσης ένα ζήτημα. Για $5 δολάρια θεωρώ ότι αξίζει, αρκεί κανείς να το προσεγγίσει με λογικές προσδοκίες. Δεν είναι το νέο Silent Hunter όπως αναφέρεται σε κάποια σχόλια επισκεπτών του RPS, η διαχείριση της ομάδας είναι στοιχειώδης και υπάρχει ένα πολύ σοβαρό exploit στον τρόπο που κινείται η ΑΙ, με αποτέλεσμα να μειώνεται η δυσκολία του παιχνιδιού, ειδικά από τη στιγμή που γίνονται διαθέσιμα κάποια βιβλία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα