oneofthem Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 πολύ ευχάριστη είδηση για τους κινηματογραφόφιλους αν και κάποιες 'μειώσεις' είναι ουσιαστικά 'προσφορές' περισσότερο οπότε δεν οφελείται και πολύ ο θεατής, ουσιαστικά πληρώνει κάτι άλλο στη θέση της μείωσης και το σύνολο ίσως να βγαίνει λίγο μειωμένο αλλιώς και η pizzafan κάνει 50% έκπτωση... σε όλους... από πάντα... κι εγώ θυμάμαι αυτό που έγραψε ο φίλος nikos21aek ότι κάποια χρονιά (τουλάχιστον) και όχι πολύ παλιά, είχαν καθημερινές με 6 ευρώ οπότε τα 7.5 ευρώ αν ισχύουν για ΠΣΚ φαίνονται normal τιμή, τίμια για κινηματογράφο - δεν τη βλέπω σαν λαχείο πάντως αλλά περισσότερο συμφωνώ με τον φίλο fearwhatnow, αν φέρνουν ψευτοταινίες τότε προφανώς ο κόσμος θα πάει μια στο τόσο μόνο για την αίθουσα και δεν θα ξαναπάει σύντομα αλλιώς σε καλές ταινίες, θυμάμαι ακόμη και από τοπικούς κινηματογράφους που όταν βγαίνει ο κόσμος έξω μόνο που δεν χειροκροτάει από τον ενθουσιασμό του και γίνεται χαμός πως γίνεται να ξαναφέρεις το ίδιο κοινό, κι όχι μόνο τυχαία το κοινό της εποχής, αν δεν του έχεις προσφέρει μια ωραία εμπειρία? Κανονικά οι οικονομικοί κανόνες δεν λένε ότι όταν υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση οι τιμές πέφτουν; Εδώ γιατί αυξάνονται; Παντού έχει επικρατήσει η νοοτροπία της ξεδιάντροπης αρπαχτής καλέ, όταν υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση οι τιμές ανεβαίνουν..
ikaruga24 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Προτιμω 10 φορες παραπανω να δω μια ταινια στον κινηματογραφο απο το να τη δω σπιτι μου, οτι και αν ειναι αυτη. Απλα εχω, για ευνοητους λογους, μια ιδιαιτερη εφεση στις ταινιες με εφε ή στον ηχο. Ελα ομως που ντεν μπορω καρντια μου.
oneofthem Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 ^ ..όλοι έχουν αυτήν την 'ιδιαίτερη' έφεση, απλά όσες φορές προτιμάμε να δούμε μια ταινία στον κινηματογράφο άλλες τόσες φορές μας χαλάει αν είναι μάπα και έχουμε πληρώσει πιο ακριβά από όσο θα έπρεπε, πέραν του αν μπορούμε γενικότερα από οικονομικής άποψης
xazomama Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Καλα, cinema δεν πας για να υποκαταστήσεις την τηλεοραση σου........ Cinema πας σαν έξοδο για να ψυχαγωγηθείς..... Θα συμφωνήσω ακριβώς με αυτό! Έχω ξοδέψει μισθούς ολόκληρους συνολικά και ώρες ατελείωτες σε κινηματογραφικές αίθουσες καθαρά και μόνο επειδή λατρεύω την όλη φάση της γιγάντιας οθόνης, της άνεσης, των ποπ-κορν με κόλα βλέποντας μια ταινία. Φυσικά και προτιμώ να πηγαίνω σε ταινίες με εφέ ή με γρήγορους ρυθμούς και μπαμ-μπουμ, και λιγότερο σε κωμωδίες και δράματα, γιατί αυτές τις βλέπεις το ίδιο καλά και στον καναπέ σου. (Άσε που αν είναι blockbuster στο σινεμά θα σου σπάσει τα νεύρα η πιτσιρικαρία που έχει πάει για να παίξει ποπκορνοπόλεμο! Χωρίς παρεξήγηση στους μικρότερους της παρέας.) Για 3 χρόνια είχα την ΤΥΧΗ κυριολολεκτικά να μένω κοντά στα Odeon Starcity στη Συγγρού και κάθε βδομάδα πήγαινα μετά τη δουλειά 1-2 φορές -ακόμα και μόνη μου- γύρω στις 6 το απόγευμα. Έβλεπα την ταινιούλα μου συνήθως με 5-10 άτομα ακόμα και κανείς δεν ενοχλούσε κανέναν. Κυριολεκτικά prive προβολή! Τότε, δηλαδή μέχρι πριν 2 χρόνια (γιατί μετά μετακόμισα), τα Odeon είχαν τις κάρτες μέλους που μάζευες πόντους και πέρα από την έκπτωση του ενός ευρώ σε καθημερινή βάση (πάντα προτιμούσα την ησυχία των καθημερινών) ανά δεύτερη φορά πλήρωνες μισό εισιτήριο (4€) και είχες και έκπτωση 50% σε πακέτο ποπκορν-κόλα. Άρα κατά μέσο όρο έβλεπα 5-6 ταινίες το μήνα σίγουρα με 33€ περίπου. Not bad at all! Αλλά και πιο παλιά θυμάμαι πως τα Ster Cinemas είχαν κάρτες μέλους και μάζευες πόντους και είχες εκπτώσεις, οπότε και τότε επισκεπτόμουν συχνά το κοντινότερο Complex τους! Μέχρι πρόσφατα απέφευγα τα Village γιατί ΠΟΤΕ δεν έκαναν εκπτώσεις και έβρισκα απαράδεκτη τη διαφορά στην τιμή για τα ΠΣΚ. Δυστυχώς τώρα τα Odeon είναι μακριά και τα Ster ακόμα μακρύτερα, οπότε καταλήγω να πηγαίνω στα Village, ποτέ όμως ΣΚ, γιατί γίνεται ο κακός χαμός. Συνοψίζοντας, επικροτώ ΚΑΘΕ έκπτωση που γίνεται στους κινηματογράφους γιατί προς θεού ΔΕΝ ΘΕΛΩ να εκλείψουν οι αίθουσες προβολών επουδενί. Το σινεμά σίγουρα δεν είναι μόδα που απλά θα περάσει και θα βρούμε κάτι άλλο να κάνουμε. Είναι αγάπη και αυτό πρέπει να το θυμούνται και οι διοκτήτες κινηματογράφων αλλά και οι θεατές.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου. Εκτός από αυτό. των ποπ-κορν με κόλα Τα προτιμώ με Sprite τα ποπ κορν μου. Πες το και βίτσιο αν θες.
fearwhatnow Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μια μικρη αναδρομη (συγγνωμη αν ειναι λιγακι off-topic) : Σχεδον σε ολη τη δεκαετια του '90 στη Θεσσαλονικη υπηρχαν αρκετοι συνοικιακοι κινηματογραφοι που εφερναν απιστευτες ανεξαρτητες παραγωγες ειτε ευρωπαικες ειτε αμερικανικες.Στις περισσοτερες περιπτωσεις ειχαν πληροτητα ανω του 60% στην αιθουσα ειδικα Δευτερες και Πεμπτες.Θυμαμαι ενα σωρο ταινιες που εχω δει σε αυτη τη δεκαετια καθως και η τιμη του εισιτηριου ηταν σε πολυ φυσιολογικα επιπεδα οπως και τα παρεπομενα (κυλικειο ας το πω). Ομως, εκει αρχιζει η εισοδος των καταστροφεων της Τεχνης, η εισοδος των multiplex, οι "πληρωμενοι" κριτικοι, η προβατοποιηση των παντων.Το ιδιο βεβαια συνεβη σε πολλους τομεις της κοινωνικης ζωης, στη τεχνολογια, στην εστιαση, παντου.Δυστυχως το 90% των Ελληνων "τσιμπησε" σε αυτη τη ζωη (τοτε ειναι που τσιμπησε και στο Χρηματιστηριο, ο νοων νοειτω..). Πλεον ειναι αργα και το ποταμι δεν γυριζει πισω.Σιγουρα δεν γυριζει ομαλα.Θα γυρισει βιαια.Οσο και να ριξουν τις τιμες δυστυχως η παρακμη εχει ξεκινησει εδω και καιρο.
xazomama Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Τα προτιμώ με Sprite τα ποπ κορν μου. Πες το και βίτσιο αν θες. H 7up είναι καλύτερη αν θες τη γνώμη μου. Όχι για τα ποπ-κορν, γενικώς. [Τέλος off-topic/spam]
skiabox Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 vforventetta85 : Και εγώ νομίζω ότι τα έσοδα ανα πελάτη από τα snacks είναι περισσότερα και από το εισιτήριο , κατά μέσο όρο πάντα. Οσο για τις τιμές, επειδή μου αρέσει να πηγαίνω πάντα στην πηγή του προβλήματος, μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην πιο εχθρικά επενδυτική χώρα, οπότε ρίχνω το φταίξιμο πρώτα στο σοβιετικού τύπου κράτος που έχουμε. Φαντάσου πόσο ήρωας είναι ο επιχειρηματίας σε ένα περιβάλον που αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα.
iniohos Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 vforventetta85 : Και εγώ νομίζω ότι τα έσοδα ανα πελάτη από τα snacks είναι περισσότερα και από το εισιτήριο , κατά μέσο όρο πάντα. Οσο για τις τιμές, επειδή μου αρέσει να πηγαίνω πάντα στην πηγή του προβλήματος, μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην πιο εχθρικά επενδυτική χώρα, οπότε ρίχνω το φταίξιμο πρώτα στο σοβιετικού τύπου κράτος που έχουμε. Φαντάσου πόσο ήρωας είναι ο επιχειρηματίας σε ένα περιβάλον που αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα. .....αλλο τοσο ηρωας ειμαι εγω που ΔΕΝ μπορω να πληρωσω το εισητηριο και το ποπκορν(γενικα μιλωντας γιατι δεν μου αρεσει το ποπ κορν ) για να παω στον κινηματογραφο. Και για μενα αλλαζουν τα δεδομενα απο μερα σε μερα.
skiabox Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Ετσι είναι φίλε iniohos.Ευτυχώς υπάρχουν και τα αεροπλάνα βέβαια γιατί κοινωνία του 1/20 και οι υπόλοιποι να πεινάνε απλά δεν μπορεί να υπάρξει.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 vforventetta85 : Και εγώ νομίζω ότι τα έσοδα ανα πελάτη από τα snacks είναι περισσότερα και από το εισιτήριο , κατά μέσο όρο πάντα. Οσο για τις τιμές, επειδή μου αρέσει να πηγαίνω πάντα στην πηγή του προβλήματος, μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην πιο εχθρικά επενδυτική χώρα, οπότε ρίχνω το φταίξιμο πρώτα στο σοβιετικού τύπου κράτος που έχουμε. Φαντάσου πόσο ήρωας είναι ο επιχειρηματίας σε ένα περιβάλον που αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το τι είδους κράτους έχουμε.Εγώ όμως επαναλαμβάνω:Από το 2007 μέχρι το 2010 η αύξηση περίπου 30% του κόστους αγοράς εισιτηρίου,χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψιν οι οποιεσδήποτε αυξήσεις των "παρελκόμενων",δικαιολογείται λόγω κάποιας υπέρμετρης φορολόγησης,με εξαίρεση αυτή του ΦΠΑ κατά 4%;
skiabox Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δε μπορούμε να ξέρουμε τι κόστη τρέχουν από πίσω ή τι εξυπηρετήσεις δανείων για παράδειγμα. Οσο για τη φορολογία, αυτή αλλάζει 3 φορές το χρόνο minimum, αντί για minimum δεκαετή σταθερή που θα έπρεπε να είναι. Για να καταλάβεις με τι ταχύτητα οδηγούμαστε στην καταστροφή, δεν υπάρχουν ούτε στις υποσχέσεις των κομμάτων τέτοια σύγχρονα μέτρα που να προσελκύουν επενδύσεις.
maroulucky Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Μια ερώτηση..παίζει να μη διάβασα καλά το άρθρο αλλά τα Village δεν άλλαξαν την τιμή στο 3D?
naruto14 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Είπα και εγώ θα μείωναν τις τιμές των εισιτηρίων για 3D προβολές...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Μια ερώτηση..παίζει να μη διάβασα καλά το άρθρο αλλά τα Village δεν άλλαξαν την τιμή στο 3D? όχι παραμένει 12 euro, 5 euro διαφορά από το 2D, καλύτερα για να μην έχω δίλημμα τι να δω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα