Critter Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Σε καιρούς κρίσης, η ψυχαγωγία χρειάζεται όλο και περισσότερο για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε λίγο απο την καθημερινότητα. Συνεπώς νομίζω οτι ένα σημαντικο νέο ερχεται απο το χώρο των κινηματογράφων με τη μείωση των τιμών των εισιτηρίων κατα 2-2,5€. Βέβαια πιστεύω οτι το εισιτήριο θα έπρεπε να έχει μέχρι 5€ (κάποιοι το έχουν) για να το θεωρήσω λογική τιμή για μια ταινία αλλά οκ...Προσωπικά λοιπόν που 2-3 φορές το μήνα θα πάω σινεμαδάκι, δεν με χάλασε η συγκεκριμένη κίνηση. Βέβαια το Village θα πρέπει να ρίξει και τις τιμές των pop corn....αν κάνεις τις πράξεις, ένα κιλό pop corn, πρέπει να βγαίνει πιο άκριβο απο 1 κιλό αστακομακαρονάδα. Άρθρο : Βλέποντας την κρίση να μειώνει όλο και περισσότερο τα εισιτήρια, οι κινηματογράφοι άρχισαν –επιτέλους- ο ένας μετά τον άλλο να ρίχνουν τις τιμές. Ξανασυστήνοντας έτσι το σινεμά ως τη φτηνή διασκέδαση που ήταν πάντα. Εισιτήρια των 6 και των 7 ευρώ, προσφορές, δύο εισιτήρια δώρο στην τιμή του ενός, ειδικές τιμές για φοιτητές και οικογένειες. Οι αιθουσάρχες κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνουν ανταγωνιστικοί σε μια εποχή που ακόμα και το να δεις μια ταινία σε αίθουσα μοιάζει με πολυτέλεια. Συγκεκριμένα, η γενική τιμή εισιτηρίου στα Village Cinemas μειώθηκε στα 7 ευρώ για όλες τις ημέρες και τις ώρες. Η νέα τιμή ισχύει για όλες τις αίθουσες και τις προβολές, εκτός από τις 3D προβολές και εκείνες για τις αίθουσες Gold Class και Comfort. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η γενική είσοδος στα Village Cinemas ήταν 8,5 ευρώ τις καθημερινές και 9,5 ευρώ την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, τα σινεμά διατηρούν τις ισχύουσες προσφορές τους, όπως το φοιτητικό εισιτήριο των 5 ευρώ κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το οικογενειακό πακέτο, αλλά και προσφορά με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που προσφέρει δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός, δίνοντας την ευκαιρία στους κινηματογραφόφιλους να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ταινία, μόνο με 3,5 ευρώ κάθε Τετάρτη. Αλλά και οι κινηματογράφοι Odeon αποφάσισαν τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα 7,5 ευρώ και τη μείωση των 3D προβολών στα 10 ευρώ. Παράλληλα, τα μέλη του Club Cineφίλοι της Odeon, οι φοιτητές και τα παιδιά θα απολαμβάνουν επιπλέον έκπτωση ενός ευρώ στις καινούργιες τιμές (6,5 ευρώ για τις κανονικές και 9 ευρώ για τις 3D προβολές). Οι κινηματογράφοι Αθήναιον (σε Γλυφάδα και Αμπελόκηπους) έχουν γενική είσοδο από Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 7,5 ευρώ και τις υπόλοιπες ημέρες 8 ευρώ. Την Τετάρτη το σινεμά έχει γενική είσοδο 4,5 ευρώ για τις κανονικές προβολές και 8,5 ευρώ για τις ταινίες 3D. Ωστόσο, για παιδιά, μαθητές, φοιτητές, για άτομα άνω των 60 ετών και για όλες τις προβολές πριν από τις 18:30 η τιμή είναι 6,5 ευρώ. Το σινεμά διαθέτει προσφορά και για τις προβολές 3D για παιδιά και φοιτητές (αντί 10,5 πληρώνουν 8,5 ευρώ). Τα Ster Cinemas διαθέτουν εισιτήριο 6,5 ευρώ για τις κανονικές προβολές και 10 ευρώ για τις ταινίες 3D, ενώ διοργανώνει και ladies night (δύο γυναίκες πληρώνουν μόνο ένα εισιτήριο). Το Αελλώ Cinemax στην Πατησίων και το Νιρβάνα Cinemax προσφέρουν κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στα δύο εισιτήρια το ένα δώρο, ενώ διαθέτουν οικογενειακό πακέτο με 5 ευρώ (ισχύει καθημερινά για οικογένειες με τουλάχιστον ένα παιδί κάτω των 12 ετών, εκτός 3D προβολών), ενώ οι παρέες μπορούν να δουν σινεμά με 5 ευρώ το εισιτήριο (ισχύει καθημερινά για παρέες 3 ατόμων μέχρι τις προβολές των 19:00, εκτός 3D. Τα Κηφισιά Cinemax προσφέρουν κάθε Πέμπτη στα δύο εισιτήρια, το ένα δώρο. Δεν είναι μόνο τα multiplex που κάνουν εκπτώσεις. Για παράδειγμα, στον κινηματογράφο Ιντεάλ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ταινία κάθε Δευτέρα, δίνοντας 10 ευρώ για δύο άτομα. Η γενική είσοδος στον κινηματογράφο Έλλη είναι 6 ευρώ, ενώ κάθε Τετάρτη ο Δαναός έχει γενική είσοδο 5 ευρώ. Το νέο Gazarte Cinema στο Γκάζι ρίχνει ακόμα περισσότερο τις τιμές. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη το εισιτήριο κοστίζει 4,5 ευρώ, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες ο κινηματογράφος έχει γενική είσοδο 8 ευρώ και 6 ευρώ το φοιτητικό εισιτήριο. Το Άστυ διαθέτει φοιτητικό εισιτήριο και για θεατές άνω των 65 ετών (στην τιμή των έξι ευρώ εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Στο κλασικό Σινεάκ στον Πειραιά, κάθε Δευτέρα το εισιτήριο για δύο άτομα κοστίζει 5 ευρώ κατ’ άτομο, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες ισχύουν εκπτώσεις για ΑΜΕΑ (5 ευρώ το εισιτήριο) και φοιτητές (6 ευρώ το εισιτήριο). Έτσι, το αίτημα για φτηνό σινεμά που είχαν εκφράσει πολλοί σινεφίλ γίνεται, πλέον, πραγματικότητα, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς θεατές να απολαύσουν την αγαπημένη τους ταινία σε μια σκοτεινή αίθουσα: εκεί όπου η εμπειρία του να βλέπεις μια ταινία παραμένει μοναδική. Πηγή : in.gr
Porg Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Έχουν και στα odeon προσφορά 1+1 σε συνεργασία με την ΕΚΟ (με αγορά 30Ε βενζίνης) Τελικά έχουν και άλλες προσφορές
arxaggelos Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Βασικά, δεν «γίνεται πραγματικότητα το αίτημα για φθηνό σινεμά». Τώρα που μείωσαν τις τιμές, με την μείωση του εισοδήματος είμαστε στα ίδια. Φθηνό σινεμά με το σημερινό εισόδημα είναι στα 3-5 ευρώ. Τώρα είναι απλά κανονικό. Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App
benign Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Βασικά, δεν «γίνεται πραγματικότητα το αίτημα για φθηνό σινεμά». Τώρα που μείωσαν τις τιμές, με την μείωση του εισοδήματος είμαστε στα ίδια. Φθηνό σινεμά με το σημερινό εισόδημα είναι στα 3-5 ευρώ. Τώρα είναι απλά κανονικό. Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App Ετσι ειναι.Και μακαρι ο κοσμος να ξυπνησει καταναλωτικα και να απεχει οσο μπορει περισσοτερο απο τα ειδη και τις υπηρεσιες που δεν ειναι βασικης αναγκης για να πεσουν οι τιμες κατακορυφα παντου. Ο καταναλωτης εχει τεραστια δυναμη,και ειναι καιρος ο ανοητος μεχρι τωρα και μεχρι προτυτερα σπαταλος Ελληνας καταναλωτης να συνειδητοποιησει την ισχυ που εχει.
kostas_dr Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Ειλικρινά με διαολίζει αφάνταστα που το εισιτήριο είναι ακριβότερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή όταν τότε βασικά μπορεί ο περισσότερος κόσμος (ανάμεσά τους και εγώ) να πάει κινηματογράφο. Κανονικά οι οικονομικοί κανόνες δεν λένε ότι όταν υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση οι τιμές πέφτουν; Εδώ γιατί αυξάνονται; Παντού έχει επικρατήσει η νοοτροπία της ξεδιάντροπης αρπαχτής
ikaruga24 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Αυτο ακριβως, κατοπιν εορτης ουτε εγω θα παρω.
Getta Robo Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Ειχαμε φτασει στο σημειο να υπαρχει ισοτιμια στο να αγορασεις νομιμος μια ταινια, νεας κυκλοφοριας, με το να την δεις στο κινηματογραφο. Ξεφτυλες.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 κατοπιν εορτης? ευχαριστω οχι δε θα παρω. Δε νομίζω ότι τελείωσε η γιορτή. Το αντίθετο, ακόμα στην αρχή είμαστε.
Critter Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Κοιτα, εμενα με βολεύει το village και επειδή με βολευει και η Τετάρτη σαν μέρα (Δεν θέλω να κλείνομαι σε μια αίθουσα ΠΣΚ), πηγαίνω πάντα με την προσφορά της Cosmote, οποτε πλήρωνω μαζί με το κόστος του μυνήματος (1€) 4,75 το εισιτήριο. Με τις νέες τιμές το εισιτήριο θα πάει κομπλέ 4€ το άτομο. Επομένως νομίζω οτι είναι μια πολύ καλή τιμη για μένα δεδομένου οτι συνήθως πληρώνω και το εισιτήριο της κοπέλας μου. Κατα τα άλλα θα πρέπει να λαμβάνουμε υποψιν και το κόστος επένδυσης, τη φορολογία κτλ ετσι; Και εξηγουμαι : Π.χ το village, στα 7€,έχει καθαρό έσοδο 5,69 το εισιτήριο τις κανονικές μέρες και 2,84 τις μέρες προσφοράς με τα 3,5€. Τα έσοσα αυτά φορολογούνται στο τέλος οπότε μειώνονται ακόμα περισσότερο. Αν στη συνέχεια βάλεις μέσα το κόστος επένδυσης και το κόστος παγίων εξόδων - προσωπικου κτλ, δεν νομίζω οτι έχει πολλά περιθώρια ακόμα και το σίγουρο είναι οτι οι υπάλληλοι θα υπέστησαν μειώσεις για να πέσουν οι τιμές (classic). Δεν θέλω σε καμμία περίπτωση να δικαιολογήσω το village, ιδιαίτερα για τις τιμές που έιχε μέχρι τώρα που ήταν απαράδεκτες, αλλα φταίει και το φορολογικό πλαίσιο και πολλοι άλλοι παράγοντες σε αυτο που συμβαίνει.
nikos21aek Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 To ρίξαν στα 7 ευρώ; Δηλαδή από το 2009 που είχαν καθημερινές με 6 το ανεβάσαν 1 ευρώ; Εντάξει οι μεγάλοι οι κινηματογράφοι δουλειά θα έχουν τα ΠΣΚ αλλά για καθημερινές άμα δεν το πάνε στο 3ευρω δεν βλέπω προκοπή. Εδώ το σέβεν με 12 ευρώ το μήνα σε αφήνει να νοικιάζεις μια ταινία τη μέρα για όλο το μήνα από ότι άκουσα.Ποιός θα δώσει 7 ευρω να πάει κινηματογράφο;
fearwhatnow Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Καμια ταινια της προκοπης θα φερουν?Επισης θα σταματησουν να αγνοουν τις ανεξαρτητες παραγωγες?Για το 90% των ταινιων που δειχνουν θα επρεπε κατα την εξοδο να σε πληρωνουν κιολας.Δυστυχως οι απαντησεις ειναι οχι.Οποτε δεν προκειται να δουν δεκαρα τσακιστη.Στο καλουπι της προβατοποιησης δεν μπηκα ποτε και δεν θα μπω ουτε τωρα.
skiabox Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δε νομίζω ότι τελείωσε η γιορτή. Το αντίθετο, ακόμα στην αρχή είμαστε. Ετσι ακριβώς.Θα πέσουν κι άλλο οι μισθοί.Μέχρι να φτάσουμε ο πιο υψηλόμισθος του δημόσιου τομέα να είναι στα ίσα με τον πιο χαμηλόμισθο του ιδιωτικού τομέα έχουμε δρόμο ακόμα. (Εκτός αν επαναστατήσουν οι πεινασμένοι άνεργοι και διώξουν με τη βία τους γραφειοκράτες)
Critter Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Καλα, cinema δεν πας για να υποκαταστήσεις την τηλεοραση σου. Χαιρω πολύ οτι κατεβαζεις ακομα και ταινίες που δεν έχουν βγει και τις βλέπεις σπίτι σου. Όλοι το κάνουμε αυτο. Cinema πας σαν έξοδο για να ψυχαγωγηθείς και να βγεις με κανα φίλο. Δηλαδή εχει τύχει να έχω μια ταινία σε άριστη ποιοτητα απο το νετ αλλα να την βλέπω στο σινεμα γιατί απλα θέλω να βγω. Το ίδιο ισχύει και για τον καφέ. Με τόσες προσφορές πίνεις με 0,5€ μια χαρά καφέ σπίτι σου και παίρνεις δώρο και την erspresιερα. Όταν λέμε όμως πάμε για κάφε, παμε για την παρέα, για να ξεσκάσουμε, για να βγούμε απο το σπιτι κτλ... Anyway, εγω το ποσταρα σαν νέο...οποιός θέλει καλώς, οποιος δεν θέλει επίσης καλώς! Ο καθένας όπως νομίζει.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Κατα τα άλλα θα πρέπει να λαμβάνουμε υποψιν και το κόστος επένδυσης, τη φορολογία κτλ ετσι; Και εξηγουμαι : Π.χ το village, στα 7€,έχει καθαρό έσοδο 5,69 το εισιτήριο τις κανονικές μέρες και 2,84 τις μέρες προσφοράς με τα 3,5€. Τα έσοσα αυτά φορολογούνται στο τέλος οπότε μειώνονται ακόμα περισσότερο. Αν στη συνέχεια βάλεις μέσα το κόστος επένδυσης και το κόστος παγίων εξόδων - προσωπικου κτλ, δεν νομίζω οτι έχει πολλά περιθώρια ακόμα και το σίγουρο είναι οτι οι υπάλληλοι θα υπέστησαν μειώσεις για να πέσουν οι τιμές (classic). Δεν θέλω σε καμμία περίπτωση να δικαιολογήσω το village, ιδιαίτερα για τις τιμές που έιχε μέχρι τώρα που ήταν απαράδεκτες, αλλα φταίει και το φορολογικό πλαίσιο και πολλοι άλλοι παράγοντες σε αυτο που συμβαίνει. Πιστεύω πως κάνεις λάθος.Ένα cinema δεν έχει μόνο ως έσοδα το εισητήριο.Είναι τα snacks,αναψυκτικά και γενικά με ότι προσφέρουν ως "συνοδευτικό" της ταινίας.Από την άλλη έπρεπε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε για να ζητάμε τα αυτονόητα.Κατά πόσο αυξήθηκε το κόστος λειτουργίας τα τελευταία 4 χρόνια;30% όσο δηλαδή αυξήθηκε μεσοσταθμικά το εισητήριο;Δε νομίζω.Υπήρχαν και υπάρχουν εναρμονισμένες τιμολογιακές πολιτικές;προφανώς ναι.Αν εξαιρέσεις το ΦΠΑ,τι άλλο άλλαξε όσον αφορά την φορολογία;Ακόμα και για την έκτακτη εισφορά του '09 για κερδοφόρες επιχειρήσεις άνω των 100.000 ευρώ,υπήρξε ανάκληση του νόμου από το συμβούλιο της επικρατείας.Τέλος πάντων,δεν το συνεχίζω γιατί θα βγούμε εκτός θέματος.Καλά έκανες και το δημοσίευσες το άρθρο γιατί σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα