Προς το περιεχόμενο

Fiat 500, καλη επιλογη ή κατι αλλο;

stormrain

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Καλησπερα.

Ειμαι στη διαδικασια επιλογης αυτοκινητου και εχω ψιλομπερδευτει γιατι ειμαι ασχετος με τα αυτοκινητα.

Τα δεδομενα εχουν ως εξης:

Διαθετω 8000-8500 ευρω.

Το προοριζω για αυτοκινητο πολης (αρα δε θελω να καιει πολυ), αλλα να μπορω να παω ενα διημερο μεχρι Χαλκιδα λ.χ οποτε θα ηθελα και το εξτρα γκαζι.

Δεν με ενδιαφερουν οι χωροι και θελω κατι μικρο. Αν υπαρχει και κατι σε καθαρα διθεσιο ακομα καλυτερα.

Δε σκοπευω να ανεβω πανω απο τα 1400cc.

Επειδη θα κινηθω σε μεταχειρισμενο, δεν θα ηθελα να εχει πανω απο 40000 χιλιομετρα.

Εχω απορριψει τα εξης μοντελα: Panda, 107/aygo/c1 και i10. Tα πρωτα τρια μου φανηκαν εντελως ψευτικα εσωτερικα (να σημειωθει πως δεν εχω συνηθισει να οδηγω Bentley αλλα ενα ταπεινο Fabia) και το τελευταιο δεν μου αρεσει εξωτερικα.

Το 500ρακι μου αρεσει παρα πολυ αισθητικα. Ειναι ιδιαιτερο αυτοκινητο (ψαχνω κατι ιδιαιτερο) και καπως ρετρο, συν το οτι το εσωτερικο του ειναι πολυ ποιοτικο. Εχω βρει καποια στην τιμη που θελω στα 1400cc, με το plus της ανοιγομενης ηλιοροφης.

Το αλλο που μου αρεσε καπως ηταν το Lancia Ypsilon αλλα μου το εβγαλαν εντελως αντιεμπορικο και γυναικειο :P

Το δε iQ ειναι ακριβο ακομα.

Με αυτα τα δεδομενα, πιστευετε πως το 500 ειναι καλη επιλογη, ή υπαρχουν καποια αλλα μοντελα που μπορουν να αγορασουν τα χρηματα μου; :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι μια χαρα ειναι το 500ρακι εφοσον βρισκεις τοσο φτηνο και σε καλη κατασταση χτυπα το.

Και λιγοτερα απο 1400cc θα σου κανουν λογικα για τοσο μικρες μετακινησεις.

Μονο πριν παρεις μεταχειρισμενο πηγαινε το για εναν ελεγχο σε συνεργειο της επιλογης σου και κατα προτιμηση αγορα απο ιδιωτη, οχι απο μαντρα

κι εμενα μ αρεσει παρα πολυ εμφανισιακα,

απο επιλογη κινητηρα δες μηπως παιρνεις το 875cc turbo με τα 85 αλογα που εχει ανυπαρκτη καταναλωση.

• Moderators

Ευχαριστω για τις απαντησεις :)

Ntinaras αυτο θα μου αρεσε και μενα, αλλα βγαινω εκτος budget δυστυχως.

Απο κει και περα, η διαφορα στα 1400cc με τα 1200cc (για το συγκεκριμενο μοντελο) ειναι χαοτικη σε 1)καταναλωση και 2)ταχυτητα;

Edit: Οκ εβγαλα ακρη για το 2. Οποτε παμε στο 1)

Ευχαριστω για τις απαντησεις :)

Ntinaras αυτο θα μου αρεσε και μενα, αλλα βγαινω εκτος budget δυστυχως.

Απο κει και περα, η διαφορα στα 1400cc με τα 1200cc (για το συγκεκριμενο μοντελο) ειναι χαοτικη σε 1)καταναλωση και 2)ταχυτητα;

Ok, οσον αφορα το 2)προφανως οι 100 ιπποι αποδιδουν καλυτερα απο τους 70, αλλα δεν μπορω να το συλλαβω στην πραξη. Ειπα ασχετος, αρα δειχνουμε επιεικεια :)

Δεν θα ειναι καμια χαοτικη διαφορα αλλα θα ειναι σημαντικη.

Ακομα και το 1.2 οταν θα βγεις εθνικη και θα πιασεις μια σταθερη ταχυτητα 100-120 θα σε παει ανετα. Και εφοσον θα καιει αρκετα λιγοτερο μεσα στην πολη ειναι καλυτερη επιλογη. Απλα με το 1.2 θα κανεις λιγοτερο ανετα μια προσπεραση. Εφοσον σου αρκει να πηγαινεις στην εθνικη σταθερα με νορμαλ ταχυτητα θα εισαι μια χαρα.

Τον μεγαλυτερο ρολο παιζει τι χρηση θα κανεις αν εχεις σκοπο να κανεις αρκετα ταξιδια τοτε θα αξιζε το 1.4 αλλιως αν ειναι πολυ περισοτερα τα χιλιομετρα που θα κανεις στην πολη τοτε το 1.2 που θα καιει πολυ λιγοτερο.

• Moderators

Δεν θα ειναι καμια χαοτικη διαφορα αλλα θα ειναι σημαντικη.

Ακομα και το 1.2 οταν θα βγεις εθνικη και θα πιασεις μια σταθερη ταχυτητα 100-120 θα σε παει ανετα. Και εφοσον θα καιει αρκετα λιγοτερο μεσα στην πολη ειναι καλυτερη επιλογη. Απλα με το 1.2 θα κανεις λιγοτερο ανετα μια προσπεραση. Εφοσον σου αρκει να πηγαινεις στην εθνικη σταθερα με νορμαλ ταχυτητα θα εισαι μια χαρα.

Τον μεγαλυτερο ρολο παιζει τι χρηση θα κανεις αν εχεις σκοπο να κανεις αρκετα ταξιδια τοτε θα αξιζε το 1.4 αλλιως αν ειναι πολυ περισοτερα τα χιλιομετρα που θα κανεις στην πολη τοτε το 1.2 που θα καιει πολυ λιγοτερο.

Ωραιος, αυτο ηθελα να ακουσω!

Και το Ford Ka είναι καλό αν σου αρέσει και είναι βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα με το 500αρακι.

Δες και ένα review

http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=3811

Επίσης το twingo είναι τίμια επιλογή σε αυτή τη κατηγορία και μπορείς να το βρεις σε αυτά τα χρήματα που διαθέτεις με τον 1,2cc 100άλογα.

http://www.car.gr/classifieds/cars/?offer_type=sale&category=&make=221&model=758&variant=&price-from=&price-to=%3C8000&so=dm&or=d&registration-from=&registration-to=&rg=&mileage-from=&mileage-to=%3C40000&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&hi=&modified=&doors=&number_plate_ending=&gearbox_type=&drive_type=&euroclass=

κατι σε opel corsa θα σ αρεσε; και εννοω κατι σαν αυτο:

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2294174/

θα σου προτεινα και suzuki swift αλλα διαφοροι φιλοι γνωστοι αγνωστοι που συζητουσαμε με τον πατερα μου οταν ψαχναμε (και ψαχναμε γενικα για στυλ σουζουκι δλδ αμαξακι πολης με δυναντοτητα να κινηθει τιμια και λογικα στην εθνικη οδο) μας ειχαν πει οτι δεν αξιζει λογω προβληματων στο σαζμαν και στον ημιακαμπτο [πως το λενε]αξονα.

δες και εδω πως ειναι περιπου το κορσα απο μεσα:

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2206684/

Παντως ως χρηστης μοντελου 2011 [που δεν αλλαζει τπτ με αυτο που σου δειχνω παρα μονο ο πωπος στα φαναρια κ καλα το 2011 εβγαλε facelift εκδοση] απο χωρους ειναι μια χαρα ,για τη κατηγορια του φυσικα. Χωραει ενα καροτσι σουπερμαρκετ πραγματα ,καπως στριμωκολα αλλα τα χωραει, ή χωραει περιπου 3 σακιδια Ε.Σ. για να καταλαβεις. Μεσα ειναι ανετο και μπροστα και πισω , και εχω και το 3θυρο κιολας,οι πισω καθονται ανετα ,αν και ο πιο ψηλος που χει μπει ειναι 1,82 περιπου και 95κατι κιλα. Ισως αν μπει καποιος πιο γεματουλης μπροστα να εχει ενα προβλημα οχι οτι δε θα χωραει καθολου ομως. Τωρα απο επιδοσεις δεν ξερω γιατι ειναι ακομα στα 2500 km ,παντως ανηφοριτσα μονο με 3 ατομα ανεβαινει τρακτερ αν και ζοριζεται λιγο αλλα απ οτι καταλαβα δεν εισαι νεος οδηγος για να σε δυσκολεψει .. Μετα απο καταναλωση χωρις να το χω παρατηρησει και πολυ ,τα παει ικανοποιητικα , βεβαια δεν το χω ψαξει και πολυ το θεμα. απο ηχοσυστημα κομπλε αν πειραξεις λιγο τις default ρυθμισεις .. Α και η απλη εκδοση εχει ρυθμιση και καθ υψος το καθισμα του οδηγου,δε ξερω αν θεωρειται στανταρ αλλα τελωσπαντων...Παντως ειναι ενα τιμιο αμαξακι και ισως βρεις και καμια προσφορα να το παρεις καινουριο αν κ δυσκολο,θες κανα 3,000 μπατζετ ακομη..! Αυτα !

θα σου προτεινα και suzuki swift αλλα διαφοροι φιλοι γνωστοι αγνωστοι που συζητουσαμε με τον πατερα μου οταν ψαχναμε (και ψαχναμε γενικα για στυλ σουζουκι δλδ αμαξακι πολης με δυναντοτητα να κινηθει τιμια και λογικα στην εθνικη οδο) μας ειχαν πει οτι δεν αξιζει λογω προβληματων στο σαζμαν και στον ημιακαμπτο [πως το λενε]αξονα.

Ισχύει δυστυχώς, της αδερφής μου της έβγαλε θέμα στο σασμάν στα 70.000χλμ, λύσιμο - αλλαγή ρουλεμάν ~600ε σφαλιάρα αν θυμάμαι καλά.

Επίσης δε το λες και πολύ μικρό από άποψη όγκου, αλλά και χώρων για να μη το αδικώ.

Τέλος, είναι εντελώς απογοητευτικό από άποψη επιδόσεων, οι θεόμακρες σχέσεις που έχει το σασμάν του το κάνουν εξαιρετικά εκνευριστικό σε διαδρομές εκτός εθνικής με συνεχή κατεβάσματα για να μη μουλαρώσει, ενώ κουραστικός μου φαίνεται και ο συμπλέκτης του, αρκετά σκληρός με πολύ ψηλά το σημείο αποσύμπλεξης. (αυτό βέβαια μπορεί να έτυχε στο συγκεκριμένο αμάξι).

stormrain, ούτε γω ξέρω από αυτοκίνητα, αλλά ήθελα αυτοκίνητο για παρόμοια χρήση με αυτή που περιγράφεις, μία συμβουλή έχω να δώσω: Πάρε αυτόματο.

ιου!

γιατι?

για να κανει 1 δευτερολεπτο η καθε αλλαγη ταχυτητας?η για να καιει τον αγλεορα?

Μπορείς να βγάλεις το αριστερό πόδι έξω από το παράθυρο να αερίζεται όταν πιάνεσαι.

Θες κι άλλα; ;p

http://www.autoevolution.com/news/2010-gay-car-of-the-year-fiat-500c-17261.html

περα απο την πλακα το 500 το εχω οδηγησει το εχει η αδερφη μου απιστευτα βολικο μεσα στην πολη σε κινηση και parking πολυ οικονομικο (3 και 4λιτρα στα 100 δεν βλεπω εγω με το δικο μου ουτε στα ονειρα μου) ταξιδι πας ανετα οχι μονο μεχρι την χαλκιδα αλλα και πολυ παραεξω δοκιμασμενο και γενικα για την πολη για μενα ειναι το καλυτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...