FISHERAKOS Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 καλησπέρα σας και χρόνια πολλά, Μέσα σε ένα Debian server τρέχει το oracle virtual box και πάνω σε αυτό είναι στημένα διάφορα virtual machines που τρέχουν άλλα λειτουργικά όπως windows xp,7,server etc. Εχω αγοράσει 10 Ip για να πάρει απο μία το κάθε virtual machine πως μπορώ να συνδέσω αυτές τις IPs στο κάθε virtual;;;; Ευχαριστώ εκ των προτερών
poulinos Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 αν και δεν καταλαβα τι εννοεις να συνδεσεις αυτο που μπορω να πω ειναι.οτι αν εχεις παρει 10 Ip αν και συνηθως δεν παει δεκα αλλα παει 4 8 16 32 κτλ τοτε η πρωτη και η τελευταια δεν χρησιμοποιουνται.επισης την δευτερη την παιρνει το ρουτερ .επισης κλεινεις το Nat στο ρουτερ για να βγαινουν με την public.με subnet δεν θα εχεις 255.255.255.0 αλλα πχ 255.255.255.248 για 8 αρι δικτυο κτλ.
FISHERAKOS Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 καλησπέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, το router έχει την μαμά IP του dedicated server όπου πάνω σε αυτήν πατάει το linux. Εγώ θέλω στα virtual machines να βάλω IP αγορασμένες(16άδα τελικά ). δεν κατάλαβα αυτό που μου λές για την subnet mask.. ευχαριστώ.
Bspus Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Το debian εχει και αυτο αγορασμενη IP? Το οτι ειναι virtual machines δεν εχει καμια σημασια. Στο δικτυο βαλτα να ειναι bridged στις ρυθμισεις του vbox και θα μπορεις να τους δωσεις οτι ip θελεις, σαν να ηταν φυσικα μηχανηματα συνδεδεμενα πανω στο debian με switch
FISHERAKOS Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 το debian έχει την "μαμά" IP αυτή που σου πέρνεις απο την εταιρία hosting όταν νοικιάζεις ένα dedicated. ωραία έστω ότι τα βάζω bridge και πάω απο την καρτέλα IP V4 να σετάρω μια άλλη IP βάζω στο ΙΡ adress την IP που θέλω και ύστερα στο subnet mask & defaut getway τι θα βάλω;; όπως και στα Dns??
Bspus Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 οτιδηποτε θα εβαζες αν ηταν πραγματικα μηχανηματα στο ιδιο switch με το debian. Υποθετω οτι τα 10 IP ειναι παρομοια με αυτο που εχει το debian ετσι? Αν ναι, τοτε θα βαλεις τα ιδια subnet και dns και στο καθενα τη δικια του IP. Αν η "μαμα" IP οπως λες δεν ανηκει στο ιδιο subnet με τις 10 τοτε κατι δεν εχω καταλαβει στην τοπολογια σου και ισως θα επρεπε να το αναλυσεις περισσοτερο με διευθυνσεις για παραδειγματα (ας ειναι και ψευτικες) εχε υποψη σου, αν θες να hostαρεις servers οτι το να μοιραζεις μια φυσικη καρτα δικτυου σε τοσα πολλα μηχανηματα ισως επηρεασει την αποδοση. Ποσο μεγαλη συνδεση εχεις με το internet?
FISHERAKOS Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 ας το πάρουμε απο την αρχή. Νοικιασμένο μηχάνημα απο εταιρία hosting με IP πχ. 213.856.24.5 πάνω σε αυτό τρέχει το βασικό λειτουργικό debian με την "μαμά" IP που αναφέρω παραπάνω. Μέσα σε αυτό έχει εγκατασταθεί το oracle virtual box με το οποίο δημιουργούμε τα εικονικά μηχανήματα Virtual machines. έχουμε αγοράσει ένα πακέτο IP άσχετο με τις Μαμάς IP. πχ. 77.89.6.53 77.89.6.54 77.89.6.55 77.89.6.56 77.89.6.57 77.89.6.58 77.89.6.59 77.89.6.60 και θέλω σε κάθε εικονικό μηχάνημα virtual machine να βάλω μία απο τις αγορασμένες IPs.
leventakas Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 ας το πάρουμε απο την αρχή. Νοικιασμένο μηχάνημα απο εταιρία hosting με IP πχ. 213.856.24.5 πάνω σε αυτό τρέχει το βασικό λειτουργικό debian με την "μαμά" IP που αναφέρω παραπάνω. Μέσα σε αυτό έχει εγκατασταθεί το oracle virtual box με το οποίο δημιουργούμε τα εικονικά μηχανήματα Virtual machines. έχουμε αγοράσει ένα πακέτο IP άσχετο με τις Μαμάς IP. πχ. 77.89.6.53 77.89.6.54 77.89.6.55 77.89.6.56 77.89.6.57 77.89.6.58 77.89.6.59 77.89.6.60 και θέλω σε κάθε εικονικό μηχάνημα virtual machine να βάλω μία απο τις αγορασμένες IPs. ε πες το χρυσοστομε απο την αρχη...
FISHERAKOS Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 ότι μου ζήτησαν τα παιδιά το ανέφερα δεν χρειάζεται να κάνεις τέτοιου είδους post για να ανεβάσεις το post count σου. Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 εγω οσο το ξερω οι 10 ip αυτες θα πρεπει να δρομολογηθουν πισω απο μια static wan.ετσι τουλαχιστον παιζει γενικα το πραγματικο δικτυο.στην ουσια αν ο server Εχει την 194.219.227.50 να δρομολογηθει αυτο το πραγματικο δικτυο απο τον παροχο πισω απο αυτην την wan. δηλαδη αν ειχαμε ενα adsl router και απο πισω 10 Pc εκει παει static wan px 194.219.227.30 public δικτυο 193.92.150.10 εως 20 πχ το ρουτερ παιρνει σαν Lan ip την δευτερη πραγματικη και μετα τις υπολοιπες τα pc.τα pc εχουν σαν gateway την lan ip του ρουτερ .στο ρουτερ δεν θελει nat Για να καταλαβει οτι ειναι Fake. αυτα τα μηχανηματα πως βγαινουν ιντερνετ τωρα?μεσα απο την Ip του debian?τι εχουν σαν gateway?αν δεν δρομολογηθει το πραγματικο δικτυο πισω απο την μαμα Ip οσο ξερω δεν θα παιξει εκτος αν βγουν απο καποιο ρουτερ αυτα.αν καταλαβα καλα τι θες να κανεις.
mitsos.gr Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 εγω οσο το ξερω οι 10 ip αυτες θα πρεπει να δρομολογηθουν πισω απο μια static wan.ετσι τουλαχιστον παιζει γενικα το πραγματικο δικτυο.στην ουσια αν ο server Εχει την 194.219.227.50 να δρομολογηθει αυτο το πραγματικο δικτυο απο τον παροχο πισω απο αυτην την wan. δηλαδη αν ειχαμε ενα adsl router και απο πισω 10 Pc εκει παει static wan px 194.219.227.30 public δικτυο 193.92.150.10 εως 20 πχ το ρουτερ παιρνει σαν Lan ip την δευτερη πραγματικη και μετα τις υπολοιπες τα pc.τα pc εχουν σαν gateway την lan ip του ρουτερ .στο ρουτερ δεν θελει nat Για να καταλαβει οτι ειναι Fake. αυτα τα μηχανηματα πως βγαινουν ιντερνετ τωρα?μεσα απο την Ip του debian?τι εχουν σαν gateway?αν δεν δρομολογηθει το πραγματικο δικτυο πισω απο την μαμα Ip οσο ξερω δεν θα παιξει εκτος αν βγουν απο καποιο ρουτερ αυτα.αν καταλαβα καλα τι θες να κανεις. επειδη ειναι δυσκολο ολο αυτο εαν δεν ξερεις πολλα πραγματα θες να με κανεις προσθηκη στο skype και αν θες να με βοηθησεις! alexakos89-Skype!
Bspus Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Οπως λεει ο Poulinos, τη μια απο τις 77ρες θα τη χρησιμοποιησει το debian και τα virtual θα την εχουν ως gateway. Αυτο μπορει να γινει ειτε βαζοντας δευτερη καρτα δικτυου στο debian αφιερωμενη στο 77ρι δικτυο ειτε βαζοντας τη σαν δευτερη IP στην ιδια καρτα. Δεν ξερω αν θελει παραπανω ρυθμισεις για να κανει routing σε αυτην την περιπτωση (το debian ανηκωντας πλεον σε 2 δικτυα ειναι ουσιαστικα και router) Για τα virtual θα διαλεξεις τη δευτερη καρτα για να κανεις bridge. DNS μπορεις να τους βαλεις τον ιδιο που εχει το debian
mitsos.gr Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Οπως λεει ο Poulinos, τη μια απο τις 77ρες θα τη χρησιμοποιησει το debian και τα virtual θα την εχουν ως gateway. Αυτο μπορει να γινει ειτε βαζοντας δευτερη καρτα δικτυου στο debian αφιερωμενη στο 77ρι δικτυο ειτε βαζοντας τη σαν δευτερη IP στην ιδια καρτα. Δεν ξερω αν θελει παραπανω ρυθμισεις για να κανει routing σε αυτην την περιπτωση (το debian ανηκωντας πλεον σε 2 δικτυα ειναι ουσιαστικα και router) Για τα virtual θα διαλεξεις τη δευτερη καρτα για να κανεις bridge. DNS μπορεις να τους βαλεις τον ιδιο που εχει το debian ετσι το εχω κανει και δεν δουλευει.. του εδωσα στην ιδια καρτα μια 77αρα σαν eth0:0 αλλα δεν μου εχει την επιλογη το VM στο bridge να την επιλεξω.. μηπως θελει restart?εχω κανει restart network services. dns δινω του debian και gateway την δευτερη ip που εδωσα στο debian. οταν δινω τα στοιχεια στο λειτουργικο μου λεει connected αλλα δεν κανει ping,nslookup δεν μπαινει στο νετ και τετοια..
Bspus Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 ετσι το εχω κανει και δεν δουλευει.. του εδωσα στην ιδια καρτα μια 77αρα σαν eth0:0 αλλα δεν μου εχει την επιλογη το VM στο bridge να την επιλεξω.. μηπως θελει restart?εχω κανει restart network services. dns δινω του debian και gateway την δευτερη ip που εδωσα στο debian. οταν δινω τα στοιχεια στο λειτουργικο μου λεει connected αλλα δεν κανει ping,nslookup δεν μπαινει στο νετ και τετοια.. Εσυ εισαι ο fisherakos? Το αν σου επιτρεπει το vbox να κανεις bridge την ethernet ειναι ασχετο ως ενα σημειο με το τι διευθυνσεις εχεις βαλει πανω. Ας κανουμε τα πραγματα πιο απλα ωστε να απομονωσουμε τα προβληματα. Προσπαθησε να βρεις δευτερη καρτα δικτυου εστω προσωρινα. Πριν καν ασχοληθεις με IP, επελεξε τη στις ρυθμισεις του καθε VM για bridged network. Ξεκινα με ενα VM. Αν σε αυτο το σημειο δεν μπορεις να το κανεις καποιο προβλημα υπαρχει με το bridged networking. Μηπως εχεις πολυ παλια εκδοση του vbox? Αν εχεις πολυ παλια διανομη μποριε να συμβαινει αυτο και οντως πριν χρονια το Bridged networking σε vbox σε Linux ηταν μανουρα, δεν ειχε απλα επιλογη Αν το καταφερεις, βαλε τωρα ip στο VM και στο debian, απο μια 77ρα στο καθενα. restart (το μηχανημα η το networking) και κανε ping. Αν βλεπονται, ενεργοποιησε και την αλλη καρτα με το 213 και προσπαθησε παλι ping απο τα VM στη 213 (εχεις gateway την 77ρα του debian). Αν βλεπονται δουλευει και το routing και εισαι κομπλε
poulinos Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 εχουμε και ενα αλλο θεμα που δεν ξερω πως λυνεται.ας πουμε οτι βαζει μια δευτερη καρτα δικτυου για τις πραγματικες ip πχ τις 77 αρες και τα μηχανηματα εχουν san gatway τo debian με την 77 αρα .ο debian ομως βλεπει ιντερνετ με αλλο τροπο οχι απευθειας απο την 77 αρα (που θα πρεπε να ειχε το ρουτερ) αρα στην ουσια η μια καρτα που εχει ιντερντετ κανει Nat την δευτερη οποτε ειναι σαν να εχει Fake ip's.δεν ξερω πως μπορει να παιξει.σε κανονικο ρουτερ του κλεινεις το nat του δινεις πχ την μια 77 αρα και παιζει.τωρα ομως επειδι το δικτυο δεν βγαινει απο ρουτερ που εχει πραγματικη ip ΜΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΟΛΟ ΤΟ 77 νομιζει οτι ειναι nat αρα το παιρνει σαν fake.γιατι του debian η πραγματικη Ip ειναι απλα μια static και τιποτε παραπανω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα